Dodaj do ulubionych

PiS przejmuje ,, Rzeczpospolite"

08.11.21, 09:00
www.wirtualnemedia.pl/artykul/orlen-kupi-rzeczpospolita-parkiet-gremi-media-wartosc-umowy
Ciekawe ile będą dopłacać bo przecież suweren takiej gazety nie czytuje
Obserwuj wątek
    • a.jej.rkoniak Re: PiS przejmuje ,, Rzeczpospolite" 08.11.21, 10:28
      będzie jak za Lisieckiego i reszty
      • buldog2 Re: PiS przejmuje ,, Rzeczpospolite" 09.11.21, 09:40
        He he, miałem tam pisać, miałem propozycję właśnie przed poprzednim odzyskaniem Rzepy. Zaraz po nim zrezygnowałem z pierwszego tekstu, który przygotowałem bardzo starannie. Dzisiejsza Rzepa jest cieniem dawnej, a szykuje się pełny powrót do tradycji Trybuny Ludu PISowskiego.
        • zimnadzidzia Re: PiS przejmuje ,, Rzeczpospolite" 09.11.21, 17:26
          Ma przecież w nazwie tę pospolitość.
          (z naciskiem na litość)

• wkkr Re: PiS przejmuje ,, Rzeczpospolite" 09.11.21, 10:17
      A wiecie co się stanie z firmami córkami Orlenu po przegranych przez PiS wyborach?
      Zostaną odsprzedane za półdarmo firmom pisiakow.
      • qwardian Re: PiS przejmuje ,, Rzeczpospolite" 09.11.21, 15:29
        wkkr napisał:

> Zostaną odsprzedane za półdarmo firmom pisiakow.

Za symboliczną złotówkę Ojcu Tadeuszowi Rydzykowi, taki mechanizm obowiązywał za Balcerowicza. To ja nazywam prywatyzacją.
    • mienkiszon Obajtek wliczy w cenę paliwa 09.11.21, 10:25
      stasi1 napisał:

> www.wirtualnemedia.pl/artykul/orlen-kupi-rzeczpospolita-parkiet-gremi-media-wartosc-umowy
      > Ciekawe ile będą dopłacać bo przecież suweren takiej gazety nie czytuje
    • ukos Re: PiS przejmuje ,, Rzeczpospolite" 09.11.21, 14:21
      O, pewnie niejaki Lisicki się tam zainstaluje. Będzie bogobojnie!
    • j-k suweren moze i nie czytuje, ale biznes i owszem 09.11.21, 14:28
      stasi1 napisał:
      > Ciekawe ile będą dopłacać bo przecież suweren takiej gazety nie czytuje

suweren moze i nie czytuje, ale biznes i owszem

- bo Rzad tam umieszcza wszystkie swoje reklamy i ogloszenia.

PS. ja tez Rzepe czytuje. To najbardziej profesjonalnie prowadzony dziennik w Polsce.
      • yadaxad Re: suweren moze i nie czytuje, ale biznes i owsz 09.11.21, 15:02
        Na ogłoszenia reaktywuje Ekspres wieczorny.
      • stasi1 Re: suweren moze i nie czytuje, ale biznes i owsz 09.11.21, 15:19
        Teraz to czytujesz ale jak będzie to samo co w gazecie polskiej to nie będziesz kupował
        • j-k Re: suweren moze i nie czytuje, ale biznes i owsz 09.11.21, 15:32
          stasi1 napisał:
          > Teraz to czytujesz ale jak będzie to samo co w gazecie polskiej to nie będziesz
          > kupował

Gazeta Polska nie ma w sobie nic z Profesjonalizmu. - to taki Express Wieczorny.

zobaczymy, co bedzie z Rzepa.
          • stasi1 Re: suweren moze i nie czytuje, ale biznes i owsz 10.11.21, 08:38
            Pod wodzą obajtka będzie to tak samo jak z gazetami Polska press. Przecież sam wiesz po co kupują tą rzeczpospolite. po to żeby mieć nowy kanał przekazu, nie po to żeby zarabiać na tym. Tak samo było z polskapresse wiedzieli że na tym nie zarabiam ale ileś ludzi będzie to czytało
    • stasi1 Re: PiS przejmuje ,, Rzeczpospolite" 09.11.21, 15:53
      ,,We wrześniu prawie wszystkie dzienniki regionalne zanotowały spadki sprzedaży rok do roku. Największe — "Dziennik Bałtycki" i "Gazeta Lubuska". Gazety należące do Polska Press Grupy, przejętej z początkiem marca przez PKN Orlen, notują znacznie większe spadki niż dzienniki niezwiązane z państwowym wydawcą — informuje branżowy serwis press.pl."
      • stasi1 Re: PiS przejmuje ,, Rzeczpospolite" 09.11.21, 15:54
        ,,Największe spadki w porównaniu z wrześniem 2020 r. zanotowały jednak inne tytuły przejętej przez państwowy Orlen grupy wydawniczej. Średnia sprzedaż "Dziennika Bałtyckiego" zmniejszyła się o 23,66 proc. (do 6748 egz.), a "Gazety Lubuskiej" – o 22,16 proc. (do 7192 egz.)."
        www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/dzienniki-przejete-przez-orlen-notuja-spadki-sprzedaz-w-dol-nawet-o-20-proc/merh396,79cfc278

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka