wermak1949 21.09.14, 17:40 Szukam prawnika ,Kancelarii prawnej we Wrocławiu lub Jeleniej Gorze ze znajomością prawa rodzinnego obowiązującego w Niemczech.O odpowiedz proszę na maila; java-13@o2.pl z gory dziękuje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maria88 Re: Prawnik ze znajomocia prawa rodzinnego w Niem 21.09.14, 18:11 Prosze w skrócie napisac o co chodzi, moze poradzę. Odpowiedz Link
wermak1949 Re: Prawnik ze znajomocia prawa rodzinnego w Niem 21.09.14, 18:25 Historia jest zbyt długa dość zawila ( w sensie opowiadania)i osobista ,żeby rozwijać watek na forum.Dziękuje za zainteresowanie. Odpowiedz Link
maria88 Re: Prawnik ze znajomocia prawa rodzinnego w Niem 21.09.14, 19:35 W takim razie dodam,że jeśli masz obywatelstwo polskie, wszystkie czynności urzędowe musza byc zgodne z tym prawem w stosunku do Ciebie. Sa w tym zakresie umowy międzynarodowe. Odpowiedz Link
wermak1949 Re: Prawnik ze znajomocia prawa rodzinnego w Niem 23.09.14, 15:54 Tak ,obywatelstwo polskie ,czy dobrze zrozumiałam ,ze obowiązuje mnie prawo rodzinne polskie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
maria88 Re: Prawnik ze znajomocia prawa rodzinnego w Niem 24.09.14, 02:20 Poczytaj to adwokat-niemcy.pl/prawo-niemieckie/prawo-rodzinne.html oraz wyszukaj i poczytaj Umowy miedzy Polska a Niemcami w sprawach rodzinnych. Odpowiedz Link
wermak1949 Re: Prawnik ze znajomocia prawa rodzinnego w Niem 24.09.14, 07:31 Dziękuję ,poczytam.Mam pytanie ,czy jesteś prawnikiem ,jeśli tak to z jakiego miasta.Najchętniej skorzystałabym z pomocy prawnej ," Odpowiedz Link
maria88 Re: Prawnik ze znajomocia prawa rodzinnego w Niem 24.09.14, 12:15 Nie, ale z racji zawodu jaki wykonywałam, musiałam przyswoić sobie m.in. zagadnienia związane z kr.i op. oraz z ważnością dokumentów z tego zakresu. Jeśli sprawa ma być w sądzie to sam nie dasz rad. Powodzenia. Odpowiedz Link
amadeo136 Re: Prawnik ze znajomocia prawa rodzinnego w Niem 14.12.14, 14:38 moją zawikłaną sprawę rodzinną prowadziła kancelaria grawalex, oni są z łodzi, ale reprezentują swoich klientów z różnych regionów i są mobilni. no i przede wszystkim specjalizują się prawie rodzinnym międzynarodowym. Mi dobrze doradzili i załatwili jak trzeba. pozdrawiam. Odpowiedz Link