lumpior 02.02.21, 15:00 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26747893,liczna-reprezentacja-parlamentu-przybyla-na-jasna-gore-abp.html#s=BoxOpImg3 // Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.c.hrabia Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 15:13 nie jest ustawą zgodną z bożym zamysłem. zawsze mnie zadziwia, skąd te spasione ,zboczone kanalie znają zmysły boże? Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 17:00 W tym państwie kształtowanym wyznaniowo, Częstochowa stała się Mekką dla wszelkiej maści zwolenników PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Ja ja 02.02.21, 17:04 edico napisał: > W tym państwie kształtowanym wyznaniowo, Częstochowa stała się Mekką dla wszelk > iej maści zwolenników PiS. > Tylko oni .Ale fanzolisz . Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Ja ja 02.02.21, 21:26 O tobie forumowy zakonniku nawet nie śmiem wspomnieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Ja ja 02.02.21, 21:39 edico napisał: > O tobie forumowy zakonniku nawet nie śmiem wspomnieć :) > Ja nie muszę mój drogi pielgrzymować .Jedynie do Łagiewnik .Ja witam pielgrzymów .Ostatnio autami lub autokarami przybywają .W należytej odległości i zachowanie dyscypliny convidowej ,Polacy to wspaniały naród.Przyjedź kiedyś na Jasną to cię oprowadzę.Będziesz pan zadowolony.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Ja ja 02.02.21, 21:53 A pamiętasz napis na murach tego klasztoru PRECZ Z BISKUPAMI? Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 15:13 Co oni ciągle z tym chrześcijaństwem? Katolicyzm nie jest synonimem chrześcijaństwa i odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 16:55 Niestety, katolikom wdrukowano w mentalność, że prawdziwymi chrześcijanami są tylko oni :) Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 17:02 edico napisał: > Niestety, katolikom wdrukowano w mentalność, że prawdziwymi chrześcijanami są t > ylko oni :) > Żartujesz tyklko ci co napylają na wiarę i katolików .Ci są prawdziwymi chrześcijanami .Boże spuść bombę na tą trąbę . Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 17:06 taniarada napisał(a): > edico napisał: > > > Niestety, katolikom wdrukowano w mentalność, że prawdziwymi chrześcijanam > i są t > > ylko oni :) > > > Żartujesz tyklko ci co napylają na wiarę i katolików .Ci są prawdziwymi chrześ > cijanami .Boże spuść bombę na tą trąbę . taniarada: W razie wojny, w pierwszej kolejności bedę strzelal do okolicznych bolszewików, lewactwa i szmalcowni, a później do wroga.Po to by po zwycięstwie żyć w prawdziwie wolnej Polsce. // Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 21:28 lumpior napisał: > taniarada: > > W razie wojny, w pierwszej kolejności bedę strzelal do okolicznych bolszewików, > lewactwa i szmalcowni, a później do wroga.Po to by po zwycięstwie żyć w prawdz > iwie wolnej Polsce. // Odpowiedz Link Zgłoś
comeaculpa Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 17:57 Różnica między mną a tanią radą jest taka, że ja wiem co się stanie ze mną po śmierci a tania wierzy, że będzie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 15:15 No to już wiemy, kto roznosi covid... Parlamentu. Opozycja też była? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 15:37 Każdy powinien się pomodlić o zdrowie przed Jasnogórską Panienką i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 15:57 jasnogórska panienka i na dokładkę cnotliwa, fiu,fiu,fiuuuuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 16:26 Moze brzydka jak noc,dlatego jeszcze cnotliwa Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 16:49 z młodych lat pamiętam ,że tak czarniawa, z nosem Tekli. Odpowiedz Link Zgłoś
99venus Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 17:12 Daj spokój.Niech ta ciemnota parafialna sobie zyje. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada No faktycznie 02.02.21, 17:16 99venus napisał: > Daj spokój.Niech ta ciemnota parafialna sobie zyje. > Pojechali się pomodlić to dla ciebie ciemnota??? Jak cię złapie choróbsko to nieraz się zwrócisz do Boga o pomoc.Daj ci Boże. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: No faktycznie 02.02.21, 17:30 > Jak cię złapie choróbsko to nieraz się zwrócisz do Boga o pomoc. Na chuj lekarze skoro wystarczy się pomodlić. Dlatego PiS zamiast w szpitale inwestuje w kościoły. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: No faktycznie 02.02.21, 17:32 Pojechali się pomodlić to dla ciebie ciemnota??? dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
comeaculpa Re: No faktycznie 02.02.21, 17:32 Każdy fanatyk religijny, jak n.p. tania uważa swoje życie za wyjątkowe i tak cenne, że nie może skończyć sie tylko pyłem we wszechświecie. Wierzy jeszcze w jakąś energię (duszę), które nie zniknie i nie rozproszy się we wszechświecie. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: No faktycznie 02.02.21, 17:39 ale to jego sprawa , nie se wierzy, niech se uważa, niech fruwa po wszechświecie , tylko niech tych prymitywnych bredni nie głosi publicznie ,dziwiąc się następnie ,że inaczej myślący też mogą swoje racje głosić. Odpowiedz Link Zgłoś
comeaculpa Re: No faktycznie 02.02.21, 17:43 Tania wierzy, że energia (dusza) po śmierci nie rozprasza się tylko pozostaje w całości, przemieszcza się po świecie i straszy ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: No faktycznie 02.02.21, 20:40 Nie śmiejcie się z cudzej wiary dobrzy ludzie :) Niech wierzy w co chce, byle siedziała cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_kosmosu Re: No faktycznie 02.02.21, 21:23 yoma napisała: > Niech wierzy w co chce, byle s > iedziała cicho. Dodam, by sobie to tanie w to swoje coś wierzyło i swoje gusła odprawiało, byle za swoje i na swoim. Jak w USA. Tam we wszystko mogą wierzyć, byle prawa nie łamali, za swoje i na swoim. Wylezie ze swymi gusłami ze swojego, działa. W kanadzie nawet walą 10'000 $ za fałszywe przedstawianie się za proroka, czarodzieja i za fałszywe uprawianie czasów. Tylko za fałszywe. Prorokiem i czarodziejem może być, ale musi to udowodnić. Ps. Tanie, bo nie wiadomo, chłop to czy kobita. Maskuje się. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: No faktycznie 02.02.21, 21:39 Gdy nie sOm cicho ,tylko dra ryja jak masz zyc...co mam robic Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_kosmosu Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 21:03 99venus napisał: > Daj spokój.Niech ta ciemnota parafialna sobie zyje. Spokój? To nie jest ciemnota parafialna, lecz cwana i sowicie opłacana z budżetu państwa płatna agentura KK. Wynik pisiej negocjacji koalicyjnej, czyli, coś tak na oko 1/3 kaczyści, 1/3 rydzykowcy i 1/3 episkopatowcy. Że jeszcze wspomnę o agentach typu Hołownia i reszcie usadowionych w pozostałych partiach, urzędach, instytucjach. spółkach i resortach. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 21:29 Widać po tobie skutki tych modłów o zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
comeaculpa Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 17:14 Nie jestem w stanie zrozumieć fanatyków religijnych. Oni naprawdę myślą, że będą żyli wiecznie w jakimś niebie? Jak niby to niebo ma wyglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
comeaculpa Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 17:24 Ja wiem, że po śmierci stanę się pyłem, który rozniesie się po całym świecie a z czasem i po wszechświecie. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 17:34 każdy z nas po śmierci idzie do błota, to jest pewnik. Odpowiedz Link Zgłoś
comeaculpa Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 17:38 Nie każdy, bo teraz buduje się piwnice gdzie ciało wysycha i staje się pyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 17:41 troszkę wilgoci do pyłu=błoto :) Odpowiedz Link Zgłoś
comeaculpa Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 17:47 Prędzej robaki najedzą się, wyjdą na powierzchnie, postawią kloca który z czasem stanie się pyłem i rozniesie się po świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 20:49 comeaculpa napisał: > Prędzej robaki najedzą się, wyjdą na powierzchnie, postawią kloca który z czase > m stanie się pyłem i rozniesie się po świecie. Ale poezja wedle wykształcenia .Tu krótka parafraza .Siedzisz z rodziną przy stole.Chcesz wyjść do ubikacji .Co mówisz ?Idę postawić kloca.Ja cię kręcę.🤣🤗🤩 Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 20:39 >Jak niby to niebo ma wyglądać Moje, to ja wiem... 😎 Najfajniejsze jest to, że te obiecanki nic nie mówią o wiecznej młodości. A żyj sobie wiecznie, jak chcesz, jako 100-letni, 1000-letni, 10000-letni starzec... 😏 Odpowiedz Link Zgłoś
behemot17-13 Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 18:59 Pielgrzymka parlamentarzystów. Mieszkam w Częstochowie od urodzenia. Widziałem pielgrzymujących ze wszystkich zakątków Polski i spoza jej granic. Nie mam nic do pielgrzymujących na Jasną Górę, wręcz przeciwnie, szacunek dla wysiłku, który wkładają by dotrzeć pod szczyt. Za cholerę nie rozumiem, by parlamentarzystów nazywać pielgrzymami. To się kłóci z pojmowaniem pielgrzymki. Wsiada taki pierwszy lepszy parlamentarzysta do wypasionej bryki, czas podróży zabija delektowaniem się chipsów o smaku akacjowym, wygramoli się ze swojego wehikułu metr a może dwa i umęczony, taki wyciszony wystawia swoją facjatę, że litość bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Jestem pod wrażeniem 02.02.21, 20:45 behemot17-13 napisał: > Pielgrzymka parlamentarzystów. Mieszkam w Częstochowie od urodzenia. Widziałem > pielgrzymujących ze wszystkich zakątków Polski i spoza jej granic. Nie mam nic > do pielgrzymujących na Jasną Górę, wręcz przeciwnie, szacunek dla wysiłku, któr > y wkładają by dotrzeć pod szczyt. Za cholerę nie rozumiem, by parlamentarzystów > nazywać pielgrzymami. To się kłóci z pojmowaniem pielgrzymki. Wsiada taki pier > wszy lepszy parlamentarzysta do wypasionej bryki, czas podróży zabija delektowa > niem się chipsów o smaku akacjowym, wygramoli się ze swojego wehikułu metr a mo > że dwa i umęczony, taki wyciszony wystawia swoją facjatę, że litość bierze. > Te chipsy o smaku akacjowym mnie zabiły.Nie robisz przypadkiem u Leszczyny za ochroniarza?Widziałeś ty Tuska kiedyś na Jasnej ?Bo ja nie ,a Kaczyńskiego parę razy.Trzymaj się ziomal. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos_z_kosmosu Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 21:41 behemot17-13 napisał: > wygramoli się ze swojego wehikułu metr a mo > że dwa i umęczony, taki wyciszony wystawia swoją facjatę, że litość bierze. Litość bierze bo idą tam jak na skazanie. Przeraża ich, jak przystało na prymitywów, przeraźliwy dźwięk trąb i barabanów. Będąc otoczonym tym demonicznym dźwiękiem, myślą sobie - Zaiste, wielki i potężny musi być ten bóg. www.youtube.com/watch?v=v0l6kSzC9aM Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Wytyczne z Jasnej Góry, 02.02.21, 21:55 To taka Izba Skarbowa dla PiS i trudno się dziwić ich minom :) Odpowiedz Link Zgłoś