Dodaj do ulubionych

Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ich

22.05.21, 18:52
Najpierw awaria w wyniku której poleciało 1o bloków teraz dziwnym trafem pożar. A jednocześnie Eurosojuz czepia się za sprawą Czechów Polskiego Turowa. To tak dziwnie wszystko jedno do drugiego pasuje. To tak wygląda jakby to nie były wypadki / przypadki a czyjeś celowe działanie. Tak czy owak tym powinny się zająć służby specjalne. A do do wyroku TSUE to tak jak pisałem pod artykułem - Eurosceptycy w 2004 roku przestrzegali iż wejście do UE się Polsce w końcowym rozrachunku nie opaci no ale zostali wyśmiani. No to dzisiaj mamy. Moze trzeba powaznie rozważyć pójście drogą Brytyjczyków?
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 22.05.21, 18:54
      :))))))))))))
      https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-0/p526x296/189852684_1258707394547315_3658873359383985482_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=tyy6FTK3i_kAX85SEVy&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&tp=6&oh=7de40a78a74691cb5a2a3bab46090eac&oe=60CD28FA
      • buldog2 Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 22.05.21, 21:12
        Jeszcze punkt 0:
        0. Górnicy dostali zatrudnienie i wynagrodzenie, obojętne - będą pracować czy nie.
        To jaki, przepraszam, po co pracować?
    • edico Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 22.05.21, 19:00
      Coraz więcej roboty dla Banasia.
    • szwampuch58 Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 22.05.21, 19:23
      Ale w goscia co biegal po wodzie wierzysz?
      • 100xbeta Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 22.05.21, 20:00
        Nie wierzę w dziwne sploty okoliczności a Eursouzowi nie wierzyłem nigdy i w nic.
        • yoma Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 22.05.21, 20:04
          A ja nie wierzę w pisiego cyngla, który by umiał jedno proste zdanie napisać bez błędu 😁
        • a.jej.rkoniak Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 23.05.21, 12:04
          absolwent toruński czy lubelski_
      • edico Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 22.05.21, 22:06
        A jak tu nie wierzyć, skoro w każdej Biblii o tym piszą :)
    • oszol-lom-z-rm Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 22.05.21, 20:08
      najpierw im zawetujemy EFO (Europejski Fundusz Odbudowy) - teraz pewnie Grodzki przyspieszy prace nad ratyfikacją...
      • szwampuch58 Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 22.05.21, 20:28
        Weto oznacza "kuniec" pisowskiego cyrku propagandowego Nowy Lad....przemysl to
    • adam111115 Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 22.05.21, 20:36
      Tacy jak ty będą wisieć!!!
    • taniarada Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 22.05.21, 20:45
      Rozbrajają mnie ci cieszący się idioci na samą wizję że będą płacić podwójne rachunki za energię elektryczną, jeśli od razu będzie, byleby PiSowi *******
      Jak powiedziałby Niesiołowski: nienawiść wyzżarła im mózg.
      • xkx Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 22.05.21, 21:23
        Niestety ale w dużej mierze to wina samego PiS - u. Nie da się zjeść ciastka i mieć ciastka -nie da się być w nieprzyjaznej Polsce UE i mieć spokój. Trzeba było zacząć od POLEXITU. Owszem UE daje kasę ale jaka jest tego cena? Czy utratę sporej części suwerenności sa w stanie wyrównać jakie pieniądze i to zresztą nie takie duże? To już pytanie da rządzących. Ja wiem jedno jesli teraz nic z tym co się stało PiS nie zrobi to obawiam sie iż bardzo dużo straci. Nie można pozwolić się gnoić przez sąsiadów i UE - nie można pozwolić na dziwne zbiegi wypadki w Polskiej energetyce. Bardzo dziwny jest ten splot wypadków. Albo to PiS wyjaśni i to szybko albo no cóż elektorat zagłosuje na SP i Konfederację. Przykro mi. Ja sam choć popieram PiS jeśli nie dostane logicznego wyjaśnienia tego co się stało i nie zobaczę załatwienia sprawy Turoszowa poważnie przemyśle na kogo oddać swój głos. I takich naprawde będzie sporo.
        • buldog2 Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 22.05.21, 21:37
          Ja też tak myślę.
          • edico Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 22.05.21, 22:11
            Jestem podobnego zdania. Przy czym uważam, że podwyżki cen energii i bez Bełchatowa były nie uniknione. Pozostaje tylko kwestia skali. Nie da się tą samą elektrodą spawać a raczej smarkać nią po wszystkim.
          • yoma Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 22.05.21, 22:41
            Pisi przechodzą do Hołowni? Jupi!
            • buldog2 Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 23.05.21, 11:03
              xyz
              • taniarada Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 23.05.21, 11:43
                buldog2 napisał:

> xyz
                To mój ziomal z Czewy .
    • buldog2 Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 22.05.21, 21:10
      Ja też tak myślę. Tylko nie wiem, Ziobro Morawieckiemu, czy może komando Antoniego przeciw Du...
      Bardzo możliwe, że górnicy, bo mają gwarancje zatrudnienia do emerytury, obojętne fedrują czy nie. To tak jak z +500, robić nie trzeba, a piniundz jest...
    • qwardian Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 22.05.21, 22:35
      Zapomnieliście o zdradzie anglosaskich pedałów w sprawie rurociągu i izraelskiej fladze na Hradczanach. Pozostało na szczęście NATO, bo żaden biały człowiek nie będzie do nas strzelać, ale lewicowe grupy sabotażowe trzeba tropić i likwidować..
      • pies.na.czarnych Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 22.05.21, 22:39
        Czarnoskórzy z NATO będą palami napirdalac:)
        • yoma Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 22.05.21, 22:40
          Pies 😁😁😁
        • buldog2 Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 23.05.21, 11:04
          mają duże pały
          będą *****
          • buldog2 Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 23.05.21, 11:04
            będą ***** ***
    • pies.na.czarnych Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 22.05.21, 22:42
      Zastanówmy się kto ma największy interes w uziemienie Bełchatowa. Odpowiedz nasuwa się sama. Pisi oczywiście. Teraz mogą powiedzieć górnikom z kopalni Turów. Sorry musimy zamknąć kopalnie bo elektrownie szlag trafił i wasz wyngiel nie jest już potrzebny.
      :)
    • peace2u Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 22.05.21, 23:05
      Oczywiście że to nie przypadek tylko kolejny etap plandemii i demontażu państwa przed globalistycznym Wielkim Resetem 2025.
      Wszystko idzie tak jak w przedwojennej książce Kazimierza Morawskiego "Źródło rozbioru Polski".
      • buldog2 Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 23.05.21, 12:34
        Chętnie poznam poglądy uznanych profesorów - Henryka Pająka i Andzeja Zybertowicza.
        • yoma Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 23.05.21, 13:29
          A właśnie, a gdzie niegracz? Odłączyli go?
    • x2468 Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 22.05.21, 23:08
      Rozważaj, rozważaj...
    • 100xbeta Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 23.05.21, 08:41
      Ja to ujmę tak:
      "Jeden raz to przypadek; dwa, zbieg okoliczności. Ale trzy razy to już spisek." Mercedes Lackey.

19 Maja - awaria w Bełchatowie
      21 Maja - "orzeczenie" TSUE o nakazie zamknięcia kopalni
      22 Maja (wczoraj) - pożar na terenie Kopalni Węgla Brunatnego Bełchatów
      • a.jej.rkoniak Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 23.05.21, 12:08
        czy ty masz chociaż minimalne pojęcie o energetyce?
    • mienkiszon Sprawa jesr banalnie prosta! 23.05.21, 09:40
      Bełchatowem teraz zarządza tzw "dobra zmiana"!
    • a.jej.rkoniak Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 23.05.21, 12:03
      Jeśli idzie o poóar to sprawa NIK i ew. policji.
      Podstacja - nie znam jej, ale mam pojęcie o temacie. Właśnie szybka reakcja układu zabezpieczenia mogła sprawę uchronić przed dużymi stratami.
      GW nie opublikowała ani jednego sensownego opisu tej stacji i tamtejszego sprzętu, tylko sensacje i lanie wody.
      Poleciały NIE bloki, tylko układ zabezpieczający. Przy konserwatywnym ustawieniu odczepienie jedgo elementu, powoduje odcięcie reszty, bo ta reszta ma teraz zwiększone obciążenie.
      • pies.na.czarnych Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 23.05.21, 12:47
        Pisz o przyczynie. Na pierwszy rzut oka nasuwa się zaniedbanie.
        • a.jej.rkoniak Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 23.05.21, 14:39
          to wszystko spekulacje. szukaj odpowiedzi u ludzi znających podstację, design, sprzęt, procedury.
          • pies.na.czarnych Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 23.05.21, 14:54
            W Czarnobylu również mieli procedury. Jeżeli nie wykonuje się okresowych przeglądów i codziennej konserwacji to przy przeciążonej instalacji musi dojść do awarii. Takie są prawa fizyki.
            • adria231 Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 24.05.21, 12:34
              Sprawa Bełchatowa, to albo sabotaż, albo kara boska. Innego wyjaśnienia nie dostrzegam......
              • pies.na.czarnych Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 24.05.21, 13:27
                Bez kozery powiem, ze to jest kara boska.:)
            • buldog2 Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 24.05.21, 20:58
              W Czarnobylu złamano wszelkie procedury. Wojskowi prowadzili badania stabilności reaktora w warunkach przekroczenia niektórych ograniczeń (nie pamiętam, jakich - dużo prętów grafitowych wysuniętych?). Eksperymentu nie chciało się podjąć kierownictwo żadnej innej elektrowni atomowej, chyba z całej europejskiej części ZSRR. Dopiero w Czarnobylu. Ale obraz sytuacji nie jest jednoznaczny, wskazuje się na mikrowstrząsy ziemi, które mogły doprowadzić do zaklinowania prętów grafitu, choć mnie wydaje się to absurdalne - konstrukcja reaktora jest tak sztywna, że nie tylko mikrowstrząsy, ale porządne trzęsienie ziemi wytrzymać może. Ale mówi się to, i szereg innych rzeczy. Są także potwierdzone niesamowitości, może później opowiem o tym. Z tym, że niesamowitości zapowiadają wydarzenie czy towarzyszą mu, ale niczego nie tłumaczą.
              • yoma Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 25.05.21, 01:45
                Dawaj niesamowitości 😎
                • buldog2 Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 25.05.21, 19:02
                  Na początek coś na marginesie, to wideo (obejrzyj zakończenie - polowanie) - mówią, że fejk, ale też że pilot śmigłowca trafił do szpitala psychiatrycznego.
                  youtu.be/SAn8S4Din20

Odnośnie katastrofy.
                  1. Kilka miesięcy wcześniej rejon Czarnobyla opuściły zwierzęta, pisała o tym sowiecka prasa. A zwierzęta domowe dziczały i uciekały.
                  2. Człowiek motyl - coś takiego pojawiało się na niebie, taki kształt (może znajdę zdjęcia), Potwierdzone po wielokroć.
                  3.Stalker (film). Tam też była awaria IV bloku czegoś tam, tak jak w Czarnobylu. Z tym filmem było więcej dziwności (w jakimś kadrze, okazało się później, na czymś była napisana data śmierci reżysera, Tarkowskiego).
    • oszol-lom-z-rm Re: Nie wierze w wypadki w Bełchatowie za dużo ic 25.05.21, 06:52
      To może być sprawka antify albo ekoterrorystów z Greenpeacu

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka