rysiek_grzesiek 29.10.10, 19:21 Mam pytanie. Czy zapalone pochodnie w trakcie corocznej pasterki w rzymskim coloseum to objaw faszyzmu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ave.duce Re: Zapalone pochodnie 29.10.10, 19:25 Zależy od tego, jakie idee przyświecają ludziom, którzy je niosą. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: Zapalone pochodnie 29.10.10, 19:33 A kto ustala, które idee są dobre a które złe? Jest jakaś komisja? Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: Zapalone pochodnie 29.10.10, 20:04 krystian10 napisał: > Jest zdrowy rozsądek. Jaki zdrowy rozsądek? Kto decyduje gdzie on się zaczyna i gdzie kończy? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian10 Re: Zapalone pochodnie 29.10.10, 20:09 A co, nie masz swojego rozumku, musi Ci prezes mówić ? Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: Zapalone pochodnie 29.10.10, 20:38 krystian10 napisał: > A co, nie masz swojego rozumku, musi Ci prezes mówić ? Tak się dziwnie składa, że nie miałem, nie mam i nie będę miał żadnego prezesa, Bo nie lubię:) Ps. I nie przekładaj swoich klinicznych przypadków do mojej osoby.. Odpowiedz Link Zgłoś
alistair-p Re: Zapalone pochodnie 29.10.10, 20:41 rysiek_grzesiek napisał: > A kto ustala, które idee są dobre a które złe? Jest jakaś komisja? ====================== Nie chodzi o to czy złe,czy dobre,to kwestia oceny,tylko JAKIE ? np.komunistyczne,faszystowskie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
rickky Re: Zapalone pochodnie 29.10.10, 20:26 rysiek_grzesiek napisał: > Mam pytanie. Czy zapalone pochodnie w trakcie corocznej pasterki w rzymskim col > oseum to objaw faszyzmu? A oprócz pochodni są tam (w Colloseum) transparenty z hasłami politycznymi i padają polityczne okrzyki, pośrednio albo bezpośrednio wzywające do obalenia legalnej władzy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: Zapalone pochodnie 29.10.10, 20:34 rickky napisał: > A oprócz pochodni są tam (w Colloseum) transparenty z hasłami politycznymi i pa > dają polityczne okrzyki, pośrednio albo bezpośrednio wzywające do obalenia lega > lnej władzy ??? Czy to jest warunek wystarczający aby uznać, że opozycja jest faszystowska? Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Zapalone pochodnie 29.10.10, 20:42 rysiek_grzesiek napisał: > Czy to jest warunek wystarczający aby uznać, że opozycja jest faszystowska? Moim zdaniem tak. A według Ciebie czego więcej potrzeba? Rzeczywistego obalenia legalnej władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: Zapalone pochodnie 29.10.10, 21:12 Oczywiście! Legalnego obalenia legalnej władzy podczas elekcji wyborczej! Czy to jest faszyzm? Odpowiedz Link Zgłoś
rickky Re: Zapalone pochodnie 29.10.10, 20:51 rysiek_grzesiek napisał: > rickky napisał: > > A oprócz pochodni są tam (w Colloseum) transparenty z hasłami politycznym > i i pa > > dają polityczne okrzyki, pośrednio albo bezpośrednio wzywające do obaleni > a lega > > lnej władzy ??? > Czy to jest warunek wystarczający aby uznać, że opozycja jest faszystowska? W konkretnym przypadku są jeszcze inne przesłanki, oprócz w.w. PS Ciekawe, gdzie niektórzy zostali nauczeni sztuki erystyki, albowiem na amatorstwo mi to wcale nie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek_grzesiek Re: Zapalone pochodnie 29.10.10, 21:13 > > W konkretnym przypadku są jeszcze inne przesłanki, oprócz w.w. Jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
rickky Re: Zapalone pochodnie 29.10.10, 21:19 rysiek_grzesiek napisał: > > > > W konkretnym przypadku są jeszcze inne przesłanki, oprócz w.w. > Jakie? A chociażby to, ze obecne działania pewnej partii w celu dorwania się do władzy, jako żywo przypominają działania tzw "Niemców sudeckich" w latach 30-ch ubiegłego wieku, prowadzone w celu oderwania zamieszkałego terytorium od Czechosłowacji w włączenia do Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
ka_p_pa Re: Zapalone pochodnie 29.10.10, 21:17 Czy zapalone pochodnie w trakcie corocznej pasterki w rzymskim col > oseum to objaw faszyzmu? A czy trupia czaszka na transformatorze oznacza przynależność do SS? Odpowiedz Link Zgłoś