Dodaj do ulubionych

Czy "Polska Akcja Humanitarna" to organizacja

09.09.13, 18:56
terrorystyczna?

W Izraelu zatrzymano pracownika tej organizacji tylko za to, że jego dziadek był Palestyńczykiem. Co zrobiły polskie władze w tej sprawie?

Fragment:
"No właśnie. Dlaczego stanowisz zagrożenie dla Izraela?

- Nie mam zielonego pojęcia. W sądzie rejonowym powiedziałem, że nie mam nic do ukrycia, wszystkie moje działania są transparentne, jestem gotowy odpowiedzieć na każde pytanie. Znają mnie pracownicy humanitarni z wielu krajów, mogą poświadczyć. Może Izrael odgrywa się na PAH, która miała odwagę, by publicznie protestować rok temu, gdy wojsko zniszczyło remontowane cysterny?"

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75477,14569162,Wolontariusz_mogl_wrocic_do_Polski__wybral_areszt_.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#Cuk#ixzz2ePoPAzNH
Obserwuj wątek
    • losiu4 Re: Czy "Polska Akcja Humanitarna" to organizacja 09.09.13, 19:25
      nie wiem. Natomiast osobiscie nie mam zaufania do organizacji czy fundacji prowadzonych przez celebrytów czy innych wujów lubianych przez mendja. powód jest prosty: dużo reklamy, duzo krzyków, a efekty co najmniej mierne o ile w ogóle. Dlatego trzeba miec zaufanie do porządnych instytucji które robia ze 100 x tyle a nie mielą przy tym ozorem po telewizorniach. Ot jakby taki Caritas czy misje prowadzone przez zakony...

Pozdrawiam

Losiu
      • wsk175 Re: Czy "Polska Akcja Humanitarna" to organizacja 09.09.13, 19:36
        Masz na myśli te misje zakonno-pedofilskie?
        Fakt, one robią więcej, zwłaszcza dzieciom.........
        • losiu4 Re: Czy "Polska Akcja Humanitarna" to organizacja 09.09.13, 19:45
          akurat pedofilstwem to się popisała zlewaczała onz, nie księża. Teraz pewnie zeby nie musieć leciec dlaeko do Afryki czy gdzie tam gwałcic sobie dzieci za garstkę ryzu, woli popróbować swiezego młodego mieska na miejscu, propagujac "edukacje seksualną" po przedszkolach.

Pozdrawiam

Losiu
          • lackzadek Funkcjonariusz kk Łosiu... 09.09.13, 20:11
            losiu4 napisał:

> akurat pedofilstwem to się popisała zlewaczała onz, nie księża. Teraz pewnie ze
            > by nie musieć leciec dlaeko do Afryki czy gdzie tam gwałcic sobie dzieci za gar
            > stkę ryzu, woli popróbować swiezego młodego mieska na miejscu, propagujac "eduk
            > acje seksualną" po przedszkolach.
            >
            > Pozdrawiam
            >
            > Losiu

Funkcjonariusz kk Łosiu jak zwykle czujny.
            Tak trzymać!
            Alleluja i do przodu!
          • 3.ndd Troszkę więcej o PHA... 09.09.13, 20:16
            ...i jej działaniu w Izraelu :

7 grzechów głównych Polskiej Akcji Humanitarnej w Autonomii

izrael.org.il/opinie/2716-7-grzechow-glo...nej-w-autonomii.html
            • tw_wielgus Re: Troszkę więcej o PHA... 09.09.13, 20:49
              Rozumiem. Przy pomocy antycznych studzien finansowanych przez polskie MSZ ( co podkreślam) mają podstępny zamiar wysadzić państwo Izrael, a zatrzymany pracownik - Polak- nosił ślady antysemityzmu co wykryły detektory na lotnisku..
      • 3.ndd Re: Czy "Polska Akcja Humanitarna" to organizacja 09.09.13, 20:17
        losiu4 napisał:

> nie wiem. Natomiast osobiscie nie mam zaufania do organizacji czy fundacji prow
        > adzonych przez celebrytów czy innych wujów lubianych przez mendja. powód jest p
        > rosty: dużo reklamy, duzo krzyków, a efekty co najmniej mierne o ile w ogóle. D
        > latego trzeba miec zaufanie do porządnych instytucji które robia ze 100 x tyle
        > a nie mielą przy tym ozorem po telewizorniach. Ot jakby taki Caritas czy misje
        > prowadzone przez zakony...

Tutaj masz rację .....
        >
        > Pozdrawiam
        >
        > Losiu
      • 3.ndd Re: Czy "Polska Akcja Humanitarna" to organizacja 09.09.13, 20:20
        losiu4 napisał:

> nie wiem. Natomiast osobiscie nie mam zaufania do organizacji czy fundacji prow
        > adzonych przez celebrytów czy innych wujów lubianych przez mendja. powód jest p
        > rosty: dużo reklamy, duzo krzyków, a efekty co najmniej mierne o ile w ogóle. D
        > latego trzeba miec zaufanie do porządnych instytucji które robia ze 100 x tyle
        > a nie mielą przy tym ozorem po telewizorniach. Ot jakby taki Caritas czy misje
        > prowadzone przez zakony...
        >
        > Pozdrawiam
        >
        > Losiu

Tutaj masz rację ...
      • hasch1 Re: Czy "Polska Akcja Humanitarna" to organizacja 09.09.13, 20:48
        Zapewniam cię że gdybyś poglądał z blizka działalność misji, wyznaniowych, obojętne jakiej doktryny, to uciekł byś z krzykiem.
        A co do Ochojskiej to sposób w jaki działa to bajka.
      • man_sapiens Re: Czy "Polska Akcja Humanitarna" to organizacja 09.09.13, 21:08
        Może powiesz konkretnie w czym PAH jest gorsza od Caritasu? I jak często ktoś z PAH mieli ozorami w telewizji?
    • humbak Re: Czy "Polska Akcja Humanitarna" to organizacja 09.09.13, 20:37
      Coś czuję że mają Izraelczycy takie przepisy po prostu. Zna ktoś tu hebrajski... albo jeszcze lepiej prawo Izraela?
      • tw_wielgus Re: Czy "Polska Akcja Humanitarna" to organizacja 09.09.13, 20:46
        Akurat niekoniecznie, ale nie w tym problem.
        Pytałem o działania polskiego rządu a konkretnie MSZ.
        • humbak Re: Czy "Polska Akcja Humanitarna" to organizacja 09.09.13, 20:56
          Na forum?
          • tw_wielgus Re: Czy "Polska Akcja Humanitarna" to organizacja 09.09.13, 21:00
            Tak na forum, bo może ktoś słyszał lub czytał.
            Uważasz, że powinienem się zwrócić bezpośrednio do MSZ?
    • man_sapiens Re: Czy "Polska Akcja Humanitarna" to organizacja 09.09.13, 21:27
      Od dawna uważam Izrael za "państwo łajdackie" (bo chyba tak się tłumaczy "rogue state").
      A nasze MSZ... no cóż, nie wymagajmy zbyt wiele.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka