eeee-emeryt 12.06.22, 12:34 z Unii Europejskiej. www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/pis-szykuje-sie-na-brak-pieniedzy-z-unii-zaczelo-sie-szczucie-na-bruksele/57s86vt,79cfc278 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
topiramax Re: Kaczyński już niedługo wyprowadzi Polskę 12.06.22, 18:25 Oj, nie chcę być w skórze kulawego jak mu Kosiniak z Kołodziejczakiem przyprowadzą małorolnych na Mickiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Kaczyński już niedługo wyprowadzi Polskę 12.06.22, 19:56 Trudno to wykluczyć. Jakąś gorzką satysfakcję da (w przyszłości) to, że lud PISowski oberwie najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Kaczyński już niedługo wyprowadzi Polskę 12.06.22, 20:02 Już to zrobił, Polska stała się pariasem Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: Kaczyński już niedługo wyprowadzi Polskę 12.06.22, 20:55 Drogi Emerycie, we mgle się nie zagubimy. Unia zmierza w złym kierunku i trudno to nie zauważyć. Przyszłoroczne wybory będą decydowały o przyszłości polskiego państwa. Energetyczna paranoja to pierwszy krok, potem trzeba będzie opowiedzieć za federalizacją Europy. Nikt myślący logicznie tego nie zaakceptuje. Spora część polskiego społeczeństwa nie potrafi logicznie myśleć, działa spontanicznie jak dzieci bez wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Kaczyński już niedługo wyprowadzi Polskę 12.06.22, 21:03 Spad. Prosto do Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Re: Kaczyński już niedługo wyprowadzi Polskę 12.06.22, 22:10 "Spad. Prosto do Putina." Typowo polskie popadanie w skrajności. Padać do stóp Berlina lub Brukseli, w przeciwnym razie ramiona Putina. Polska może być lokalną potęgą, dobrze uzbrojoną i zaawansowaną technologicznie. Współpraca gospodarcza - tak, polityczna ingerencja w wewnętrzne sprawy - nie. Polskie państwo dalekie jest od doskonałości, jego poprawa to tylko nasz problem. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Kaczyński już niedługo wyprowadzi Polskę 12.06.22, 22:21 adalberto3 napisał: > . Polska może być lokal > ną potęgą, dobrze uzbrojoną i zaawansowaną technologicznie. 😁 może być , Burkina Faso też może być , a nawet takie cuś jak Vanuatu także. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kaczyński już niedługo wyprowadzi Polskę 12.06.22, 22:29 adalberto3 napisał: > Polskie państwo dalekie jest od doskonałości, jego poprawa to tylko nasz problem. Jeśli "niedoskonałości" Polski stoją w sprzeczności z podstawowymi zasadami organizacji, do których Polska należy, to to jest także problem tych organizacji. S. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Kaczyński już niedługo wyprowadzi Polskę 12.06.22, 22:41 Kiedy mam chłodzić szampana? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Kaczyński już niedługo wyprowadzi Polskę 12.06.22, 22:55 qwardian napisał: > Kiedy mam chłodzić szampana? Sowietskoje Igristoje to nie szampan. S. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Kaczyński już niedługo wyprowadzi Polskę 13.06.22, 07:08 przez pomyłkę użyłem makaronizmu, na moich półkach tylko szampanskoje.. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Kaczyński już niedługo wyprowadzi Polskę 13.06.22, 08:44 Do tego mamy deflację. Odpowiedz Link Zgłoś