Dodaj do ulubionych

Franciszek powiedział, że III wojna światowa

03.05.22, 10:07
skończy się 9 maja. Niestety nie podał roku.

wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-ukraina-rosja/aktualnosci/news-papiez-franciszek-viktor-orban-powiedzial-mi-ze-wojna-skoncz,nId,6000308
"Nie mogę odpowiedzieć, jestem za daleko, na pytanie, czy słuszne jest zaopatrywanie Ukraińców" powiedział Franciszek.

A jako, że Królem Polski jest Jezus, a Franciszek jego zastępcą, proszę o nie przesuwanie tego wątku po forach, Rzecz dotyczy Króla Polski, więc jak najbardziej polskiej sceny politycznej.
Obserwuj wątek
    • no-popis Re: Franciszek powiedział, że III wojna światowa 03.05.22, 10:29
      pozytonium napisał(a):

> skończy się 9 maja. Niestety nie podał roku.
      Zapewne mu SIEM Matka Boska objawiła i powiedziała :)
      • manhu Re: Franciszek powiedział, że III wojna światowa 03.05.22, 14:42
        Ta Matka Boska to Orban i zdradził oczywistość.

Wiadomo, że Putin chce mieć sukces na 9 maja dzień zwycięstwa nad faszyzmem. Tyle, że druga inwazja na Ukrainę znowu zakończyła się porażką. A już planowali atak na Mołdawię, a tu klapa - nie przebili się.

Papież "ma rację", że "winę" ponosi NATO i dozbrajanie Ukrainy (w tym dane wywiadu i satelity szpiegowskie). Inaczej już dawno by się to skończyło. A jaka radość byłaby gdyby Ukraina skapitulowała już w grudniu (bez wojny, bez zniszczeń, bez trupów). Tacy nie biorą pod uwagę, że Putin Polskę też uważa za państwo złożone z ziem zachodnich podarowanych przez Stalina i wschodnich utraconych przez Wielką Rosję. Że Miedwiediew widzi Euro-Azję od Lizbony po Władywostok, gdyby tak wszyscy chętnie się poddawali to już w styczniu Putin miałby Kazachstan, w lutym kraje nadbałtyckie itd.
        • pies.na.czarnych Re: Franciszek powiedział, że III wojna światowa 03.05.22, 20:44
          > A jaka radość byłaby gdyby Ukraina skapitulowała już w grudniu (bez wojny, bez zniszczeń, bez trupów).

Ciebie to chyba tak jak każdego pisowca najbardziej te trupy rajcują.
          Ukraina nie musiałaby kapitulować gdyby ich nie mamiono obietnicami o przystąpieniu do NATO, obietnicami bez pokrycia. Papież doskonale widzi kto ciągnie największe zyski z tych brudnych interesów..
          tvn24.pl/swiat/wywiad-papieza-franciszka-o-dzialaniach-wladimira-putina-i-wojnie-w-ukrainie-ojciec-pawel-guzynski-i-tomasz-terlikowski-komentuja-5696962
    • margit49 Re: Franciszek powiedział, że III wojna światowa 03.05.22, 10:46
      pozytonium napisał(a):

> "Nie mogę odpowiedzieć, jestem za daleko, na pytanie, czy słuszne jest zaopatry
      > wanie Ukraińców" powiedział Franciszek.
      >

• waga173 Re: Franciszek powiedział, że III wojna światowa 03.05.22, 12:10
        Ktos pomylil pytania. Powinno byc Co oznacza ten gest?
        A. Musze zaslonic jedno oko
        B. Musze se czyms czolko nasmarowac
        C. Gdzie jest moj piaty palec, tak zwany palec bozy.
        D. Pierdolnij ty sie w czolo.
      • ukos Re: Franciszek powiedział, że III wojna światowa 04.05.22, 08:41
        Prawidłowa odpowiedź D. Nic się nie dzieje bez woli bożej.
    • don.kichote Powiedział też, 03.05.22, 11:16
      "Przyczyną wojny mogło być szczekanie NATO pod drzwiami Rosji"
      • m.c.hrabia Re: Powiedział też, 03.05.22, 11:18
        ciekawe co za kanalia wypowiedziała te słowa?
      • nkkll Re: Powiedział też, 03.05.22, 12:18
        "Przyczyną wojny mogło być szczekanie NATO pod drzwiami Rosji"

A z jakiej przyczyny zagarnęli Krym?
        • don.kichote Re: Powiedział też, 03.05.22, 12:23
          nkkll napisał(a):

> A z jakiej przyczyny zagarnęli Krym?

Może z tej samej, z której zaatakowano Grenadę?
          Tam, "ratowano" ok. 180 obywateli - na Krymie, znacznie więcej...
          • nkkll Re: Powiedział też, 03.05.22, 13:43
            Myślisz, że nas nabierzesz na altruistyczne motywacje putina?
        • no-popis Re: Powiedział też, 03.05.22, 14:33
          nkkll napisał(a):

> "Przyczyną wojny mogło być szczekanie NATO pod drzwiami Rosji"
          >
          > A z jakiej przyczyny zagarnęli Krym?

Oooo Ruski troll ! Tyle sie o Was mówi .
    • don.kichote Łżesz i manipulujesz! 03.05.22, 12:03
      pozytonium napisał(a):

> skończy się 9 maja.

Głowa kościoła relacjonowała również swoje spotkanie z premierem Węgier Viktorem Orbanem. "Powiedział mi, że Rosjanie mają plan, by 9 maja wszystko się skończyło" - stwierdził.
      "Kiedy go spotkałem, powiedział mi, że Rosjanie mają plan, że 9 maja wszystko się skończy. Mam nadzieję, że tak będzie; zrozumiałoby się w ten sposób eskalację w tych dniach".

Te słowa papieża, to cytat/interpretacja słów Orbana!

Tu też manipulujesz:

> "Nie mogę odpowiedzieć, jestem za daleko, na pytanie, czy słuszne jest zaopatry
      > wanie Ukraińców" powiedział Franciszek.

Ta wypowiedź, dotyczyła tylko dostaw broni dla Ukrainy:

Papież Franciszek wyznał, że nie potrafi odpowiedzieć na pytanie, czy słuszne jest dostarczanie broni Ukraińcom.

"Nie umiem odpowiedzieć, jestem za daleko - powiedział - Jasną rzeczą jest to, że na tej ziemi wypróbowywana jest broń. Rosjanie wiedzą teraz, że czołgi na niewiele się zdają i myślą o innych rodzajach broni. Wojny prowadzi się po to, by wypróbować broń, jaką wyprodukowaliśmy".

W jakim celu to robisz?
      Papież nie jest wystarczająco PiS-i i trzeba go ciemniakom obrzydzić?
      • nkkll Re: Łżesz i manipulujesz! 03.05.22, 13:49
        Jego nie trzeba nikomu obrzydzać. Sam się pozbawił szacunku. Ostatni filar normalności KK okazał się złudzeniem.

Iluż to ludzi odkryło pięknie swoje karty od daty 24 lutego bieżącego roku...
    • weteran-czasu Re: Franciszek powiedział, że III wojna światowa 03.05.22, 12:21
      Papież Franciszek powiedział:
      "Jednym z możliwych powodów rosyjskiej napaści na Ukrainę mogło być "szczekanie pod drzwiami Rosji przez NATO"

Panie papież, najbezpieczniej dla wiary w wyimaginowane byty jest podkulić ogon i siedzieć cicho, przyzwalając na mordowanie ludzi przez agresora.
      Hańba!
    • pies.na.czarnych Re: Franciszek powiedział, że III wojna światowa 03.05.22, 12:44
      Ukraińcy wstawią na miejsce tego lewaka swojego popa i będzie cacy.
    • pies.na.czarnych Re: Franciszek powiedział, że III wojna światowa 03.05.22, 13:35
      Polskim katolikom niebo wali się na ich zakute łby :) wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,28404567,papiez-o-szczekaniu-nato-pod-drzwiami-rosji-terlikowski.html#s=BoxOpImg3
      • pies.na.czarnych Re: Franciszek powiedział, że III wojna światowa 03.05.22, 13:39
        Papież nie czyta "Ukraińskiej Prawdy" ani Gazety Wyborczej i stąd to wszystko :)
      • snajper55 Re: Franciszek powiedział, że III wojna światowa 03.05.22, 14:23
        pies.na.czarnych napisała:

> Polskim katolikom niebo wali się na ich zakute łby :) wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,28404567,papiez-o-szczekaniu-nato-pod-drzwiami-rosji-terlikowski.html#s=BoxOpImg3

Polscy katolicy już dawno nie uważają papieża za katolika.

S.
        • pies.na.czarnych Re: Franciszek powiedział, że III wojna światowa 03.05.22, 14:35
          Najwyższy czas aby ogłosili Rydzyka papieżem i skończy się mówienie w obcych językach jak wyglada świat.
    • mienkiszon To to ch... w porównaniu do innej jego wypowiedzi 03.05.22, 21:22
      To katolskie bydle i obrońca pedofila obwinia nas Polaków i naszych sojuszników o wywołanie wojny w Ukrainie,
      Powiedział :
      "To szczekanie NATO wywołało wojnę w Ukrainie:!!!
      Kilkakrotnie próbowałem założyć na ten temat wątek na kraju i na FŚ, ale PiSdackie cenzory wysyłają to w kosmos.
      Myśłę, że jutro na temat tej skandalicznej wypowiedzi tego łobuza w kiecce napisze też GW, ale dzisiaj nie wiem dlaczego te łobuzy to kasują.
      Dodam jeszcze, że ten sukinsyn na pytanie, czy wybiera się do Kijowa, oświadczył, ze nie, no przedtem musi się spotkać z Putinem!!!
      Mnie to się Kojarzy z innym kieckowym, który spotykał się z Hitlerem i święcił samoloty Luftwaffe, które potem bombardowały Warszawę!!!
      Znaczy mamy powtórkę z rozrywki, a bydle na moderacji kasuje!!!
    • 0szolomm-z-rm Re: Franciszek powiedział, że III wojna światowa 03.05.22, 22:29
      Franek to najcenniejszy agent Putina! Cos bredził o natowskim szczekaniu pod drzwiami Rosji
    • pozytonium Tak sobie siedzę i myślę... 03.05.22, 23:09
      I dochodzę do wniosku, że rok 2022 to jest rok przełomowy, jeśli chodzi o Polskę w wyrwaniu się watykańskiemu patriarchatowi. Polacy zobaczyli, że są inne nacje, które są takie jak one, a np. wierzą w Chalkidiki i ich nieomylność. Franciszek dąży do centralizacji Kościoła do uzyskania nad przywództwa. To nie możliwe. Te same plany ma Cyryl, który jest nie mniej pyszny od niego. Oba odłamy twierdzą, że pycha kroczy przed upadkiem.
      Model, który się sprawdził na świecie to Nauka, ze swoją Popperowską falsyfikalnością. Einstein nie obalił Newtona. Dodał do jego badań nowy wymiar, rozwinął go w kierunkach w których się nie sprawdzał. Dla większości ludzi wystarcza Newton. Jeśli jadę nad morze, to jestem w stanie przewidzieć ile czasu zajmie mi droga. Wystarczy Newton. Obecnie ludzie korzystają z nawigacji satelitarnej. Ta jednak nie może działać tylko w oparciu o Newtona. Efekty relatywistyczne są w niej na tyle już znaczące, że smartfony muszą je już uwzględniać. Przy dokładnym określeniu położenia musimy korzystać z Einsteina inaczej wylądujemy w polu. Dzięki uzupełniającym się GPS i Galileo mamy dokładność rzędu metra.
      Kościół czy to wschodni, czy zachodni nie dopuszcza falsyfikalności. Roma locuta, causa finita. Tak nie da się tworzyć postępu. Wcześniejsi filozofowie Kościoła zastanawiali się np. ile diabłów mieści się na końcu szpilki. Stwarzali wyzwania. Dziś wiemy, że istnieje stan np. splątania kwantowego. To, że istnieje niezerowe prawdopodobieństwo jakiegoś procesu, pozwala przypuszczać, że dany proces nastąpi. Teoretycznie np. maksymalną prędkością przesyłania informacji jest prędkość światła. Ale splątana cząstka elementarna znajdująca się w odległej galaktyce natychmiast się dowie, że ustaliliśmy stan cząstki, tu na Ziemi. Przerażało to Einsteina, przeraża i mnie. Nie pojmuję tego. Kościół w obecnym stanie nawet nie dopuszcza próby pojęcia.
      Myślę, że następne stulecie będzie bez religii, która zostanie zastąpiona etyką, o której Franek z Cyrylem zapominają.
      • storima Re: Tak sobie siedzę i myślę... 04.05.22, 10:29
        pozytonium napisał(a):

Interesujące naukowe rozważania.
        • pozytonium Re: Tak sobie siedzę i myślę... 04.05.22, 13:38
          storima napisał:

> pozytonium napisał(a):
          >
          > Interesujące naukowe rozważania.

To nie są naukowe rozważania. By były należy zaproponować ich falsyfikowalność. Nikt z nas nie jest wstanie przewidzieć, jak będzie wyglądał świat za rok. Natomiast można nad tym dyskutować. Putin wierzył w 3 dniową wojnę (fakt dokonany i falsyfikowalny). Wojny jednak lubią się rozlewać, bo ludzie zwykle nie są wstanie przyznać się do błędu. Na szczęście nie wypaliło Putinowi Naddniestrze. Czy warto umierać za Putina? Ludziki tam sobie mieszkają, nikt ich nie atakuje.
    • xiazeluka Re: Franciszek powiedział, że III wojna światowa 04.05.22, 07:47
      Pan Bergoglio to antychryst, lewak i heretyk, w skrócie antypapież.
    • 0szolomm-z-rm Re: Franciszek powiedział, że III wojna światowa 04.05.22, 09:46
      Papa Franek jest agentem Putina !
      wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-ukraina-rosja/aktualnosci/news-szczekanie-nato-pod-drzwiami-rosji-poruszenie-po-slowach-pap,nId,6000430
      • snajper55 Re: Franciszek powiedział, że III wojna światowa 04.05.22, 21:02
        0szolomm-z-rm napisał:

> Papa Franek jest agentem Putina !
        > wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-ukraina-rosja/aktualnosci/news-szczekanie-nato-pod-drzwiami-rosji-poruszenie-po-slowach-pap,nId,6000430

Kościół katolicki zawsz był za tymi, którzy dzierżyli władzę. Wspierał Hitlera, wspiera Putina.

S.
    • topiramax Re: Franciszek powiedział, że III wojna światowa 04.05.22, 10:05
      Ale jest blisko Jezusa na tyle by wierzyć jedynie że istnieje. Gość plecie co mu aktualnie pasuje. Taka starość.
    • klan_fan Re: Franciszek powiedział, że III wojna światowa 04.05.22, 10:07
      Jak się czuje z tą wiedzą o sobie Pan Prezydent, który poleciał pierścień całować?
    • ukos Re: Franciszek powiedział, że III wojna światowa 04.05.22, 11:04
      Idzie śladami tych kanalii protargowickiego Piusa VI i jego naśladowcy Grzegorza XVI.
    • privus Re: Franciszek powiedział, że III wojna światowa 04.05.22, 13:29
      Franciszek zaczyna spacerować sobie śladami Piusa XII.
      • 0szolomm-z-rm Re: Franciszek powiedział, że III wojna światowa 04.05.22, 21:01
        Nie XII tylko VI jeśli już a tak naprawdę to Grzegorza XVI ewentualnie śladami średniowiecznych antypapieży
    • pies.na.czarnych Re: Franciszek powiedział, że III wojna światowa 04.05.22, 13:36
      Skoro Ukryj tak mówią to musimy wierzyć wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28407780,papiez-mowil-o-szczekaniu-nato-pod-drzwiami-rosji-ukraina.html#s=BoxOpImg1
      Przecież wszyscy wiemy, że czarne jest białe, a tak prawdomównego narodu jak Ukry na całym świecie ze święcą można szukać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka