0szolomm-z-rm 08.05.22, 14:21 wpolityce.pl/polityka/597517-sondaz-czy-polacy-popieraja-poszerzenie-prawa-do-broni Przynajmniej większość z nas . Jak widać Polacy wiedza ze treści nas wojna polsko polska i obca agresja tez tego nie zmienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawa_poranna11 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 15:07 W Polsce te sprawy załatwia się nożem lub siekierą. Gdy ze sobą nie masz czegoś, lub w pobliżu nikt nie ma - jesteś przegrany. Lub dziecko bite siekierą w głowę w bibliotece. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 15:35 kawa_poranna11 napisał(a): > W Polsce te sprawy załatwia się nożem lub siekierą. Maczeta też ma wzięcie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 17:59 To w islamskich gettach na zachodzie tak jest Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 18:18 0szolomm-z-rm napisał: > To w islamskich gettach na zachodzie tak jest Aha, bo w Krakowie to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 18:24 To wyjątek od reguły niestety Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 22:18 0szolomm-z-rm napisał: > To wyjątek od reguły niestety To nie wyjątek, to reguła. Kibole, zbrojne ramię PiS to bejsbole i maczety. S. Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 22:33 Kibice nie są jednolita grupa . Cześć z nich poparło aborcjonistki Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 23:38 Ci, którzy wpadli? 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 09.05.22, 15:11 A w co wpadli? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 09.05.22, 15:13 0szolomm-z-rm napisał: > A w co wpadli? Polska języka trudna języka? Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 09.05.22, 16:51 Da... Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 09.05.22, 17:13 0szolomm-z-rm napisał: > To w islamskich gettach na zachodzie tak jest A jak jest w chrześcijańskich gettach na bliskim lub dalekim wschodzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 10.05.22, 21:18 Na pewno lepiej niż w islamskich Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 11.05.22, 20:39 Czegoś ty się naoglądał nasłuchał lub naczytał ? Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_poranna11 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 17.05.22, 18:50 kawa_poranna11 napisał(a): > W Polsce te sprawy załatwia się nożem lub siekierą. > Gdy ze sobą nie masz czegoś, lub w pobliżu nikt nie ma - jesteś przegrany. > Lub dziecko bite siekierą w głowę w bibliotece. Około godz. 15:30 we wtorek, 17 maja przed budynkiem prokuratury w Świnoujściu 44-letnią kobietę zaatakował uzbrojony w nóż mężczyzna. Nie udało jej się uratować. Nożownik został zatrzymany. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k bo bylby to bardzo zly sygnal ... 08.05.22, 15:09 sklaniajacy Niemcy do przywrocenia kontroli granicznych -skoro kazdy Polak moglby miec bron - a niektorzy mogliby ja na granicy "zapomniec"... Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: bo bylby to bardzo zly sygnal ... 08.05.22, 15:33 > -skoro kazdy Polak moglby miec bron To Prezes miałby ze strachu codziennie sraczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 15:29 W przypadku zdrajców, oszustów i złodziei z PISu i ePISkopatu niepotrzebna broń. To można załatwić po domowemu i jak pisał poeta "a na drzewach zamiast liści..." Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 15:45 buldog2: > jak pisał poeta "a na drzewach zamiast liści..." Czy przez to coś, co ma wisieć zamiast liści, da się prowadzić normalną fotosyntezę? Jeśli nie, to zastępowanie tym czymś liści jest niszczeniem przyrody, wandalizmem. Ten dwuwierszyk wielokrotnie słyszałem, wymieniało się tylko ostatnie słowo, ale nigdy nie dowiedziałem się, jak nazywał się palant, który go napisał. A czy Ty znasz nazwisko tego ,,poety''? - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 18:09 Stefan, po co na drzewach? Już od końca XVIII wiadomo, że najlepsze są latarnie uliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy spokojnie , jak na wojnie. 08.05.22, 19:55 horpyna4 napisała: > Stefan, po co na drzewach? Już od końca XVIII.w wiadomo, że najlepsze są latarnie uliczne. franczyzm vel francuzyzm. na latarniach - to wersja miejska. w sielskim terenie - to jednak drzewa. - latarni najczesciej - tam brak. Odpowiedz Link Zgłoś
donvito52 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 19:46 stefan4 napisał: > buldog2: > > jak pisał poeta "a na drzewach zamiast liści..." > > Czy przez to coś, co ma wisieć zamiast liści, da się prowadzić normalną fotosyn > tezę? Jeśli nie, to zastępowanie tym czymś liści jest niszczeniem przyrody, wa > ndalizmem. > > Ten dwuwierszyk wielokrotnie słyszałem, wymieniało się tylko ostatnie słowo, al > e nigdy nie dowiedziałem się, jak nazywał się palant, który go napisał. A czy > Ty znasz nazwisko tego ,,poety''? > > - Stefan > Rymkiewicz ? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 23:36 Ależ Stefanie! "To coś" też przyroda! Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 17:31 Będą wisieć komuniści i globaliści Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 17:58 0szolomm-z-rm napisał: > Będą wisieć komuniści i globaliści i kościelni onaniści. Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 18:00 Pierwotnie byli komuniści - autorem legenda solidarności Marian Jurczyk Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 18:38 Marian Jurczyk - SB kapuś. Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 19:03 Uniewinniony i oczyszczony z zarzutów Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 19:04 Dzięki temu w 1998 roku wygrał wybory na prezydenta Szczecina Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 19:24 :))) Sochański, którego życiorys fałszujecie aby się nie wydało, że podczas Stanu Wojennego był wojskowym prokuratorem również był prezydentam. Jurczyk był kapusiem SB i żadne modły nic tu nie pomogą. Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 19:51 Jurczyk został prawomocnie oczyszczony z zarzutów ! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 19:59 0szolomm-z-rm napisał: > Jurczyk został prawomocnie oczyszczony z zarzutów ! Zostal jecynie uwolniony z zarzutu, że jest kłamcą lustracyjnym. Fakt jego współpracy z SB nie budził i nie budzi wątpliwości. S. Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 21:51 Uwolnienie od kłamstwa lustracyjnego oznacza to ze nie można nim powiedzieć ze był współpracownikiem Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 22:10 0szolomm-z-rm napisał: > Uwolnienie od kłamstwa lustracyjnego oznacza to ze nie można nim powiedzieć ze > był współpracownikiem Nieprawda. Sąd uznał jedynie, że donosy Jurczyka nie były przydatne i to było podstawą dla sądu, aby nie uznać go za kłamcę lustracyjnego. "Sąd przypomniał, że - zgodnie z wcześniejszą uchwałą SN - do uznania danej osoby za "kłamcę lustracyjnego" konieczne jest m.in., by przekazywane specsłużbom PRL informacje były im przydatne. "To znaczy nie wystarczy samo wypełnianie formalne procedur, ale też w istocie konieczne jest, by wyczerpać istotę tego pojęcia - aby ów tajny współpracownik rzeczywiście nie pozorował współpracy i aby informacje, które zostały przez niego przekazane były w pracy operacyjnej wykorzystane i aby efekt wykorzystanie tych informacji był z punktu widzenia komunistycznej władzy efektem pozytywnym" - podkreślił Hofmański." dzieje.pl/aktualnosci/marian-jurczyk-nie-zyje Agenturalna współpraca Jurczyka z SB nie podlega żadnym wątpliwościom. S. Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 22:26 Wodził bzpieke za nos. Zapłacił za to sypka cenę smierć syna i synowej Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 23:37 Sypka cena. Kradnę. Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 09.05.22, 14:24 Zapłacił za to wysoką cenę s po VII nie kradnij! Nie bądź ruską... Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis legenda :( 09.05.22, 17:52 0szolomm-z-rm napisał: > Pierwotnie byli komuniści - autorem legenda solidarności Marian Jurczyk Legenda SOlidarności Marian Jurczyk agent TW, Dawał tu uzasadnienie Jaruzelskiemu do wprowadzenia stanu wojennego. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 15:37 0szolomm-z-rm napisał: > wpolityce.pl/polityka/597517-sondaz-czy-polacy-popieraja-poszerzenie-prawa-do-broni > Przynajmniej większość z nas . Jak widać Polacy wiedza ze treści nas wojna pols > ko polska i obca agresja tez tego nie zmienia Ależ mamy powszechny dostęp do broni. Ja wszedłem do sklepu i kupiłem rewolwer bez żadnych pozwoleń. Mam sześciostrzałowca i sobie ćwiczę strzelanie na strzelnicy. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 15:43 snajper55 napisał: > Ależ mamy powszechny dostęp do broni. Ja wszedłem do sklepu i kupiłem rewolwer > bez żadnych pozwoleń. Mam sześciostrzałowca i sobie ćwiczę strzelanie na strzel > nicy. O, takiego z krótką lufą: S. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 16:02 Maly pistolecik. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 16:36 pies.na.czarnych napisała: > Maly pistolecik. Nie muszę sobie rekompensować długości. :D Mały jest bardziej poręczny. Przy bliskich kontaktach długa lufa przeszkadza a celność nie ma znaczenia. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 16:55 > Przy bliskich kontaktach długa lufa przeszkadza Zwłaszcza w windzie osobowej😅 Czy Kaczyński mierzył do Tuska z "malutkiego pistoleciku"? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,143907,4574679.html Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 16:59 Długa lufa jest lepsza, żeby nią walnąć. Ty na tej strzelnicy z przyłożenia...? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 17:13 yoma napisała: > Długa lufa jest lepsza, żeby nią walnąć. Ty na tej strzelnicy z przyłożenia...? Na strzelnicy strzela się na 25 i 50 metrów. Pistolecik sprawuje się dobrze. Choc oczywiście nie dorównuje broni długiej. Też mozna sobie kupić. Na przykład taką: S. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 17:18 Tym swoim malutkim pistolecikiem na 50 metrów do nie powalczysz :) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 17:24 pies.na.czarnych napisała: > Tym swoim malutkim pistolecikiem na 50 metrów do nie powalczysz :) Muchy nie trafię, ale człowieka - bez problemu. To nie jest broń do walki, tylko do samoobrony. Nie przewiduje strzelania do złodzieja uciekającego z ukradzioną dynią. 🤣 S. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 17:32 :) Stare przysłowie mówi: "Jeżeli w pierwszym akcie występuje strzelba to w trzecim akcie musi wystrzelić". Trzymaj z dalą ta zabawkę od wnuków. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 17:49 pies.na.czarnych napisała: > :) > > Stare przysłowie mówi: "Jeżeli w pierwszym akcie występuje strzelba to w trzeci > m akcie musi wystrzelić". > > Trzymaj z dalą ta zabawkę od wnuków. Wiem. A tak prawdę mówiąc to jest jakaś paranoja, że na broń bardziej niebezpieczną, czarnoprochową, nie trzeba mieć pozwolenia, a na bezpieczniejszą trzeba jakieś cyrografy podpisywać i egzaminy zdawać. Czarnoprochowa nie ma żadnych bezpieczników czy blokad a obrażenia są dużo cięższe niż po postrzale amunicja ostrą. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 17:54 I wypadkow jest więcej. Logika ustawodawcy jest "porażająca". Odpowiedz Link Zgłoś
piq łomatkobosko, snajper, lata mojej pracy... 08.05.22, 21:21 ...nie poszły na marne. I na dodatek dotarło, że zabija nie broń, tylko amunicja, a pośród niej najstraszniejsza jest klucha z miękkiego ołowiu kalibru .45 wylatująca z czarnoprochowego rewolweru dostępnego bez recepty. Lepiej dostać z kałacha amunicją wojskową. Jak ja się cieszę z każdego nawróconego na rozumność. Gratulacje. No i w razie czego będzie z ciebie jakiś pożytek, bo jeśli się umie z rewolweru, to ze wszystkiego się jakoś trafi. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: łomatkobosko, snajper, lata mojej pracy... 08.05.22, 22:16 piq napisał: > ...nie poszły na marne. I na dodatek dotarło, że zabija nie broń, tylko amunicj > a, a pośród niej najstraszniejsza jest klucha z miękkiego ołowiu kalibru .45 wy > latująca z czarnoprochowego rewolweru dostępnego bez recepty. Lepiej dostać z k > ałacha amunicją wojskową. Jak ja się cieszę z każdego nawróconego na rozumność. > Gratulacje. Zawsze byłem za powszechną dostępnością broni, aborcji, seksu, eutanazji i twardych narkotyków. Jak to zwolennik libertynizmu. :) > No i w razie czego będzie z ciebie jakiś pożytek, bo jeśli się umie z rewolweru > , to ze wszystkiego się jakoś trafi. No, sądzę że nawet z obsługą BM-21 Grad miałbym problemy. :D S. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: łomatkobosko, snajper, lata mojej pracy... 08.05.22, 22:26 Zawsze mogą cię wziąć do taczanki :D Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: łomatkobosko, snajper, lata mojej pracy... 08.05.22, 22:49 yoma napisała: > Zawsze mogą cię wziąć do taczanki :D Oszoła to trzeba przeszkolić w obsłudze miotacza ognia, aby niewiernych mógł palić. Jak to miłujący wrogów katolik. :D S. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: łomatkobosko, snajper, lata mojej pracy... 08.05.22, 22:58 Czy mógłbyś być tak uprzejmy i zechcieć to wypluć? Jeszcze weźmie to na poważnie i zacznie, w braku miotacza, z gaśnicą po ulicach ganiać :o Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 17:17 yoma napisała: > Długa lufa jest lepsza, żeby nią walnąć. Ty na tej strzelnicy z przyłożenia...? > Yoma! Wali się kolbą, ale jak masz długą lufę to uderzenie jest mocniejsze. To fakt :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 18:51 Wiesz, mogę nie mieć czasu odwrócić :D Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 18:11 Wali się nie lufą, tylko kolbą. Za lufę się trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 18:26 Trzyma się za rękojeść ! Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 18:40 0szolomm-z-rm napisał: > Trzyma się za rękojeść ! "To" u was koscielnych teraz tak się nazywa? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k tez nie. 10.05.22, 15:02 horpyna4 napisała: > Wali się nie lufą, tylko kolbą. Za lufę się trzyma. - nie. trzyma sie (w czasie walenia) za srodek Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 18:25 To bron zabawka ale można ja przerobić na prawdziwą Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 09.05.22, 14:25 Czyja podobizna widnieje na twojej strzelnicy ? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 09.05.22, 14:34 0szolomm-z-rm napisał: > Czyja podobizna widnieje na twojej strzelnicy ? Mi najlepiej wychodziło strzelanie na 500 metrów gdy koledzy dla jaj przykleili do do tarczy zdjęcie mojej teściowej. Takie malutkie, paszportowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Osobiście, widzę tylko jedną dobrą stronę 08.05.22, 15:58 tego rozwiązania - tzn. upowszechnienia zezwoleń na posiadanie broni; Problem kibolstwa sam by się "ostatecznie rozwiązał". Już widzę te "ustawki"... Odpowiedz Link Zgłoś
motocyklista175 Re: Osobiście, widzę tylko jedną dobrą stronę 08.05.22, 16:42 Wszelakie debilstwo i weszpolactwo by się samo wytłukło. Jestem za. Problem powszechnego dostępu księży do tyłków ministrantów by został jeszcze do rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy czas bajwyzszy na dopuszczenie kobiet do konfesji 08.05.22, 16:48 > Problem powszechnego dostępu księży do tyłków ministrantów by został jeszcze d > o rozwiązania. czas bajwyzszy na dopuszczenie kobiet do konfesji na taka msze - az milo pojsc: . www.youtube.com/watch?v=FdF-ORkI5PU Odpowiedz Link Zgłoś
oszoloom.z.rm Re: Osobiście, widzę tylko jedną dobrą stronę 10.05.22, 10:15 twój idol Kotliński red antyklerykalnego Faktów i Mitów własnie poszedł siedziec za pedofilie pl.wikipedia.org/wiki/Roman_Kotli%C5%84ski Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 16:49 To nie chcijcie, kto wam broni. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 18:16 A jakby mój bardzo ostry tasak osadzić na długim kiju? Wyszłaby z tego halabarda... Wprawdzie broń palna umożliwia kropnięcie z większej odległości, ale amunicja kiedyś się kończy i wtedy halabarda ma przewagę. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 18:42 horpyna4 napisała: > A jakby mój bardzo ostry tasak osadzić na długim kiju? Wyszłaby z tego halabard > a... > > Wprawdzie broń palna umożliwia kropnięcie z większej odległości, ale amunicja k > iedyś się kończy i wtedy halabarda ma przewagę. Jeśli 6 strzałów mi nie pomoże, to znaczy że mi nic nie pomoże. Nawet tasak na kiju. :D S. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 23:00 snajper55 napisał: > Jeśli 6 strzałów mi nie pomoże, to znaczy że mi nic nie pomoże. Nawet tasak na > kiju. :D > > S. No nie wiem, na zombie tasak chyba jednak lepszy :D Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 23:03 yoma napisała: > No nie wiem, na zombie tasak chyba jednak lepszy :D Nie przewiduję. :D S. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 23:34 Błąd. To tak, jak nie przewidywać włamywacza :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 23:48 Niewiara w zombie nie skutkuje ich nieistnieniem :) Twoja koleżanką wie co mówi;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 09.05.22, 00:24 Cóż z tego, że ja w nie nie wierzę, kiedy one są ☠ Zresztą mało tego widać dookoła? Pisi, na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 10.05.22, 07:14 Zupełnie jak z Bogiem Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 10.05.22, 12:43 Tasak na Boga? Trzeba wypróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 11.05.22, 09:02 Kto mieczem czy tasakiem wojuje od miecza czy tasaka ginie Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 18:42 Halabarda na bardzo długim kiju też umożliwia kropnięcie z większej odległości:) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 18:48 pies.na.czarnych napisała: > Halabarda na bardzo długim kiju też umożliwia kropnięcie z większej odległości: > ) Ale w pomieszczeniu jest dość nieporęczna - zahacza o meble, zasłonki i inne duperele. No i jak tu się przed jakimś włamywaczem czy jedynie pijakiem obronić? S. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 19:28 Fakt. Przed wkulsonioną żoną też niewiele pomoże.:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 22:02 Cóż, Snajpi, potrzebne ci większe mieszkanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 22:20 yoma napisała: > Cóż, Snajpi, potrzebne ci większe mieszkanie :) Nawet w dużym pomieszczeniu broń drzewcowa nie jest poręczna. A z długiej to tylko obrzyn. :D S. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 22:24 :) OK - widać potrzebny ci zamek :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 23:49 > Nawet w dużym pomieszczeniu broń drzewcowa nie jest poręczna. a na hali sportowej?:) Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 16:54 Spora część polskiego społeczeństwa nie potrafi logicznie myśleć i reaguje emocjonalnie. Takie polskie dziecinne podejście do rzeczywistości. Może wojna w pobliżu polskich granic coś zmieni, chociaż bardzo w to wątpię. Dzieci zasadniczo mogą zrobić zły użytek z broni. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 16:58 Całkiem niedawno ministrem od sprawiedliwości był taki debilny katol, który zalecał spanie z nożem rzeźniczy pod poduszką, może to byłoby dobrym rozwiązaniem na wszelkie strachy? Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 17:58 To nie u nas Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 18:44 Jak nie u was? Jak się nazywał ten kretyn z czasów Tuska, który później poległ za seksistowskie wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 22:27 R Sikorski Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 23:47 0szolomm-z-rm napisał: > R Sikorski Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 09.05.22, 17:01 Ten ze zdjęcia to chyba Andrzej Czuma Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 18:28 Tego właśnie się najbardziej boimy ze będzie jak w USA Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 21:19 Każdy obrósł zdrowy na umyśle obywatel pow być przeszkolony z obsługi broni i dostać ja na czas wojny. Po wojnie powinien zdać bron do jednostki wojskowej Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 22:03 Jezus, Mario i Józefie święty. Oszoł szkolony z obsługi broni :o Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 22:28 Człowiek strzela a pan Bóg kule nosi Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 08.05.22, 21:25 0szolomm-z-rm napisał: > Tego właśnie się najbardziej boimy ze będzie jak w USA Będzie gorzej! Ameryka, od swojego zarania oswajała swoich obywateli z bronią i... do dziś na oswojonych nie wyglądają. U nas będzie to, co obserwowaliśmy na drogach w latach 90-tych podczas masowego zmotoryzowania społeczeństwa, które z "kaszlaków" przesiadło się do golfów, audików, pasatów - dzicz! Odpowiedz Link Zgłoś
piq wy nie chcecie, bo prezessimus nie chce,... 08.05.22, 21:28 ...a z Polakami macie mało wspólnego. Oto skandaliczne, pełne pogardy dla Polaków stanowisko tego rosyjskiego wypierdka tawariszcza Jarosława K. Czyńskiego ws. dostępu do broni. Niczym się nie różni od tutejszej post-tępej ćwierćinteligencji (czemu nie należy się dziwić, bo oni i prezessimus to jeden sort umysłowy): Odpowiedz Link Zgłoś
piq swoją drogą doskonały wykład ćwierćinteligencji... 08.05.22, 21:33 ...zarówno w warstwie aksjologicznej, jak językowej, logicznej i kulturowej. Bezcenny samobój Ćwierćinteligencji Żoliborskiej dokonany ryncami jej modelowego okazu. Jeśli ktoś jeszcze miał wątpliwości, że to ćwierćgłówek, kabotyn i cymbał, to po lekturze tego tekstu z łatwością się ich pozbędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: swoją drogą doskonały wykład ćwierćinteligenc 08.05.22, 21:54 Ok. Upuściłeś trochę jadu. Pojechałeś po Kaczyńskim "po całości" ale... w przeciwieństwie do niego, nie wyjaśniłeś nam, dlaczego jednak powinniśmy mieć ułatwiony dostęp do broni? Jakie to korzyści nas omijają z powodu iż takowej broni nie posiadamy? Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: swoją drogą doskonały wykład ćwierćinteligenc 08.05.22, 22:30 Polska nie jest Ameryka USA nie mamy codziennych strzelanin na ulicach polskich mosdtb Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: swoją drogą doskonały wykład ćwierćinteligenc 09.05.22, 17:56 don.kichote napisał: > Ok. Upuściłeś trochę jadu. Pojechałeś po Kaczyńskim "po całości" ale... w przec > iwieństwie do niego, nie wyjaśniłeś nam, dlaczego jednak powinniśmy mieć ułatwi > ony dostęp do broni? Jakie to korzyści nas omijają z powodu iż takowej broni ni > e posiadamy? Ma inne zadania na tym forum :) . Jeżeli chodzi o wizję państwa to na rynku politycznym pozostał już chyba tylko Kaczyński i Trzaskowski. Nigdy nie był nim Tusk a kiedyś był taką osobą Adam Michnik ale się trochę zagubił :( Ćwierćinteligent to kandydatka Kidawa Błońska, Kopacz czy Czarnecki ale na pewno nie Kaczyński to tylko oddech putina z klawiatury piQa. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Społeczeństwo powinno być przeszkolone z obsługą 08.05.22, 22:36 0szolomm-z-rm napisał: > wpolityce.pl/polityka/597517-sondaz-czy-polacy-popieraja-poszerzenie-prawa-do-broni > Przynajmniej większość z nas . Jak widać Polacy wiedza ze treści nas wojna pols > ko polska i obca agresja tez tego nie zmienia Społeczeństwo powinno być przeszkolone z obsługą. Każdy powyżej 18 roku życia powinien być przeszkolony. Broni nie powinno się jednak przechowywać w domach. Pamiętam, jak za młodu kumpel, syn oficera, zaprosił mnie do domu i chciał mi pokazać pistolet. Nie jakiś straszak akustyczny, ale prawdziwą broń ostrą, bo podpatrzył gdzie ojciec ją ma. Mieliśmy wtedy po 12 lat. Więcej w jego domu już nie byłem. Nie odczuwałem potrzeby. Spotykaliśmy się na osiedlu różnica dwóch klatek, ale nie w domu, gdzie dzieciak ma dostęp do ostrej broni. Nie wiem jak ktoś może mieć zamiłowanie do broni. Mam w domu noże czy tasak, wyostrzone jak żyleta. Ale nie fascynują mnie one. Służą do łatwości przyrządzania posiłków. Szkolenia, powtarzam, powinny być obowiązkowe. Zajęcia na strzelnicy. Obycie z bronią. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Społeczeństwo powinno być przeszkolone z obsł 08.05.22, 22:41 pozytonium napisał(a): > Społeczeństwo powinno być przeszkolone z obsługą. Każdy powyżej 18 roku życia p > owinien być przeszkolony. A w jakim celu chcesz wszystkich przeszkalać z "obsługi" broni? Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Społeczeństwo powinno być przeszkolone z obsł 08.05.22, 23:53 don.kichote napisał: > pozytonium napisał(a): > > > Społeczeństwo powinno być przeszkolone z obsługą. Każdy powyżej 18 roku ż > ycia p > > owinien być przeszkolony. > > A w jakim celu chcesz wszystkich przeszkalać z "obsługi" broni? W takim jakim robią to Szwajcarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
topiramax Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 09.05.22, 16:57 Przecież mamy do broni dostęp na co dzień : zapałki, siekiera, nóż kuchenny, kilof, laxygen. Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 09.05.22, 17:02 A bron palna strzelecka ? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 09.05.22, 17:41 ... krewetki w karniszu. Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 09.05.22, 18:56 Zdaje mi się ze pomyliłaś wątki ten z kulinarnym na innym forum Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 09.05.22, 20:18 Nie, oszoł. Krewetki w karniszu są straszliwą bronią. Czego ci oczywiście nie życzę :D Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 09.05.22, 22:16 Trzeba umieć je jeść z ostrygami i małżami jest to samo Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 09.05.22, 19:41 pies.na.czarnych napisała: > Mi najlepiej wychodziło strzelanie na 500 metrów gdy koledzy dla jaj przykleili > do do tarczy zdjęcie mojej teściowej. Takie malutkie, paszportowe :) No dowcipną mieliśmy milicję w PRLu. Tacy fajni mizogini. Ale o swych z PRLu dbali. Trzeba przyznać. forum.gazeta.pl/forum/w,28,173452872,173452872,WSP_Spolem_zadaje_miazdzacy_cios_w_imperium_zla.html?p=173514809 Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 10.05.22, 00:11 storima napisał: > pies.na.czarnych napisała: > > Mi najlepiej wychodziło strzelanie na 500 metrów gdy koledzy dla jaj przy > kleili PS O polszczyźnie. Różnice między mi i mnie Czym się w takim razie różnią? Akcentowaniem. Mi to nieakcentowana wersja zaimka ja, natomiast mnie – akcentowana. Nieakcentowanego mi użyjemy w środku zdania, np. Podaj mi cukier, Zrobiłam, jak mi się wydawało, Nie chce mi się z tobą rozmawiać. Niepoprawne jest używanie krótszej formy mi na początku zdania: Mi się to podoba, Mi się wydaje, że mam rację – w końcu nie mamy na myśli żadnych misiów. 🐻 polszczyzna.pl/mi-czy-mnie-mnie-czy-mi/ Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 10.05.22, 06:41 storima: > Czym się w takim razie różnią? Akcentowaniem. Mi to nieakcentowana wersja > zaimka ja, natomiast mnie – akcentowana. [...] > polszczyzna.pl/mi-czy-mnie-mnie-czy-mi/ Co za niedouczona stronka... Tylko akcentowaniem? A nie przypadkiem? Mianownik: ja — bez żadnych form akcentowanych i nieakcentowanych Dopełniacz: mnie Celownik: jednoznaczne mi oraz wieloznaczne mnie Biernik: mnie — kiedyś w postaci mię, ale potem mnie się rozepchnęło Narzędnik: mną Miejscownik: mnie Jak widać, wojna mnie z mi to jak wojna Rosji z Mołdawią: mnie występuje samodzielnie w trzech przypadkach z sześciu, a wyciąga zbrojne łapsko jeszcze po celownik. Kiedy mówisz mi, to jest jasne, co masz na myśli, chociaż czasem oświęceni językodawcy skrzywią się na akcent zdaniowy. Kiedy mówisz mnie, to musisz jeszcze coś dodać, żeby rozmówca skumał, czy chodzi o Kaliningrad czy o Kołymę. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 10.05.22, 08:57 stefan4 napisał: > Co za niedouczona stronka... Tylko akcentowaniem? A nie przypadkiem? (…) Poetycko i zgrabnie to opisałeś Stefan. Ta strona powinna spełnić Twe oczekiwania wobec poruszanego tu zagadnienia. Zaimek ja ma dwie formy celownika: akcentowaną mnie i nieakcentowaną mi. Na początku zdania używa się tylko tej pierwszej, np.: „Mnie to daj” (ale „Daj mi to”). Formy mi można też użyć na początku zdania składowego, po spójniku, jeśli pada na niego akcent: „Robię tak, jak mi się podoba”. sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/mnie-czy-mi-tobie-czy-ci;5375.html Odpowiedz Link Zgłoś
oszoloom.z.rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 10.05.22, 10:16 mian kowo szto dop kowo ciewo cel kamu ciemu bier kowo szto narz z kiem ciem miejsc a kom a ciom Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 10.05.22, 11:55 Jezu. Oszoł, tę niebieską, szybko!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 10.05.22, 12:07 jak nie Henryk to osioł, biedne to fk. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 10.05.22, 12:26 A jak ani henryk, ani osioł, to banda dziadersów piszących historię na nowo na zimnych skórach proroków. Na propagacji wodoru też się znają i którą stroną wyrzutnia rakiet strzela, a i wykład o fotosyntezie darmo dorzucą. Fakt, biedne. Odpowiedz Link Zgłoś
oszoloom.z.rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 10.05.22, 14:07 co ci sie stało? Odpowiedz Link Zgłoś
oszol.lom.z.rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 11.05.22, 12:23 co ty masz z tymi tabletkami? lepiej spytaj się lekarza bo zażywanie leków ot tak może się źle skończyć Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 12.05.22, 11:35 Dlaczego deklinacja w języku rosyjskim? Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 13.05.22, 21:52 A to w związku z czym z kolei? Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 13.05.22, 22:17 0szolomm-z-rm napisał: > A to w związku z czym z kolei? Nie z kolei a z tego forum: oszoloom.z.rm napisał: > mian kowo szto > dop kowo ciewo > cel kamu ciemu > bier kowo szto > narz z kiem ciem > miejsc a kom a ciom Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 14.05.22, 05:51 M kto szto powinno być Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 14.05.22, 22:25 0szolomm-z-rm napisał: > M kto szto powinno być W dalszym ciągu nie rozumiem dlaczego umieściłeś rosyjską deklinację ? Odpowiedz Link Zgłoś
piq polecam lekturę artykułu bardzo prawicowego... 15.05.22, 17:15 ...niegdyś ostrożnego zwolennika PiSu: De facto największe zasługi dla liberalizacji dostępu do broni palnej w Polsce ma Janusz Palikot. Zawsze będę mu za to wdzięczny. Teraz link do lektury: trybun.org.pl/2022/05/12/pis-nie-chce-liberalizowac-prawa-dostepu-do-broni/ Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: polecam lekturę artykułu bardzo prawicowego.. 15.05.22, 17:49 piq napisał: > ...niegdyś ostrożnego zwolennika PiSu: De facto największe zasługi dla liberali > zacji dostępu do broni palnej w Polsce ma Janusz Palikot. Zawsze będę mu za to > wdzięczny. Teraz link do lektury: > trybun.org.pl/2022/05/12/pis-nie-chce-liberalizowac-prawa-dostepu-do-broni/ Nie uważasz że podział na prawicowość/lewicowość jest podziałem, który powinien trafić do lamusa? Przestrzeń polityczna nie ma jednego wymiaru tylko wiele wymiarów. Upychanie ludzi na linii prostej między prawicą a lewicą to absurd. S. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_poranna11 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 17.05.22, 18:49 Około godz. 15:30 we wtorek, 17 maja przed budynkiem prokuratury w Świnoujściu 44-letnią kobietę zaatakował uzbrojony w nóż mężczyzna. Nie udało jej się uratować. Nożownik został zatrzymany. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 19.05.22, 11:05 kawa_poranna11 napisał(a): > Około godz. 15:30 we wtorek, 17 maja przed budynkiem prokuratury w Świnoujściu > 44-letnią kobietę zaatakował uzbrojony w nóż mężczyzna. Nie udało jej się urato > wać. Nożownik został zatrzymany. Trzeba będzie coś zrobić z tym powszechnym dostępem do noży. Może pozwolenia tak jak z bronią? Szkolenia, egzamin i obowiązek trzymania w sejfie? A przede wszystkim wydawanie pozwoleń jedynie tym, którzy udowodnią konieczność posiadania noża. S. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 19.05.22, 11:33 snajper55: > Trzeba będzie coś zrobić z tym powszechnym dostępem do noży. Może pozwolenia tak > jak z bronią? Jest kilka dość zasadniczych różnic między nożami a spluwami. Najważniejsze: (1) Nóż jest narzędziem o wielu zastosowaniach, większość z nich pokojowych. Tylko marginalnie może posłużyć w morderstwie. Gnat czy giwera nie mają zastosowań innych niż morderstwo. (2) Użycie spluwy jest najłatwiejszym sposobem dokonania morderstwa. Nie trzeba do tego być silnym, ani wysportowanym. Nie trzeba patrzeć ofierze w oczy — można strzelić w plecy. Nie trzeba niczego wiedzieć o działaniu na organizm różnych środków chemicznych. Nazwa ,,broń'' jest kalką z niemieckiego Gewehr od sich wehren i brzmi tak jak orwellowskie Ministerstwo Pokoju zajmujące się prowadzeniem wojen. Bo obrona jest tylko marginalnym zastosowaniem tych napadników z lufami; na ogół służą one do napaści. Inne języki słowiańskie są w większości mniej zakłamane: nie perfumują gówna i stosują nazwy spokrewnione z ,,oręż''. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
piq przepraszam, Stefan, ale to sterta bredni,... 19.05.22, 17:03 ...zabójcy, którym by akurat zachciało się użyć do tego szybko identyfikowalnej broni palnej (każdy legalny egzemplarz w Polsce ma zarchiwizowany "odcisk lufy") musieliby być idiotami. Zabójstwa dokonuje się zwykle tak, żeby nie zostać za to skazanym. Nieprawdą jest, że broń palna zabija. Zabija amunicja, którą wszyscy mają w dupie, zwłaszcza takie internetowe mędrki jak ty oraz debilni ustawodawcy. W Polsce prawie nie ma ani ograniczenia na amunicję nakierowaną wyłącznie na zabijanie. Masz broń, możesz kupić amunicję w zasadzie jaką chcesz. Sam widziałem na strzelnicy gościa, co miał hollow-pointy. A najbardziej śmiercionośna dla ludzi i zwierząt jest amunicja wystrzeliwana z broni dostępnej bez zezwolenia, kupionej na dowód. To wielostrzałowa spluwa bardzo celna, a łatwo odkształcalny pocisk przy wyjściu z ciała robi dziurę wielkości donicy. Jak widzę, jesteś przeciwnikiem każdego czegoś, co jest bronią, a zatem rodzice każdego dziecka, które z leszczyny zrobi sobie łuk albo kupi mu wujek w sklepie z zabawkami powinni postarać się o zezwolenia. Pardą, oczywiście twoim zdaniem należy wyciąć leszczynę i zamknąć sklepy z zabawkami (oraz prewencyjnie wujka). Każdy w domu może wykonać sobie kuszę niewielkiego rozmiaru i strzelić z niej do kogokolwiek nie zostawiając śladów identyfikacyjnych, walnąć siekierą albo nakłuć kuchennym nożem. Zabójstwo, drogi Stefanie, to kwestia intencji, chyba że nieumyślne. Wysokoprężna pianka poliuretanowa w drogach oddechowych. Owinięcie głowy streczową folią do pakowania dostępną w każdym sklepie gospodarczym. Zastrzyk z kreta z dowolnej strony w jamę brzuszną albo szyję, czy prościej kret podrzucony w bidonie. Uduszenie poduszką. Utopienie w wannie. Zepchnięcie z klifu albo balkonu. Mogę tak w nieskończoność, wszystko znacznie straszniejsze i pewniejsze niż opłaszczowana kulka 9 mm, gdzie musisz trafić naprawdę precyzyjnie, żeby zabić. W zasadzie tylko przestrzelone serce albo rdzeń przedłużony gwarantują zamierzony efekt, duża tętnica dopiero po jakimś czasie, a nawet postrzał w głowę nie musi być śmiertelny. Podkreślam: wszystko z pozostawieniem śladu identyfikacyjnego w postaci pocisku. Musisz zatem zakazać prawie wszystkiego, bo można człowieka zabić nawet gazetą, w tym nawet, wyobraź sobie, "Wyborczą". Jeśli ktoś kupuje papierowe wydanie "Wyborczej" - o, ja bym już na twoim miejscu zrobił się podejrzliwy. Broń po polsku nazywa się od "brony", czyli umocnienia defensywnego. Natura tak ukształtowała człowieka, że raczej nie jest skłonny do zabijania zwłaszcza własnego gatunku, bo to korzystniejsze. Większość drapieżników, skłonna jest - jeśli już to postanowi - do zabijania tylko tego, co jest stosunkowo nieryzykownym obiektem. Człowiek także, czego przykłady mamy w kontaktach cywile-żołdacy na Ukrainie. Ty postulujesz, żeby każdy przestępca z czymkolwiek, co daje mu przewagę nad ofiarą, miał łatwiej. Stoisz po stronie napastnika, a nie ofiary, Stefan. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 19.05.22, 17:44 stefan4 napisał: > (1) Nóż jest narzędziem o wielu zastosowaniach, większość z nich > pokojowych. Tylko marginalnie może posłużyć w morderstwie. Gnat czy giwera n > ie mają zastosowań innych niż morderstwo. No popatrz, a ja mam giwerę i nie zabijam. Używam jej do strzelania do tarczy, bo to lubię. Tak więc już masz drugie zastosowanie. Polowanie to trzecie i nie ostatnie. Giwera tylko marginalnie służy do morderstwa. Wystarczy porównać liczbę posiadanej przez Polaków broni (także tej myśliwskiej i czarnoprochowej) z liczbą zabójstw dokonanych za pomocą tej broni. > (2) Użycie spluwy jest najłatwiejszym sposobem dokonania morders > twa. Nie trzeba do tego być silnym, ani wysportowanym. Nie trzeba patrzeć ofi > erze w oczy — można strzelić w plecy. Nie trzeba niczego wiedzieć o dzia > łaniu na organizm różnych środków chemicznych. Znam mnóstwo dużo łatwiejszych sposobów. I bezpieczniejszych dla mordercy bo cichych. I w żadnym z tych sposobów nie patrzysz zabijanemu w oczy. Sądzisz że truciciele studiują działanie na organizm różnych środków? A może po prostu biorą trutkę na szczury? S. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 19.05.22, 17:43 oszoł, dlaczego z własnym prezesem rozmawiasz na liberalnym forum? Myślisz że cię wysłucha? On ma ZOMO, 1000 milicyjnych suk, dodatkową ochronę i mały PIStolecik. Waszemu panu, prezesowi, obojętne czego wy chcecie. Odpowiedz Link Zgłoś
0szolomm-z-rm Re: Nie chcemy powszechnego dostępu do broni 20.05.22, 20:31 Ja nie jestem członkiem PiS Odpowiedz Link Zgłoś