Dodaj do ulubionych

Czy można sprawdzić? (licytacja komornicza)

12.04.12, 19:53
Dowiedzieć się czy licytacja mieszkania się odbyła. Interesuje mnie za ile zostało sprzedane mieszkanie w licytacji komorniczej która odbyła się w tym miesiącu. Niestety nigdzie nie mogę takiej informacji znaleźć. Znam sygnaturę sprawy, nr księgi wieczystej lokalu ale nie wiem jak to mogę sprawdzić. Czy istnieje jakiś wykaz przeprowadzonych licytacji. I jeszcze dowiedzieć się, czy taka licytacja się odbyła faktycznie.
Chodzi o teren Mokotowa w Warszawie.
Dziękuję za odpowiedź :)
Obserwuj wątek
    • piotr_57 Re: Czy można sprawdzić? (licytacja komornicza) 13.04.12, 13:07
      We wszystkich tego typu sprawach informacje udzielane są tylko osobom potrafiącym udowodnić swój "interes prawny". Jeśli umiesz wykazać taki interes, możesz się zwrócić do sądu lub komornika o udzielenie Ci informacji w zakresie uzasadnionym.
      Jeśli nie masz interesu prawnego, żadna instytucja stosowania prawa, nie ma obowiązku udzielać Ci jakichkolwiek informacji.
      Jeśli znasz księgę wieczystą to tu www.elektroniczne-ksiegi-wieczyste.pl/ możesz sprawdzić jakich dokonano zmian. Z tym, że w Warszawie rejestry mają do 2 miesięcy późnienia
      (chociaż większość zmian dokonywana jest w ciągu 2 tygodni).
      • ramta-mtam Re: Czy można sprawdzić? (licytacja komornicza) 21.04.12, 20:05
        Dziękuję ślicznie za podpowiedź, niestety, albo jeszcze nie ma zmian wprowadzonych albo, co bardziej prawdopodobne nie potrafię skorzystać z tej strony. Po wpisaniu numeru nic się nie pokazuje...
        Nie mniej jeszcze raz wielkie dzięki za poświęcony czas :)
    • chamskityp Re: Czy można sprawdzić? (licytacja komornicza) 23.03.13, 20:08
      Orzeczenie takie może być wydane i ogłoszone na tym samym posiedzeniu, na którym prowadzono licytację bądź też wydane w terminie późniejszym. Jak każde postanowienie podlega ono zażaleniu w związku z czym sąd może wydać postanowienie o przysądzeniu własności dopiero po uprawomocnieniu się orzeczenia o przybiciu. Więcej tutaj e-prawnik.pl/artykuly/postepowanie-przed-sadem/krotki-poradnik-dla-kupujacego-mieszkanie-z-licytacji.html , na końcu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka