Dodaj do ulubionych

POPiS patologicznej (bez)ideowości.

11.05.10, 11:55
Słucham wczoraj Kluzikowej - dziennikarz pyta ją o to, co ma zamiar na stolcu prezydenckim robić Jarek, jeśli wygra. Żadnej odpowiedzi. Co ma Kluzik powiedzieć ? Że Jarek będzie z tego stolca prowadził obstrukcję, lansował IV RP i syfił w polityce zagranicznej, czyli robił, to co brat, tylko razy 3...

Oglądam Lisa. U Lisa Komorowski. Nadęty jak królik afrykański. I jaki on ma pomysł na prezydenturę ? Żaden. Nie powiedział ani słowa w temacie Marioli. Co ma powiedzieć ? Że będzie kapciowym Boniego i Bieleckiego, wąsatą maszyną do podpisywania bubli ?

Główny temat kampanii - załoba, trumny, Katyń, Smoleńsk, "testament Lecha", "łajdacy", "nekrofile" - polityka i retoryka klasyczna dla prawicy. CO JA Z TEGO BĘDĘ MIAŁ ? Co wy z tego będziecie mieli ?

Media już otwarcie przekonują,że reszta się nie liczy. Sondaże są tylko wykładnikiem skuteczności tej kreciej roboty. Okazuje się,że bezosobowy Komorowski jest wybieralny, mimo że oskarżany o mniejszą bezosobowość Szmajda nie był; Jarek-skwarek też jest wybieralny, mimo że jest gorszą kopią swojego brata, który w ogóle był niewybieralny, zanim wziął i spadł.

To chory kraj. Nieuleczalnie. Bo głupota i cynizm są chorobami niepokonanymi.
Obserwuj wątek
    • grek.grek Re: POPiS patologicznej (bez)ideowości. 12.05.10, 12:44
      Własny wątek odświeżę, nie chcąc syfić w innych.

Sutowski z KP, który zwykle ma dośc trzeźwy osąd sytuacji,
      pisze o ew. tragicznym wyborze w 2 turze :

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Komorowski-czy-Kaczynski-Obie-opcje-beznadziejne,wid,12256642,wiadomosc.html
      Dochodzi do wniosku, ze lepszy jednak Komorowszczyk, bo Jarek będzie jak Lech, tylko jeszcze gorszy i w sumie lepiej się wystawić na to, że wąsaty będzie siedział, pierdział, gapił się w sufit i podpisywał, co mu tam umyslny podsunie pod czerwony nos.

Imo, wszystko to wuj - lewica nie powinna w ogóle głosować w 2 turze,. Zróbmy co się da, żeby Napieralski wycisnął dobry wynik, a jeśli w 2 turze zostanie tych dwóch placków, to niech się prawica dalej szlachtuje sama. Nie ma gorszego i lepszego barachła, barachło to barachło i basta.

Ew. 2 tura prawica v prawica - beze mnie. A Wy, co zrobicie ?
      • tornson Popieram!! 12.05.10, 13:13
        grek.grek napisał:

> Imo, wszystko to wuj - lewica nie powinna w ogóle głosować w 2 turze,. Zróbmy c
        > o się da, żeby Napieralski wycisnął dobry wynik, a jeśli w 2 turze zostanie tyc
        > h dwóch placków, to niech się prawica dalej szlachtuje sama. Nie ma gorszego i
        > lepszego barachła, barachło to barachło i basta.
        >
        > Ew. 2 tura prawica v prawica - beze mnie. A Wy, co zrobicie ?
        Nie dałem się nabrać w 2007 na obłudny apel Tuska do lewicowców, teraz też mam
        gdzieś obie łajzy. Jak ktoś mnie zapyta czy wolę dżumę czy cholerę, mówię żadnej
        z nich i niema dla mnie opcji że na któreś muszę się zdecydować.
        • witoldzbazin Re: Popieram!! 12.05.10, 13:15
          inni za ciebie wybiorą heheehehhe
        • grek.grek Re: Popieram!! 12.05.10, 13:27
          To tak jak ja - Donald mnie jakoś nie uwiódł swoimi umizgami, zbyt dobrze pamiętałem jak przykładał rękę do IV RP i jaki z niego
          lyberalny pałkarz.

Otóż to. W takim momencie moje poczucie obywatelskiego obowiązku nakazuje mi wstrzymac się od głosu.

• scoutek Re: POPiS patologicznej (bez)ideowości. 12.05.10, 13:35
      grek.grek napisał:

a Napieralski niby taki ideowy? i dla idei uklad w tiwi z PiS podtrzymuje?
      • tornson Re: POPiS patologicznej (bez)ideowości. 12.05.10, 13:43
        scoutek napisała:

> grek.grek napisał:
        >
        >
        > a Napieralski niby taki ideowy? i dla idei uklad w tiwi z PiS podtrzymuje?
        >
        Dla idei wprowadził ludzi lewicy do TVP zwiększają tym samym pluralizm w mediach
        (Tusk chciał by media publiczne prezentowały jedynie ideologię chrześcijańską),
        dla idei rzetelności dziennikarskiej wyrzucona została baba która wyświetliła
        paszkwil o Jaruzelskim, a ostatnio to SLD zaskarżyło do Pospieszalskiego i jego
        Solidarni 2010.
        • scoutek Re: POPiS patologicznej (bez)ideowości. 12.05.10, 13:48
          tornson napisał:
          > Dla idei wprowadził ludzi lewicy do TVP zwiększają tym samym pluralizm w mediac
          > h

tak tak
          dla jakiejz to IDEI zawiazuje Napieralski uklad z tym, ktorego krytykuje caly
          czas? ktory jest jego wrogiem (bo nawet nie przeciwnikiem)?
          powiem ci dla jakiej - WLASNY i co najwyzej partyjny interes
      • grek.grek Re: POPiS patologicznej (bez)ideowości. 12.05.10, 14:17
        Po primo, przynajmniej z jego ust słyszę, jakie chciałby incjatywy pzeprowadzać, korzystając z prawa wnoszenia projektów ustaw, jakie
        ma prezydent - z pomysłami dot. edukacji i rynku pracy dla młodzieży na czele.

gdyby PO nie była wspierana przez TVN, GW i iks innych mediów też by zaszła w ciązę z PiSem. Zreszta, możemy się licytować, co jest mniej twarzowe : układ z PiSem w celu lepszego (albo - jakiegokolwiek w ogóle) docierania ze swoim przekazem do wyborców, czy układ z PiSem w celu powoływania do zycia instytucji i pomysłów tzw IV RP, która to zresztą spod pędzla ludzi PO wyszła, a PiS ją tylko troszkę rozwinął. Stawiam 10 do 1, że PO zarzuciła koncept IV RP wyłącznie z powodu takiego, że na byciu antyPisem zyskuje znacznie więcej i łatwiej niż będąc w logicznej całkowicie z pkt widzenia poglądów koalicji z nim.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka