Dodaj do ulubionych

Myślę, że przyczuna leży w tym, że pisowcy ustawia

27.08.22, 18:35
Myślę, że przyczuna leży w tym, że pisowcy ustawiają na stanowiskach, które są natychmiast wysoko intratne swoich - sprzedawców w kioskach ruchu, motorniczego, etnografa, itp, itd z zadaniem aby się nachapał i po jakimś czasie ustąpił(wysoka odprawa) innemu parkingowemu. Powiadają im - siedź tam, kasuj co miesiąc bo zasłużyłeś i przekazuj na naszą partię, która ciebie żywi.
Obowiązków nie masz żadnych bo wszystko jakoś tam działa.
I siedział sobie taki pisowski dureń, co miesiąc inkasował pensję, przekazywał haracz na PiS i jakoś im to szło.
I nadszedł czas podejmowania decyzji - czy to Odra, czy mleczarnia, czy zakłady azotowe.
Więc albo nie działał boć przecież to nie on od tego, bo miał tylko spokojnie siedzieć i kasę brać.
A gdy już przyszło do działania to jak dyrektor w cyrku - nie ma wpływów z biletów, nie ma dochodu to cyrk się zamknie.
No i nadeszła chwila prawdy - nominaci pisu postawieni zostali przed decyzjami za które mają być odpowiedzialni (KPC i KK)
I podejmują decyzje do których nie byli przygotowani lub ich unikają.
Tak czy siak bedą siedzieć!
Obserwuj wątek
    • oby.watel Re: Myślę, że przyczuna leży w tym, że pisowcy us 27.08.22, 18:41
      Tak się tworzy wierne kadry. Bolszewicy od tego zaczęli tworząc zręby Związku Radzieckiego (ruscy agenci nie znają słowa "rada" dlatego posiłkują się swoim — совет)
      • kawa_poranna11 Re: Myślę, że przyczuna leży w tym, że pisowcy us 27.08.22, 21:16
        oby.watel napisał:

> Tak się tworzy wierne kadry. Bolszewicy od tego zaczęli tworząc zręby Związku R
        > adzieckiego (ruscy agenci nie znają słowa "rada" dlatego posiłkują się swoim —
        > совет)
        >

A ja tu nie o tworzeniu kadr.
        O przyczynie nieszczęść typu - 2x wyższa inflacja, katastrofy na Odrze, wymierania koni w stadninach,
        zapaści służby zdrowia, zapaści w sądownictwie i prokuraturii, spadku wartości złotówki,
        zadłużania Polski, upadku oswiaty.
        Niekompetentni ludzie na stanowiskach dowódczych.
        Tak mają Rosjanie obecnie w Ukrainie.
        Dlatego giną ich żołnierze i oni sami.
        Pisowcy idą wzorem Rosjan - to jest nie do ogarniecia ale jest faktem.
        • oby.watel Re: Myślę, że przyczuna leży w tym, że pisowcy us 27.08.22, 21:20
          kawa_poranna11 napisał(a):

> A ja tu nie o tworzeniu kadr.
          > O przyczynie nieszczęść typu - 2x wyższa inflacja, katastrofy na Odrze, wymiera
          > nia koni w stadninach,
          > zapaści służby zdrowia, zapaści w sądownictwie i prokuraturii, spadku wartości
          > złotówki,
          > zadłużania Polski, upadku oswiaty.
          > Niekompetentni ludzie na stanowiskach dowódczych.
          > Tak mają Rosjanie obecnie w Ukrainie.
          > Dlatego giną ich żołnierze i oni sami.
          > Pisowcy idą wzorem Rosjan - to jest nie do ogarniecia ale jest faktem.

Masz rację. To nie są kadry.
    • j-k na lawce rezerwowych w latach 2027-2031 27.08.22, 21:29
      > Tak czy siak bedą siedzieć!

na lawce rezerwowych (w oPOzycji) w latach 2027-2031

bo wybory 2023 guaranteed wygraja i do 2027 beda toba nadal rzadzic.

potniesz sie - z rozpaczy ?
      • kawa_poranna11 Re: na lawce rezerwowych w latach 2027-2031 27.08.22, 21:38
        j-k napisał:

> kawa_poranna11 napisał(a):
        > > Tak czy siak bedą siedzieć!
        >
        >
        > na lawce rezerwowych (w oPOzycji) w latach 2027-2031
        >
        > bo wybory 2023 guaranteed wygraja i do 2027 beda toba nadal rzadzic.
        >
        > potniesz sie - z rozpaczy ?

Od dłuższego czasu obserwuję ze spokojną pewnością dalszego wzrostu mojego konta..
        W marcu 2018 na short kupiłam akcje PLNto $US za 3.32.
        Weszłam w to na ciemno z pewnością, że pisowcy zniszczą gospodarkę a ja na tym skorzystam.
        Wiec korzystam.
        Ciąć się z rozpaczy na plaży na Karaibach?
        Pogło ciem?
        • j-k wspolczuje... 27.08.22, 21:49
          > Ciąć się z rozpaczy na plaży na Karaibach?

wspolczuje.

pieniadze, Karaiby i tesknota za Polska - z nudow ?

a miscic, sexual boys + tequila - to tam nie ma ?
    • szwampuch58 Re: Myślę, że przyczuna leży w tym, że pisowcy us 27.08.22, 22:47
      Mozliwe
      www.money.pl/gospodarka/polski-wegiel-wyjezdza-do-niemiec-resort-sasina-polskie-kopalnie-praktycznie-wstrzymaly-eksport-6805345634781920a.html?amp=1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka