Dodaj do ulubionych

Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman

27.02.14, 11:02
Gazet Prawna cytuje rzecznika PiS:

"– To jest nowa informacja. Trudno spekulować, ale jeśli budynki zostały zajęte, to raczej przeciwko tym, którzy ich bronili, czyli przeciwko tym, którzy chcą oderwania Krymu od Rosji – mówił rzecznik PiS."

www.gazetaprawna.pl/artykuly/780612,hofman-z-krymu-nazwano-nas-szpionami-bo-mowilismy-po-polsku-musielismy-sie-ewakuowac.html
S.
Obserwuj wątek
    • cookies9 Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 27.02.14, 11:14
      Nic dziwnego - od dłuższego czasu Hofman gada,jak Putin:-)
      • dystans4 Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 27.02.14, 17:54
        Dziękuję Hofmanowi i całej opozyturze.
        Za to, że ujawnił tajny Plan Prezesa i strategię PiS.
        Od Bieruta prezes dostał willę w Warszawie, ale z pewnością chce dostać jakąś willę нa Крымy. Choćby tę:

ipress.ua/media/gallery/full/f/o/forum56.jpg
        I się Hofman stara.
        --
        Dlaczego Antoni bezkarnie zdradził polski wywiad?
        buldog.
        • tapatik Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 20.05.23, 21:54
          dystans4 napisał:

> Dziękuję Hofmanowi i całej opozyturze.
          > Za to, że ujawnił tajny Plan Prezesa i strategię PiS.
          > Od Bieruta prezes dostał willę w Warszawie,
          > ale z pewnością chce dostać jakąś willę нa Крымy.

Niech jedzie, tylko niech się nie zdziwi, gdy Krym wróci do Ukrainy.

> Choćby tę:
          >
          > ipress.ua/media/gallery/full/f/o/forum56.jpg
          > I się Hofman stara.

A co to jest?

> Dlaczego Antoni bezkarnie zdradził polski wywiad?

Bo mógł? :-)

Masz popsuty delimiter. Dodaj na końcu spację.
          • tapatik Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 20.05.23, 22:39
            Psiamać, dałem się nabrać na wywleczony wątek sprzed 9 lat :-(
            • szczypawka.jadowita Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 07.06.23, 20:39
              Jak widać, wszystko aktualne.
              dystans4 to mój nick (już nie istnieje)

O co chodzi z tą spacją, gdzie miałbym ją dodać i po co?
              • tapatik Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 08.06.23, 11:03
                Delimiter oddziela post od sygnaturki. Stosuje się dwa myślniki i spację. Jeśli cytujesz taki post to wtedy nie bierze do cytowania tego co jest pod delimiterem.
                • j-k brak zgody :) 09.06.23, 13:13
                  tapatik napisał:
                  > Delimiter oddziela post od sygnaturki. Stosuje się dwa myślniki i spację. Jeśli
                  > cytujesz taki post to wtedy nie bierze do cytowania tego co jest pod delimiterem.

brak zgody.

niektorzy "pod kreska" - czynia najciekawsze uwagi.

gdy mam ochote - zawsze je cytuje i komentuje - i nikt mi tego nie zabroni :)))
    • chateau Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 27.02.14, 11:49
      Co za czasy.
      Politycy z de facto pierwszego szeregu bredzą, są niedouczeni i nie mogą się powstrzymać przed tym, żeby swoim matołectwem nie podzielić się publicznie.

Pewien rzecznik prasowy stwierdził, że Powstanie Warszawskie wybuchło w 1988 roku.
      Teraz kolejny baran do kolekcji.
      • x2468 Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 27.02.14, 11:53
        Nie był to przypadkiem Hofman?
        • x2468 Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 27.02.14, 11:55
          Sprawdziłem który to był od powstania.Pudernica z sld- Joński.
          • ayran Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 27.02.14, 11:59
            Hofman, poniekąd, też był tym od Powstania:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,6878888,Pytanie_do_posla_PiS__Ile_trwalo_Powstanie_Warszawskie_.html
            • snajper55 Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 27.02.14, 12:19
              ayran napisał:

> Hofman, poniekąd, też był tym od Powstania:
              >
              > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,6878888,Pytanie_do_posla_PiS__Ile_trwalo_Powstanie_Warszawskie_.html

Ale może słowa hymnu zna?

S.
              • ayran Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 27.02.14, 12:26
                Marszcz marszcz Dąbrowski.
            • x2468 Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 27.02.14, 14:55
              Świetnie wykształceni politolodzy.
      • gtxl Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 27.02.14, 14:53
        ewien rzecznik prasowy stwierdził, że Powstanie Warszawskie wybuchło w 1988 roku.
        Teraz kolejny baran do kolekcji.

Ten niech będzie przeklęty co mówił o dacie wybuchu Powstania.
        Mam..mamiia...gdzie takie durnie się rodzą?
      • szczypawka.jadowita Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 07.06.23, 20:44
        https://izvestiy-kamen.ru/wp-content/uploads/2023/01/f05aa247-2d0f-4528-ade1-d44f8e1db37d.jpg
    • douglasmclloyd To ruski szpion - od razu się na nim poznali nt 27.02.14, 14:24
      • zupakacza Wolakowi wyszlo jak zawsze: rejterada po machaniu 27.02.14, 14:59
        szabelka. Planowanie po pijaku w tym PiSie widac jest. Wolaczki pokazali swa ogromna inteligencje i polityczna madrosc.
        • kotek.filemon Re: Wolakowi wyszlo jak zawsze: rejterada po mac 28.02.14, 05:57
          Jaką szabelką? Przecież to Hofman.
    • x2468 Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 27.02.14, 14:58
      Masz babo placek. Nie dość ze nieuk,pudernica z chorą zonom, szpion to jakby było mało Ukrainiec. Nad kim się ten Rydzyk pochyla.
    • zupakacza Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 27.02.14, 15:02
      antysemita, glupiec i przegraniec? czyli pomiot prezesa? za smieci sojusznicy zachodni maja pis i cieszyli sie jak lesiu zdecjhl.
    • dystans4 Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 27.02.14, 17:46
      Opozytura działa zgodnie z wytycznymi. I już o tym rozmawialiśmy, nawet ja
      forum.gazeta.pl/forum/w,28,149791435,149800507,Re_Hofman_i_Lipinski_jada_na_Krym_.html
    • dystans4 Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 27.02.14, 18:03
      Swoją drogą, powinien powiedzieć, że, po pierwsze, nie po polsku, ale po wolsku.
      Po drugie, to dla zmylenia przeciwnika, który chce oderwania Krymu od Rosji.
    • nup.dt Nigdzie tego nie powiedział. 27.02.14, 18:15
      • snajper55 Udowodnij /nt 28.02.14, 04:06

• oby.watel Re: Udowodnij /nt 07.06.23, 21:39
          Mógłbyś zdradzić jak powinien wyglądać dowód, że ktoś czegoś nie powiedział?
      • dystans4 Re: Nigdzie tego nie powiedział. 28.02.14, 10:41
        I nie należy do agentury wpływu. OPOZYTURY.
    • cymber.gaj Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 28.02.14, 07:04
      Przecież Pan Kaczyński już dawno ustalił, że Rydzyk to ruska agentura i Targowica, a następnie się do niej przyłączył. Cała działalność PiS, w tym Hofmana i Macierewicza, to bezpośrednia tego konsekwencja.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,148649500,148650205,To_kolejny_sukces_ruskiej_agentury.html
      • dystans4 Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 28.02.14, 10:31
        Jestem pod wrażeniem poziomu wyszkolenia Hofmana.

Niby palnął głupstwo, ляп, a oficjalne stanowisko Prawa i Sprawiedliwości przedstawił. Dla zmylenia przeciwnika kazał się nawet wyrzucić z Krymu. OPOZYTURY Poziom mistrzowski.

Antoni dostanie premię od FSB (albo GRU - nie wiem, kto go prowadzi, czy w ogóle ktoś go prowadzi, czy Antoni jest bardziej niezależny, niż 007) order państwowy Niezależnej Republiki Krym, Pan Prezes Kaczyński - willę po Janukowyczu.
      • privus Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 18.05.23, 08:23
        Wydaje się, że Rydzyk ma od samego początku kłopoty z realiami własnej tożsamości. Co poniektórzy gotowi są widzieć w nim agenta wpływu. Korzystanie dla prowadzenia własnej działalności z rosyjskich sputników może stwarzać takie wątpliwości. Ścisła współpraca z tuzami PiS wątpliwości tych wcale nie rozwiewa.
        • szczypawka.jadowita Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 18.05.23, 16:15
          Nie to że nie rozwiewa. Potwierdza wątpliwości.
    • snajper55 On odrobinę wyprzedził czas 28.02.14, 11:48
      Walczy o utrzymanie Krymu w rękach Rosji zanim ta go zaanektowała. Pewnie Prezesowi się pomyliło i za wcześnie SMSa wysłał.

S.
    • festiwalowa_etiuda Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 17.05.23, 14:17
      Kolejny tzw. "[b]nasz człowiek[ (наш человек)/b]" w Warszawie? :)
      • yoma Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 17.05.23, 14:22
        Ty. Weź się po pierwsze przedstaw, a po drugie tylko troll i storima wywleka wątki sprzed lat.
        • privus Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 17.05.23, 14:59
          Po pierwsze jako nocny stróż pracuję w piątki. Po drugie z wielu względów niektóre wątki nie tracą na swej aktualności.
          • privus Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 17.05.23, 15:02
            :)
            • yoma Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 17.05.23, 16:05
              A noc dobra panu :)
              • privus Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 17.05.23, 16:39
                Nie mogę narzekać. Budzą mnie dopiero rano :)
    • hordol Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 17.05.23, 14:26
      ciekawy artykuł. z 2014 roku
    • oleg3 Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 17.05.23, 14:49
      A mógłbyś Snajper podać cytat, który potwierdza tytuł wątku? Przypominam, że według linii moderatorskiej, obowiązującej na FK, cytaty muszą być nie tylko dosłowne, ale i nieprzycięte. Sam jesteś autorem i wykonawcą tej, jakże słusznej, drogi do prawdy.
      • snajper55 Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 17.05.23, 19:57
        oleg3 napisał:

> A mógłbyś Snajper podać cytat, który potwierdza tytuł wątku?

Podałem w pierwszym wpisie wątku.

> Przypominam, że we
        > dług linii moderatorskiej, obowiązującej na FK, cytaty muszą być nie tylko dosł
        > owne, ale i nieprzycięte. Sam jesteś autorem i wykonawcą tej, jakże słusznej, d
        > rogi do prawdy.

Cytat niedosłowny nie jest cytatem.

S.
        • oleg3 Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 17.05.23, 20:37
          snajper55 napisał:

> oleg3 napisał:
          >
          > > A mógłbyś Snajper podać cytat, który potwierdza tytuł wątku?
          >
          > Podałem w pierwszym wpisie wątku.

Masz bujną wyobraźnię. Ten cytat nie może być przesłanką twojej tezy.
          • snajper55 Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 18.05.23, 07:50
            oleg3 napisał:

> snajper55 napisał:
            >
            > > oleg3 napisał:
            > >
            > > > A mógłbyś Snajper podać cytat, który potwierdza tytuł wątku?
            > >
            > > Podałem w pierwszym wpisie wątku.
            >
            > Masz bujną wyobraźnię. Ten cytat nie może być przesłanką twojej tezy.

Powiedzmy że Hofman dziś powie coś o odrywaniu Szczecina od Niemiec. Według ciebie nie będzie to przesłanka aby twierdzić, że Hofman uważa, że Szczecin należy do Niemiec?

S.
            • oleg3 Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 18.05.23, 08:56
              snajper55 napisał:

> Powiedzmy że Hofman dziś powie coś o odrywaniu Szczecina od Niemiec. Według cie
              > bie nie będzie to przesłanka aby twierdzić, że Hofman uważa, że Szczecin należy
              > do Niemiec?

Nie da się Snajper, bez znajomości kontekstu, ocenić tamtej frazy Hofmana. Czy występował na konferencji prasowej w roli rzecznika PiS? A może odpowiadał na gorąco na pytanie dziennikarza. Może to było przejęzyczenie, a może "mowa niezależna"? Czy to było przed czy po zajęciu Krymu przez Rosję? Mówił o stanie faktycznym czy prawnym?

Tak generalnie. Jakie ma znaczenie przywoływanie wypowiedzi faceta, który od lat jest poza polityką? Wypowiedzi sprzed 9 lat!
              • snajper55 Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 18.05.23, 09:41
                oleg3 napisał:

> Nie da się Snajper, bez znajomości kontekstu, ocenić tamtej frazy Hofmana. Czy
                > występował na konferencji prasowej w roli rzecznika PiS? A może odpowiadał na g
                > orąco na pytanie dziennikarza. Może to było przejęzyczenie, a może "mowa niezal
                > eżna"? Czy to było przed czy po zajęciu Krymu przez Rosję? Mówił o stanie fakt
                > ycznym czy prawnym?

Jaki kontekst usprawiedliwia wypowiedź o odrywaniu Szczecina od Niemiec?

> Tak generalnie. Jakie ma znaczenie przywoływanie wypowiedzi faceta, który od la
                > t jest poza polityką? Wypowiedzi sprzed 9 lat!

Gdyby twoja widza była na odpowiednim poziomie, nie zadawałbyś takich pytań.

S.
                • oleg3 Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 18.05.23, 10:50
                  snajper55 napisał:

> Jaki kontekst usprawiedliwia wypowiedź o odrywaniu Szczecina od Niemiec?

Typowe snajperowanie. ;-)

> Gdyby twoja widza była na odpowiednim poziomie, nie zadawałbyś takich pytań.

Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców.
                  • snajper55 Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 18.05.23, 23:18
                    oleg3 napisał:

> snajper55 napisał:
                    >
                    > > Jaki kontekst usprawiedliwia wypowiedź o odrywaniu Szczecina od Niemiec?
                    >
                    > Typowe snajperowanie. ;-)

Ktoś może potrafi wyjaśnić olegowi, że żaden kontekst nie usprawiedliwia mówienia o odrywaniu dziś Szczecina od Niemiec?

> Tak generalnie. Jakie ma znaczenie przywoływanie wypowiedzi faceta, który od la
                    > t jest poza polityką? Wypowiedzi sprzed 9 lat!

Piszesz nieprawdę. Nie przywołałem wypowiedzi faceta, który od lat jest poza polityką, Wypowiedzi sprzed 9 lat.

S.
                    • oleg3 Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 19.05.23, 07:04
                      snajper55 napisał:

> Piszesz nieprawdę. Nie przywołałem wypowiedzi faceta, który od lat jest poza polityką, Wypowiedzi sprzed 9 lat.

Hofman z Krymu: Nazwano nas "szpionami", bo mówiliśmy po polsku. Musieliśmy się ewakuować
                      27 lutego 2014, 10:03

Komitet Polityczny PiS podjął decyzję o usunięciu z partii zawieszonych wcześniej posłów: Mariusza Antoniego Kamińskiego, Adama Hofmana i Adama Rogackiego.

10.11.2014, 15:01
                      • snajper55 Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 19.05.23, 23:34
                        oleg3 napisał:

> Hofman z Krymu: Nazwano nas "szpionami", bo mówiliśmy po polsku. Musieliśmy się
                        > ewakuować
                        > 27 lutego 2014, 10:03
                        >

>
                        >
                        > Komitet Polityczny PiS podjął decyzję o usunię
                        > ciu z partii zawieszonych wcześniej posłów: Mariusza Antoniego Kamińskiego, Ada
                        > ma Hofmana i Adama Rogackiego.

>
                        > 10.11.2014, 15:01

Nie wiem co ten wpis ma wspólnego z tym, że napisałeś nieprawdę. Mógłbyś to wyjaśnić? Powtórzę:

Nie przywołałem wypowiedzi faceta, który od lat jest poza polityką, nie przywołałem wypowiedzi sprzed 9 lat.

Może po prostu przyznaj się do błędu?

S.
                        • oleg3 Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 20.05.23, 12:17
                          ?????
                          To kogo przywoływałeś? Jaka jest data przywołanej wypowiedzi? To ja coś kombinuję z linkami?

snajper55 napisał:

> oleg3 napisał:
                          >
                          > > Hofman z Krymu: Nazwano nas "szpionami", bo mówiliśmy po polsku. Musieliś
                          > my się
                          > > ewakuować
                          > > 27 lutego 2014, 10:03
                          > >

> >
                          > >
                          > > Komitet Polityczny PiS podjął decyzję o
                          > usunię
                          > > ciu z partii zawieszonych wcześniej posłów: Mariusza Antoniego Kamińskieg
                          > o, Ada
                          > > ma Hofmana i Adama Rogackiego.

> >
                          > > 10.11.2014, 15:01
                          >
                          > Nie wiem co ten wpis ma wspólnego z tym, że napisałeś nieprawdę. Mógłbyś to wyj
                          > aśnić? Powtórzę:
                          >
                          > Nie przywołałem wypowiedzi faceta, który od lat jest poza polityką, nie przywoł
                          > ałem wypowiedzi sprzed 9 lat.
                          >
                          > Może po prostu przyznaj się do błędu?
                          >
                          > S.
                          • snajper55 Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 20.05.23, 12:36
                            oleg3 napisał:

> ?????
                            > To kogo przywoływałeś? Jaka jest data przywołanej wypowiedzi? To ja coś kombin
                            > uję z linkami?

Nie, nic nie kombinujesz.

Przywołałem wypowiedź Hofmana godzinę po ukazaniu się o niej informacji. Przywołałem ją 9 lat temu. W tym czasie Krym był taką czescia Ukrainy, jak dziś Szczecin jest częścią Polski. Mówienie wtedy o odrywaniu Krymu od Rosji nie usprawiedliwiał żaden kontekst.

Czasem są podnoszone stare wątki i trzeba na to uważać.

S.
                            • oleg3 Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 20.05.23, 12:49
                              snajper55 napisał:

> Czasem są podnoszone stare wątki i trzeba na to uważać.

OK. Nie sprawdziłem. Wątek został podbity

estiwalowa_etiuda
                              Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman
                              17.05.23, 14:17
                              Kolejny tzw. "[b]nasz człowiek[ (наш человек)/b]" w Warszawie? :)
                          • x2468 Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 07.06.23, 21:52
                            Poza polityką, co wcale mu nie przeszkodziło wspólnie z Obajtkiem namotać sprzedaż "Lotosu" Ruskiej agenturze.
      • szczypawka.jadowita Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 07.06.23, 21:40
        Sens opublikowanej w lutym 2014 roku wypowiedzi Hoffmana jest zupełnie nieczytelny.
        Zdanie jest także niepoprawne opublikowane po polsku.

Co z tej wypowiedzi wynika to fakt, że Hoffman mówiąc to pośpiesznie był mocno zestresowany. I odczuwał zagrożenie dla swego życia.

Ależ nikt nikogo w błąd nie wprowadził i nie zamierza tego robić.
        Natomiast szyderstwa i nabijanie się z głupoty i tchórzostwa (Powstanie Warszawski w 1989 to tylko pojedynczy przykład) członka KC PIS Hofmana są na miejscu. Teraz i zawsze.
    • szczypawka.jadowita Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 18.05.23, 16:10
      Jego prezes ma tam po przodkach jakieś dobra no to Hofman nie mógł powiedzieć inaczej.
    • obrotowy no i Krym należy do Rosji 18.05.23, 16:44
      a Prezes bylego kolegi partyjnego docenic nie potrafil.
    • szczypawka.jadowita Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 07.06.23, 21:54
      Ja w tym widzę pryncypialność polityki PIS, bez względu na chwilowe zmiany i mody. To ponadczasowe, tak jak słynna odezwa prezesa do przyjaciół z Kremla i Łubianki.

PIS wywiesi to stwierdzenie na sztandarach w czasie kampanii wyborczej do Sejmu i Dudy w kolejnych wyborach na prezydenta tech. ds. tech. PIS.
    • pozytonium Krym jest bez wody obecnie 07.06.23, 22:12
      Kacapy najpierw ryły okopy, a potem utopili swoich orków w nich oraz pozbawili "odzyskany" Krym wody. Ludność Krymu rozrosła się do ca. 2.5 mln i teraz na lato pozbawiono ich wody.
      Ci, których kacapy nie zalały walczą ze sobą.
    • privus Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 08.06.23, 00:57
      Nie powinno to dziwić. Przecież gra w drużynie PiS-u.
    • weteran-czasu Re: Krym należy do Rosji - stwierdził Hofman 09.06.23, 20:44
      Chodzi o tego Hofmana, który sikając pod śmietnikiem pijany jak bela wykrzykiwał, że leje prosto w ryj Kaczyńskiemu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka