Gość: strzalek IP: 212.244.139.* 02.08.02, 12:40 Nie lubię sałatki z tuńczyka i już. Co wy na to ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniela_ Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 12:44 cóż... odpowiem po łacinie: o gustach się nie dyskutuje. ps. a czy to na pewno ważna inforamcja? Odpowiedz Link Zgłoś
petra79 Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 12:46 Ja też nie lubie tuńczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzalek Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka IP: 212.244.139.* 02.08.02, 12:46 Bardzo ważna. Zwłaszcza dla tuńczyków. De gustibus non disputantum est ? Hmm... Ja i tak nie znam laciny... Odpowiedz Link Zgłoś
masaker Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 12:55 Disputandum, jeśli już. A ja z tuńczykiem rozmawiam po francusku - przed konsumpcją oczywiście, he he, jeżeli wiecie, co mam na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzalek Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka IP: 212.244.139.* 02.08.02, 12:59 Ja wlasnie dlatego nie lubie tunczyka. Nie znam ani laciny (co mi juz udowodniono) ani francuskiego. Stad pewnie moj irracjonalny lek przed slatka z tunczyka Odpowiedz Link Zgłoś
masaker Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 13:03 Tak, to prawda stara jak świat - dobrze, że zdajesz sobie z tego sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzalek Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka IP: 212.244.139.* 02.08.02, 13:08 masaker napisał: > Tak, to prawda stara jak świat - dobrze, że zdajesz sobie z tego sprawę. > > Odpowiedz Link Zgłoś
_tequila_ Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 13:16 a tunczyk na to: niemozliwe.... Odpowiedz Link Zgłoś
masaker Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 13:17 I tu widzę właściwie postawione poważne pytanie. Niestety, ostatni znajomy tuńczyk nie udzieli mi już na nie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzalek Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka IP: 212.244.139.* 02.08.02, 13:27 Tunczyki sa z reguly malomowne, zwlaszcza te w slatce... Odpowiedz Link Zgłoś
masaker Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 13:33 Wszyscy myśleli, że to tuńczyk mówił, a to sałatka gadała. Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 13:34 bo ryby i dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
masaker Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 13:47 Lady! Jak zaklasyfikujesz dzieci - ryby czy sałatki? Chyba sałatki? Odpowiedz Link Zgłoś
masaker Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 13:55 No tak tylko młoda kapusta - bo i głowa pusta, i głąb soczysty. Odpowiedz Link Zgłoś
_tequila_ Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 13:57 i z kapusty bociany biora mlode salatki Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 13:59 wracając do tematu ryb- w jakim języku przemawia paprykarz szczeciński? po kaszubsku moze? Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:09 No jak to ! paprykarz szczecinski moze mowic tylko po praslowiansku , albo prapolsku. Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:13 starocerkiewnosłowiański. mój ulubiony, choć nie wiem, czy w ogóle istniał :) Odpowiedz Link Zgłoś
masaker Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:26 the_ladybird napisała: > starocerkiewnosłowiański. mój ulubiony, choć nie wiem, czy w ogóle istniał :) Nie tylko istniał, ale nawet istnieje nadal. No bo po jakiemu ja gadam? Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:26 the_ladybird napisała: > starocerkiewnosłowiański. mój ulubiony, choć nie wiem, czy w ogóle istniał :) Istnieje nadal , ale sie ukrywa w penej starej cerkwi (prosil, zeby nie mowic , w jakiej).On tez cie lubi. Prosil tez, aby was pozdrowic po starocerkiewnoslowiansku. Co niniejszym czynie. Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:31 chlebem, solom i kieliszkiem wutki? Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:37 the_ladybird napisała: > chlebem, solom i kieliszkiem wutki? Aha. I jeszcze Zywiom i Broniom. Obiecaly, ze tym razem bendom mile. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:13 Gość portalu: strzalek napisał(a): > Nie lubię sałatki z tuńczyka i już. Co wy na to ? Ja nic. Ale salatka, jak sie o tym dowiedziala, to sie najpierw poplakala, a potem powiedziala, ze tez Cie nie lubi ... i taka zacieta mine miala, ze chyba jakies swinstwo Ci szykuje. Moze czas zagoi rany , ale na razie miej sie na bacznosci..... Na przyszlosc ostrzegam przed takimi pochopnymi oswiadczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:20 aha zle się przy tym wypowiadała o niejakiej śledziowej... używała przy tym słow których przez wzgląd na wychowanie jakie odebrałam nie powtorzę. Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:21 a ja słyszałam, jak coś wspominała o paście z makreli. chyba chce ją wciągnąć w spisek. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:24 the_ladybird napisała: > a ja słyszałam, jak coś wspominała o paście z makreli. chyba chce ją wciągnąć w > > spisek. E niee. Widzialem ja. Pasta z makreli jest za mientka i calkiem sie rozmazala. Nie nadaje sie. Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:27 ale ta z tuńczyka o tym nie wie. śledziowa zaś była widziana, jak rozmawiała ze stekami z łososia. Tu bym była już czujna na miejsciu tuńczykowej. bo łosoś, jak wiadomo, ryba królewska i nawet sałatkę z kalmarów zna. Odpowiedz Link Zgłoś
timit Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:31 ale ktora salatke losos wybierze?oj bedzie dym... Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:33 aha gdzies dzwonią dzwonki z karpia ale nie wiem gdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
timit Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:33 nie gdzie, tylko kiedy! w grudniu.... Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:33 timit napisał: > ale ktora salatke losos wybierze?oj bedzie dym... Tak , to bedzie dym na wodzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
timit Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:34 ...albo burza w szklance.... Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:35 timit napisał: > ...albo burza w szklance.... E-e. Szklanka zajeta przez jajka. Odpowiedz Link Zgłoś
timit Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:37 wielkanocne?to brakuje tylko sledzia!hop, hop gdzie jestes, ty najlepsza z baltykowych ryb!? Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:32 Steki z lososia i salatka z kalmarow to jedna sitwa i wredne snoby - o tym wszystkie ryby wiedza i mowia od dawna. Z nikim innym sie nie zadaja i nikt inny ich nie lubi. PS : Wiedzialas , ze lososie to stekowce ? Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:36 to straszne! no tak. bo jak łosoś będzie wolał tuńczykową, to śledziowa powie kostkom z mintaja, które z kolei nie bardzo wiedząc, co robić rozmrożą się niefrasobliwie i paprykarz szczeciński się rozciapcia. Co widząc tuńczykowa pozbędzie się z wrażenia całej kukurydzy, która przejdzie na stronę śledziowej i wszyscy przestaną ją lubić.... oj, będzie się działo! a ogórek?! Odpowiedz Link Zgłoś
timit Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:39 ...zielony ma garniturek... Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:39 the_ladybird napisała: .... oj, będzie się działo! > a ogórek?! Ogorkowi, po dwoch miesiacach lezenia za darmo w archiwum, jest juz w zasadzie wszystko jedno. Faktem jest, ze przy tym stopniu komplikacji - pomoc moze tylko ... no kto ? ;oD Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:40 kropelka. żołądkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
timit Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:41 a propos kropelki, czy indianie jedza ryby? Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:42 pod warunkiem, że uda im się je ustrzelić z łuku. Odpowiedz Link Zgłoś
timit Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:43 polecam im bosak!w prostocie tkwi sila! Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:42 the_ladybird napisała: > kropelka. żołądkowa. NIEEEEEEEEE ! Tylko Stary Eskimos ! Przeciez ! (przypominam : jest to znany specjalista od sytuacji nierozwiazywalnych i bliski przyjaciel Dalszego Ciaga) Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:48 siadam z dwóją... :( Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:48 Wracam z miasta. Tragedia - był napad na śledziową! Mokre tropy prowadzą do Eskimosa... Odpowiedz Link Zgłoś
timit Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:49 protestuje!slady na piasku wskazuja na wegorza... Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:53 timit napisał: > protestuje!slady na piasku wskazuja na wegorza... To falszywe odciski stop wegorza, wyczarowane przez Starego eskimosa, ktory, jak wiadomo, jest szamanem i na dodatek wegorzy nie lubi od dziecinstwa, kiedy to ojciec za kare (za naprawde drobne przewinienia) przywiazywal go do igloo wegorzem elektrycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 15:04 nie stać go na dobrego psychiatrę? trzeba zrobić zrzutkę. ja będę skarbnikiem. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:49 misiania napisała: > Wracam z miasta. Tragedia - był napad na śledziową! Mokre tropy prowadzą do > Eskimosa... On oczywiscie udawal, ze nic nie wie, ale zgubil go kawalek cebulki w kaciku ust, tuz pod prawym uchem. Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:50 on się śmieje dookoła? Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:52 ne, ne - ma granicznego kucyka na potylicy.. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:55 misiania napisała: > ne, ne - ma granicznego kucyka na potylicy.. Bedzie sie smail na okraglo, bo widze, jak wlasnie siega po brzytwe, zeby na niej zagrac Arie Jontka, ktora tak kocha. Przerazony graniczny kucyk zerwal sie z potylicy i pocwalowal do Winnetou. Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 15:05 ... który ze smakiem pałaszował właśnie sałatkę z tuńczyka. Zdrada! zarżał kucyk - zdrada! Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 15:09 nie była to jednak zdrada, nie była to również sałatka z tuńczyka! Paszczęka Winnetou kryła zaginioną śledziową! Odpowiedz Link Zgłoś
timit Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 15:11 ktora wybral dzwonek lososia...i to jemu ona sie nalezala! Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 15:14 Winetu odchrząknął znacząco: moi drodzy bracia i siostry! nie róbcie tragedii, jutro znów pójdziemy do supermarketu! Odpowiedz Link Zgłoś
timit Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 15:17 na to jeden z kartoflana twarza powiedzial:"i zrobimy tam blokade!" Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 15:19 the_ladybird napisała: > Winetu odchrząknął znacząco: > moi drodzy bracia i siostry! nie róbcie tragedii, jutro znów pójdziemy do > supermarketu! Nikt go jednak nie zrozumial . Indianin-dzentelmen zapomnial bowiem, ze nie chrzaka sie i nie mowi z ustami wypchanymi jedzeniem (zwlaszcza trzema salatkami rybnymi naraz) ! Pryskajace wkolo fragmenty ryb, ziarenka kukurydzy i kawalki siekanej cebuli spowodowaly panike ... Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 15:28 Spanikowany tlum rzucil sie do ucieczki blokujac jedyny dojazd do supermaketu. Z tego tez powodu Kartoflana Twarz spoznil sie na blokade i postanowil , zamiast wysypywac ziarno na ziemie, zrobic z niego salatke. Nabral wiec worek ziaren w usta i zaczal czekac , az zakielkuja. Uwielbial bowiem salatke z kielkow....... Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 15:35 nie wiedział jednak, że to były nasiona klonu. zakiełkowały mu w ustach i rosły rosły, aż przebiły podniebienie i przecisnęły się między zwojami mózgowymi, przebiły czaszkę i wybujały na czubku głowy... cud! zakrzyknął czwarty wróbel :) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 15:40 Mala poprawka w didascaliach : korzenie klonu niemusialy sie przeciskac, albowiem poniewaz Kartoflana Twarz znany byl z braku zwojow mozgowych. Jego drugi przydomek brzmial "Old Lobotom" ... Tym niemniej czwarty wrobelek krzyknal. I jakby znikad pojawilo sie na jakby na zawolanie cos jakby stado greenhornow. Wiadomo bowiem, ze greenhorny lubia wrobelki ... Lubia tez salatke z kielkow , nawet jesli sa to kielki sklonowanych klonow w glonach. Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 15:41 i nawet całych ich klanów :) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 15:50 Aha. Ale niestety, klonow w glonach nie lubily klany w glanach, ktore przybyly na zapowiadana przez Kartoflana twarz" niedoszla blokade.... Klany w glanach rozbiegly sie , dyszac zemsta, w poszukiwaniu Starego Eskimosa. Odpowiedz Link Zgłoś
the_ladybird Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 15:54 który na szczęście wiedział, co zrobić. przypomniał sobie bowiem manewr wykonywany bardzo często przed laty.... Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 16:02 I zrobil to ! Pstrykniecie rozleglo sie na placu przed supermarketem jak wystrzal z petardy. Niestety, Stary Eskimos od dawna juz nie trenowal, a ogarniety zbytnim entuzjazmem - przesadzil. Luzne fragmenty paliczkow z eskimosowych kciukow i srodkowych wystrzelily wysoko nad parking , gdzie rozprysnely sie jak raca. Na szczescie przynajmniej teleportacja sie udala, ale Stary bedzie niestety musial zaczac trenowac palce nog..... Odpowiedz Link Zgłoś
timit Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 16:06 ...w czym na pewno pomocna bedzie odpowiednia dieta - salatka tunczykowa i sledziowa! Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 16:12 Tak jest. Dobra dieta to podstawa. I tym optymistycznym akcentem konczymy kolekny odcinek przygod Starego Eskimosa. Czeka nas , do poniedzialku, pobyt w pieknym, lykendowym realu. Pa, pa, drodzy czytelnicy. Ciag dalszy prezy sie do nastapienia.... Odpowiedz Link Zgłoś
petra79 Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 18:40 Ojejku! To ja się na taką dietę nie piszę! Tuńczyk i śledź to dwie ryby których niecierpię. Może dietka z innych rybeniek? Odpowiedz Link Zgłoś
basia! Re: Nie lubię sałatki z tuńczyka 02.08.02, 14:52 dajcie tego tuńczyka razem z sałatką,zjem chetnie ,bo głoda jestem okrutnie.I kawałek pieczywka poproszę. Odpowiedz Link Zgłoś