Dodaj do ulubionych

Wyrwane z kontekstu chamstwo PISu

15.06.20, 16:30
Za każdym razem kiedy ktoś z przedstawicieli naszej nowej elity obraża, poniża, albo kłamie, to ZA KAŻDYM razem słyszymy, tę samą, znaną frazę. Tym tchórzliwym i bezczelnym tłumaczeniem posłużył się również Andrzejek zarzucając zachodniej prasie to niby "wyrywanie" i od razu spotkał się z jednoznaczną reakcją. U nas już wszyscy zostali już na tyle znieczuleni, że powoli przestają na to zwracać uwagę.
To samo bezczelne tłumaczenie dotyczy Czarnka, gdzie opowiada się o jakimś zdjęciu do którego się ponoć odnosił. Obejrzałem sobie jeszcze raz ten jego występ i żadnego zdjęcia tam nie widziałem.
Najwyraźniej najlepszymi narzędziami do obsługi ciemnego ludu, cały czas są: łopata, tasak i młotek.
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: Wyrwane z kontekstu chamstwo PISu 15.06.20, 16:41
      Andrzej Duda zwrócił się za pośrednictwem Twittera do dziennikarzy czołowych zagranicznych tytułów prasowych i agencji informacyjnych - brytyjskiego "Guardiana", amerykańskiego "New York Timesa" oraz agencji Reutera i Associated Press. Prezydent napisał, że jego słowa o LGBT zostały wyrwane z kontekstu w ramach brudnej walki politycznej oraz zapewnił, że wierzy w równość i różnorodność. Dodał, że poglądy mniejszości nie mogą być narzucane większości pod przykrywką "fałszywej tolerancji".

Jak odpowiedziała "zagranica"?

"Każda z wymienionych przez pana redakcji chętnie wyśle reportera z kamerą do prezydenckiego pałacu, by dowiedzieć się, co pan miał na myśli, mówiąc że ideologia LGBT jest gorsza od komunistycznej indoktrynacji. Zgodzi się pan na taki wywiad" - zapytał Christian Davis, warszawski korespondent "Guardiana"

"Znamy język polski i słuchaliśmy dokładnie całego kontekstu. Ten kontekst jest paskudny - napisała Claudia Ciobanu, korespondentka również pisująca do "Guardiana".

"Z kolei Daniel Tiles - piszący m.in. do "Foreign Policy" uważa, że żadna redakcja słów Dudy nie przeinaczyła. "Przetłumaczyłem całą jego przemowę, by każdy mógł wyrobić sobie swoje zdanie."
      Biorąc pod uwagę, tzw. poziom owego stworzonego w jez. angielskim tweeta należy mieć nadzieje, ze "doktor więziennictwa" Jaki Patryk więcej AnZejowi w tym języku tekstów pisał nie będzie ..
      • rzewuski1 Re: Wyrwane z kontekstu chamstwo PISu 16.06.20, 13:23

>
        > Jak odpowiedziała "zagranica"?
        >
        > "Każda z wymienionych przez pana redakcji chętnie wyśle reportera z kamerą do p
        > rezydenckiego pałacu, by dowiedzieć się, co pan miał na myśli, mówiąc że ideolo
        > gia LGBT jest gorsza od komunistycznej indoktrynacji. Zgodzi się pan na taki wy
        > wiad" - zapytał Christian Davis, warszawski korespondent "Guardiana"
        >
        > "Znamy język polski i słuchaliśmy dokładnie całego kontekstu. Ten kontekst jest
        > paskudny - napisała Claudia Ciobanu, korespondentka również pisująca do "Guard
        > iana".
        >
        > "Z kolei Daniel Tiles - piszący m.in. do "Foreign Policy" uważa, że żadna redak
        > cja słów Dudy nie przeinaczyła. "Przetłumaczyłem całą jego przemowę, by każdy m
        > ógł wyrobić sobie swoje zdanie."
        > Biorąc pod uwagę, tzw. poziom owego stworzonego w jez. angielskim tweeta należy
        > mieć nadzieje, ze "doktor więziennictwa" Jaki Patryk więcej AnZejowi w tym jęz
        > yku tekstów pisał nie będzie ..
        > [/i]
        >

Chętnie zobaczyłbym wywiad z Duda po angielsku o tym co sądzi o LGBT
    • man_sapiens Re: Wyrwane z kontekstu chamstwo PISu 15.06.20, 16:50
      Zgadzam się: cytowć chamstwo wyrywając je z chamskiego kontekstu, to chamstwo w stosunku do chama.

Na tle kontekstu wyp...owiedzi Andrzeja D. to cytowane na świecie zdanie jest niemalże wolne od chamstwa.
    • szwampuch58 Re: Wyrwane z kontekstu chamstwo PISu 15.06.20, 17:34
      Frazy;wyrwane z kontekstu,to nie my to oni,wina Tuska,stały się bezpiecznikiem na wszystkie głupoty pisowskich "intiligentow"
      Tępota tych ludzi przeraża , wszystko u nich jest odwrotnie ,to jakas paranoja, mówił a nie mówił , kradł a nie kradł , oszukiwał a nie oszukiwał, kłamał a nie kłamał
    • sverir Re: Wyrwane z kontekstu chamstwo PISu 15.06.20, 17:40
      "Za każdym razem kiedy ktoś z przedstawicieli naszej nowej elity obraża, poniża, albo kłamie, to ZA KAŻDYM razem słyszymy, tę samą, znaną frazę."

To łatwo zweryfikować i prezydent mógłby łatwo się wybronić. Wystarczy, że przedstawi kontekst:) Zwykle jednak w ślad za stwierdzeniem, że jakaś absurdalna wypowiedź została wyrwana z kontekstu, nie idzie jednak jego wytłumaczenie.
    • buldog2 Re: Wyrwane z kontekstu chamstwo PISu 15.06.20, 19:16
      I bardzo dobrze. Szkoda, że u nas ludzie przywykli do PISiego chamstwa i się tłumaczą, że nie są wielbłądami, i jeszcze mówią o porozumieniu i pojednaniu z PISem.
    • stanpan Pisałem o tym dzień wcześniej, ale niestety 16.06.20, 09:39
      wrogi mnie PiSior na moderacji jak zwykle wydupczył mnie na osła:
      forum.gazeta.pl/forum/w,396,170082057,170082057,Czy_chamstwo_moze_byc_wyrwane_z_kontekstu_.html
      JAk wideć jestem dla niego na tym forum gorszym sortem!
      >
      >
    • margit49 Re: Wyrwane z kontekstu chamstwo PISu 16.06.20, 10:16
      boblebowsky napisał:

. > To samo bezczelne tłumaczenie dotyczy Czarnka, gdzie opowiada się o jakimś zdję
      > ciu do którego się ponoć odnosił. Obejrzałem sobie jeszcze raz ten jego występ
      > i żadnego zdjęcia tam nie widziałem.

Był w USA, skorzystał z okazji i pomaszerował do klubu gejowskiego:) a żeby odsunąć od siebie podejrzenia twierdził, że to był bar gejowski na ulicy i tam właśnie zobaczył obnażone męskie genitalia, z uciechy zrobił fotkę.
      Po powrocie do kraju przeżył traumę.
    • ukos Re: Wyrwane z kontekstu chamstwo PISu 16.06.20, 10:21
      Ten kontekst to nienawistne wycie ciemnej tłuszczy na sabatach PiSSdackich z udziałem panprezydęta.
    • no-popis Re: Wyrwane z kontekstu chamstwo PISu 16.06.20, 17:25
      boblebowsky napisał:

> Za każdym razem kiedy ktoś z przedstawicieli naszej nowej elity obraża, poniża,
      > albo kłamie, to ZA KAŻDYM razem słyszymy, tę samą, znaną frazę. Tym tchórzliwy
      > m i bezczelnym tłumaczeniem posłużył się również Andrzejek zarzucając zachodnie
      > j prasie to niby "wyrywanie" i od razu spotkał się z jednoznaczną reakcją. U na
      > s już wszyscy zostali już na tyle znieczuleni, że powoli przestają na to zwraca
      > ć uwagę.
      > To samo bezczelne tłumaczenie dotyczy Czarnka, gdzie opowiada się o jakimś zdję
      > ciu do którego się ponoć odnosił. Obejrzałem sobie jeszcze raz ten jego występ
      > i żadnego zdjęcia tam nie widziałem.
      > Najwyraźniej najlepszymi narzędziami do obsługi ciemnego ludu, cały czas są: ło
      > pata, tasak i młotek.
      Ty masz obsesję. Napisałeś jakiś POst nie o PiSie :) ?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka