Gość: Thomas IP: *.chello.pl 12.04.07, 21:46 Po 6 latach znowu szukam Tomka Nowaka vel Thomas Novacky. Bardzo lubi praliny belgijskie. W 2001 spędził na plazy z Iwką kilka miesięcy. Kto poszuka go ze mną? Iwka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mreck Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 15:10 tu go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_ Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia 21.04.07, 08:29 Ale numer! Thomas witaj! :-) Nawet nie wiesz jak jestem milo zaskoczona widzac ten watek. Sluchaj, napisz co u Ciebie, a Novacky niech poczeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.chello.pl 21.04.07, 17:31 Czy to naprawdę Iwka? Mam na mysli tę prawdziwą, prawdziwą...:) Tę która w lipcu i sierpniu 2001 niemal kazdego dnia choć 5 minut spędzała na plaży. Tę która mieszkała w B... Iwko, gdzie wtedy mieszkałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_ Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia 22.04.07, 11:30 No tak, ja tak samo powinnam watpic w prawdziwosc Thomasa... To naprawe, naprawde ja!!! Sama sie dziwie ze tak przypadkowo tutaj wpadlam i to akurat na Ciebie, ale ogromnie mnie to ucieszylo. OK, oto szyfr: 2-2; 7-3; 8-2; 5-2; 7-4; 3-2; 5-3; 2-1. Czy wiesz czego uzyc jak dekodera? czy lecytynowy brak zupelnie rozszczelnil Twoje synapski? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.chello.pl 22.04.07, 18:20 Więc to naprawdę TY ! Słoneczko z Brukseli. Iwka, Iwka... Minęło trochę czasu od ostatniego spotkania prawda? Duzo się zmieniło, a może niedużo? Wszystko zależy od miary którą przyłożysz. Wróciłem niedawno, mam nadzieję na dłużej, do ukochanego Gdańska i postanowiłem zajrzeć na plażę. A kiedy byłem juz na plazy postanowiłem poszukać Tomka Nowaka. Przez tyle lat chłopak pewnie zmężniał, wydoroślał, zmądrzał... A może jest po prostu tylko starszy? Z kim miałbym szukac Tomka jeśli nie z Iwką? Co u Ciebie słychać Słoneczko? Cały czas w BRU? Po czcionce widzę, że raczej nie w Kraju nad Wisłą? Ja przez te kilka latek zobaczyłem pół świata, poznałem wielu ludzi których chciałem poznać i tych których poznać nigdy nie chciałem, byłem w miejscach pięknych i paskudnych, widziałem bogactwo i biedę, byłem zachwalany i podszczypywany-podskubywany...:) Wiele chwil niezapomnianych... A teraz jestem w GDN. I mam nadzieję pobyć tu trochę. Należy mi się. Cokolwiek to miałoby znaczyć. Iwko, czy muzyka nadal jest ważną częścią Twojego życia? Mojego tak. Zobacz i posłuchaj: www.youtube.com/watch?v=KGEMx3TKxNc Co u Ciebie? Napisz Słoneczko. I... usmiechnij się. Kiedy Iwki się śmieją wyglądają najpiękniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_ Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia 25.04.07, 16:24 Hejka Pio! Poczekaj, poczekaj...zwiedziles pol swiata? No to teraz wszystko musisz dokladnie opowiedziec!! Otwieraj nowy watek i poopowiadaj troche o "miejscach pieknych i paskudnych" i "chwilach niezapomnianych". A moze juz to zrobiles? Masz wlasny blog? A tak a propos, czy te Twoje podroze sa zwiazane z praca? Zostales reporterem czy zalozyles kapele z ktora wyruszyliscie na podboj swiata? ;)))))) Erato - to moja ulubiona muza. Arystoteles twierdzil, ze muzyka uszlachetnia obyczaje, a Tolstoj - ze jest stenografia uczuc...Ja sie z tymi dzentelmenami zgadzam w zupelnosci. Moge dodac jeszcze dluga liste dobroci od siebie, ale wyszloby z tego zwyczajne cliche, wiec pasuje. A co u mnie? U mnie wszystko w porzadeczku, mam sie swietnie, dziekuje.:))))) Ty zaczales tak ciekawie to teraz opowiadaj! PS Wiesz Pio, bardzo sie ciesze ze tu jestes, czuje sie jakbym spotkala na Kasprowym starego, dobrego znajomego :) Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia 26.04.07, 10:06 no opowiadajćie dalej, tylko więcej intymnych szczegółów proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.chello.pl 28.04.07, 01:14 Witaj Iwka, No zobaczyłem kilka tych miejsc... Opowiadać trudno, bo nie wiadomo od czego zacząć. Tak napradę było tego sporo i częśc miejsc, szczególnie tych w których bylem krótko nieszczególnie zagościła w mojej pamięci. Chyba faktycznie przydałaby się solidna porcja lecytynki. Nie mam blogu i nie pragnąłem mieć takowego. Tak naprawdę to nawet nigdy żadnego blogu nie czytałem. Do tego typu inicjatyw trzeba raczej być obowiązkowym i systematycznym, a zauważyłem, że z tym czasami jakoś kiepsko :) Wracając do podrózy: były one czasami służbowe, czasami prywatne a czasami łaczone. Tak własnie się to odbywa. Miejsca piękne to na przyklad North Carolina i małe amerykańskie miasteczka. Długie rozmowy z ludzmi o wszytkim i o niczym. Cholera, poznałem naprawdę mnóstwo ludzi... Miło wspominam Meksyk, Rzym, Wiedeń (bardzo piekny z róznych względów), Mauritius, Waszyngton, Dominikana, Malta, Capri, Ibiza, Paryż, Oslo, Berlin, Lizbona, Kopenhaga, Madryt, Nowy Jork, Korsyka, Amsterdam etc etc. To sa miejsca które przychodzą mi do głowy - do których lubię wracać i zawsze kiedy mam okazje to jadę. Co do paskudnych to jest ich troche mniej: favele w Rio de Janeiro, Sztokholm jesienią, egipskie, tunezyjskie i tureckie koszmarki, deszczowe okolice Trondheim i Rosja pod wieloma postaciami. I nie chiałbym tam wracać, a czasami muszę i to już nie jest wielce ok. Generalnie podróże związane z pracą były mniej zajmujące, chociaz nie zawsze, nie zawsze... Nie założyłem kapeli - jestem li tylko odbiorcą, konsumentem muzyki. Ale część podróży wiązała się z nagłą potrzebą posłuchania na żywo muzyki. I choć wielu ludzi stukało sie w czoło, ja nie żałuję kilku moich podróży przez szmat świata, tylko po to żeby zobaczyć jak grają NA PRAWDĘ. I czasami pogadać z nimi przy piwie gdzieś daleko od domu (mojego?). No to może czegoś posłuchajmy www.youtube.com/watch?v=91j8k1MApLU Co z tym Kasprowym? Rozumiem dobrego znajomego, ale starego???? To chyba musi być jakieś nieporozumienie, które szybko nalezy wyjaśnić :) Rozumiem, że na Kasprowym bywasz cokolwiek? Iwka nie napisałaś czy w BRU jest cię nadal najwięcej? ( a własnie - BRU też jest miejscem ok, aczkolwiek nie spotkałem tam Ciebie, co znacznie niestety obniza rangę tego miasta). Wiesz co? Wtedy, kilka lat temu miałem jakoś więcej czasu. Miałem czas, żeby codziennie być na plazy, choć na kilka minut. A teraz jakoś kalendarz się skurczył i powiem szczerze, że nie podoba mi sie to. I ciekawe jest to, że sam sobie to zrobiłem. I zewnątrz wygląda to nie najgorzej, a od środka jakos inaczej. Ok, ok... może minąłem się z powołaniem. Słoneczko z BRU, cieszę się że u Ciebie wszystko w porządeczku. Napisz kilka słów o tym porzadeczku, rozwijając temat. Czy porządeczek sama układałaś? Czy też został ułożony? Jak z tym porządeczkiem jest na prawdę? :))) T PS. Pocztówka dla Ciebie www.youtube.com/watch?v=KMMjEOY3VGk Odpowiedz Link Zgłoś
viki2lav Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia 28.04.07, 09:41 Misianiu, przynioslam popkorn i kole, jestes, bo zaczynaja sie miziac! kolo ksera sa paki na ktorych mozna przysiasc i czyyytac! Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_ Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia 03.05.07, 11:02 Wiesz Pio, masz racje - coraz trudniej znalezc czas na zagladanie do internetu, czasu jakby mniej w zyciu... i to na wszystko!!! Czy widziales film "Wielka cisza" ("Die Grosse Stille")? To tak a propos czasu ;-) No pieknie opowiadasz Thomasku, bardzo pieknie. Widac ze przemierzyles glob ziemski w te i z powrotem. Ciesze sie ogromnie ze Ci dobrze bylo i ze wrociles zadowolony, i na dodatek z taka przyjemnoscia znowu w Gdansku zasiadasz. Napisz tylko co Ty robiles w favelach brazylijskich? Prawde powiedziawszy ogromie bylam ciekawa co sklasyfikujesz na liscie "miejsc paskudnych". Pozwol wiec ze sie podziwie, lol. Szwedom sie dostalo...Rosja Cie tez odrzuca...Norwegia, Turcja i Afryka Polnocna... To bardzo ciekawe. Bo wiesz, mnie ogomnie nudza podroze w takie ulozone, grzeczne miejsca jak Mauritius, Waszyngton, Ibiza, Kopenhaga. Ale to kwestia gustu i tego co kto lubi, a o gustach ponoc sie nie dyskutuje ;-)))) Czy wiesz z czego pochodzi ten kawalek ktory mi przeslales? Ten z pocztowki? Ogladales ten film? Tytul oryginalny to "A la Folie, Pas Du Tout!". Polska wersja "Kocha, nie kocha". Filmik z tego obrazu wyglada tak slodko i romantycznie, a w rzeczywistosci to maly horrorek. Nie jest to moze najlepszy film w jakim grala sliczna Audrey Tautou, ale na pewno bardzo specyficzny. Pamietam (a bylo to jakis czas temu, bo jak mnie pamiec nie myli ten film wszedl na ekrany w 2003), pierwsza czesc filmu przenudzilam sie jak mops i juz chcialam sie zebrac i wyjsc z kina, gdy druga polowa okazala sie calkiem wciagajacym thrillerkiem ;-) Jak nie widziales tego filmu, to polecam, ale w formie kina domowego. A co do tego Kasprowego, to zapomnialam ze z Ciebie taki "Pan Slowko". Przeciez "stary, dobry znajomy" to jeden z naszych licznych, rodzimych idiomow. Wyjasniam: TO MIAL BYC MILY KOMPLEMENT! Choroba, staralam sie! Hihihihi. Wybacz stary! Ops! sorki! Ja naparwde niczego nie insynuuje i prosze o wybaczenie jezeli urazilam Pana Panie Slowko ;-))))))) Na Kasprowy to ja sie wybieram od paru lat (tak dawno mnie tam nie bylo!), bo polskie Taterki kocham miloscia specjalna i odwzajemniona. Jezdzisz na nartach Pio? Zjezdzales kiedykolwiek z Kasprowego? Moj porzadeczek jest bardzo porzadny wiec nie bardzo jest o czym pisac - doprawdy nuuuuuda! Thomasku, napisz lepiej jak tam spedzasz majoweczke w kraju. W Polsce to przeciez istny tydzien leniucha - plazowicza. Szkoda tylko ze pogoda tak sie zbuntowala i zmrozila polskie zapedy piknikowo-rekreacyjne. "Witaj maj, piekny maj, U Polakow blogi raj". Dzisiaj wazne Swieto dla nas wszystkich, wiec i ja swietuje! Moc buziakow z pogodnej, chociaz dosc (tez!) chlodnej Bru. CIAO! I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.chello.pl 12.05.07, 00:43 Hej Iwka, No i mialo byc tak pieknie... Wspanialy czas w ukochanym Gdansku. I guzik z petelka. I wcale nie pieknie, bo nie w Gdansku tylko w srodkowej Szwecji. I pogoda jak zwykle zawiodla. Szkoda gadac. Majowy weekend niestety nie byl dlugi, nie byl nawet normalny. Cos jakby go nie bylo wcale. Coz, chyba taka moja karma... Ale jestem z powrotem :) Przynajmniej dzisiaj. A w gdansku tez pada. Jak pech to pech. Co do podrozy to zaprawde powiadam Ci, ze Waszyngton, Kopenhaga, Mauritius tak naprawde nie sa grzecznymi, ulozonymi miejscami. Sa ciekawe tylko trzeba wiedziec z ktorej strony patrzec. Na Mauritiusie nie Port Louis tylko male miejscowosci, wspaniali ludzie (niestety rozmowy glownie po francusku, a jak ktos kiedys powiedzial - francuski slabo). Msza w kosciele w zapadlej wiosce gdzie nie bylo zadnego bialego. W Waszyngtonie wieczorem jest bardzo ciekawie, moze nie tak jak w NYC, ale to zupelnie inny klimat. W okolicach Waszyngtonu mialem wypadek samochodowy i byla z tym fura przygod, kiedy ludzie wyciagali moj samochod ( z wypozyczalni he,he...) z przydroznego rowu starym pikapem, a pozniej z wdziecznosci musialem u nich cos kupic na wyprzedazy garazowej... A Kopenhaga, jak to Kopenhaga z cyklu znane,lubiane i czesto odwiedzane. Bywalem tam czesto i znam dobrze to miasto i przedmiescia. I chyba z wszystkich skandynawow lubie najbardziej dunczykow. Rosja faktycznie odrzuca - dluzsza historia. Norwegia jest ladna latem, ale co to zalato ktore trwa 1,5 miesiaca. Pozostale miesiace slaaaabe, szczegolnie w Trondelagu gdzie ciagle pada. Afryka ok, ale nie polnocna, za duzo turystow. Miejscowi nigdy nie widza Ciebie tylko $. Nawet na wioskach niestety. A co robilem w favelach Rio? No bawilem sie pysznie na karnawale oczywiscie :))))))))) A co Ty Iwko uwazasz za miejsca fajne / paskudne. Ciekaw jestem .... O, na przyklad takie miejsce: www.youtube.com/watch?v=jJS8XOs6NP4 Pan Slowko powiadasz? Niech i tak bedzie :) Ale komplementy oczywiscie przyjmuje w kazdych ilosciach i z luboscia. Jak kazdy prozniak. Chociaz prozniak to jakby nierob i len, a mi chodzi o proznosc. Tak wiec moze jednak nie prozniak tylko... bo ja wiem... lasic? ( znaczy lasy na komplementy ). Co do nart, to ostatni raz jezdzilem jak mialem jakies 8 lat. Jakis calkiem jestem "lewy" do aktywnego wypoczynku w formie wyczynowej. Na plazy nie zalegam plackiem, ale zebym uprawial kitty surfing albo rozkoszowal sie wylewaniem hektolitrow potu w koszulke, to raczej trzymam sie od tej jasnej strony zycia z daleka :) Tak wiec stary dobry znajomy z Kasprowego niekoniecznie. Ale .... dobry znajomy z .... to juz sie te puzzle zaczynaja w obrazek ukladac. "A la Folie, Pas Du Tout!" ogladalem. W sumie przeslalem Ci ten kawalek raczej z uwagi na muzyke (Red House Painters - doskonala kapela z Markiem Kozelkiem na czele) i fajnie skrecony klip do tego kawalka. A w pocztowce przeslalem Beirut - Postcards from Italy. Wideo amatorskie, ale skrecone ok. Beirut rowniez jest wyborny. Wokalista Zach Condon to fantastycznie uzdolniony multiinstrumentalista. Beirut w czerwcu przyjezdza do Poznania, a na poczatku lipca gosci w Berlinie. Bedzie trzeba sie przywitac :) Dobrze jest czasami spedzic piatkowa noc w domu... Nikt nie krzyczy do ucha, nie trzeba kiwac glowa, no i jak milo sie bedzie jutro rano wstawalo :) A Ty Iwko noc piatkowa w domu spedzilas? Czy tez BRU by night... Caluski dla Sloneczka... i na dokladke niezawodny Sufjan Stevens w mojej ulubionej wersji Chicago acoustic www.youtube.com/watch?v=fCEGwF2BVjs Cmok! T Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.chello.pl 25.05.07, 23:08 Cisza sie przedluza i trwa cale wieki Przez to nie moge zmruzyc powieki Na plaze zaglacam wciaz i stale Iwko, czy w glowie Ci tyko bale? Balujesz, balujesz i odpowiedzi brak Czy chcesz zeby Pio agonii dal znak...????? Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_ Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia 26.05.07, 08:35 Czesc Thomasku! Tak sie przygladam dacie Twojego (przed)ostatniegio posta i az nie wierze ze tak kiepsko odpisuje. Wlasciwie nie mam usprawiedliwienia. Wybacz mily!!! Ale wierszyk napisales piekny, LOL. Moge Ci tylko zacytowac fajny aforyzm Stanislawa Jerzego Leca: "Zegar tyka. Wszystkich." No wlasnie...czas mnie wytykal!!! Znowu!!! LOL. Wiesz, zalezalo mi zeby Ci porzadnie odpisac, nie "po lebkach". Chcialam przysiasc i troche spokojnie do Ciebie poklikac. Dopiero dzisiaj mi sie to udalo. Pytasz co robilam w majowe weekendy. Najprosciej to ujac w dwoch slowach: jezdze i imprezuje. Ale nie tak jak jak myslisz. Nazbieralo mi sie w tym roku imprez rodzinnych. Jako mama chrzestna mam mase obowiazkow, a ze poczuwam sie do nich tak naprawde i do konca, to staram sie odegrac powierzona mi role jak tylko umiem najlepiej. Dwa tygodnie temu bylam na poludniu Polski i zachwycilam sie (to a propos miejsc uroczych) trasa przez Puszcze Swietokrzyska, Pogorze Wielickie, Beskid Makowski i Wyspowy...och, jakie to było pieknie! Trasa w te i z powrotem, w upale i kurzu, ale jaka cudna. Doladowalam pozytywnie swoje baterie energia moich najblizszych - tych dawno nie widzianych – pewnie dlatego bylo mi tak dobrze. Zeszly weekend natomiast mialam chrzciny, niedaleko Warszawy, ale tez w przeuroczym miejscu. Czy Ty wiesz co to znaczy byc chrzestnym??? LOL. Pio, moja refleksja w sprawie miejsc uroczych i paskudnych byla zwykla impresja. Wlasciwie nie mi sie wypowiadac na ten temat, bo z pewnoscia nie zjechalam takiego kawalu globu jak Ty. Ale dla mnie nie ma miejsc paskudnych, jakos nie potrafie wzbudzic u siebie tak negatywnych emocji. Poza tym jak juz ladnego zabraknie, zawsze znajduje to interesujace. Przyznaje sie, ze czasami zachwycaja mnie rzeczy, których wiekszosc nawet nie zauwaza. To ponoc nadwrazliwosc nieskwalifikowana przez Coombsa ;-) Posluchaj tego: Albert Einstein kiedys powiedzial: "Zycie mozna przezyc tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko." Chce zeby wszystko było cudem!!! Czytalam jakis czas temu ksiazke Stasiuka "Jadac do Babadag". To opowiesc o podrozach przez "zapomniana Europe": Wegry, Rumunie, Slowenie, Albanie, Moldawie. Europe zapyziala, zacofana, zagubiona, jakby zahibernowana przez wieki. Ale Stasiuk pisze o niej tak wspaniale, ze wlasciwie chcialoby się wsiasc w samochod i pojechac na spotkanie tych wszystkich ludzi i zobaczyc wszystkie opisane miejsca. Bo Stasiuk wlasnie to potrafi i dla niego "cudem jest wszystko". Nie gniewaj sie, ale bardzo mnie rozsmieszyl Twoj "kitte surfing". Pio, to nie od kici, tylko od latawca – kitesurfing ;-))) Ale naprawde bardzo mi sie to spodobalo i chyba się przestawie na Twoja wersje ;-))))))) Dziekuje za pocztowki z YouTube... podobaly mi sie! Obie! Teraz moja kolej. Stary, dobry kawalek, ktory od wczoraj mi sie nuci sam. Tak wiec oto muzyczna pocztowka numer jedeeeeeen!!!! www.youtube.com/watch?v=qi2beczTbwg&mode=related&search Teraz numer 2 - niby ta sama, a jednak... LOL www.youtube.com/watch?v=q5scAmUGu7k I ostatnia pocztowka, z zyczeniami milego wee! www.youtube.com/watch?v=pdF6iwFUzSw&mode=related&search= CMOK! :-) J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.chello.pl 05.06.07, 00:58 Hej Iwka, Wierszokleta ze mnie marny, ale bedac krok od agonii, tonacy wiersza sie chwyta :) No wiec imprezowalas rodzinnie. Tak, rodzina to niewatpliwie pozyteczna instytucja. Piszesz, ze jestes matka chrzestna i podchodzisz do tego powaznie. Tak byc powinno! Jak w prawdziwej wloskiej familii :) No moze tam ojciec chrzestny jest jednak No.1. Ja nie jestem No.1 czyli chyba jeszcze do tej roli nie doroslem albo dorosnac nie chcialem. A moze po prostu mnie nikt na ojca chrzestnego nie chcial ;) Zreszta jak cos robic to dobrze i odpowiedzialnym byc. A jak ja moge byc odpowiedzialny jak mnie nigdy nie ma i nikt nie wie do konca gdzie jestem. Czasami nawet ja sam nie wiem gdzie jestem :))) Jak sie czlowiek podejmie tak powaznej roli jak ojciec chrzestny to swoja kwestie trzeba grac do konca i poswiecac jej uwage. Wszak juz cytowany przez Ciebie A.Einstein rzekl: "Mężczyzna, który potrafi bezpiecznie prowadzić samochód, całując jednocześnie ładną dziewczynę, nie poświęca po prostu pocałunkowi uwagi, na jaką zasługuje.". Nie jest to moze trafne w tym miejscu porownanie, lecz istote rzeczy oddaje :))) Urocze nazwy: Pogorze Wielickie, Beskid Makowski i Wyspowy. Chyba chcialbym tam byc. Tak naprawde niewiele jest miejsc tak pieknych jak w Polsce. OK, mozna pobujac sie na hamaku pod palmami albo ogladac panorame miasta z Empire State Building... Ale jak dlugo? Mysle z autopsji, ze niedlugo. Bo patrzysz na panorame miasta, na palmy, zamykasz oczy i co widzisz? Pogorze Wielickie, Beskid Makowski i Wyspowy... Warto mimo wszytko podrozowac daleko i poznawac nowe. Zjechac caly glob i zachowac wspomnienia. Nawet jesli wszystko co wydawalo sie bazowe, peknie kiedys jak banka mydlana a w sklepie wyciagaja nozyczki zeby skasowac Ci karte kredytowa, to wspomnien nikt nie zabierze. Zawsze beda z Toba. Jesli zechcesz... Powiadasz ze kitte surfing to nie od Kici????? Jak to? Ja myslalem, ze to totalnie od Kici pochodzi. A zawolanie powitalne tych przystojnych, muskularnych surfingowcow nie brzmi inaczej jak Hello Kitty :-))))))) Nawet na koszulkach haslo to nosza ich dzieci :) Fajna muzyczke przeslalas. Obie wersje starego, dobrego kawalka sa ok, ze wskazaniem na te druga oczywiscie :) Proponuje Sufjana Stevensa Chicago raz jeszcze, tym razem w wersji plytowej: www.youtube.com/watch?v=cf0S7OhfQz8 I jeszcze Sufjan na dokladke: www.youtube.com/watch?v=d4tkiGvV_ek Mam nadzieje, ze Cie Sufjanem nie nudze, ale ostatnio przemieszcza sie ze mna wszedzie: dom, samochod, samolot.. No to pomyslalem sobie, ze sie podziele z Toba tym dobrem...:) Iwka, a jak tam slodkie pralinki? Wiesz, zawsze w Beneluxie kiedy kupuje praliny to Ty przychodzisz mi na mysl. Chyba mi juz takie skrzywionko zostanie do konca zycia. Calkiem zreszta to mile... Bedac przy wspomnieniach ten oto kawalek dla Ciebie: www.youtube.com/watch?v=l-ITv4OBV9c Całuski dla Sloneczka z BRU. T Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_ Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia 17.06.07, 10:51 Czesc Pio! Ja nie jestem z zadnej wloskiej familii, tylko z polskiej! A w polskiej familii to jednak mama chrzestna jest numero uno i basta! :-) My kobiety dluzej zyjemy, no i mamy glowy do dat w przeciwienstwie do panow. To my pamietamy o rocznicach, urodzinach, imieninach i innych imprezach naszych milusinskich i to do konca naszych dni. Prosze wiec mi nie mydlic oczu na temamt jezdzenia samochodem i calowania w tym samym momencie, bo to nie o to chodzi....no i masz racje, to zupelnie nie trafiony cytat hihihihi ;-))))))) Nie ma co się oszukiwac drogi Pio, ale Ty zupelnie nie wiesz co to znaczy byc chrzestnym....musze Ci powiedziec, ze to bardzo przyjemna sprawa, ale obowiazkow ma sie duzo. Wyobraz sobie ze moja cudna chrzesnica, w swojej malutkiej, madrej glowce, wymyslila sobie, ze mama chrzestna to taka wrozka jak z bajek o Kopciuszku. Wyobrazala sobie mnie jako zwiewna, eteryczna wrozke-czarodziejke, ze skrzydelkami (!!!) i magiczna rozdzka, ktora potrafi zamienic dynie w karoce. Wszystko to moja wina (mea culpa!), gdyz dziecko mnie nie widzialo przez kilka lat i to w okresie kiedy mogloby mnie zapamietac i zrozumiec kim wlasciwie dla niej jestem. Dostawala tylko ode mnie wielkie, kolorowe paczki wypchane slodyczami i mnostwem niespodzianek na roznego rodzaju swieta i okazje. Tak wiec mozesz sobie wyobrazic jak wielkie bylo jej zdziwienie, gdy ktoregos dnia w koncu pojawilam sie u mojej kuzyneczki w domu i chcialam ja ucalowac. Byla tak rozczarowana, ze nie mam skrzydelek i ze nie posiadam magicznej rozdzki, ze przez dobra godzine dochodzila do siebie siedzac zatopiona w fotelu i przygladajac mi sie spod nosa. Gdy w koncu udalo nam sie z niej wyciagnac informacje co jest nie tak, pekalysmy ze smiechu i moja kuzynka musiala wytlumaczyc malutkiej, ze jej teoria mamy chrzestnej niestety, ale istnieje tylko w bajkach. :-)))))) A Polska jest przeurocza! Wiesz, ja jestem wielka patriotka, szczegolnie poza krajem, LOL. Nie pozwalam nikomu mowic zle o Polsce. Walcze o dobre imie naszego kraju jak lwica! :-) Co prawda, jak wracam do kraju to pewne rzeczy doprowadzaja mnie porzadnie do szalu i wtedy zrzedze, ale w kraju i wsrod swoich mi wolno! Mam jednak zasade, ze nigdy tego nie robie wsrod obcokrajowcow, a szczegolnie nie na obcej ziemi. Wyobraz sobie, ze swoim znajomym z Francji naopowiadalam tak piekne historie o Polsce, ze juz od kilku lat wiercili mi dziure w brzuchu z prosba o zorganizowanie im wyprawy po naszym cudnym kraju. Byli w zeszlym tygodniu. Co prawda nie moglam im towarzyszyc w wyprawach, ale wyekspediowalam z nimi osobe z rownie patriotycznym nastawieniem, ktora im pokazala Trojmiasto, Krakow, Zakopane, Warszawe od tej najpiekniejszej strony. Wrocili oczarowani, z walizka zapelniona polskimi dobrociami, przewodnikami i ksiazkami. Maja zamiar wrocic ponownie! A w tym roku obiecalam sobie, ze wakacje spedze w kraju. Jeszcze nie wybralam kierunku, ale chyba bede celowac w Hel. Po drodze marzy mi sie zahaczenie o Mazury, a tak zupelnie "nie po drodze" o Tatry...Polska tak bardzo sie zmienila przez te kilka lat, ze bede mogla ja poodkrywac od nowa. No dobra, a teraz nasza ulubiona czesc - muzyczna. Sufjan jest ok, taki balladowo-Thomasowy ;-))))) Juz sie przyzwyczailam do Twoich upodoban muzycznych, wiec go wysluchalam z odpowiednia nostalgia :-) Poza tym fajnie jest wiedziec czego sluchasz "ostatnio". A "74-75" hihihi, no coz, mam ten sam syndrom co Ty na praliny belgijskie, zreszta juz chyba Ci o tym pisalam. No dobra, to teraz moja pierwsza pocztowka muzyczna. Nie wiem czy czytales/ slyszales o tej historii. Jest calkiem swieza i jak z bajki o Kopciuszku (znowu ten Kopciuszek! hihihi). Historia do przeczytania na stronach GW: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,4222446.html wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,4222446.html A potem do obejrzenia na stronie: www.youtube.com/watch?v=9oxTy7KIAaA I co? Wzruszyles się Pio? A teraz druga pocztowka, juz bez historii, pure music ;-) www.youtube.com/watch?v=wioa74MsBYA A tak a propos Bjork. Wybierasz się moze na koncert Open’er Festival? Buziaki Pio i do napisania! I. Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_ Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia 07.09.07, 20:51 www.youtube.com/watch?v=O26snSXNKLQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.248-240-81.adsl-static.isp.belgacom.be 15.10.07, 21:42 pl.youtube.com/watch?v=920BnH5bRJk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.chello.pl 24.10.07, 23:21 No wstyd straszny nastapil i z kazdym dniem narastajacy jest... Za cisze dluga wybaczenia upraszam. www.youtube.com/watch?v=OaAxijKkd48 www.youtube.com/watch?v=XJG5klbXpcI zawstydzony Pio Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_ Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia 30.10.07, 20:28 Hejka Pio!! Ale fajnie ze jestes :) pl.youtube.com/watch?v=q16XfUk-71E Czyzby wyborcza goraczka Cie pozarla? LOL Pozdrowki! i. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.chello.pl 02.11.07, 02:42 Witaj Iwka, No przepraszam raz jeszcze za dluga nieobecnosc. Tak sie to wszystko niestety ulozylo... Goraczka wyborcza? Nieee. Raczej na chlodno oceniam ubiegla 2-letnia blazenade polityczna w naszym pieknym Kraju. Oczywiscie sympatyzuje z osobnikami zwanymi ostatnio "mordo ty moja" z cygarem w ustach (czytaj. polscy przedsiebiorcy). Bo trudno raczej wymagac sympatii dla Klubu Nieudacznikow. Ale polityka nie rozpala mnie do bialosci. Sa lepsze rozpalajace tematy. Na przyklad co slychac u Sloneczka z BRU :) U mnie ostatnio sporo pracy. Koncowka roku daje popalic. Ale byle do Swiat. Pozniej bedzie z gorki. Jakies ferie zimowe sie naleza nawet duzym chlopcom :) Co tam slychac w Pralinowym Kraju? Szczerbata dynia przed domem wystapila? A moze Iwko w Kraju nad Wisla bawisz? Ja obecnie w Gdansku ukochanym. Zobaczymy na jak dlugo. www.youtube.com/watch?v=PaptLeKFBOU Co robilas Iwko przez ostatnie miesiace? Jakies zmiany powazniejsze, podroze dalekie... Przesylam Ci goracego buziaka z chlodnego, nocnego Gdanska. CMOK! www.youtube.com/watch?v=59ETuvo14is Rozmyslajacy noca Pio Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_ Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia 15.11.07, 20:43 Hejka Pio! Dobrze ze nie zniknales, zniknales...Tak sobie myslalam, ze moze "odpadles" tylko na jakis czas, a potem znowu tutaj zajrzysz i puscisz jakas muze w eter. Chociaz jakbys sie pojawil dopiero za 10 lat, tez jakos strasznie bym sie nie zdziwila, hihi :)))) Ta reklamowka Gdanska jest suuuuuper, bardzo ja lubie, piesci moja estetyke wizualna :))))) Widzialam juz ja kilka razy i teraz znowu z przyjemnoscia ja ogladnelam. Jest naprawde extra. A u mnie - it’s all mixed up :) Czy Ty zamujesz sie wrozeniem z fusow? A moze stawiasz tarota? hihihi A teraz, skrot wydarzen z ostatnich miesiecy, czyli specjalna, lecytynowa ;) pigulka dla Ciebie: wyjechalam na wakacje na dzika, wspaniala, gorzysta, goraca wyspe i znowu obudzilam w sobie tesknote za wolnosca, swoboda i wloczega (jednak zaluje, ze nie wybralam zawodu dziennikarza, fotografa lub reportera), potem zrezygnowalam z pracy, pozegnalam sie z Pralinowym Krajem, wrocilam "na ojczyzny lono", zagralam w lotto, nic nie wygralam, wiec podpisalam nowy kontrakt i jednak wciaz musze chodzic do pracy ;-))) Tak wiec jestem w kraju!!!!! Jak zwykle moi znajomi twierdza, ze to bardzo oryginalne, bo wracam w dobie wielkiej emigracji, a wyjechalam w dobie wielkich powrotow. Ale jestem szczesliwa z podjecia tej decyzji, choc lekko zakrecona jeszcze i straszliwie "zarobiona". No coz, jak to sie mowi: "every action has a consequence": pl.youtube.com/watch?v=-AfGayKMKJk&NR=1 A teraz czekam, tak jak Ty, na koniec roku z utesknieniem. Chce mi sie juz Swiat, odpoczynku, wypadu na narty, oderwania od calego swiata. Wlasnie, oderwania od swiata chyba najbardziej... Ach jesien, jesien, jesien... Jesienny czas! Cudownych blaskow czas! O, deby, buki, klony i platany, Cieplych odcieni stubarwne organy, Na ktorych zlota symfonie gralas! O pelne slonca przepychow i kras Melancholijnie milczace polany, Kedy przez lisci ogniste dywany Przechodzi piekna bog ostatni raz! Dusza ma, zda sie, o tysiace lat W przeszlosc cofnela sie na czasu zdroju, W wiek ziemi blogi, szczesliwy i mlody, I patrzy z zalem, jak ginie ten swiat, Jak kona z boskim usmiechem spokoju Olimp radosci, piekna i pogody... ....to Leopold Staff. A co u Ciebie Pio? Jak sie masz? Przyslesz swoja pigulke? Trzymaj sie cieplutko, bo mrozy juz lapia (i to za wszystko!). Buziaki z Warszawy! (czyz nie brzmi to pieknie?) pl.youtube.com/watch?v=bW4F1_Blp5A Za patetyczne? No dobra, to moze tak: pl.youtube.com/watch?v=3MTzXoxg0lo Ha! ;)))) CMOK!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.chello.pl 05.12.07, 23:38 Hej Iwka, Juz nie w Pralinowym Kraju. O zgrozo...Toż to szok musi byc dla Ciebie Sloneczko. Nie to zeby w Kraju nad Wisla zylo sie gorzej lub lepiej, ale na pewno inaczej. Folklor jest. Ale jesli juz tu jestes to chyba stracilem okazje na moje wysnione pudelko pralinek :) A szkoda, szkoda bo mialem nadzieje na troche slodyczy kiedys, gdzies w dalekiej-bliskiej BRU. Ale jak to mowia: That's life. Ciesze sie, ze przygarnela Cie jakas warszawska fabryka. Ale mam dla Ciebie rade: nie zniechecaj sie pierwszym niepowodzeniem i graj dalej w Lotto ;)) A ja obecnie w Gdansku ukochanym. I chyba na swieta Swieta rowniez wroce do 3Miasta. Mam przynajmniej taka nadzieje. Chyba,ze odwolaja wszystkie loty i spedze Swieta na jakims lotnisku oczekujac na atak plugow snieznych lub Mikolaja z reniferami. Na lotniskach tez mozna zmontowac niezla imprezke, chociaz w Swieta to chyba jednak nieeee. Ale na przyklad taka impreza na ulicy jest wielce ok. www.youtube.com/watch?v=R781LDKOVJE&feature=related Przed Swietami caly czas duzo pracy i zapowiada sie, ze przyszly rok rowniez bedzie dla mnie bardzo pracowity. Moze nawet bardziej niz obecny. Czasami mam dosyc. Ale tylko czasami :) No ale teraz czas sie weselic. Swieta nadchodza! W Gdansku nie jest co prawda bialo, ale za dni kilka przyjdzie mi zapewne zobaczyc snieg w duzych ilosciach, gdzies na dalekiej polnocy. W ostsecznosci przywioze sobie jedna pacyne w bagazu podrecznym do Gdanska i na Wigilie postawie na kominku jako namiastke Bialych Swiat. No chyba, ze caly czas bede na lotnisku. Wtedy nie postawie :) Jak tam Iwko w nowej firmie. Aklimatyzacja nastapila? Pracujesz w centrum Wa-wy w jednym z tych wyyysokich budynków :)) ? Raz jeszcze dla Ciebie Beirut z ich nowego, doskonalego krazka: www.youtube.com/watch?v=01XO0seAfw8 CMOK dla Sloneczka z BRU (choc w Warszawie, Nowym Jorku czy Montrealu - dla mnie zawsze Sloneczko z BRU) Caluski Pio Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_ Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia 11.12.07, 17:19 Och Ty! Za to chyba tak bardzo Cie lubie :) Nie zmieniaj sie nigdy i pisz do mnie tak zawsze. Polubilam Beirut ogromnie i przekrecam ich krazek w te z powrotem. To dzieki Tobie. Wiesz co, ja wciaz nie moge sie nacieszyc Polska, a najbardziej bliskoscia starych znajomych, rodziny, najblizszych. Wciaz nie moge uwierzyc, ze sa na "wyciagniecie reki". To jest takie super....i doszlam do wniosku, ze to dla mnie najbardziej liczy sie w zyciu. To wiecej niz moge wygrac w Lotto ;) A poza tym, co tu duzo gadac, jestem najprawdziwsza czescia Polskiego folkloru. Tu sa moje korzenie. Tu jest moje serce. Ale wiesz Pio, ja wciaz troche kraze. Zmienilam troche kierunek, ale do Bru wciaz latam i pudlo pralin zawsze zabieram ze soba w podroz powrotna. Jezeli wiec w koncu przestaniesz pekac i podasz jakis adres (numer skrzynki pocztowej?) to je w koncu dostaniesz ode mnie :) Tylko ze Ty na nic nie masz czasu. Pewnie nawet nie wyrobilbys sie z odebraniem ich, nie mowiac o zjedzeniu, hihihihi. No i jeszcze jedno kochanienki, Ty nie kombinuj ze Swietami na lotnisku...bedziesz tak sobie krakal, to w koncu wykraczesz. A teraz muza dla Ciebie. Bardzo swiateczna, ze starej, trzeszczacej plyty ;-). To tak zeby Ci wybic z glowy lotniska i samoloty na ten dzien. Przeciez z Ciebie taka szycha ze mozesz sobie tak ustawic wyjazdy, zeby nie kolidowaly z tym najpiekniejszym swietem w roku! ;) To pierwszy dostrajacz: pl.youtube.com/watch?v=qGd1ZRTuPEY A teraz drugi kawalek, ktory zawsze bedzie mi sie kojarzyl z podrozami do domu na Swieta. W taxi, w drodze na lotnisko...wczuj sie! ;) pl.youtube.com/watch?v=JndPF9nbOnQ&feature=related I jak tam? No to teraz dostrajaj swoje serducho do tych cudnych klimatow i odezwij sie jak znajdziesz sekundke... Buziaki Pio! -Twoj swiateczny stroik ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.chello.pl 22.12.07, 02:41 Witaj Iwka, Jest dobrze. Nie bedzie Swiat na lotnisku! Wlasnie wrocilem i juz nigdzie sie nie wybieram przynajmniej do 3 stycznia. Sniegu w Gdansku nie ma, a pacyna sniezna nie przeszla kontroli na lotnisku... Coz wiec postawie na kominku lub obok niego? Moze moj Swiateczny Stroik :))) Milo mi, ze moj post ostatni (ale nie ostatni,ostatni) wzbudzil w Tobie tak mile uczucia. "Kochanienki, Ach Ty"... Mow do mnie tak wiecej. Wszak od zawsze bylem lasicem na dobre slowo :) Szczegolnie wychodzace spod reki Sloneczka z BRU. Swiat jak zwykle oszalal przed Swietami. Na lotniskach ludzie ogolacaja polki w perfumeriach. Prawdziwa dzikosc w sercu. Chociaz prawdziwa dzikosc wystapi zapewne 24 grudnia kiedy odwolaja ostatnie loty... Ale tym razem ja w tej dzikosci uczestniczyl nie bede :) Szalony swiat. www.youtube.com/watch?v=v52Igdotisk Co porabiasz w tem czas przedswiateczny Sloneczko z BRU? Prezenty od dawna na dnie szafy ukryte czy tez sklepowy last minute rzutem na tasme? A moze Ty Iwko wierzysz w Swietego Mikolaja? Ja niby nie wierze, ale co roku cos tam pod choinka znajduje i to w roznych czesciach swiata. Tak wiec juz sam nie wiem co sadzic o tym Mikolaju... Moze Ty masz jakies przemyslenia w tej materii :) A coz z Sylwestrem? Z badan naukowych wynika ze jako nieliczne, Sloneczka z BRU w zaproszeniach sylwestrowych przebierac moga do woli. Domyslam sie ze w przypadku "mojego" Sloneczka z BRU sprawy maja sie tak samo. Stawiam moja najlepsza koszule garniturowa Hello Kitty ze tak wlasnie jest :)) W imprezie w doborowym towarzystwie uczestniczyc zawsze warto www.youtube.com/watch?v=kjeh6P4sRfw Trzymaj sie cieplo Iwko w tym przedswiatecznym szalenstwie. I nic sie nie martw, mam przeczucie, ze gdy pierwsza gwiazdka zaswieci sanie zaprzezone w renifery nie omina Twojego domu w tym roku. I przywioza Ci wszystko to o czym marzysz. W koncu jestes tego warta. Tego Ci zycze! Z swiateczno-noworocznymi buziakami Pio PS. Co do pudelka pralin to nie omieszkam sie przypomniec w odpowiednim czasie, ktory jeszcze nie nadszedl. Wszak wiadomo, ze slodycze wyczekiwane smakuja najlepiej :))) www.youtube.com/watch?v=sBPYT2KHuJQCMOK Odpowiedz Link Zgłoś
bheights Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia 22.12.07, 02:56 No i CMOK podlaczyl sie do ostatniego linku. Chyba niepotrzebnie. A moze tak wlasnie mialo byc i mialem napisac jeszcze kilka slow do Ciebie Iwko. www.youtube.com/watch?v=sBPYT2KHuJQ Teraz to juz naprawde ostatni (ale nie ostatni,ostatni) nocny BUZIAK dla Ciebie! Pio zapatrzony w renifery na niebie Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_ Wesolych Swiat!!! 24.12.07, 09:06 WOW, WOW, WOW!!! Wpadlam tu na chwile i prosze jaka niespodzianka!!! Pio w domu, post na forum....no rzeczywiscie, jak tu nie wierzyc w Mikolaja ?! ;-)))) Pio, zycze Ci i Twoim najblizszym wspanialych Swiat pelnych milosci, zdrowia, niespodzianek, ciepla, pogody i oczywiscie przysmakow. Zycze szampanskiej zabawy sylwestrowej i spelnienia wszystkich marzen w Nowym Roku. Jestem "zarobionym" elfem - musze biec lepic pierogi i kroic warzywka na salatki, ale obiecuje, ze jak wroce po Nowym Roku to napisze cos wiecej. Moc buziakow Pio!!!!!! pl.youtube.com/watch?v=f4zq7gCJZoA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Wesolych Swiat!!! IP: *.chello.pl 22.01.08, 00:19 Iwko! Czy Ty cały czas jeszcze lepisz te pierogi? Daj spokój, rzuć to i napisz COŚ do starego Thomasa :) www.youtube.com/watch?v=3Z8sr4oCS94 Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_ Re: Wesolych Swiat!!! 28.01.08, 21:15 Czesc Thomasku, Masz racje! Koniec z pierogarnia!!!..no ilez mozna...Dzieki ze mnie przywolales do porzadku, bo juz chyba zupelnie bym sie zatracila w tym lepieniu. Zagapilam sie no i zwykle 'czas mnie wytykal' ;))))) A ten czwartek juz 'tlusty'(haha! ooo nieeee nikt mnie nie wrobi w zadne smazenie faworkow!) i koniec karnawalu. Wszyscy narzekaja ze byl za krotki...A ja uwazam ze krotki czy dluzszy to i tak by szybko zlecial. Najbardziej cieszy mnie wydluzajacy sie dzien i wczesniej wstajace sloneczko. Aby do marca!!!! Tralala...w marcu jade na narty :):):)Huuuraaaa!!! Biale szalenstwo kreci mnie ogromnie i musze przyznac, ze nie ma dla mnie lepszego odpoczynku niz wlasnie na sloneczku, w gorach, szusujac w dzikim szale po alpejskich stokach. Ja wiem...wiem...pisales mi, ze to Cie nie bawi tak bardzo, ale dla mnie, to jest wlasnie to COS, co sprawia ze zycie staje sie piekne. Czy masz takie COS? (seks jest poza licytacja! ;))))))) Troche glupio pisac teraz o Swietach i Sylwestrze, bo wydaje sie, ze bylo to juz tak dawno, ze nieprawda, no i Wielkanoc juz za pasem :) W kazdym razie odpoczelam (o ile dobrze pamietam hihihihi), najadlam sie maku na caly rok, nie mowiac juz o tonach pierogow, ktore robily w tym roku furore – moje mialy finezyjnie wywiniete brzegi i prezentowaly sie bardzo wytwornie. A Sylwester byl szalony. Szalony jak za czasow studenckich. Spanie tez jak za czasow studenckich - na karimatkach, na podlodze. Dlugo jeszcze po Sylwestrze moj kregoslup mi komunikowal, ze czasy studenckie juz dawno minely. A jak tam Twoje wariacje swateczno-sylwestrowe? Cos specjalnego? Poopowiadasz? Ale musze Ci powiedziec, ze bylam bardzo z Ciebie dumna, ze przed Swietami dotarles do domku i ze nie grzezles na lotnisku. No naprawde zuch z Ciebie! :):):) Pio, a jaki Ty jestes znaczek (astrologiczny oczywiscie)? Chyba juz sie Ciebie o to kiedys pytalam (ale bylo to pare lat temu i jakos sobie tego nie utrwalilam (czyzby przyszedl i czas na dopalanie moich synaps lecytynka?). Wiesz do czego pije? Do tego "starego". To do Ciebie nie pasuje, Ty takich okreslen nie uzywasz....no wiec tylko jedno przyszlo mi do glowy, ze Wacpan miales urodzinki!!!! Dobrze kombinuje? Czy mam wpasc na forum z szampanem i zaspiewac stosowna piosenke? A teraz muzyczna czesc. To zespol ktorego slucham od paru lat i wciaz mnie nie nudzi. Wlasnie teraz leci ten kawalek: pl.youtube.com/watch?v=04bg9IC9N6w Buziaki–koniec-karnawialaki! i. Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_ Wesolych Swiat!...ha! a temat wciaz aktualny :)) 14.03.08, 21:11 pl.youtube.com/watch?v=uIb6I8gtgtw&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Wesolych Swiat!...ha! a temat wciaz aktualny IP: *.chello.pl 21.03.08, 20:47 O... rzeczywiście. Temat aktualny. Moze nawet kilka pierogow Iwki by sie przydalo na stole. A juz na pewno "swiateczny stroik" :)) Chociaz niektorzy specyficznie odbieraja swiateczny nastroj: pl.youtube.com/watch?v=RPyMlCKeXgY Zycze Ci Iwko spokojnych i pieknych Swiat Wielkanocnych, a w poniedzialek wystrzegaj sie wody bo zimno w tym roku. Nie chcemy wszak lanoponiedzialkowego sopla o imieniu Iwka. Zajaczkowe caluski, Pio pl.youtube.com/watch?v=fluvL_5P1XM Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_ Re: Wesolych Swiat!...ha! a temat wciaz aktualny 22.03.08, 17:13 Hej Thomasku, Ooooo, a jednak zdazyles wpasc na chwilke z zajaczkiem i ...kurczaczkiem? ;-))))) Jak milo... Pio, zycze Ci zdrowych, spokojnych, pelnych radosci Swiat, a teraz... wylewam Ci caaaale wiadro lodowatej wody za kolnierz!!!! To na Dyndusa i to wirtualnie...."na szczescie"... ;) A teraz cos uspokajajacego, kojacego... pl.youtube.com/watch?v=7aN4nB8do60 Wszystkiego najlepszego Pio! Swiateczne buziaki!!! Iwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.chello.pl 20.04.08, 00:43 Hej Iwa, Ale ten czas leci. Nie do wiary... Nawet z weekendow zostaja tylko noce zeby cos sensownego zrobic. Co u Ciebie Sloneczko z BRU? Czy na wiosne rozkwitasz radosnie? Zaloze sie ze TAK!!! :) Zapewne wnosisz do kazdego biura w ktorym przebywasz powiew wiosennego slonca z nadzieja na piekne lato. Ktos taki jak Ty przydalby sie w kazdym szarym miejscu w ktorym bywam ostatnio. Nie szukasz moze posady "latajacego promienia slonca" na trasie Oslo- Kopenhaga? Gdzies na lotnisku widzialem takie ogloszenie... Podobno w gre wchodza sumy honorariow iscie bajonskie. No, po prostu tak zwana okazja zycia. Z zyczliwosci informuje. A ze przy okazji ja bym troche tych promieni zlapal to chyba nic w tym zlego prawda? :))) Nie to zebym wykorzystac chcial Cie niecnie by promienie Twoje przechwytywac. Chociaz... Caluski Sloneczko z BRU. Odezwij sie w wolnej chwili. Aaaa... jeszcze stary, dobry Morrissey. Naprawdę stary kawalek, ale do dzisiaj wywoluje usmiech wspomnien na mojej twarzy :)))) www.youtube.com/watch?v=EvqejATUgaE Pio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.chello.pl 21.05.08, 23:00 www.youtube.com/watch?v=9mcZdDCOeuE Pio Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_ Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia 06.06.08, 10:18 Czesc Przystojniaku! Zaczne od muzy dla Ciebie: pl.youtube.com/watch?v=-YUxbDEPFiM Jak Ty sie masz mily? Co slychac? Wciaz w rozjazdach? Stesknilam sie za Toba.... Wciaz twierdze, ze masz jakies magiczne zdolnosci. Skad wiesz ze jestem promyczkiem? Rzeczywiscie chetnie bym sie zatrudnila w swojej naturalnej postaci. Wiesz, nawet poszukiwalam tego ogloszenia o ktorym pisales, na lotnisku w Kobenhavn, ale go nie znalazlam. Wyglada na to, ze przegapilam casting... No coz...Jak wypatrzysz jeszcze kiedys tak interesujaca propozycje, to koniecznie napisz. Moze razem sie zalapiemy? Nie myslales o karierze PromykMan’a? Udzielilabym Ci kilka wskazowek i mysle, ze bylbys swietny ;) Pio!!!!! Mamy czerwiec!!!! To moj ukochany miesiac. Wiem, wiem, cliche! Wszycy go uwielbiaja. Slonce nas piesci, wieczory rozleniwiaja i pobudzaja, w powietrzu pomrukuja najpiekniejsze zapachy, zielen korci i przyciaga przejrzystoscia....jak mozna nie kochac czerwca? Czerwiec powinno sie przetanczyc, przespiewac. Zatanczymy Pio? Zobacz i posluchaj tego....to takie piekne...prawie jak czerwcowy wieczor... pl.youtube.com/watch?v=UGufiv5PB2A Buziaki Pio, odzywaj sie... CZERWCOWY CMOK! Iwka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.chello.pl 16.09.08, 01:10 Hej Iwka, No i wstyd straszliwy nastapił... Iwka napisała odzywaj się, a Thomas jak grób... Nieładnie fest. Chyba lato uderzyło mi mojej zakutej pały, żeby tak długo do Iwki się nie odzywać :). A moze jakoś się pogubiłem w mojej wędrówce. www.youtube.com/watch?v=p_lkMK2Spu0 Przyszły jesienne chłody i potrząsnęły moim niecnym żywotem. I pomyslałem, że te dreszcze to może nie od chłodu powstają ale z braku bliskosci Promyczka... "Jasne, i postanowiłeś po raz kolejny spróbowac się ogrzać samolubny stary Thomasie. A gdzie byleś jak cię nie było? No gdzie? Wtedy nie było ci chłodno zapewne?" Zapewne nie? Nooo... A co to za rozdwojenie jaźni wystąpiło? Czyżbym nie wierzył, że Iwka się odezwie i sam sobie odpowiadam... "Odezwie się, odezwie. Bez paniki, tak za jakieś 3 miesiące spodziewaj się info. Jak będzie w dobrym humorze okres oczekiwania zostanie skrócony. Do 89 dni." Nie wierzę. Iwka wszak nie jast taka (zła) jak ja. Czyżbym podpuszczał..? :))) OK. Sorki wielkie moja Piękna za długie milczenie. Nie tak miało być i proszę o opuszczenie zasłony milczenia na moje milczenie. Ogólnie wszyszystko u mnie w porządku. Jestem obecnie nad ukochanym morzem po tej dobrej stronie. Ale niestety do końca roku kilka razy będę pakował walizy. Taka widać karma. A Ty gdzie? W Wawie czy po świecie Cię nosi? Mnie tradycyjnie trochę ponosiło. Ale nic szczególnego, prawie te same stare kąty. Ale wystapił też słoneczny urlop 2 tygodniowy. Ale już słabo go pamiętam. A na zdjęciach też jakiś inny jestem. Zresztą jak wspominać to już lepie coc innego. Na przykład... •Re: szukam Tomka Nowaka adres: *.waw.cdp.pl Gość portalu: Thomas 18-07-2001, 14:43:38 odpowiedz na list odpowiedz cytując Iwa. Imię to czy nick? W każdym razie ŁADNIE. W poniedziałek lecę służbowo do Brukseli na dwa dni. Odbiór osobisty jest więc wysoce prawdopodobny. Czy praliny znajdują się daleko od Brukseli? Zresztą Belgia nie jest duża, a na lotnisku wypożyczam samochód , tak że powinienem dotrzeć. Do wykonania zadania potrzebna jest mi jednak garść szczegółów adresowych. W jakim sektorze pracujesz? Może jadę właśnie do Twojej firmy w delegację? Proszę o podpowiedź. • Re: szukam Tomka Nowaka adres: *.unknown.uunet.be Gość portalu: iwka 18-07-2001, 15:07:00 odpowiedz na list odpowiedz cytując Gość portalu: Thomas napisał(a): > Iwa. Imię to czy nick? W każdym razie ŁADNIE. wiem ze ladnie, bo to ladne imie ;) > W poniedziałek lecę służbowo do Brukseli na dwa dni. Odbiór osobisty jest więc > wysoce prawdopodobny. Czy praliny znajdują się daleko od Brukseli? Zresztą > Belgia nie jest duża, a na lotnisku wypożyczam samochód , tak że powinienem > dotrzeć. Do wykonania zadania potrzebna jest mi jednak garść szczegółów > adresowych. Hmmm...przyszly tydzien to nie "do konca tego tygodnia", przykro mi nagroda nie bedzie juz mozliwa do odebrania, (Thomas wez lecytynke!!!), ale praliny sa w calej Belgii, chociaz w Brukseli najdrosze ;) > W jakim sektorze pracujesz? Może jadę właśnie do Twojej firmy w delegację? > Proszę o podpowiedź. Sektor 2 rzad 1 :)))) czuje sie jak na przesluchaniu...na pocztku ty powiedz do jakiej firmy lecisz, a ja ci powiem czy do mojej, dobrze? Jak do mojej to obiecuje ze dostaniesz ode mnie wieeeelkie pudlo pralin (o koniku i owczarku pomysle). • Re: szukam Tomka Nowaka adres: *.waw.cdp.pl Gość portalu: Thomas 18-07-2001, 15:19:56 odpowiedz na list odpowiedz cytując Z postu jasno wynika, że moja nagroda P R Z E P A D Ł A !!! Nie będę ukrywał, że jestem bardzo rozczarowany. Praliny mogę sobie kupić oczywiście sam, nawet w Polsce. Może cały urok tych pralin polegał na tym, że miały pochodzić od dziewczyny o imieniu Iwa? Jest jeszcze oczywiście szansa, że w poniedziałek lecę właśnie do Twojej firmy. Ja udaję się do firmy z sektora tele. Pierwsze litery nazwy firmy to IS.. z siedzibą w Diamant Building. Pewnie marne szanse? Chociaż kto wie... Może przedłużysz termin odbioru... • Re: szukam Tomka Nowaka adres: *.unknown.uunet.be Gość portalu: iwka 18-07-2001, 15:27:39 odpowiedz na list odpowiedz cytując Dobra Thomas! Dostaniesz pudelko smakowitych pralinek od Iwki, jednak nie z okazji pojawienia sie w mojej firmie, dostaniesz bez okazji...tylko... no wlasnie jak mam je przeslac...dawaj adres! Ha. Zaskoczyłem Cię? Całuski www.youtube.com/watch?v=dm-7yu4VNSw Pio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.chello.pl 20.11.08, 23:33 Iwka, Czy Ty jeszcze JESTES ? Pio Wraz z nadejsciem zimy zapraszam na lodowisko www.youtube.com/watch?v=0BOBZ8BZAt0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: 80.72.197.* 04.09.11, 09:12 No no. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.chello.pl 24.12.08, 15:31 Iwka, Pomimo tego, że WCIĄŻ CIĘ NIE MA życzę Ci wszystkiego co najlepsze. Zyczę Ci aby uśmiech towarzyszył Ci przez całe te Święta. Umówmy się, że w tym roku dla odmiany to ja jestem Twoim swiątecznym stroikiem (nieco pokracznym, lecz zawsze wszak lepszy stroik ułomny niż żaden). Trzymaj się cieplutko Mały Elfie. CMOK! www.youtube.com/watch?v=OYQFeZFLyM4 Świąteczny Pio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.acn.waw.pl 26.01.09, 20:28 Pio!!!!! No i wykrakales....ile dni minelo? Jejuniu jak duzo :-O. Na szczescie dzisiaj rozpoczynaja sie obchody chinskiego Nowego Roku www.chinskinowyrok.pl/#/?gclid=CMzX5__orJgCFccJ3wodYTtrnw Piekna to okazja zeby mieciutko, lagodniutko nadrobic wszystkie zalegle i te swiezutkie noworoczne zaleglosci zyczeniowe. Pio, mily, niech ten rok chinsko-polski bedzie dla Ciebie najwspanialszy, najweselszy, niech sie spelnia wszystkie Twoje marzenia, zdrowko Cie nie opuszcza, a fortuna Ci sprzyja! Wysylam moc ciepluchnych, energetyzujacych buziakow i mam nadzieje, ze je wszystkie „wyłapiesz” ;) Naprawde sie za Toba stesknilam, Ty moj czarodzieju. Zaslone spuszczam na Twoje nieodzywanko, bo sama przeciez tez nie bede sie tlumaczyc ;))))) Po ktorej stronie morza jestes? Ja po tej dobrej. Sluzbowo podrozuje coraz mniej. Inni teraz za mnie to robia ;p Kiedy Ty na to wpadniesz? ;) Fajnie jest pobyc. Hej! Zaskoczyles mnie tymi "wspominkami". To bylo tak dawno, ze juz nie pamietam hihihihihi...Czyzbys zdecydowal sie na odebranie wygranej, slodkiej przesylki? hmmmm...tylko drogi Panie warunki ulegly zmianie. Teraz zamiast belgijskich czekoladek mozna dostac polskie ptasie. Jakby co, doloze blisterek z lecytynka, tez nasza, rodzima. Co Ty na to? Czyzby moj tajemniczy Pio zdobyl sie na odwage i zalozyl skrytke pocztowa? :)))))))) No dobra wracam do postow. Dzieki za zyczenia i bycie moim stroikiem swiatecznym. Prezentowales sie bosko! Naprawde fajnie moc zawsze na Ciebie liczyc. A teraz czesc muzyczna. Na poczatku cos uroczystego, swiatecznego. Tylko dla Ciebie: pl.youtube.com/watch?v=cMWq4l_UWvk&feature=related Anje chyba Ci juz przesylalam, jest fajowa...tez magiczna, swiateczno-noworoczna, ze specjalna dedykacja dla Ciebie: pl.youtube.com/watch?v=uthuSB3-ado A na koniec cos "na zapas", cos wiosennego, na wypadek gdybys zakopal sie gdzies w zaspie lub zapodrozowal na dluzej... pl.youtube.com/watch?v=JCvHFswuWkACalusy... Iwa Nowo-4076-Roczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.chello.pl 12.04.09, 01:20 Witaj Iwka, Czas na swiateczny post No. 40. Wielkanoc... Jak szybko. Przeciez dopiero rozbieralismy choinke, a stroiki bozonarodzeniowe jeszcze w niektorych domach nad kominkiem przycupnely w kacie. Za pajeczynami ich nie widac i czekaja na lepsze czasy ze sniegiem w tle. I doczekaja. Chyba ze przyjdzie Zajac i je zje ;) Piekne slonce za oknami to znak, ze niedzwiedzie takie jak ja powinny juz sie budzic. I tak sobie mysle, ze tak zrobie. Otworze oczy i ciekaw jestem czy spodoba mi sie to co zobacze. Wszak nic juz nie bedzie takie samo jak przed zasnieciem. Czy Tobie Iwko zawsze podoba sie nowy swiat po obudzeniu? Niewatpliwie jest NOWY. A nowosci ciekawia i daja nowa szanse. Na co? Na wdychanie zapachu ziemii z twarza zanurzona w trawie pokrytej poranna rosa, na bieg przed siebie w strone jeziora do utraty tchu, az pluca i nogi odmowia posluszenstwa... Na wiosne rodzi sie prawdziwie nowe zycie. Zamiast pisanek z odwiecznym pytaniem co bylo pierwsze jajko czy kura, znalazlem dla Ciebie cos innego. www.youtube.com/watch?v=2KqXwoMfRn8 Radosnych i Pieknych Swiat Wielkanocnych Iwko! Spojrz w lustro - wygladasz przepieknie tej wiosny. Cmok Pio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.acn.waw.pl 12.04.09, 22:03 Hejka Pio! Wesolego Alleluja! Niech te Swieta beda spokojne, wiosenne, sloneczne, pelne milosci i smakolykow! Wszystkiego najlepszego moj Ty czarodzieju. Lubie Thomasowe opowiesci. Widze stroik w katku, nad kominkiem, ktorego wyzera zajaczek, przeciagajace sie niedzwiadki po zimowym snie, lake skapana w rosie (czuje nawet jej zapach!) i Pio pedzacego do jeziora z szatanskim bolem w plucach. Wiosna, wiosna, wiosna! Wiosna Liście skłębione słońcem wokno zielenią się pchają, liście wytrysłe smugami drzew wiosennego raju. Słońce się tarza po murach krwawiące plamą cegieł; park - zieleniasta góra w niebo alei szeregiem wystrzelił. K.K. Baczynski Nowa, swieza, duszna, wdzierajaca sie kazda szcelina. Najbardziej lubie jak zielen zapelnia przestrzen, wypelnia miasto otulajac je szczelnie, a za miastem przykrywa nam mniej lub bardziej niebo. Posadzilam bratki na balkonie. Sa super! Mam nadzieje, ze beda cieszyc moje oko do konca maja. Mienia sie cala tecza kolorow! Widzisz, nastroiles mnie wiosennie. Wpadlam w Twoj klimat poetycki i ciesze sie nowym...naprawde... Easter Flowers piekne. Dzieki Thomasku. Ja mam dla Ciebie... www.youtube.com/watch?v=St9wYu_WeAM ....wiosne wlasnie, w wykonaniu najbardziej rockowego skrzypka. Pio, pieknej wiosny Ci zycze i mam nadzieje, ze odezwiesz sie niedlugo i cos mi znowu poopowiadasz. Obiecaj, ze wczesniej niz ze sniegiem w tle? Buziaki – swiateczniaki – wiosenniaki, Iwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.chello.pl 12.04.09, 23:35 PRZYRZEKAM www.youtube.com/watch?v=g-vvmKj3xwQ Pio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.chello.pl 16.08.09, 00:46 Iwa, Czasami wydaje się, że udało się osiągnąć już wszystko i niczego więcej nie potrzeba. Nie mówię oczywiście o pracy, bo w gruncie rzeczy to nie ona powinna nadawać ton. Z reguły jeśli nadaje ton, to fałszywy jakiś, taki powierzchowny. Mówię o 'błysku w oku', czymś nieuchwytnym, co służy nam za paliwo, napęd do dalszej podróży. O czymś co zrobi na nas WRAŻENIE. Czasami może wydawać się, że jeśli za szybko, za dużo dostaniemy, zobaczymy, poznamy - to co później... Jak sądzisz jest tak? Czy tylko stary Pio znowu krzywo w swojej głowie sobie poprzestawiał z lewej na prawą i na odwyrtkę. Piano www.youtube.com/watch?v=YlRomIZeNZQ I tak sobie napisałem letnią nocą, gdy księzyc urok na mnie rzucił zły :) Całuski, Pio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.chello.pl 22.09.09, 00:04 Hej Iwa, Czy Ty nie przesadzasz przypadkiem z tym urlopem? Od kwietnia się wczasujesz na plazy i nie masz nawet minutki, zeby do Thomasa skrobnąc słówko. Nieładnie Moja Droga, nieładnie... A Thomas pamiętliwy jest, że ho,ho... A może jakiś przystojniacha zawrócił Ci w głowie podczas letnich wojaży i czasu już dla starego Thomasa brak... Jeśli tak to proszę się odezwać - chciałbym odebrać swoje zaległe praliny :))))))) Pozdrowienia z nocnego, nadmorskiego brzegu. www.youtube.com/watch?v=ROq7h88pmcE CMOK! Pio Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_ Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia 17.10.09, 10:33 Pio! Witaj kochany! Stesknilam sie za Toba. Jakos tak podskornie czulam, ze czas zajrzec na plaze i sprawdzic czy tam przypadkiem nie spacerujesz i nie zostawiasz jakis sladow. No i prosze. Ale niespodzianka!!! Od kwietnia to ja mam urwanie glowy, a urlop zostal mi tylko w pamieci w postaci wstazek wspomnien, wijacych sie po mojej zatroskanej glowie. Jak tam sztormy na wybrzezu? Ogladajac zdjecia z rozszalalego Baltyku zastanawialam sie czy Pio pobiegl wydmuchac czupryne czy schronil sie w zaciszu domkowym i grzeje kosci przy kominku. No i wiesz co, czas na Thomasa to ja mam zawsze. Usmiecham sie do Ciebie za kazdym razem gdy slysze The Connells w radiu. Ten rok jest dla mnie bardzo intensywny. Dzieje sie duzo (czasami duzo za duzo), a to prowadzi niejednokrotnie do niechcianych, niespodziewanych zdarzen, ktore zaslaniaja mi to, co nas naprawde nakreca i jak napisales daje nam "blysk w oku". Zawsze myslalam, ze kontroluje wszystkim w swoim zyciu i ze znam swoja droge i sposoby, a teraz coraz czesciej przekonuje sie, ze Wszechswiat ciagle sprytnie figluje w tym moim poczuciu kontroli. To takie nie moje, fuj! Czuje sie szantazowana, trzymana za noge, stawiana w sytuacjach nie zaleznych ode mnie. Nie, nie, nie! Nie pomysl sobie Thomasku, ze jakas chandra mnie dopadla i spleenowy robal drazy mnie od srodka :)))))) Ogolnie rzeczy maja sie dobrze, bardzo dobrze, ale zasada "cos za cos" dziala. To tak jakby Wszechswiat kupczyl ze mna moim szczesciem. Czy znasz to uczucie? Dam Ci cos, ale i zabiore cos (czasami zabiore tyle, ze przeslonie Ci cale szczescie). Dlaczego tak sie dzieje? Wierzysz w karme? Piszesz: "Czasami może wydawać się, że jeśli za szybko, za dużo dostaniemy, zobaczymy, poznamy - to co później... Jak sądzisz jest tak?" U mnie to dziala tak: dostaje za szybko, za duzo, za super, a potem, jakby w zamian, cos jest mi zabrane i to tak mocno, tak bolesnie, ze wolalabym miec wybor. Co to jest? Jak myslisz? Nauka pokory???? Ostatnio Wszechswiat nie jest dla mnie za laskawy....A najgorsze jest to, ze atakuje z nienacka, kiedy euforia zamyka mi oczy i unosi na obloku szczescia....mam nadzieje, ze nie wiesz o czym pisze. Niech Wszechswiat bedzie dla Ciebie laskawy!!!!!! Ciesz sie tym i bierz wszystko co Ci daje. Nie zastanawiaj sie, tylko bierz, korzystaj i badz szczesliwy! Pio, pozdrawiam Cie cieplutko, cieplutko!!!! i sloneczno-jesiennie. Przesylam moc gorrrrraaaaaacych buziakow, CMOK! Iwa :) PS. Zostawiaj slady na plazy prosze, uwielbiam na nie wpadac. Wiem wtedy, ze dobry duch wciaz pilnuje wybrzeza ;) www.youtube.com/watch?v=E5iWIKCc_S8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.chello.pl 25.12.09, 00:04 Iwka, Zyczę Ci pięknych Świąt i wszystkiego co sobie wymarzysz w nadchodzącym Nowym Roku 2010. Spełni Ci się na pewno, bo wyjątkowym osobom zawsze się spełnia. A ty wszak jestes wyjątkowa... Trzymaj sie ciepło Słoneczko! www.youtube.com/watch?v=vM4N5IF7lrc Całuski, Pio Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_ Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia 25.12.09, 08:33 How, how, how przystojniaku! :) Uroczych swiat (jezeli w kraju to z uroczym deszczem) i wspanialego nowego roku (moze ze sniegiem?)! Niech Ci zdrowko dopisuje, szczescie przesladuje, humor dopisuje, Wszechswiat sprzyja. Zycze Ci tez duuuzo milosci, radosci i niech sie spelnia wszystkie Twoje najskrytsze marzenia, a swiateczny stol niech sie od smakolykow ugina (nawet sie troszeczke zrymowalo). CMOK! CMOK! CMOK! How, how, how... www.youtube.com/watch?v=K6r5-nQa-TY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.chello.pl 25.12.09, 10:55 Iwa, Nie odsypiasz wigilijnej wieczerzy? Tak szybkiego postu sie nie spodziewalem. Ale ciesze sie BARDZO :) Czy byla choinka i moc prezentow? Zaloze sie ze tak. A ja mialem dla Ciebie gwiazdke z nieba, ale nie znalem adresu dostawy... Moze w przyszlym roku, bo gwiazdke caly czas mam schowana w worku. Chetnie wymienie na praliny ;) Jakie plany sylwestrowe? Penie wciaz nie wiesz ktore zaproszenie przyjac. Piekne dziewczyny co roku maja ten sam dylemat sylwestrowy. Ja jestem w Gdansku. Dzeszcz pada. Bywalo lepiej. Deszczowe caluski, Pio www.youtube.com/watch?v=iU7CKaNhziM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.chello.pl 26.03.10, 23:52 Iwa, Stesknilem sie... Co slychac u mojej Belgian Princess? Wiosenny swiat jest ok? Usmiechasz sie czesto? Caluski, Pio www.youtube.com/watch?v=1wX5oBXWVBc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.acn.waw.pl 05.04.10, 11:49 Czesc Pio! Witam swiatecznie i na sam poczatek wylewam Ci za kolnierz wiadro wsciekle zimnej wody! Dla zdrowia i na szczescie! Chociaz obecnie kosztuje to w Warszawie 500 zł, to mysle ze warto, zaplacilabym ;)Czy w Gdansku plaga "oblewaczy" tez byla/ jest zmora tego dnia? Musze przyznac ze wybieram sie dzisiaj na spacer i raczej wolalabym uniknac tego typu atrakcji. Wystarczy mi domowe poranne polewanie :) A jak Ty sie masz? Najedzony? Rozleniwiony? Czy moze wrecz przeciwnie? Czas wiosenny jest przepiekny, chociaz dla mnie lekko zalzawiony i kichajacy. Krajowe pylki daja mi popalic. Mimo to lubie nasza wiosne i usmiecham sie caaaaaaly czas...kichajac i wycierajac nosek. Pio, zycze Ci cudownej wiosny pelnej usmiechu, radosci, milosci, slonca. Wiosna to taki zalazek. Niech sie pieknie rozwija w tym roku.... Caluski, iwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.10, 15:23 Iwka, Wiosna tak mnie rozleniwila, ze dopiero gdy letnie slonce mocniej przygrzalo to otworzylem oczy. Po prostu nie da sie juz dluzej zaciskac powiek gdy jest tak jasno. Wlasnie wrocilem i widze, ze w Gdansku piekne sloneczko swieci. Prawie jak na Karaibach. Chyba od niepamietnych czasow skusze sie i odwiedze nasza polska plaze. W koncu jako gosc forum 'Na plaze' wypadaloby to uczynic. Co u Ciebie Sloneczko? Rozgladam sie wokol i widze, ze wszystko robi sie jakies starsze, tylko my caly czas tacy sami. Choc jak wiesc niesie Iwki maja to do siebie, ze z wiekiem coraz piekniejsze... Prawda to czy kolejna legenda miejska? Pytam u zrodla, spojrz wiec prosze w lustro i powiedz jak jest :) Teskno mi za Toba, ale jakies lewe palce do pisania na komputerze dostalem i nie odzwywalem sie dlugo. Mea culpa. Na swoja obrone mam rowniez moj niezwykle dlugi sen wiosenny tego roku. Gdzie tego lata zaszalejesz w czasie urlopu Iwko? Podaj kierunek, a moze akurat sie spotkamy w pieknych okolicznosciach przyrody. Kto wie? :) www.youtube.com/watch?v=xh-5FI21s6M Sloneczne caluski z Gdanska, Pio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.chello.pl 19.08.10, 21:40 Iwka! Lato sie konczy, a Ciebie ni widu ni slychu... Czyzby nie byla nam dana w tym roku wspolna kapiel w morskich falach o poranku? Zaczynam dopuszczac do siebie teorie, ze Ty mnie juz chyba nie kochasz :))))))))) www.youtube.com/watch?v=l03oC-oRlGw Wielki CMOK od Pio. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka8 Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia 08.09.10, 18:15 czemu wy sie w koncu nie spotkacie?juz korespondujecie trzeci rok, jeszcze wam sie nie znudzilo? to wszystko brzmi jak piekna historia milosna. Material na ksiazke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.10, 10:42 Hejka Pio! Co jakis czas mi wytykasz ze czas mnie wytykal, no dobra, nalezy mi sie, ale jak to sie mowi "przyganial kociol garnkowi" (ciekawe jaka jest etymologia tego powiedzenia..., wiesz?) Lato sie skonczylo, jesien za oknem i rzeczywiscie o wspolnej kapieli ("w morskich falach o poranku"???) az strach myslec (od razu mam dreszcze i to bynajmniej nie rozkoszy :)))))). No chyba ze nie myslimy o tym samym morzu.... Pio, a tej swojej nowej teorii to Ty nawet nie dopuszczaj do siebie!!! Pomysl sam, jak mozna by Cie nie kochac???? Moc buziakow-jesienniakow! CMOKi od IW PS Uwaga, brak zalacznika muzycznego. Przedkladam chec wyslania posta nad uzupelnianie go trescia muzyczna. Prosze o zrozumienie i nie wytykanie mi tego...:) Muze dosle. Niedlugo. :) Caluski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.182.161.155.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.10.10, 19:34 Ha, A wiec jednak jeszcze troche uczucia w tli sie w Tobie po tylu latach :))) No kto by pomyslal... To znaczy oczywiscie ja bym tak pomyslal. Fajnie, ze wciaz jestes ! Niedlugo Swieta i zaczynam powoli rozgladac sie za stroikiem swiatecznym. Reflektujesz? :) Jeszcze raz ten sam zalacznik muzyczny, bo ostatni zostal "pozarty" na youtube przez Sony Music. www.youtube.com/watch?v=Jz2gvAApY2A Tym razem wieczorny, warszawski CMOK dla Ciebie. Pio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.10, 15:24 Iwka, Zycze Ci spokojnych, rodzinnych Swiat i wszystkiego co tylko sobie wymarzysz w nadchodzacym 2011 roku. Gdzie spedzasz Swieta Słoneczko Ty moje? Ja w moim ukochanym Gdansku, a nie na lotnisku, bo bylem sprytny nadzwyczaj i przybylem na miejsce z 2 tygodniowym wyprzedzeniem :) Jakies nowe wiesci w sprawie Stroika Swiatecznego? W Gdansku pada marznacy deszcz i niedlugo wszystko wokolo bedzie pokryte cieniutka, blyszczaca warstwa lodu lacznie z stroikami swiatecznymi, zwierzetami i ludzmi :) To tak jakby wszystko wokolo pokryc przezroczystym lukrem. Słooodko... Jak plany sylwestrowe? Jakby co to mam 2 osobowe zaproszenie na gale sylwestrowa w wiedenskim ratuszu. Jesli bylabys w poblizu... :) W zeszlym roku znalazlem jedynie Twoj pantofelek na schodach po balu, wiec moze tym razem los sie do mnie usmiechnie. Trzymaj sie cieplutko Iwko gdziekolwiek i z kimkolwiek spedzisz ten wyjatkowy czas swiateczny. www.youtube.com/watch?v=AXpQV9YOj_o Swiateczne caluski, Pio Odpowiedz Link Zgłoś
isabelle Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia 02.01.11, 07:36 www.youtube.com/watch?v=Fe5wW7wR10I&feature=related Pio! Wszystkiego co najlepsze w nowym roku! Ja na szczescie tez ominelam wszystkie lotniska i ogromnie wspolczulam tym ktorym to sie nie udalo. Trzeba tego zasmakowac zeby naprawde empatycznie patrzec na tych nieszczesnikow...No coz, swieta, swieta i po swietach! Minelo jak z bicza strzelil. Nowy roczek tez juz do nas zawilal. Hucznie go przywitales drogi Pio? Pozdrowiles dumny Wieden od Iwki? Wirowales na parkietach w rytm walca? Czy moze szukales zgubionych pantofelkow? :) Ja w tym roku owszem powirowalam, ale na swoim wlasnym, domowym parkiecie. Na pewno nie moglam wiec zgubic pantofelka, bo ewentualnie odnalazlabym go rano gdzies w jakims katku. Mily Pio, jak co roku przesylam Ci moooooooc buziakow i zycze zeby ten rok byl jeszcze lepszy, cudowniejszy, magiczniejszy, w ogole taki naj, naj! CMOK - jak noworoczny smok! (chociaz w tym roku to kot trzyma wladze ;) i. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka_ Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.acn.waw.pl 02.01.11, 07:40 Zrzucam tekst ponownie bo isabelle moze zostac przez Ciebie niezauwazona, a to przeciez ciagle JA...naprawde, naprawde :))))))) www.youtube.com/watch?v=Fe5wW7wR10I&feature=related Pio! Wszystkiego co najlepsze w nowym roku! Ja na szczescie tez ominelam wszystkie lotniska i ogromnie wspolczulam tym ktorym to sie nie udalo. Trzeba tego zasmakowac zeby naprawde empatycznie patrzec na tych nieszczesnikow...No coz, swieta, swieta i po swietach! Minelo jak z bicza strzelil. Nowy roczek tez juz do nas zawilal. Hucznie go przywitales drogi Pio? Pozdrowiles dumny Wieden od Iwki? Wirowales na parkietach w rytm walca? Czy moze szukales zgubionych pantofelkow? :) Ja w tym roku owszem powirowalam, ale na swoim wlasnym, domowym parkiecie. Na pewno nie moglam wiec zgubic pantofelka, bo ewentualnie odnalazlabym go rano gdzies w jakims katku. Mily Pio, jak co roku przesylam Ci moooooooc buziakow i zycze zeby ten rok byl jeszcze lepszy, cudowniejszy, magiczniejszy, w ogole taki naj, naj! CMOK - jak noworoczny smok! (chociaz w tym roku to kot trzyma wladze ;) i. Odpowiedz Link Zgłoś
isabelle Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia 29.12.10, 20:02 www.youtube.com/watch?v=GajRbgJXdYQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka_ Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.acn.waw.pl 02.01.11, 08:13 Jeszcze dorzucam kilka noworocznych rytmow dla Ciebie Pio:) Calusy, i. www.youtube.com/watch?v=6HqjkdqZXCk Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_ Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia 22.04.11, 10:31 Pio!!!!! Czesc mily!!!! Jak sie masz? Jak tam w Twoim cudnym Gdansku? Mam nadzieje, ze znajdziesz chwilke i nie zapomnisz zajrzec tutaj na chwilke i cos wiosennego wyklikac do mnie. Swieta, swieta! Znowu swieta! Choinki zamieniamy na kurczaczki i jajeczka. No i nie mozna zapomniec o zajaczku wielkanocnym. Niby nic, zwykly zajac, a jednak chodzi z koszyczkiem i rzodaje prezenty. Dzisiaj rano slyszalam fajna teorie skad sie wzial zajaczek w koszyczku swiatecznym. Ponoc to zwierzatko spi z otwartymi slepkami i dlatego mialo szanse jako pierwsze zobaczyc zmartwywstalego Jezusa. Slyszales taka wersje? Kto by pomyslal, ze tak swiecki symbol znajdzie swoje duchowe wytlumaczenie. Ale ja tu pitu pitu o zajaczkach, jajach i kurczaczkach, a tak naprawde chcialam Ci jako pierwsza przeslac zyczenia swiateczne. Zycze Ci zeby te swieta byly spokojne, smaczne, sloneczne, pelne milosci i szcescia. I jak zwykle nie zapominam o dyngusie i wylewam Ci dwa wiadra wody....za kolnierz....na szczescie... ;-) Moc slonecznych buziakow Pio!!!!! CMOK, CMOK *** iwka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.11, 02:17 Iwka Kochana, Jak zwykle mogę liczyć na kubeł zimnej wody od Ciebie :) Jak miło :))) Przez te kilka lat już zdążyłem się przyzwyczaić do zimnego, wiosennego prysznica wielkanocnego od Iwki i nie wiem co bym zrobił, gdyby w tym roku go zabrakło. Chyba sam bym sobie chlusnął wiaderko za koszulę... Ale na szczęście w tym temacie jesteś niezawodna :)) O zajączku śpiącym z otwartymi oczami pierwszy raz słyszę. Z otwartymi oczami śpi powiadasz? Może on po prostu trochę jakby nieżywy jest... :)) Nie, nie... żartowałem tylko. Żywy musi być, bo kto podarunki w ogrodzie by zostawiał? Śnieżynki chyba już na wakacjach :) Kochana Iwko, życzę Ci żywego zajączka z mocą prezentów wielkanocnych oraz przepięknych, słonecznych dni świątecznych. I niech moc będzie z Tobą. W moim ukochanym Gdańsku słońce od kilku dni symuluje lato. I powiem szczerze, że podoba mi się to :) Trzymaj się cieplutko Słoneczko w WAW czy gdziekolwiek jesteś. I nie rób niczego czego Thomas by nie zrobił ;) www.youtube.com/watch?v=C8xMhMzeC8E Wielkanocny CMOK ! Pio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.11, 23:35 Iwka, Gdzie się podziewasz? Nie możemy się chyba słyszeć tylko "od święta do święta". Nie uważasz? W maju w Warszawie był koncert Sufjana Stevensa. Byłem, widziałem show, widziałem Sufjana, widziałem ludzi szarych i kolorowych, uśmiechnietych i wzruszonych. Ale Ciebie nie widzialem. Dlaczego? www.youtube.com/watch?v=FVEGh1cEarE Całus Pio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.11, 09:01 Czesc Pio, Masz racje, tacy odswietni sie zrobilismy ostatnio ze cho-cho ;-). A Ty wiesz ze jak uslyszalam o koncercie Sufjana to bylam pewna, ze tam bedziesz? Mnie tam nie moglo byc, bo bylam gdzie indziej, ale widzac informacje o koncercie wiedzialam ze takiej okazji nie przepuscisz. Jak tam wakacje? Byles juz na urlopie czy sie dopiero wybierasz? Siedzac za biurkiem obserwuje przepiekne, geste chmury klebiace sie za oknem (jak nic zaraz bedzie lalo, bo juz rewelacyjnie blyska – uwielbiam burze!). Siedzac za biurkiem mozna sobie na taka ekstrawagance pozwolic, nie wiem co maja powiedziec ci, co wlasnie w Sopocie, po molu sie przechadzaja...lunelo....kaczki sie ciesza; cala gromadka wyplynela na srodek stawu, nurkuja, skacza. Pieknie pada! Calusy Pio, odzywaj sie nieodswietnie. I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.Red-80-24-207.staticIP.rima-tde.net 04.08.11, 23:59 Nieodswietnie, ale urlopowo z poludnia Europy melduje sie Thomas. Piekne slonce, plaza i doskonala kuchnia - nic mi wiecej nie potrzeba. Leniuchowanie stanie sie chyba moim ulubionym hobby. A co u Ciebie Sloneczko z BRU? Caly czas za biurkiem, czy tez udalo Ci sie porzucic prace na czas jakis i oddac sie blogiemu lenistwu? Katalonskie calusy, Pio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.11, 00:05 Hej Iwka, Co u Ciebie słoneczko z BRU? Ja już zapomnialem niemal o urlopowym czasie. Było, minęlo. Pozostały wspomnienia i garść zdjęć. Polecam jednak katalonskie klimaty. Nie pierwszy raz i nie ostatni zapewne miałem przyjemnośc wizytować te terytoria. Na razie jednak dosyć Espanii... ciezko jest mi później odnależc się jednak w codzienności :) Czy i Tobie udało się złapać gorące promienie słoneczne tego lata? Mam nadzieję, że tak. Założe się, że promienie słońca przydały Ci blasku ( hmm, jakby Ci go kiedyś brakowało , nieprawdaż ...:) ) Ale cóż, teraz nadszedł dla mnie czas wycierania starych, lotniskowych kątów w zimnej Skandynawii głównie niestety w tym roku. Postanowiłem jednak, że kolejny raz poswiecę się i jak zawsze dam dam radę :) A tak w ogóle to z pewną dozą nieśmiałości (tak to chyba szło? :)) chciałbym zaprosić Cię na party nad jeziorem - Let's celebrate for Nothin www.youtube.com/watch?v=f5Jb0jal1x4 Przyjdziesz? Pio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kw Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.ip.netia.com.pl 31.08.11, 14:37 A ja szukam Malwy: kwejk.pl/obrazek/376883/co,z,t%C4%85,ork%C4%85?.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.dynamic.chello.pl 25.12.11, 01:43 Hej Iwka, Jak tegoroczne Święta świętujesz Słoneczko z BRU? Masz śnieg czy też go nie masz? Ja bez białego w tym roku pozostałem z własnego wyboru. A bywały białe święta przecież... www.youtube.com/watch?v=tqc4HRIXCmo Jestem ciekaw jak spędziłaś ostatnie miesiące. Czy jest ok? Ja nie narzekam. Co chcialem mam i tak naprawdę myślę, że jestem szczęściarzem. Trwaj chwilo. www.youtube.com/watch?v=A4omoxY8CqM Życzę Ci Sloneczko z BRU spokojnych i rodzinnych świąt Bożego Narodzenia oraz dużo miłości i szczęścia w nadchodzącym Nowym Roku 2012. Pędźmy i walczmy jesli to konieczne, ale nie zapominajmy jednocześnie o tym wszystkim co już mamy i osiągnęliśmy. W świąteczno-noworocznym prezencie postanowiłem darować Ci mój ulubiony cover Tori Amos: www.youtube.com/watch?v=b9OapxdPgFU Świąteczny całus, PIO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: szukam Tomka Nowaka - praliny Belgia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.11, 12:20 czy wy nie macie maila ,ze musicie pisać takie osobiste rzeczy na forum...? Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_ Sto buziakow prywatniakow! 01.01.12, 14:46 Hej Pio, Na poczatku swiateczny buziak, potem noworoczny, a na koniec jeszcze jeden (w Polsce ponoc calujemy na 3) - CMOK, CMOK, CMOK. Swieta, swieta i....no wlasnie...znow mamy nowy roczek. Niech sie nam wszystkim zloci, kleci, swieci, pachnie miloscia i szczesciem. Ja sie totalnie zabiegalam w tym roku i tez bez bialego. Obiecalam sobie ze za rok wszystkie konwenanse rodzinne odstawie na boczne tory i pojade swoim wlasnym, na pewno bialym. Dzieki za Tori. Jest super, jak zawsze. Ty tez jestes super. Fajnie tak zagladnac tutaj i zobaczyc ze byles. Chyba zaczne Ci zostawiac wlepki w roznych miejscach.To tak jeszcze wracajac do Twojego wakacyjnego posta. Moznaby bylo stworzyc mape takich extra miejsc - takie cos jak "tu bylem Tony Halik". Siadasz na lawce w Katalonii a tam mala wlepka Iwki ;-) Pio, jeszcze raz wszystkiego naj, naj! CMOK!!!!!! www.youtube.com/watch?v=VqvmKKmNkjg&feature=relatedI. Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_ Re: Sto buziakow prywatniakow! 02.12.12, 23:52 Well, well, well. Prawie roczek caly Pan sie nie odzywasz. No jak to tak? A ja Nowaka wlasnie poznalam, co prawda nie Tomka, ale Nowaka z krwi i kosci i dziada pradziada.Na dodatek ze Szwecji. Tak od slowa do slowa, od nutki do nutki i Thomas mi stanal przed oczami, zrobilo mi sie sentymentalnie i zajrzalam na forum, a tu PUCHY. Jeszcze dzien a watek poszedlby do piachu. Jak to na plazy....Thomas!!!!!! Gdzie jestes? Co u Ciebie? czyzby to koniec sagi Novackiego? Moze i najwyzszy czas na wyslanie go na wieczysty spoczynek, niech spi sobie zakopany na gdanskiej plazy, ale tak bez dramatycznego zakonczenia to jakos glupio. No to co z tym Tomkiem? Pio!!!!!!...Puk!!!! Puk!!!! Jestes tam? odezwij sie!!! Tu Iwa sie kiwa :) hihihihi Calusy! Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_ Re: Sto buziakow prywatniakow! 07.12.12, 11:51 Ech! Nie ma Thomasa. Wciaz nie udalo mi sie go z piachu wyciagnac. Moze muza pomoze.... caly koncert dla Ciebie....no wylaz, wylaz....pokaz sie plazaku.... www.youtube.com/watch?v=BiIpJjOKXug Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Sto buziakow prywatniakow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 14:05 Hej Iwa, No jestem, jestem... Tylko trochę czasu zajęło mi wygrzebanie się, bo na piachu plażowym narosła skorupa lodu wyjście na powierzchnię silnie utrudniająca ;) Faktycznie rok minął nie wiedzieć kiedy. Chwała Ci Iwko za ocalenie wątku na forum, zawsze wiedziałem, ze jesteś czujna i nie pozwolisz do piachu zakopać tak znamienietego wątku dyskusyjnego. Choć ostatnimi czasy nieco przykurzonego, jednak w żadnym stopniu nie martwego. Powiem więcej - pełnego życia i blasku wewnętrznego w treściach jak i między wierszami :) Nie jest to niewątpliwie koniec sagi Novackiego, ta saga jest nieśmiertelna, ponieważ żyje przynajmniej w 2 łepetynkach mam nadzieję. Siedzę sobie obecnie w moim ukochanym GDA i wygląda na to, że nie dam zarobić w te Święta kafeteriom na lotniskach :) I dobrze, bo już dosyć przez te lata ze mnie wyciągnęły w okresach świątecznych. W GDA mrozik ścisnął i biało się zrobiło - na plaży pozostał tylko mój leżak wyblakły od soli morskiej, poszarpany wiatrem z wiszącymi soplami lodu... Ale lepszy zaśnieżony leżak w GDA niż fotel w lounge lotniskowym daleko od domu. To chyba już starość...:) Co u Ciebie Iwko? Gdzież się podziewasz Słoneczko z BRU? Do domu blisko czy daleko tą grudniową porą? Dzięki za koncert - zdecydowanie pomógł mi wygrzebaś się z piachu plażowego. Też mam coś dla Ciebie, w stylu można powiedzieć ex. prezydenckim: www.youtube.com/watch?v=XvyMG0z0FZY Grudniowe całusy, Pio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Re: Sto buziakow prywatniakow! IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.12, 16:24 No, no, a kogo to moje oczy widza, przecieram i nie wiem czy to fatamorgana, drink przedswiateczny, czy tez Thomas we wlasnej osobie. A jednak wygrzebales sie plazowiczu spod piachu i lodu! Super, dobrze ze jestes! Goracy buziak na powitanie i rozgrzanie. Zeby tylko jakies wirusisko sie do Ciebie nie przyplatalo. Ja lawiruje wsrod harczacych, kaszlacych, smarczacych w dwuwarrstwowe chusteczki i zaklinam zdrowie zeby mnie cos nie dopadlo. Bo tak jak Ty cieszysz sie na swieta w domu ja juz podskakuje radosnie na mysl o podrozowaniu, do bialego, szalonego! Ale dopiero po wigilii, po rodzinnych Przyjemnosciach. Thomasie lezak niech zabierze morze na wiosne, a Mikolaj na pewno juz wie ze potrzebujesz nowy, pod choinke. Ja zycze Ci duzo zdrowka, milosci, spokoju, spelnienia marzen i zeby Twoje synapski pamietaly o lecytynce, Iwce i plazy. Moc buziakow goracych! m.youtube.com/watch?v=uU8P2Znv9yc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Sto buziakow prywatniakow! IP: *.dynamic.chello.pl 24.12.12, 15:10 Hej Iwa, Czego Ci życzyć, jeśli wszystko masz... Urodę, poczucie humoru, świat u swych stóp...:) Życzę Ci więc spełnienia tych marzeń o których jeszcze dziś nie marzysz. Kiedy już je zamarzysz, to spełną się natychmiast. Świąteczne całusy Pio www.youtube.com/watch?v=viN41AnA0uc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Sto buziakow prywatniakow! IP: *.dynamic.chello.pl 31.03.13, 00:44 Iwa, Na plaży ciągle śnieg, a tu nagle zając się wynurza z zaspy i bierze się za lepienie jajek ze śniegu. O co chodzi zimie tej wiosny? Chyba chce pokazać kto ustala reguły gry w dobie globalnego ocieplenia kimatu :) Co u Ciebie Słoneczko z Bru? Mam nadzieję, że z wiosennym usmiechem na twarzy spoglądasz w swoje odbicie w lustrze i wiesz, że wszystko co najlepsze jeszcze przed Tobą. Bo tak właśnie jest. Uwierz Thomasowi na słowo. W takich sprawach jestem wyrocznią :) Wszystkiego co najlepsze dla Ciebie w ten wielkanocny czas. Uśmiechu, radości i miłości, a na deser gorączka złota w wykonaniu najlepszej Basi z Kanady www.youtube.com/watch?v=k6GmRu-mAzY www.youtube.com/watch?v=mrGahFOq5w4 CMOK Pio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: Sto buziakow prywatniakow! IP: *.dynamic.chello.pl 03.04.13, 06:38 Hej moj slodki wrozbito! Uwielbiam Twoje magiczne zaklinanie swiata. To fajne zyczenia. Dzieki. No wiec niech sie stanie i niech to co najlepsze bedzie przed nami. Abrakadabra bec! Pio moc buziakow zaspiakow. A w swieta bylo naprawde cudownie! Mialam taki chytry plan zeby wysmarowac Ci prima-aprilisowego posta. Chichralam sie ze swoich pomyslow wpuszczenia Cie w maliny, no ale jakos mi nie wyszlo. Ale myslalam o Tobie! Pio, bardzo cieplutko Cie pozdrawiam i przesylam wiosenne calusy. CMOK! CMOK! I. PS. Czesc muzyczna w drugiej czesci. Dzis bedzie w odcinkach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: Sto buziakow prywatniakow! IP: *.dynamic.chello.pl 14.04.13, 00:15 m.youtube.com/#/watch?v=wkzUUQhtIb4&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DwkzUUQhtIb4 Co sie odwlecze to nie uciecze. Fajna jest cala plytka. Znasz? :) Cmok! I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Na Swięta AD 2013 - Sto buziakow prywatniakow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.13, 12:18 Iwka, Trochę czasu minęło od kiedy Cię widziałem na plaży po raz ostatni. Mam jednak nadzieję, że nie ostatni, ostatni :) Gdzie przebywasz teraz Słoneczko z Bru? Mam nadzieję, ze jest Ci dane spędzać Święta w gronie rodzinnym z dala od lotnisk, zawieruchy, zgiełku... Ja też w tym roku mam to szczęście i karpia w Gda spożyję. Wszak nad morzem ryba smakuje najlepiej :) Życzę Ci Iwko wspaniałego uczucia miłości i radości podczas nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia oraz spełnienia marzeń, życzeń i pragnień w roku 2014! Pamiętaj, że życie mamy jedno i to co z nim zrobimy cały czas zależy tylko od NAS. W prezencie świątecznym mam dla Ciebie załącznik muzyczny, który może nie do końca zgrywa się z świątecznym czasem. Jednakowoż muza Junipu piękną jest... www.youtube.com/watch?v=1F66hpzxEeE Jak zobaczysz na niebie pędzącego renifera, to wiedz, że to ja wysłałem go do Ciebie :) Świąteczne CMOK! Pio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: If...iw.... Re: Na Nowy Rok 2014 - Sto buziakow prywatniakow!! IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.13, 15:41 O! Ale niespodzianka. Myslalam ze to mi dane bedzie odswiezyc ten watek, a tu taaaaka mila bombeczka. No i renifer sympatyczny przylecial z Gdanska, wiec domyslilam sie ze od Ciebie. Szkoda ze Mikolaja z worem nie dolaczyles ;) Renifera nakarmilam, napoilam i odeslalam. Pewnie zaraz usiadzie na Twoim dachu. W podziekowaniu za obrozka masz niespodzianke. Hou! hou! hou! ;) Przed swietami napisalam do Ciebie posta, ale cos popsulo mi szyki i post nie upublicznil sie. No coz, dzis mam druga szanse ;) Pio, mily, zycze Ci fajnego 2014! Czy jest cos, cokolwiek, czego Ci mozna zyczyc i czego jeszcze nie masz? To niech to sie spelni....zycze Ci tego z calego serca. Cmok! Cmok! Cmok! Na nowy rok ;) Teraz czesc muzyczna. Jak na swieta Twoja byla strasznie przygnebiajaca. Sama muza ok, ale obrazek....o boze.... Pio, fajnie posluchac czego Ty sluchasz, ale video bylo tak koszmarnie smutne, ze sie przerazilam.... Ja mam cos weselszego, na stonowanie nastroju. www.youtube.com/watch?v=CNqGI8iQMb0 Obrazek odlotowy, muza bardziej rubaszna....w sam raz na Sylwestrowa, szalona noc. Baw sie swietnie! Calusy noworoczne! I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: If....iw Re: Sto buziakow prywatniakow! IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.14, 23:08 No i gdzie Pan jest mily Piotrze? Stesknilam sie za Panem. Wakacjujesz w swiecie czy pracujesz jak zwykle? Opowiesz mi cos? Odezwij sie czarowny wirtualniku. Sciagam Cie ostro myslami, bo znow slyszalam gdzies w przestrzeni Twoja muze. Wtedy zawsze sie pojawiasz....zagladnelam z nadzieja na forum...a Ciebie nie ma...uuuuuu...a kuku Panie kruku! Buziaki skwarniaki....iwka pokrzywka...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Sto buziakow prywatniakow! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.14, 10:10 No jestem, jestem przecież... :) Gdzież miałbym być latem, jeśli nie na plaży. Forum zobowiązuje :) Zmieniam te plaże od czasu do czasu, chodzę po nich rankami i wieczorami, ale ani pralin ani tym bardziej Iwki tego lata na plaży znaleźć nie mogłem. Poza plażowaniem praca również występuje niestety. Na kilku lotniskach ostatnio powycierałem ubranie i choć z nadzieją stałem godzinami przy lotniskowych stoiskach z pralinami, to Iwka nie zjawiła się ni razu... Dzisiaj znowu lecę - może to właśnie ten dzień, może dzisiaj przy stoisku z pralinami... :))) Kilka miejsc wartych zobaczenia z podkładem AltJ www.youtube.com/watch?v=S3fTw_D3l10 Słoneczny CMOK dla Ciebie Iwko pokrzywko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.14, 12:42 Hej Iwka, Co u Ciebie Słoneczko z BRU w ten świąteczny czas? Ja w deszczowym Gdańsku tradycyjnie zasiądę do stołu wigilijnego w tym roku. Przyleciałem już w poniedziałek wiec w tym roku nici z wigilii w porcie lotniczym :) Człowiek się starzeje i coraz większy czasowy margines bezpieczeństwa przy podróżach przyjmuje. Nie to co kiedyś - na żywioł i ostatnią chwilę :)) Życzę Ci Iwko dużo rodzinnego ciepła w te Święta Bożego Narodzenia i wieeeeelkiego pudła pralin belgijskich pod choinką. A w nadchodzącym Nowym Roku dużo uśmiechu. Wszak wszyscy wiedzą, że uśmiechnięta Iwka wygląda najpiękniej :) Namiętny buziak dla Ciebie Iwko. CMOK! www.youtube.com/watch?v=6I1p_sXflQQ Twój Thomas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.15, 19:33 Iwa, a gdzie Ty się właściwie podziewasz tak długo? Lato nadchodzi, czas na plażę. Przyjdź proszę posiedzieć na piasku... Letni song dla Ciebie a może o Tobie??? :) Sam nie wiem :) www.youtube.com/watch?v=BsXNqz_f6-o Słoneczny cmok! Thomas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: If iw Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.15, 23:57 No czesc Thomasku, wybacz, chyba i ja zaczynam potrzebowac lecytynki....zaraz zaraz....po co ja tu przyszlam? hmmm....maskara jakas....a tak! Przyszlam zostawic ci buziaka na plazy! Ech, jak tu pieknie. Posiedze chwile, pogrzeje nogi w piasku i policze gwiazdy. Szkoda ze Cie tu nie ma....wszystkiego dobrego przystojniaku. Ksiezycowe calusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.15, 17:17 Iwka, Za kilka godzin Nowy Rok. Życzę Ci dużo szczęścia w nadchodzącym 2016. Niech Ci się spełni... Ty już wiesz co :) I sobie po cichu życzę, żeby Iwka częściej odwiedzała plażę w przyszłym roku... Piękny świat niech będzie zawsze blisko Ciebie moje Słoneczko z BRU :) Cmok! Thomas www.youtube.com/watch?v=gIhbxOlUIqc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.16, 16:25 Iwka, Przez cały rok 2015 zajrzałaś do mnie na plażę raz tylko - w ten świąteczny czas naszło mnie złe przeczucie - TY po prostu już mnie chyba nie kochasz :( :)))) Spokojnych Świąt, moje Słoneczko z BRU, życzę Ci z całego serca. Chwili wytchnienia i myśli słodkich jak praliny belgijskie... www.youtube.com/watch?v=4Egj_ilsHwg Na zawsze Twój :) Thomas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iw Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: 212.180.191.* 27.12.16, 13:28 Czesc stary niedzwiedziu! Spisz caly rok na plazy i ciezko Cie wyciagnac chodzby na krotki spacer, wiec co mi tu wymachujesz lapa i po emocjach jedziesz. Ciebie sie nie da nie kochac, przeciez o tym wiesz :))))) No i jak sie miewasz Thomasku?! Nawet nie wiesz jak milo zobaczyc, ze wylazles z nory. Chyba zima za slaba, bo sniegu i mrozu jak na lekarstwo. Nie myslales zeby sie przeniesc w gorskie strony? Tam to przynajmniej bys pospal spokojnie. Ja jak zwykle nic a nic nie mam na swoje usprawiedliwienie. Zegar wytykal mnie jak co roku. A ogladales Legendy polskie? Koniecznie zobacz i wyszukaj wszystkie; ps. nawet jak juz to ogladales to udawaj ze nie ;)))) Calusy, buziale i cala reszta juz leci do Ciebie razem z zyczeniami spokojnego.....aaaaa to juz bylo....no wiec niespokojnego, szalonego Sylwestra i jeszcze bardziej zwariowanego, pelnego wrazen 2017! Calusy. Iw. www.youtube.com/watch?v=qS2xTGLCu-M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.17, 20:14 Iwko Kochana, Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia dla mojego Słoneczka z BRU :) Tego co tylko sobie wymarzysz i wyśnisz w Nowym Roku 2018. Niech szczęście Ci sprzyja, a uśmiech niech Cię odwiedza jak najczęściej. W tym roku bywałem w BRU i rozglądałem się za Tobą, ale nie udało się pomimo, że pytałem przechodniów o Słoneczko... Może w przyszłym roku szczęście mi dopisze? W świątecznym prezencie dla Ciebie, moja ulubiona Sarah z dalekiego Tucson w Arizonie: www.youtube.com/watch?v=Qv4tNwsb_rc Sto buziaków prywatnaków, Thomas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: *.dynamic.chello.pl 24.12.18, 15:09 Iwka, Już Cię nie ma, nie ma, nie ma... im bardziej patrzę, tym bardziej Cię nie ma na tej plaży :( A jednak wierzę, ze tu kiedyś zajrzysz jeszcze. Życzę Ci świątecznego uśmiechu, szczęścia i miłości. Niech pralinowa moc będzie zawsze z Tobą :) Trzymaj się cieplutko Słoneczko z Bru. CMOK! Tradycyjnie jeden kawałek dla Ciebie: www.youtube.com/watch?v=LpOPpBUQqcc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.19, 11:17 Jestem. Jestem. Zawsze jestem. A Ty w mojej glowie. Buziaki :)*** youtu.be/NjtAY0wRXg0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: 45.114.116.* 26.07.19, 10:10 Czyli jednak jesteś :) Słońce wyszło i Iwkę na plażę zwabiło. To i ja się przez chwilę posmażę :) Nie ma to jak zamknąć oczy na słońcu w dobrym towarzystwie. Zamknij oczy, to dostaniesz buziaka :))) A w tle jeszcze australijskie nowości: www.youtube.com/watch?v=lt80RFfSNDo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.19, 17:44 Hej. Jestes...:)))) martwilam sie ze juz tu nie zajrzysz tego lata. Brakowalo mi Ciebie i Twojej muzy. Lubie jak podrzucasz cos do posluchania i lubie gdy jestes. Czasami wracam do Twoich plyt i one zawsze sa juz tylko Twoje. Skad Ty wiesz ze leze na plazy? Ok...zamykam oczy. To takie mile uczucie. Dobra, Twoja kolej. Zamknij oczy Thomasku. youtu.be/9URhKk22xbM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: *.dynamic.chello.pl 24.12.19, 08:28 Hym! Hym! Pszyt! Pszyt! Puf! .... dziekuje! ... Dzien dobry wieczor Panstwu! Jestem tu zeby pogratulowac jednemu, szczegolnemu Panu. Tak, temu, ktory dzielnie przetrwal na forum prawie 20 lat szukajac Tomka Nowaka. (Thomasku czy go w koncu znalazles? Chlopak zyje i ma sie dobrze?) Thomasa, ktory wytrwal nie jedno! Powinnam napisac niejedna forumowa zlosliwosc, niejeden pstryczek. Ktory co roku pojawial sie tutaj (chociaz brak lecytyny jest nam u Pana znany) i ratowal watek przed zarhiwizowaniem i totalnym pochlonieciem przez ruchome piaski gazety. I w koncu, ktory z kazdym postem przesylal swietne kawalki do posluchania i o ktorym mysle, gdy wpada mi w ucho Sufjan Stevens, Alt-J, The Connells, Beirut, Ben Harper, Mark Kozelek, Wolf Larsen, Tom Rosenthal, Mumford and Sons i wiele wiele innych. Thomasku dziekuje Ci ze byles, jestes i bedziesz. Juz zawsze. W moim sercu. (Chip! Chlip!) Dziekuje za kazde dobre slowo, ciekawa mysl, Twoje opowiesci i serdeczne zyczenia. (Tu nastepuje czesc nieoficjalna. Dla tych bez wyobrazni: Thomas pojawia sie na scenie, sa pralinki, usciski, calusy i takie tam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: *.dynamic.chello.pl 24.12.19, 08:32 A tak naprawde mialam tu zlozyc zyczenia swiateczne. Zyczyc Ci milosci, radosci, spelnienia marzen. Zebys byl szczesliwy gdziekolwiek jestes i cokolwiek robisz. Sciskam mocno. CMOK! Iwa No i kawalek jeszcze: music.youtube.com/watch?v=PLs85mBAlZs&feature=share Odpowiedz Link Zgłoś
bheights Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! 24.12.19, 13:02 Hej Iwka. Fajnie, ze jesteś :) Przywołałaś dużo wspomnień. Fajnych wspomnień :)) Faktycznie, prawie od 20 lat szukam już Tomka. Nie znalazłem jeszcze, ale... Po drodze znalazłem Iwkę, praliny i mnóstwo innych fajnych rzeczy. Nie wiem czy chciałbym Tomka już teraz znaleźć - chyba lepiej jest wciąż go szukać :) W tym roku święta w wiosennej aurze, prawie jak Wielkanoc z zającem w tle. Życzę Ci Iwko spokojnych świąt, dużo uśmiechu i aby marzenia stawały się rzeczywistością. Trzymaj się ciepło moje Słoneczko z BRU :)) CMOK! Kawałek The National dla Ciebie: www.youtube.com/watch?v=PHualEY9DJs&list=RDPHualEY9DJs&start_radio=1 Plus bonusowo jeszcze jeden kawałek. Być może znasz dziewczynę która go wykonuje, bo pochodzi z Bru. Miałem okazję poznać ją osobiście, dzięki jej ojcu Sebastianowi. Bardzo sympatyczna i miła osoba. Blanche :) www.youtube.com/watch?v=JQSoimXAHN0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: 185.20.99.* 30.12.19, 11:37 Hej Iwka, Dziękuję za puk! puk! - buziaki prywatniaki 😊😊 Oczywiście, że u mnie wszystko ok. Jakże inaczej mogłoby być, jeśli wciąż mam do wykonania zadanie odszukania Tomka Nowaka. Faktycznie czasami moje kawałki nie brzmią mocno kolędowo (przez brak śniegu za oknem?), ale przyrzekam starać się bardziej. Takie postanowienie noworoczne. Kolejny rok spędziłem w rozjazdach, ale końcówka nad ukochanym Bałtykiem. I myślę, że wszędzie dobrze, ale na plaży wyjątkowo. Kiedy chodzisz nad brzegiem z słuchawkami w uszach i obserwujesz fale. Pomimo, że jest zimno i surowo, a zmrok zapada szybko. A jednak jest tak pięknie, że aż wzruszenie chwyta za gardło. I zastanawiasz się czy łzy w oczach to tylko efekt silnej, morskiej bryzy. I chcesz wcisnąć pauzę, żeby ta chwila trwała dłużej. Tu wszystko się kończy i zaczyna. Zgodzisz się? Dzięki za świeżutki kawałek Toma Rosenthala. Słuchałem go po raz pierwszy i już mi się podoba. Ale to przecież Rosenthal, więc pewien poziom raczej musi być zachowany. 😊 W nowym roku 2020 życzę Ci wspaniałego uśmiechu na co dzień i dużo miłości. Moje słoneczko z Bru 😊 Z noworocznymi życzeniami dla Ciebie cover Youth by Daughter wykonany 2 lata temu przez Blanche w ciekawej, ale i wymagającej scenerii: www.youtube.com/watch?v=cb0RjHzl-NM A jako bonus: doskonale, brawurowo, wyśmienicie przedstawiona ilustracja życia w wizji Mike Millsa www.youtube.com/watch?v=ifElv18k2O8 Noworoczne całusy! Pio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwka Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.19, 08:37 Uf... jakos mnie nastraszyles. Na szczescie juz odstraszyles. 2020 calusow Pio! music.youtube.com/watch?v=pbPsgKBfFYk&feature=share Magicznego wieczoru! Aj! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_04 Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! 11.01.20, 11:45 Mike Mills. Gdzie Ty to znalazles? Placze. Przeciez. Aj. I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: 171.25.231.* 01.07.20, 13:01 Hej Iwka, Jak się trzymasz w dobie koronawirusa? Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko ok. Ja czuję się dziwnie bez podróży. Pod koniec marca wylądowałem na całkowicie pustym Okęciu po wielu godzinach lotów. Wrażenie było przygnębiające. Później kilka tygodni (!) kwarantanny. Gdyby nie możliwosć przebywania w ogrodzie, chyba bym zwariował. Dopiero w ubiegłym tygodniu znowu wsiadłem na pokład samolotu. Nadal pusto na lotniskach. Smutno jakoś. Mam nadzieję, że covid omija Cię z daleka i nie tracisz swojego niezwykłego optymizmu. Trzymaj się moje Słoneczko z BRU. Jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie... Nie mogłem się powstrzymać przez przesłaniem Ci tego nagrania. Zdecydowanie nietuzinkowe. www.youtube.com/watch?v=Z7h5lXNPhjkCałusy, Pio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.20, 20:43 Pio! Ale niespodzianka. Hej, no naprawde się ucieszylam, ucieszylam :) Fajnie ze masz się dobrze. No i nie wierze ze ciagle latasz, nawet jak nikt nie lata. LOL, to Ty chyba masz licencje pilota. Nie ucieszylo Cie zagniazdowanie? A ja wybieram się w Twoje strony. Bede deptac po Twoich sladach ;) COVID TIME = dziwny czas. Mnie ucieszyl home office. Poranna kawa na balkonie. Smaczny rozwoj lokalnej gastronomii. Odkrycie lasu na nowo. Przyjemnosc z jazdy rowerem. Wypady w bliskie, nieznane mi miejsca. Imprezy online. Dostep do kultury inaczej. Nie ucieszylo mnie wiele innych rzeczy, ale juz je wepchnelam do wora i wywiozlam do lasu. Chodz na przejazdzke, pokaze Ci brzozowa alejke, zachod slonca, magiczny zakatek. Potem pojdziemy na najlepszenaswiecielody i kawe pachnaca wanilia. To co wpadniesz? A to moj COVID SONG: youtu.be/aCnf46boC3I Goracego, beztroskiego lata Pio. Zostaw pare sladow na piasku dla mnie. CMOK! :)*** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ Iwa Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: *.dynamic.chello.pl 25.12.20, 12:29 Pio! Cudnych Swiat pachnacych choinka i piernikiem (sic!) - wiesz kapucha i tak wygrywa co roku ;) - pełnych ciepla, serdecznosci, milosci, z pakietem zdrowia, czulosci i talonem na spełnienie wszystkich marzen. Buziaki! :)*** No i muza, muza. Specjalnie dla Ciebie: music.youtube.com/watch?v=x6zypc_LhnM&feature=share I jeszcz taki klasyk: music.youtube.com/watch?v=mXAqTRdWTXA&feature=share DJ Iw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.20, 15:45 Hej DJ Iwka, Dziękuję za życzenia. Ja również życzę Ci mnóstwo uśmiechu i miłości. Niech ten Nowy Rok 2021 przyniesie z powrotem te rzeczy, których nam dziś brakuje, a które kiedyś uważaliśmy za oczywiste, naturalne i dane na zawsze. Żyj pełnią życia moje słoneczko z BRU :) Wysyłam trzy pocztówki dźwiękowe do wyboru. Może i mało jingle-bellowe, ale za to jakże piękne. Cover REM w wykonaniu Quivers. Sam z Quivers jest bardzo sympatycznym gościem i był moją inspiracją do odwiedzenia w tym roku Maria Island na Tasmanii. Jeśli obejrzysz "You're Not Always On My Mind" będziesz wiedziała dlaczego. W coverze REM jest zaskakujące ‘polskie intro’. Rozmawiałem z Samem i nie umiał wytłumaczyć dlaczego przy nagrywaniu wybrali fragment audycji po polsku, a później powiedział, że właściwie możemy uznać, że to dla mnie :))) He,he... :) www.youtube.com/watch?v=wIE7qHu4un8 Biffy Clyro symfonicznie z Abbey Road. Inżynier dźwięku dał z siebie naprawdę dużo! www.youtube.com/watch?v=xSBelw5CzI8 No i na koniec niezapomniany The Slow Show z Dresden www.youtube.com/watch?v=RXRu64GFu2Y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: *.dynamic.chello.pl 25.12.21, 15:35 Hej Iwa, Białe święta w tym roku przyniósł los. Miła odmiana po ostatnich latach, czyż nie? Można było w końcu ulepić bałwana w ogrodzie i wyglądając przez witrynę udawać, że stoję przed lustrem :)) Życzę Ci dużo uśmiechu i radości na co dzień. I tego cudownego instynktu pozwalającego być wytrwałym w tym co ważne i odpuszczenia gdy nie warto. Bądź szczęśliwa Słoneczko z BRU! Moi przyjaciele z NC nagrali po 20 latach nowy krążek. Z niego jedna pocztówka dzwiękowa dla Ciebie www.youtube.com/watch?v=rCssaOBBo9A Aby mieć lepszy obraz: Steadman's Wake - ośrodek odwykowy dla narkomanów Malvern Hill - miejsce bitwy podczas wojny secesyjnej w US Charlottesville, VA - miejsce zamieszek rasistowskich w 2017 I druga wybrana pocztówka, to Bleachers z Bossem :) www.youtube.com/watch?v=E4uA85iWsIg Słoneczko z BRU! W Nowym Roku 2022 ciesz się życiem. Tak naprawdę, naprawdę... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.22, 18:35 Iwka, Już Cię chyba tu nie ma... Od 2 lat nie zawitałaś na plażę. Tęsknię. Najlepszości dla Ciebie w 2023! Nowy song Toma Rosenthala w prezencie :) www.dropbox.com/s/6ryo0ywjhaicn41/World%27s%20Greatest%20Sleeper%20MASTER%20.wav?dl=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.22, 20:43 Thomasku, czesc przystojaniaku :-) wlasnie zagladnelam. Ale sie ciesze! Ze jestes, ze nowy song. Ech. Przytulam, buziaki noworoczne! Mam cos dla Ciebie. Ciekawe co Ty na to. Znasz? youtu.be/QyZeJr5ppm8 W sam raz na zwariowana, sylwestrowa noc. Cmok! Cmok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.22, 20:45 Gdzie ten nowy song? :) wrzuc jeszcze raz prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.22, 21:01 www.dropbox.com/s/6ryo0ywjhaicn41/World%27s%20Greatest%20Sleeper%20MASTER%20.wav?dl=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomas Re: Sto buziakow prywatniakow - na Święta! IP: *.dynamic.chello.pl 31.12.22, 21:03 Aldous Harding. Znam oczywiście. Artyści z wytwórni 4AD są nie do pobicia. Sylwestrowy cmok! Odpowiedz Link Zgłoś