Dodaj do ulubionych

Fakty i Wiadomości

21.12.22, 06:28
łżą.:)

m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/fakty-wiadomosci-wydarzenia-kto-bardziej-bezstronny-prowadzacy
Obserwuj wątek
    • topiramax Re: Fakty i Wiadomości 21.12.22, 08:53
      Teraz na to wpadłeś czy piszesz ku przestrodze?
      • superspec1 Re: Fakty i Wiadomości 21.12.22, 09:16
        Ku przestrodze.:)
        • janonet4 Re: Fakty i Wiadomości 29.12.22, 05:43
          Propaganda sukcesu & PRL
    • szwampuch58 Re: Fakty i Wiadomości 21.12.22, 09:39
      Jest sukces Qrwizji,nominacja do Oscars za kaskaderke na zywo
      • superspec1 Re: Fakty i Wiadomości 21.12.22, 10:57
        Nie oglądam Qurwizji i nie wiem o co chodzi.:)
        • szwampuch58 Re: Fakty i Wiadomości 21.12.22, 11:22
          Pogielo cie,ja ogladam,buhahahaha
    • adam111115 Re: Fakty i Wiadomości 21.12.22, 11:04
      Chyba nie do końca zrozumiałeś artykuł jeśli stawiasz taką tezę.

"Obowiązkiem - krytyka rządu" Komentując wyniki tych badań, medioznawca z UJ prof. Jacek Dąbała podkreśla zasadniczy fakt: - Przede wszystkim musimy zwrócić uwagę na to, że w przypadku „Wiadomości” i „Faktów” mamy do czynienia z dwoma bardzo różnymi mediami. Jedno z nich jest medium państwowym, drugie – prywatnym. To państwowe medium stało się stronnicze i w istocie jest medium rządowym. Natomiast medium prywatne realizuje program wynikający z najlepszych standardów anglosaskich, niezależnych. Nasz rozmówca akcentuje: - Gdy od tej strony spojrzymy na zagadnienie, widzimy, że jeżeli program informacyjny chwali rząd, czyli jest stronniczy, to z gruntu staje się programem propagandowym. Natomiast obowiązkiem każdego programu informacyjnego jest przede wszystkim krytykowanie rządu możliwie najbardziej bezstronnie i niechwalenie go. Decyzje dobrego rządu same się chwalą zaś program informacyjny tylko o tym informuje. Jakiekolwiek wyniki badań wskazujące na cokolwiek innego mogą tylko (jeśli nie weźmiemy pod uwagę tych proporcji) dawać niewłaściwy obraz.

Czytaj więcej na: www.wirtualnemedia.pl/artykul/fakty-wiadomosci-wydarzenia-kto-bardziej-bezstronny-prowadzacy
      • j-k bzdury-zadaniem mediow NIE jest krytykowanie Rzadu 28.12.22, 14:56
        bzdury - zadaniem mediow NIE jest krytykowanie Rzadu

krytyka Rzadu - jest zadaniem oPOzycji.

a zadaniem mediow jest rzetelne informowanie o dzialaniach i decyzjach Rzadu i o efektach tych dzialan.

Biorac powyzsze pod uwage: obecna TVP bawi sie dziecinne chwalenie Rzadu

a TVN - pewnie na zasadzie rownowagi (politycznej) przegina w druga strone

- bawiac sie nie w krytyke, lecz w krytykanctwo.
    • no-popis Re: Fakty i Wiadomości 21.12.22, 20:42
      superspec1 napisał(a):

> łżą.:)
      >
      > m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/fakty-wiadomosci-wydarzenia-kto-bardziej-bezstronny-prowadzacy
      Nic dodać, nic ująć. Tak jest tzn jest " qurvizja" i jest WSI 24.
      • prze.nick Re: Fakty i Wiadomości 22.12.22, 00:51
        tyle, że WSI24 jest teraz ramieniem zbrojnym amerykańskiego giganta medialnego, który ingeruje w politykę wewnętrzną naszego państwa. Niemcy by na taki numer nie pozwolili. Nawet teraz próbują zablokować przejęcie ProSiebenSat.1 Media przez wewnątrzunijną firmę Berlusconiego nakładając 30 procentowy limit.
        www.wirtualnemedia.pl/artykul/silvio-berlusconi-prosiebensat-1-niemcy-austria-mediaforeurope-mediaset
        • no-popis Re: Fakty i Wiadomości 22.12.22, 05:23
          prze.nick napisał:

> tyle, że WSI24 jest teraz ramieniem zbrojnym amerykańskiego giganta medialnego,
          > który ingeruje w politykę wewnętrzną naszego państwa.
          Zastanów się co za bzdury napisałeś. Prywatna, amerykańska firma zbrojnym ramieniem :) A co ten gigant ma wspólnego z rządem amerykańskim?
          Zakazać filmów amerykańskich w kinach?
          >Niemcy by na taki numer
          > nie pozwolili. Nawet teraz próbują zablokować przejęcie ProSiebenSat.1
          A sądzisz, że należy brać przykład z państwa niemieckiego?
          Kaczyński miał szansę to uregulować ten rynek, rynek medialny, ograniczyć wpływy np ONET, które nadzorował Schroeder z GAzprom ale jest tchórzem.
          • prze.nick Re: Fakty i Wiadomości 22.12.22, 06:51
            Ten gigant medialny jest właścicielem między innymi CNN.
            A po czyjej stronie w rozgrywkach Demokraci - Republikanie się opowiada w Ameryce chyba nie muszę tłumaczyć.
            • no-popis Re: Fakty i Wiadomości 22.12.22, 14:49
              prze.nick napisał:

> Ten gigant medialny jest właścicielem między innymi CNN.
              > A po czyjej stronie w rozgrywkach Demokraci - Republikanie się opowiada w Amery
              > ce chyba nie muszę tłumaczyć.
              Nie ma to znaczenia w mojej wypowiedzi. To ich sprawa i ich prawo po wybierać sobie stronę. To Wolność !
              Natomiast nie odpowiedzialeś na mój komentarz, że Kaczyński mógł tu wiele zdziałać ale jest tchorzem.
              • prze.nick Re: Fakty i Wiadomości 22.12.22, 21:19
                Nie Kaczyński a Duda, który zawetował ustawę lex TVN
                • no-popis Re: Fakty i Wiadomości 25.12.22, 23:41
                  prze.nick napisał:

> Nie Kaczyński a Duda, który zawetował ustawę lex TVN

A kto tego Dudę stworzył?
                  • stasi1 Re: Fakty i Wiadomości 28.12.22, 09:52
                    To była ustawa przeciwko TVN? Bo PiS ją inaczej nazywał. I chyba nie mają pretensji o to że Duda ją zawetował.
        • stasi1 Re: Fakty i Wiadomości 22.12.22, 09:50
          W jaki sposób ingeruje w naszą politykę? Pokazując jaki to kryształ jest Banaś? Albo jak ukrywani morderstwo Igora Stachowiaka?
        • adam111115 Re: Fakty i Wiadomości 22.12.22, 14:09
          Jak się nazywa partia tvn w Sejmie? Bo chyba coś mi umknęło.
          • no-popis Re: Fakty i Wiadomości 28.12.22, 10:13
            adam111115 napisał:

> Jak się nazywa partia tvn w Sejmie? Bo chyba >coś mi umknęło.
            Oj jak wiele Ci umknęło i umyka.
            • adam111115 Re: Fakty i Wiadomości 28.12.22, 10:25
              Łamiesz umowę?
          • no-popis przepraszam Adam 28.12.22, 10:26
            adam111115 napisał:

> Jak się nazywa partia tvn w Sejmie? Bo chyba coś mi umknęło.
            Odpowiadałem wcześniej Adamowi.eu. i ... z rozpędu mimo naszej umowy nawiązałem polemikę z Tobą wbrew naszej umowie. Bardzo przepraszam za omyłkę : Adam-Adam. Jestem trochę wyluzowany na wakacjach i mało szczegółowo zerknąłem w komórkę.
            Nie powtórzy się !
    • blablastoteles Re: Fakty i Wiadomości 28.12.22, 14:38
      Różnica polega na tym, że TVPiS formatuje rzeczywistość zgodnie z oczekiwaniami rządzących, a TVN interpretuje ją zgodnie z preferencjami swoich widzów ;)
      • x2468 Re: Fakty i Wiadomości 28.12.22, 22:44
        I do tego bije murzynów.
        • blablastoteles Re: Fakty i Wiadomości 29.12.22, 08:18
          Murzyna nie ruszy chyba że antyszczepionkowiec.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka