zlamas-kutany 16.12.22, 11:03 Przed chwilą w Warszawie na ul Anielewicza. Panie Glapiński, czas wziąć asystentki pod pachę i na zakupy po karpia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwampuch58 Re: Filet z karpia 89 zł kg. 16.12.22, 11:14 Karp tylko "dzwoneczki" Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Filet z karpia 89 zł kg. 16.12.22, 12:38 szwampuch58 napisał: > Karp tylko "dzwoneczki" Przychodzi krasnoludek na stację benzynową. - Ile kosztuje kropelka benzyny? - Dwa pięćdziesiąt. - O kurwa! S. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Filet z karpia 89 zł kg. 16.12.22, 14:14 Co ma piernik do wiatraka…. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Filet z karpia 89 zł kg. 16.12.22, 14:05 zlamas-kutany napisał: > Przed chwilą w Warszawie na ul Anielewicza. > Panie Glapiński, czas wziąć asystentki pod pachę i na zakupy po karpia. > Gdyby Glapiński miał guzik, który obniża ceny to cały czas by ten guzik naciskał :) Odpowiedz Link Zgłoś
motocyklista175 Re: Filet z karpia 89 zł kg. 17.12.22, 09:38 Pisia Polska wstała z kolan. Teraz emeryt podczas świąt już nie będzie wpisdalał capiącego mułem truchła najtańszej ryby. Teraz będzie delektował się smakiem ekskluzywnego, wykwintnego dania godnego najlepszych restauracji. Wreszcie karp królewski naprawdę jest królewski. Odpowiedz Link Zgłoś
zlamas-kutany Re: Filet z karpia 89 zł kg. 17.12.22, 09:43 no-popis napisała: > zlamas-kutany napisał: > > > Przed chwilą w Warszawie na ul Anielewicza. > > Panie Glapiński, czas wziąć asystentki pod pachę i na zakupy po karpia. > > > Gdyby Glapiński miał guzik, który obniża ceny to cały czas by ten guzik naciska > ł :) > > Glapcio powinien albo zamknąć ryja i nie pieprzyć głupot, albo wziąć asystentki i wyjechać na Majorkę, tam przynajmniej by nie szkodził Polakom i ich nie denerwował swoją niekompetencją. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Filet z karpia 89 zł kg. 17.12.22, 12:02 zlamas-kutany napisał: > no-popis napisała: > > > zlamas-kutany napisał: > > > > > Przed chwilą w Warszawie na ul Anielewicza. > > > Panie Glapiński, czas wziąć asystentki pod pachę i na zakupy po kar > pia. > > > > > Gdyby Glapiński miał guzik, który obniża ceny to cały czas by ten guzik n > aciska > > ł :) > > > > > Glapcio powinien albo zamknąć ryja i nie pieprzyć głupot, albo wziąć asystentki > i wyjechać na Majorkę, tam przynajmniej by nie szkodził Polakom i ich nie dene > rwował swoją niekompetencją. ...i znowu nie zrozumiałeś :( Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Filet z karpia 89 zł kg. 17.12.22, 12:22 no-popis napisała: > > Gdyby Glapiński miał guzik, który obniża ceny to cały czas by ten g > ...i znowu nie zrozumiałeś :( Czego nie zrozumiał? Sugestii, że gdyby Glapiński miał guzik, to zrobiłby z niego użytek i nadusiłby go niczym obermilicjant doprowadzając do tego, że w sklepie do każdego sprzedanego towaru dopłacono by od 7 do 12% jego wartości? Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Filet z karpia 89 zł kg. 17.12.22, 11:23 Wyfiletować karpia można sobie samemu w domku za darmo. Wtedy filet wychodzi ledwie... 71 zł/kg. Niemcy oferują taniej w Kauflandzie Karp świeży tusza 47,90 zł/kg Karp świeży dzwonko 48,90 zł/kg Karp świeży płat 49,90 zł/kg Karp świeży filet nacinany 69,90 zł/kg W Carrefourze Karp świeży cały 28,90 zł/kg Karp świeży tusza 42,90 zł/kg Karp świeży dzwonka 44,90 zł/kg Trzeba łapać okazje, bo w przyszłym tygodniu może być drożej. Wygrał ten, kto kupił karpia we wrześniu i trzymał w wannie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Filet z karpia 89 zł kg. 17.12.22, 13:39 oby.watel napisał: > Wyfiletować karpia można sobie samemu w domku za darmo. Wtedy filet wychodzi le > dwie... 71 > zł/kg. 71 zł/kg to kosztuje dzwonko karpia. Gdy go wyfiletujesz, to filet będzie droższy niż 71 zł/kg, gdyż z kilograma dzwonek nie będziesz mieć kilograma filetu karpiowego. Niemcy oferują taniej w Kauflandzie > Karp świeży tusza 47,90 zł/kg > Karp świeży dzwonko 48,90 zł/kg > Karp świeży płat 49,90 zł/kg > Karp świeży filet nacinany 69,90 zł/kg > > W Carrefourze > Karp świeży cały 28,90 zł/kg > Karp świeży tusza 42,90 zł/kg > Karp świeży dzwonka 44,90 zł/kg > > Trzeba łapać okazje, bo w przyszłym tygodniu może być drożej. Wygrał ten, kto k > upił karpia we wrześniu i trzymał w wannie. Trzymać dzwonka karpia czy tusze karpia w wannie od września? No nie wiem... S. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Filet z karpia 89 zł kg. 17.12.22, 14:14 snajper55 napisał: > Trzymać dzwonka karpia czy tusze karpia w wannie od września? No nie wiem... Idiota trzyma w wannie dzwonka lub tusze. Rozgarnięty do wanny wpuszcza żywą rybę. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k mialem tak kiedys 17.12.22, 15:04 oby.watel napisał: > Idiota trzyma w wannie dzwonka lub tusze. Rozgarnięty do wanny wpuszcza żywą rybę. mialem tak kiedys. - tylko nie bylo chetnego - by ja ukatrupic... - trza bylo wezwac na pomoc sasiada :) Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: mialem tak kiedys 18.12.22, 09:32 j-k napisał: tylko nie bylo chetnego - by ja ukatrupic... > - trza bylo wezwac na pomoc sasiada :) Ja go dokarmiałem. Dużo później rozumiałem, że źle się czuł nie dlatego, że był głodny, bo w ziemie już nie je, ale dlatego, że w wodzie z chlebem tlenu brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Trzymać dzwonka karpia od września... 18.12.22, 21:05 snajper55 napisał: > Trzymać dzwonka karpia czy tusze karpia w wannie od września? No nie wiem... Masz swój rozum, ponoć matematyk. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Trzymać dzwonka karpia od września... 18.12.22, 21:18 Tylko dzwonki Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Trzymać dzwonka karpia od września... 18.12.22, 21:59 szwampuch58 napisał: > Tylko dzwonki I w wannie od września. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Filet z karpia 89 zł kg. 17.12.22, 11:58 na Anielewicza ceny muszą być żydowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
zlamas-kutany Re: Filet z karpia 89 zł kg. 17.12.22, 12:34 m.c.hrabia napisał: > na Anielewicza ceny muszą być żydowskie. Były, przed wojną Odpowiedz Link Zgłoś
j-k zlamas, kukurydza jest ponizej 1 zl za kilogram ! 17.12.22, 12:53 a rolnicy klna, ze nie moga jej sprzedac. wynajmujesz staw, kupujesz kukurydze i karpia sprzedajesz w o polowe nizszej cenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: zlamas, kukurydza jest ponizej 1 zl za kilogr 17.12.22, 12:55 j-k napisał: > wynajmujesz staw, kupujesz kukurydze i karpia sprzedajesz w o polowe nizszej ce > nie :) Genialny plan. Zdąży urosnąć do wigilii. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: zlamas, kukurydza jest ponizej 1 zl za kilogr 17.12.22, 13:02 oby.watel napisał: > > Genialny plan. Zdąży urosnąć do wigilii. no do nastepnej - napewno . www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/aktualnosci_/kolodziejczak-mokra-kukurydza-powinna-byc-minimum-po-1000-zlotych/ Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: zlamas, kukurydza jest ponizej 1 zl za kilogr 17.12.22, 14:00 j-k napisał: > no do nastepnej - napewno. Na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k masz racje 17.12.22, 14:06 oby.watel napisał: > Na pewno nie. masz racje. karpie sie "ociagaja" i chca pozyc przed konsumpcja 2 - 3 lata :) . www.kalendarzrolnikow.pl/7385/co-warto-wiedziec-o-karpiu Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Łosoś 18.12.22, 22:41 j-k napisał: > > a rolnicy klna, ze nie moga jej sprzedac. > > wynajmujesz staw, kupujesz kukurydze i karpia sprzedajesz w o polowe nizszej ce > nie :) Karp nie jest szczególnie kulinarną rybą. Mój tata jako kowal skóruje karpia. Ale do tego trzeba nieziemskiej siły. Cena przekraczająca cenę łososia jest do bani. Jak sobie poradzą z tym Stawy Milickie nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium 45 zł za kg tuszy z łososia. 18.12.22, 22:31 zlamas-kutany napisał: > Przed chwilą w Warszawie na ul Anielewicza. > Panie Glapiński, czas wziąć asystentki pod pachę i na zakupy po karpia. U mnie karpia nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: 45 zł za kg tuszy z łososia. 18.12.22, 22:33 Kartofel,kartofle ze szpyrka? Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: 45 zł za kg tuszy z łososia. 21.12.22, 22:45 szwampuch58 napisał: > Kartofel,kartofle ze szpyrka? Filet już po 69 zł. A dopiero środa. Sprzedawcy przesadzili i to wiedzą. W Wigilię kupisz za 29 zł. Filet. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: 45 zł za kg tuszy z łososia. 21.12.22, 22:58 Dzisiaj przygotowalem na sobote karpia,12 dzwoneczkow jak z obrazka,dwie glowy na zupe... wszystko do lodu czeka na sobote Kasa moja i "wuj" ci do tego,kartofel Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: 45 zł za kg tuszy z łososia. 21.12.22, 23:03 szwampuch58 napisał: > Dzisiaj przygotowalem na sobote karpia,12 dzwoneczkow jak z obrazka,dwie glowy > na zupe... wszystko do lodu czeka na sobote > Kasa moja i "wuj" ci do tego,kartofel Przepłaciłeś buraku. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Filet z karpia 89 zł kg. 19.12.22, 11:20 Nieeeee,kuzna jeszcze nie ocipialem hapsvod.pl/hapsvod/7,181831,29267970,kutia-na-uzwarze-prosto-z-zaporoza.html#s=BoxMMtCzol3 Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Wiesz, że karpia zawdzięczasz komunistom? 21.12.22, 23:52 zlamas-kutany napisał: > Przed chwilą w Warszawie na ul Anielewicza. > Panie Glapiński, czas wziąć asystentki pod pachę i na zakupy po karpia. A dokładnie haśle, które w 1947 roku słychać i widać było w całym kraju: „Karp na każdym wigilijnym stole w Polsce”. Wierzysz w Boga, nie głosujesz na PiS. To jest proste jak drut – przekonywał Donald Tusk Gott mit uns! Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Re: Filet z karpia 89 zł kg. 22.12.22, 10:58 To ty z Muranowa? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Filet z karpia 89 zł kg. 06.01.23, 21:44 mozart napisała: > To ty z Muranowa? Pozdrawiam! ??? Odpowiedz Link Zgłoś
zlamas-kutany A kalendarz tygodniowy formatu A5 - 41 zł 23.12.22, 15:59 w zeszłym roku taki sam koszt[wał od 15 do 20zł. Jakoś mnie nie pasuje do tych GUSowskich wyliczeń inflacji 17,5% Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: A kalendarz tygodniowy formatu A5 - 41 zł 23.12.22, 16:26 zlamas-kutany napisał: > w zeszłym roku taki sam koszt[wał od 15 do 20zł. > Jakoś mnie nie pasuje do tych GUSowskich wyliczeń inflacji 17,5% Wiesz dobrze, że GUS-owskie wyliczenia obejmują także lokomotywy, które ostatnio nieco potaniały. Jak się wczytasz uważniej to tam jest jest napisane, że ceny żywności i napojów alkoholowych średnio wzrosły o 22,3% w listopadzie w stosunku do listopada zeszłego roku. Mamy grudzień. Odpowiedz Link Zgłoś
zlamas-kutany Re: A kalendarz tygodniowy formatu A5 - 41 zł 23.12.22, 18:02 oby.watel napisał: > zlamas-kutany napisał: > > > w zeszłym roku taki sam koszt[wał od 15 do 20zł. > > Jakoś mnie nie pasuje do tych GUSowskich wyliczeń inflacji 17,5% > > Wiesz dobrze, że GUS-owskie wyliczenia obejmują także lokomotywy, które ostatni > o nieco potaniały. Jak się wczytasz uważniej to tam jest jest napisane, że ceny > żywności i napojów alkoholowych średnio wzrosły o 22,3% w listopadzie w stosun > ku do listopada zeszłego roku. Mamy grudzień. > Ciekawe ile wzrosła ochrona ZQ? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Filet z karpia 89 zł kg. 23.12.22, 18:04 next.gazeta.pl/next/7,151003,29295155,karp-tani-jak-barszcz-biedronka-i-lidl-z-olbrzymia-promocja.html#do_w=52&do_v=478&do_st=RS&do_sid=603&do_a=603&s=BoxBizMT&do_upid=478_ti&do_utid=29295155&do_uvid=1671796128109 Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Filet z karpia 89 zł kg. 06.01.23, 14:35 Bilet na pociąg droży niż bilet na samolot. Wkrótce: bilet komunikacji miejskiej droższy niż taksówka. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Filet z karpia 89 zł kg. 06.01.23, 14:44 oby.watel napisał: > Bilet na pociąg droży niż bilet na samolot. Wkrótce: bilet komunikacji miejskie > j droższy niż taksówka. Możesz coś więcej napisać dając link? Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Karp po 8-9 zł :))))))))))) 06.01.23, 15:02 Re: Filet z karpia 89 zł kg. zlamas-kutany napisał: > Przed chwilą w Warszawie na ul Anielewicza. > Panie Glapiński, czas wziąć asystentki pod pachę i na zakupy po karpia. Co nie zostało sprzedane zostaje sprzedane przy minimalnym zysku. Mamy możliwość dostarczyć żywą rybę specjalistycznym transportem (baseny z wodą + natlenianie) w każdy rejon kraju. Karpia trzeba karmić, a 3 letnie już tak nie rosną jak narybek. 4 letniej sztuki nie opłaca się utrzymywać. allegrolokalnie.pl/oferta/karp-zywy-hurt-cena-9-zl-kg-sprzedaz-karpia Była próba sprawdzania tradycji. Wybrałem łososia. Był przepyszny. Ludzie, nauczcie się, że faktyczną cenę dyktuje konsument. Możesz sobie zażyczyć za rybę i milion za kg, ale kto od ciebie to kupi poza kretynami? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Karp po 8-9 zł :))))))))))) 06.01.23, 23:50 > allegrolokalnie.pl/oferta/karp-zywy-hurt-cena-9-zl-kg-sprzedaz-karpia To jest cena hurtowa z odbiorem własnym. Cena hurtowa benzyny 95 w Orlenie to 5,137 zł za litr. Jedz i tankuj. 🤣🤣🤣 S. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium To už se nevrátí 07.01.23, 04:41 zlamas-kutany napisał: > Przed chwilą w Warszawie na ul Anielewicza. > Panie Glapiński, czas wziąć asystentki pod pachę i na zakupy po karpia. Dyrektywa Omnibus obowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Filet z karpia 89 zł kg. 09.01.23, 14:30 zlamas-kutany napisał: > Przed chwilą w Warszawie na ul Anielewicza. > Panie Glapiński, czas wziąć asystentki pod pachę i na zakupy po karpia. > Zmień pracę i weż kredyt :) Odpowiedz Link Zgłoś