Dodaj do ulubionych

Wypowiedzenie mieszkania, nie znam adresu właśc.

29.08.12, 13:28
Mam pewien problem z wypowiedzeniem mieszkania. Otóż wynajmuję od osoby, która przeprowadziła się gdzieś na drugi koniec Polski, nie znam adresu, telefon nie odpowiada a ja chcę wypowiedzieć mieszkanie, które od niej wynajmuję. Mam tylko adres mail. Czy mogę wysłać wypowiedzenie na maila? Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Mieszkanie potrzebne jest mi jeszcze tylko miesiąc. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • piotr_57 Re: Wypowiedzenie mieszkania, nie znam adresu wła 29.08.12, 21:22
      a_anka napisała:

> Mam pewien problem z wypowiedzeniem mieszkania. Otóż wynajmuję od osoby, która
      > przeprowadziła się gdzieś na drugi koniec Polski,

Następna nadgorliwa!
      Skąd wiesz, że się wyprowadził? Powiadomił cię na piśmie? - nie? To nie zawracaj głowy i nie powtarzaj plotek!!

nie znam adresu,

Adres właściciela powinnaś mieć w umowie najmu! Dopóki nie masz powiadomienia, że adres się zmienił to znaczy, że się nie zmienił!!

telefon nie
      > odpowiada a ja chcę wypowiedzieć mieszkanie, które od niej wynajmuję. Mam tylko
      > adres mail. Czy mogę wysłać wypowiedzenie na maila?

Nie ma zakazy wysyłania na maila, ale to nie jest dowód dla sądu. Wyślij na posiadany adres i na maila ten sam tekst. List wyślij listem poleconym, zostaw sobie kopię i pokwitowanie z poczty. Reszta to nie Twój problem.

Co mogę zrobić w takiej sy
      > tuacji? Mieszkanie potrzebne jest mi jeszcze tylko miesiąc. Z góry dziękuję za
      > odpowiedź.

Jeżeli w umowie masz miesięczny termin wypowiedzenia, to nic więcej nie musisz robić.
      W liście i w mailu "wezwij" właściciela do odbioru lokalu i kluczy w ostatnim dniu najmu.
      Nie komplikuj sobie sama życia.
      • a_anka Re: Wypowiedzenie mieszkania, nie znam adresu wła 03.09.12, 11:40
        Strasznie jesteś niemiły. Otóż na umowie mam adres, pod którym teraz mieszkam. Bardzo dziękuję za Twoją radę, wsadzę sobie wypowiedzenie do skrzynki... ehh. Dziękuję
        • piotr_57 Re: Wypowiedzenie mieszkania, nie znam adresu wła 03.09.12, 16:21
          a_anka napisała:

... ehh. D
          > ziękuję

Nie ma za co.
          Ja Ci udzieliłem rady; skoro jesteś mądrzejsza to zrób jak uważasz.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka