Dodaj do ulubionych

Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP

10.05.22, 11:26
Ponad 70 proc. Polaków jest przeciwko temu, by Adam Glapiński przez drugą kadencję pełnił funkcję prezesa Narodowego Banku Polskiego, i teraz co zrobi swołocz, skoro obiecali suchać seweryna, to i seweryn się wypowiedział, posłuchają głosu ludu, czy będą mieli to w doopie, ot, taka zagadka,ale znając przestępców z pisu, to oleją i wybiorą starego satyra, na kolejną kadencję, żeby nie było, du*a też maczał w tym paluchy, to jego kandydat, a że zna się na ekonomii jak du*a na prawie, to mamy inflację, a za niedługo jak to pier...trzaśnie, to nie będzie co zbierać,

next.gazeta.pl/next/7,151003,28431113,adam-glapinski-jako-prezes-nbp-nie-cieszy-sie-uznaniem-polakow.html#do_t=30&do_g=8&do_s=C&do_w=52&do_v=303&do_st=RS&do_sid=604&do_a=604&s=BoxBizImg3
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 10.05.22, 12:29
      Przypomniało mi się jak Szydłowa podczas swojej kampanii wyborczej mówiła, że pisi będą wsłuchiwać się w to co mówią Polacy. Teraz już wiemy, ze nie chodziło o wsłuchiwanie się tylko o podsłuchiwanie. Więc drogi czan-dra nie podniecaj się bo ich ch** obchodzi co chcą Polacy.
    • no-popis Polacy też nie chcą ..... 11.05.22, 06:32
      Niech sondażownia przebada czy Polacy chcą np Leszka Balcerowicza lub Vincenta jako prezesów NBP.
      Porównamy.
      Skoro już są prowadzone sondaże w kwestii prezesa NBP :)
      • czan-dra Re: Polacy też nie chcą ..... 11.05.22, 07:23
        Jak to się ma do preferencji polaków względem glapińskiego?
        Kosz.
        • no-popis Re: Polacy też nie chcą ..... 12.05.22, 06:15
          czan-dra napisał:

> Jak to się ma do preferencji polaków względem glapińskiego?
          > Kosz.
          Ty na to nie wpadniesz a odpowiedź na Twoje pytanie jest bardzo oczywista.
      • adam.eu Re: Polacy też nie chcą ..... 11.05.22, 08:24
        no-popis napisała:

> Niech sondażownia przebada czy Polacy chcą np Leszka Balcerowicza lub Vincenta
        > jako prezesów NBP.
        > Porównamy.
        > Skoro już są prowadzone sondaże w kwestii prezesa NBP :)

Szkoda, że nie wracasz do PRL.
        Pochwal się też że, dla Ciebie to dobrze, jak złotówka traci na wartości.
        I jaki wpływ spadek złotówki ma na inflację?

I jak oceniasz obecną politykę pozbawiającą Polaków jakichkolwiek oszczędności?

• no-popis Re: Polacy też nie chcą ..... 12.05.22, 06:16
          adam.eu napisał:

> no-popis napisała:
          >
          > > Niech sondażownia przebada czy Polacy chcą np Leszka Balcerowicza lub Vin
          > centa
          > > jako prezesów NBP.
          > > Porównamy.
          > > Skoro już są prowadzone sondaże w kwestii prezesa NBP :)
          >
          > Szkoda, że nie wracasz do PRL.
          > Pochwal się też że, dla Ciebie to dobrze, jak złotówka traci na wartości.
          > ]
          > I jaki wpływ spadek złotówki ma na inflację?
          >
          > I jak oceniasz obecną politykę pozbawiającą Polaków jakichkolwiek oszczędności?
          Te frustracje i niemoc argumentacyjna Cię zniszczą Adasiu.
          • adam.eu Re: Polacy też nie chcą ..... 12.05.22, 07:35
            no-popis napisała:

> > I jak oceniasz obecną politykę pozbawiającą Polaków jakichkolwiek oszczęd
            > ności?

> Te frustracje i niemoc argumentacyjna Cię zniszczą Adasiu.

Póki co jestem cierpliwy. Zauważyłem, że zwykle trolle piszą do mnie "Adasiu" jeżeli pogubiły w argumentacji.

I zapytam, czy dalej będziesz próbował obrażać, zamiast zgodzić się, że spadek wartości złotego jest proinflacyjny?

Zapewne, aby uniknąć odpowiedzi będą kolejne BLUZGI albo MILCZENIE.
            Inna możliwość to bluzgi i usunięcie Twojego postu.
            • no-popis Re: Polacy też nie chcą ..... 13.05.22, 05:44
              adam.eu napisał:

> no-popis napisała:
              >
              >
              > > > I jak oceniasz obecną politykę pozbawiającą Polaków jakichkolwiek o
              > szczęd
              > > ności?
              >
              > > Te frustracje i niemoc argumentacyjna Cię zniszczą Adasiu.
              >
              > Póki co jestem cierpliwy. Zauważyłem, że zwykle trolle piszą do mnie "Adasiu" j
              > eżeli pogubiły w argumentacji.
              >
              > I zapytam, czy dalej będziesz próbował obrażać, zamiast zgodzić się, że spadek
              > wartości złotego jest proinflacyjny?
              >
              > Zapewne, aby uniknąć odpowiedzi będą kolejne BLUZGI albo MILCZENIE.
              > Inna możliwość to bluzgi i usunięcie Twojego postu.
              Masz rojenia Adasiu i ja Ci w tym nie pomogę ponieważ bluzgi stosuje np Czandra ja nie stosuję bluzgów. Bluzgi, możesz mieć problemy definicyjne, to strumień gwałtownie wyrzucanych przekleństw, wyzwisk co stosuje to w zasadzie tylko lewactwo i auto tego wątku. Ja tego nie robię chyba, żę jak jakiś znerwicowany troll przesadzi to jako obronę tak ale wtedy zostaje najczęściej steg wyzwisk mojego adwersarza a mój , zgodnie z regulaminem, znika.
              O ekonomii chcesz rozmawiać ? Adaś, nie masz w tym zakresie wiedzy. Porozmawiaj z Sasinem lub Julią Piterą.
              • adam.eu Re: Polacy też nie chcą ..... 13.05.22, 06:34
                "O ekonomii chcesz rozmawiać ? Adaś, nie masz w tym zakresie wiedzy. Porozmawiaj z Sasinem lub Julią Piterą."

Ale to Ty sugerowałeś, że spadek wartości nie ma wpływu na inflacje.
                Wielokrotnie pytam Ciebie, jak to rozumiesz?
      • adam111115 Re: Polacy też nie chcą ..... 11.05.22, 10:47
        Czy mógłbyś przygłupi Januszu Kowalski nie wpemdralać się w każdy wątek i go obrzydzać swoim pemdroleniem jak nie o Tusku to o kimkolwiek z PO? Jesteś tak qrva żenujący i debilny jak się tylko da.
        • m.c.hrabia Re: Polacy też nie chcą ..... 11.05.22, 11:52
          to tylko kupa z samego dna szamba.
      • 141288bs Re: Polacy też nie chcą ..... 11.05.22, 21:12
        no-popis napisała:

> Niech sondażownia przebada czy Polacy chcą np Leszka Balcerowicza lub Vincenta
        > jako prezesów NBP.
        > Porównamy.
        > Skoro już są prowadzone sondaże w kwestii prezesa NBP :)

- żadne sondażownie nie potwierdzą rzeczywistości - a w rzeczy Glapińskiego jest by banki kosztem ciułaczy ich oszczędności pomnażały zyski banków a prezesi mieli kasę na zatrudnianie lasek na stanowiskach ekspertek...prezesi banków, podobno, maja stresująca pracę, to chyba relaks sie im należy? - co Ty na to ?
        • pies.na.czarnych Re: Polacy też nie chcą ..... 11.05.22, 22:49
          Prezes nad prezesami wydal instrukcje i muchomor może spokojnie dalej psuć gospodarkę.

Adam Glapiński na posiedzeniu klubu PiS. Sienkiewicz: jest politykiem, który działa w interesie politycznym
          tvn24.pl/polska/adam-glapinski-na-posiedzeniu-klubu-pis-bartlomiej-sienkiewicz-komentuje-5707167
        • no-popis Re: Polacy też nie chcą ..... 12.05.22, 06:14
          141288bs napisał:

> no-popis napisała:
          >
          > > Niech sondażownia przebada czy Polacy chcą np Leszka Balcerowicza lub Vin
          > centa
          > > jako prezesów NBP.
          > > Porównamy.
          > > Skoro już są prowadzone sondaże w kwestii prezesa NBP :)
          >
          > - żadne sondażownie nie potwierdzą rzeczywistości - a w rzeczy Glapińskiego jes
          > t by banki kosztem ciułaczy ich oszczędności pomnażały zyski banków a prezesi m
          > ieli kasę na zatrudnianie lasek na stanowiskach ekspertek...prezesi banków, pod
          > obno, maja stresująca pracę, to chyba relaks sie im należy? - co Ty na to ?
          Poczekam z rozmową aż wydoroślejesz.
          • 141288bs Re: Polacy też nie chcą ..... 12.05.22, 07:45
            Nie lubisz czegoś..., czego, sarkazmu czy prezesów?
            • no-popis Re: Polacy też nie chcą ..... 13.05.22, 05:45
              141288bs napisał:

> Nie lubisz czegoś..., czego, sarkazmu czy prezesów?
              To nie jest wątek o mnie.
      • eeee-emeryt Re: Polacy też nie chcą ..... 13.05.22, 07:55
        A tu Tusk.
    • zimnadzidzia Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 11.05.22, 06:39
      Może glapa zostanie szefem kabaretu?
      • no-popis Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 11.05.22, 06:49
        zimnadzidzia napisał:

> Może glapa zostanie szefem kabaretu?
        Glapiński ma zadatki na stand-upera. Balcerowicz też!
        • adam.eu Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 11.05.22, 08:38
          no-popis napisała:

> zimnadzidzia napisał:
          >
          > > Może glapa zostanie szefem kabaretu?
          > Glapiński ma zadatki na stand-upera. Balcerowicz też!

Za Balcerowicza nastąpiła denominacja złotówki.
          Glapiński przybliża nas do kolejnej denominacji.
          • no-popis Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 11.05.22, 09:17
            adam.eu napisał:

> no-popis napisała:
            >
            > > zimnadzidzia napisał:
            > >
            > > > Może glapa zostanie szefem kabaretu?
            > > Glapiński ma zadatki na stand-upera. Balcerowicz też!
            >
            > Za Balcerowicza nastąpiła denominacja złotówki.
            > Glapiński przybliża nas do kolejnej denominacji.
            Za Balcerowicza nastąpiło wiele innych rzeczy:
            masowe bankructwa przedsiębiorstw produkcyjnych, gigantyczne zatory płatnicze z powodów głupich przepisów Balcerowicza, , cofnięcie o 3 pokolenia wstecz terenów popegeerowych itd itp
            • adam.eu Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 11.05.22, 09:26
              no-popis napisała:

> Za Balcerowicza nastąpiło wiele innych rzeczy:
              > masowe bankructwa przedsiębiorstw produkcyjnych, gigantyczne zatory płatnicze z
              > powodów głupich przepisów Balcerowicza, , cofnięcie o 3 pokolenia wstecz teren
              > ów popegeerowych itd itp

No i widzisz? Jednak tylko Balcerowicza krytykujesz i to w sposób PRLowiski czy moskiewski.
              A czy polityka Glapińskiego nie zbliża nas do problemów, z którymi borykał się Balcerowicz?
              • no-popis Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 13.05.22, 05:46
                adam.eu napisał:

> no-popis napisała:
                >
                >
                > > Za Balcerowicza nastąpiło wiele innych rzeczy:
                > > masowe bankructwa przedsiębiorstw produkcyjnych, gigantyczne zatory płatn
                > icze z
                > > powodów głupich przepisów Balcerowicza, , cofnięcie o 3 pokolenia wstecz
                > teren
                > > ów popegeerowych itd itp
                >
                > No i widzisz? Jednak tylko Balcerowicza krytykujesz i to w sposób PRLowiski czy
                > moskiewski.
                > A czy polityka Glapińskiego nie zbliża nas do problemów, z którymi borykał si
                > ę Balcerowicz?
                No akurat nie. Po co te łgarstwa. Krytykowałem tu na forum Glapińskiego i to wielokrotnie. Zacznij odbierać cały świat a nie tylko jego wąski wycinek bo to nie jest pełny obraz, Adasiu.
                • adam.eu Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 13.05.22, 07:25
                  no-popis napisała:

> No akurat nie. Po co te łgarstwa. Krytykowałem tu na forum Glapińskiego i to wi
                  > elokrotnie. Zacznij odbierać cały świat a nie tylko jego wąski wycinek bo to ni
                  > e jest pełny obraz, Adasiu.

No to jest po wyborze, Glapiński dalej pełni swoją funkcję.
                  Możesz "bezpieczniej" przyznać się, kiedy i za co krytykowałeś Glapińskiego?
                  Przy okazji pokarzesz, że chociaż w tej sprawie jesteś rzetelny.
    • qwardian Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 11.05.22, 06:47
      Sondaż Gazety Bezprawnej ludzi bliskowschodniego pochodzenia, którzy chcą położyć brudne łapska na złocie, które w NBP kupił i zdeponował Adam Glapiński..
      • adam.eu Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 11.05.22, 08:26
        W Rosji też wiedzą, które media są właściwe.
        • no-popis Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 13.05.22, 05:47
          adam.eu napisał:

> W Rosji też wiedzą, które media są właściwe.

Wiedzą i dlatego dali Schroedera do nadzoru nad Newsweek Polska i Onet.pl gdzie pan Gerhard (Gazprom) był nadzorcą do 3 marca tego roku.
          • adam.eu Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 13.05.22, 06:15
            no-popis napisała:

> adam.eu napisał:
            >
            > > W Rosji też wiedzą, które media są właściwe.
            >
            > Wiedzą i dlatego dali Schroedera do nadzoru nad Newsweek Polska i Onet.pl gdzie
            > pan Gerhard (Gazprom) był nadzorcą do 3 marca tego roku.

Manipulujesz, a jeżeli nie to będziesz potrafił rozwinąć swoją myśl.
            I pytanie dodatkowe.
            Czytałeś Newsweeka i Onet do 3 marca i po 3 marca br.?
            A może ktoś(?) Ci referował, co tam piszą?
    • don.kichote A wiedzą kogo chcą? 11.05.22, 11:22
      Jest jakoś uczciwy, konkretny i w miarę apolityczny kandydat?

czan-dra napisał:

> Ponad 70 proc. Polaków jest przeciwko temu, by Adam Glapiński przez drugą ka
      > dencję pełnił funkcję prezesa Narodowego Banku Polskiego
      • no-popis Re: A wiedzą kogo chcą? 13.05.22, 05:54
        don.kichote napisał:

> Jest jakoś uczciwy, konkretny i w miarę apolityczny kandydat?
        >
        > czan-dra napisał:
        >
        > > Ponad 70 proc. Polaków jest przeciwko temu, by Adam Glapiński przez dr
        > ugą ka
        > > dencję pełnił funkcję prezesa Narodowego Banku Polskiego

Oczywiście, że są tacy ale nie mają akceptacji polityczne bo wszystkie mafie muszą mieś ..."swojego".
        Jeżeli o mnie chodzi to bardzo ceniłem sobie i cenię :
        pl.wikipedia.org/wiki/Witold_Or%C5%82owski_(ekonomista)
        i On byłby bardzo dobrym Prezesem NBP moim zdaniem.
        • eeee-emeryt Re: A wiedzą kogo chcą? 13.05.22, 07:56
          TUSK
    • klan_fan Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 11.05.22, 12:37
      Lewica to podchwyciła w parlamencie. Tak się buduje poparcie.
    • pies.na.czarnych Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 11.05.22, 14:24
      Pinokio teraz chce zadłużać rząd u zwykłego Kowalskiego. Jestem ciekaw ilu głupich na to znajdzie.

Nowe obligacje dla zwykłego Kowalskiego i apel do banków. "Koledzy, przebudźcie się" tvn24.pl/biznes/z-kraju/premier-mateusz-morawiecki-zapowiada-dwa-nowe-rodzaje-obligacji-oszczednosciowych-5706551
    • pies.na.czarnych Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 11.05.22, 20:36
      Adam Glapiński na posiedzeniu klubu PiS. "Ikona niezależności", "Tak wygląda państwo z dykty"
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,28440646,adam-glapinski-na-posiedzeniu-klubu-pis-ikona-niezaleznosci.html#do_w=155&do_v=418&do_st=RS&do_sid=719&do_a=719&s=BoxNewsImg2
    • 1maresuav Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 11.05.22, 21:03
      Głapiński ma dziwne poglądy gospodarcze w Polsce, poza tym niewiele Polaków interesuje się sprawami RPP.
    • qwardian Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 13.05.22, 05:23
      Krótkie pytanie, dlaczego jesteście takimi nieudacznikami?
      • adam.eu Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 13.05.22, 05:54
        qwardian napisał:

> Krótkie pytanie, dlaczego jesteście takimi nieudacznikami?

Spróbuję odpowiedzieć, jeżeli czytelnie napiszesz, kto i w jakiej sprawie jest takim nieudacznikiem?
        Czy masz na myśli, że to jednak Glapiński został wybrany na kolejną kadencję?
        • no-popis Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 13.05.22, 06:03
          adam.eu napisał:

> qwardian napisał:
          >
          > > Krótkie pytanie, dlaczego jesteście takimi nieudacznikami?
          >
          > Spróbuję odpowiedzieć, jeżeli czytelnie napiszesz, kto i w jakiej sprawie jest
          > takim nieudacznikiem?
          Wylecz się z tej arogancji i agresji wobec rozmówców jeżeli brakuje Ci argumentów.
          Zjedzą Cię te kompleksy i frustracje przykrywane tą arogancją i agresją. Adasiu !
          • adam.eu Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 13.05.22, 07:16
            no-popis napisała:

> Wylecz się z tej arogancji i agresji wobec rozmówców jeżeli brakuje Ci argument
            > ów.
            > Zjedzą Cię te kompleksy i frustracje przykrywane tą arogancją i agresją. Adasiu
            > !

Jedynie osobista, w Twoim stylu wycieczka. Jeżeli wiesz, ze słuszna, to powołując się na mój wpis uzasadnij to.
            A jeżeli nie wiesz jak, to raczej MILCZ na przyszłość.
        • qwardian Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 13.05.22, 06:30
          OK, w każdej klasie w szkole była taka osoba z której wszyscy się śmiali, poszturchiwali i bardzo było mi takich osób żal. Do momentu kiedy zauważyłem, że one również widziały w tym ubaw. Jak wy znosicie kopniaczki JK, tego nie potrafię zrozumieć, czy brak wam co w świecie anglosaskim nazywa się, dignity?
          • adam.eu Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 13.05.22, 07:09
            Czyli, idąc Twoim tropem, dzieci wykorzystywane przez kler ( i nie tylko kler) czerpią przyjemność a maltretowania?
            W rodzinie strona maltretowana też w gruncie rzeczy odczuwa z takich postępowań przyjemność?

Rozumiem, że kiedyś może było by Ci takich osób żal, ale zmądrzałeś.

I jak Twoje porównanie ma się do polityków, do elektoratu?
            • adam.eu Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 13.05.22, 07:53
              Jeszcze jedno Qwardianie, praktycznie w Twojej klasie, zresztą podobnie jak w innych, ta wyśmiewana osoba mogła się bardziej bać zupełnego odrzucenia, niż wyśmiewania.
              Osobiście w "moich klasach" akurat nie spotkałem się z totalnie wyśmiewanymi osobami (może też dlatego próbuję nie wyśmiewać się z innych?), ale niemalże w każdym większym zespole, taka osoba bywa.
              Wydaje mi się, że bardzo powoli zanika wyśmiewanie się z osób z powodu ich inności.

Ale wracając do kontekstu, jaki to ma związek z Twoim pytaniem?
    • no-popis Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 13.05.22, 06:01
      manhu napisał:
      > Glapiński ma ZALETĘ - nielegalnie powołany będzie odwołany w 2024 (gdy inny z P
      > IS będzie psuł Polskę do połowy 2028, całe rządy Tuska).
      Wot i zaPrezentOwał się intelektualista od Tuska :)
      Jesteś tu ilustracją, doskonałą ilustracją, tego, że przyczyną tego, że Tusk nie będzie miał władzy jest intelekt aktywistów i elektoratu PO.Dałeś tu tego dowód w treści Twojej wyPOwiedzi.
      • eeee-emeryt Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 13.05.22, 07:42
        A tutaj Tusk z Lawrowem.
    • yoma Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 13.05.22, 12:17
      Hehe ktoś sprawdzał, jak tam PLN po wyborze glapy? Bo ja tak.

A w marcu płakaliśmy, że $ przebił 4 😁
      • adam.eu Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 13.05.22, 13:13
        yoma napisała:

> Hehe ktoś sprawdzał, jak tam PLN po wyborze glapy? Bo ja tak.
        >
        > A w marcu płakaliśmy, że $ przebił 4 😁

Wyimaginowany producent Yachtów nic sprawdza, jemy dają gotowce :-)
        A zdaniem wykładowcy (emerytowanemu?) z Wrocławia niedługo zachód będzie zazdrościł Polsce złotówki.
    • 0szolomm-z-rm Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 13.05.22, 14:08
      Ale już jest i sprawa zamknięta
      • kant65 Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 13.05.22, 14:52
        Nic nie jest zamknięte , wystarczy powołać Bank Polski. Utworzona zostaje nowa instytucja i wszyscy wraz z Glapą wylatują na zbity pysk .Nazwa NBP jest typową sowiecką kalką językową.
        • yoma Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 13.05.22, 15:08
          Bank Zbożowy chyba :D
          • 0szolomm-z-rm Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 13.05.22, 15:39
            Co masz przeciwko zbożowym , rolniczym bankom ?
            • yoma Re: Polacy nie chcą Glapińskiego jako prezesa NBP 13.05.22, 15:55
              Ja nic. To ty klasyki polskiej literatury nie znasz.
    • j-k Bez znaczenia. Glapinski -tylko realizuje wytyczne 13.05.22, 15:05
      Premiera

a Premier - realizuje wytyczne Prezesa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka