Dodaj do ulubionych

Ty bardziej praktycznie do mnie mów [Sroczyński]

09.01.17, 13:25
Polecam wszystkim do przeczytania, a "wtórnym analfabetom" niech wnusie pomogą ->

Nie wygracie wyborów zalewając nas patosem i drukując ogólnikowe manifesty o wolności w "Gazecie Wyborczej".
Opozycja przez dziesięć dni na łamach „Wyborczej” przedstawiała swój „Dekalog wolności”. Dowiedzieliśmy się, co to jest wolność słowa: „Wolność słowa to prawo do wygłaszania własnych poglądów” – napisała Barbara Dolniak z Nowoczesnej. Dowiedzieliśmy się, co to wolność sumienia: „Wolność sumienia to swoboda wyrażania swoich myśli” – napisał Borys Budka z PO. Podobnego zestawu ogólnie słusznych deklaracji dawno nie czytałem. Mam do opozycji prośbę – zamiast zalewać nas nudnym patosem, ustosunkujcie się do pięciu poniższych kwestii [...]

wyborcza.pl/duzyformat/7,127290,21208532,ty-bardziej-praktycznie-do-mnie-mow-sroczynski.html?disableRedirects=true#BoxGWImg
To jest mniej więcej to, o czym piszę od dłuższego czasu, a co uparcie ignorują platfotalibowie...
Obserwuj wątek
    • religijnych.uczuc.obraza Re: Ty bardziej praktycznie do mnie mów [Sroczyńs 09.01.17, 13:29
      Na szczęście dzięki merytorycznej, społecznie zaangażowanej działalności Sroczyńskiego, Kukiz'15 i Partii Razem poparcie dla PiSu spada.
    • ave.duce Sroczyński wierzy w wybory 09.01.17, 13:53
      w 2019 roku wg aktualnej ordynacji? Naiwny.
      • m.c.hrabia Re: Sroczyński wierzy w wybory 09.01.17, 13:55
        no i poparcie jego neo-bolszewickiej razem rośnie ,
        o 0,0001% na pół roku.
        • ave.duce Re: Sroczyński wierzy w wybory 09.01.17, 14:31
          Czy politycy Pi$ odpowiedzieli mu na list ... czy wciąż czeka?
          • danillko Re: Sroczyński wierzy w wybory 09.01.17, 15:02
            Sroczyński kieruje ten list do opozycji, a nie PiS-u.
            Wnusio Ci nie doczytał...

ave.duce napisała:

> Czy politycy Pi$ odpowiedzieli mu na list ... czy wciąż czeka?
            >
            • ave.duce Re: Sroczyński wierzy w wybory 09.01.17, 16:13
              Naprawdę?

wyborcza.pl/duzyformat/1,127290,20051477,list-do-politykow-pis-sroczynski.html
              • danillko Zwracam honor i przepraszam! 09.01.17, 16:18
                ave.duce napisała:

> Naprawdę?
                >
                > wyborcza.pl/duzyformat/1,127290,20051477,list-do-politykow-pis-sroczynski.html
                >
                TEGO listu nie znałem.
                • ave.duce Przeprosiny przyjęte - nie ma sprawy :) 09.01.17, 16:28
    • sverir Re: Ty bardziej praktycznie do mnie mów [Sroczyńs 09.01.17, 15:43
      Sroczyński ma rację, że hasłami o wolności opozycja wyborców nie kupi. Myli się, że opozycja musi podawać wyborcom konkrety. PiS pokazał, że żadnych konkretów wyborcy nie potrzebują. Wystarczy odpowiedni przekaz o byle czym, a nieprzekonana sfrustrowana część zagłosuje odpowiednio.
      • danillko Re: Ty bardziej praktycznie do mnie mów [Sroczyńs 09.01.17, 16:22
        sverir napisał:

PiS pokazał, że żadnych konkretów
        > wyborcy nie potrzebują. Wystarczy odpowiedni przekaz o byle czym, a nieprzekon
        > ana sfrustrowana część zagłosuje odpowiednio.
        Myślę, że się mylisz. Bez obietnicy 500 PLN na każde dziecko oraz cofnięcia wieku emerytalnego, PiS nie dostałby więcej niż 30%
        • sverir Re: Ty bardziej praktycznie do mnie mów [Sroczyńs 09.01.17, 17:17
          Ależ ja się absolutnie zgadzam - takie rzeczy jak 500 na każde dziecko mają znaczenie. No i 500 PiS nie dał, a poparcie mniej więcej stabilne. Opozycja wcale więc nie musi dawać konkretnych rozwiązań, wystarczy na przykład, że ogłosi: wszystkie śmieciówki zmienią się na etat i koniec. Jak to zrobić, czy aby to na pewno dobre, itd. będzie bez znaczenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka