buldog2
05.11.18, 21:23
W ten sposób całość rządów PO podsumowala dziś M.Wassermann.
Kilka razy wklejałem tu prowizoryczną listę błędów i zaniechań PO z 2012, przypominam żeby nie było, że jestem bezkrytycznym apologetą opozycji.
W czasie rządów PO bezpiecznie i suchą nogą przeszliśmy dwie fale potężnego światowego kryzysu. W czasie ostatniego ćwierćwiecza Polska awansowała aż tak, że w Niemczech nadal żyje się znacznie lepiej, ale różnice są już porównywalne. Nie astronomiczne. Poziom rozwoju Polski zrównuje się z poziomem najuboższych państw starej Europy, a do poziomu Czech robi na wyciągnięcie ręki.
Nie wchodzę w szczegóły obecnego odwracania najlepszych od stuleci zmian w Polsce. Chcę powiedzieć, że podła kampania cmentarnych agitacji, oszczerstw skończyła się i nie sensu ich powtarzanie. Dlatego switowanie całości zmian, których pełnym ucieleśnieniem była dekada rządów PO/PSL słowami "tylko łzy i utrata majątku życia" kasuje Wassermann całkowicie. Pełna ubogość, moralna i umysłowa (intelektualna).
--
Będzie i Polska! Ale za jaką cenę… Najpierw będą nią władali komuniści, a później szubrawcy i świnie - Stefan Ossowiecki