superspec1 21.12.22, 06:28 łżą.:) m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/fakty-wiadomosci-wydarzenia-kto-bardziej-bezstronny-prowadzacy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
topiramax Re: Fakty i Wiadomości 21.12.22, 08:53 Teraz na to wpadłeś czy piszesz ku przestrodze? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Fakty i Wiadomości 21.12.22, 09:39 Jest sukces Qrwizji,nominacja do Oscars za kaskaderke na zywo Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: Fakty i Wiadomości 21.12.22, 10:57 Nie oglądam Qurwizji i nie wiem o co chodzi.:) Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Fakty i Wiadomości 21.12.22, 11:22 Pogielo cie,ja ogladam,buhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Fakty i Wiadomości 21.12.22, 11:04 Chyba nie do końca zrozumiałeś artykuł jeśli stawiasz taką tezę. "Obowiązkiem - krytyka rządu" Komentując wyniki tych badań, medioznawca z UJ prof. Jacek Dąbała podkreśla zasadniczy fakt: - Przede wszystkim musimy zwrócić uwagę na to, że w przypadku „Wiadomości” i „Faktów” mamy do czynienia z dwoma bardzo różnymi mediami. Jedno z nich jest medium państwowym, drugie – prywatnym. To państwowe medium stało się stronnicze i w istocie jest medium rządowym. Natomiast medium prywatne realizuje program wynikający z najlepszych standardów anglosaskich, niezależnych. Nasz rozmówca akcentuje: - Gdy od tej strony spojrzymy na zagadnienie, widzimy, że jeżeli program informacyjny chwali rząd, czyli jest stronniczy, to z gruntu staje się programem propagandowym. Natomiast obowiązkiem każdego programu informacyjnego jest przede wszystkim krytykowanie rządu możliwie najbardziej bezstronnie i niechwalenie go. Decyzje dobrego rządu same się chwalą zaś program informacyjny tylko o tym informuje. Jakiekolwiek wyniki badań wskazujące na cokolwiek innego mogą tylko (jeśli nie weźmiemy pod uwagę tych proporcji) dawać niewłaściwy obraz. Czytaj więcej na: www.wirtualnemedia.pl/artykul/fakty-wiadomosci-wydarzenia-kto-bardziej-bezstronny-prowadzacy Odpowiedz Link Zgłoś
j-k bzdury-zadaniem mediow NIE jest krytykowanie Rzadu 28.12.22, 14:56 bzdury - zadaniem mediow NIE jest krytykowanie Rzadu krytyka Rzadu - jest zadaniem oPOzycji. a zadaniem mediow jest rzetelne informowanie o dzialaniach i decyzjach Rzadu i o efektach tych dzialan. Biorac powyzsze pod uwage: obecna TVP bawi sie dziecinne chwalenie Rzadu a TVN - pewnie na zasadzie rownowagi (politycznej) przegina w druga strone - bawiac sie nie w krytyke, lecz w krytykanctwo. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Fakty i Wiadomości 21.12.22, 20:42 superspec1 napisał(a): > łżą.:) > > m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/fakty-wiadomosci-wydarzenia-kto-bardziej-bezstronny-prowadzacy Nic dodać, nic ująć. Tak jest tzn jest " qurvizja" i jest WSI 24. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Fakty i Wiadomości 22.12.22, 00:51 tyle, że WSI24 jest teraz ramieniem zbrojnym amerykańskiego giganta medialnego, który ingeruje w politykę wewnętrzną naszego państwa. Niemcy by na taki numer nie pozwolili. Nawet teraz próbują zablokować przejęcie ProSiebenSat.1 Media przez wewnątrzunijną firmę Berlusconiego nakładając 30 procentowy limit. www.wirtualnemedia.pl/artykul/silvio-berlusconi-prosiebensat-1-niemcy-austria-mediaforeurope-mediaset Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Fakty i Wiadomości 22.12.22, 05:23 prze.nick napisał: > tyle, że WSI24 jest teraz ramieniem zbrojnym amerykańskiego giganta medialnego, > który ingeruje w politykę wewnętrzną naszego państwa. Zastanów się co za bzdury napisałeś. Prywatna, amerykańska firma zbrojnym ramieniem :) A co ten gigant ma wspólnego z rządem amerykańskim? Zakazać filmów amerykańskich w kinach? >Niemcy by na taki numer > nie pozwolili. Nawet teraz próbują zablokować przejęcie ProSiebenSat.1 A sądzisz, że należy brać przykład z państwa niemieckiego? Kaczyński miał szansę to uregulować ten rynek, rynek medialny, ograniczyć wpływy np ONET, które nadzorował Schroeder z GAzprom ale jest tchórzem. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Fakty i Wiadomości 22.12.22, 06:51 Ten gigant medialny jest właścicielem między innymi CNN. A po czyjej stronie w rozgrywkach Demokraci - Republikanie się opowiada w Ameryce chyba nie muszę tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Fakty i Wiadomości 22.12.22, 14:49 prze.nick napisał: > Ten gigant medialny jest właścicielem między innymi CNN. > A po czyjej stronie w rozgrywkach Demokraci - Republikanie się opowiada w Amery > ce chyba nie muszę tłumaczyć. Nie ma to znaczenia w mojej wypowiedzi. To ich sprawa i ich prawo po wybierać sobie stronę. To Wolność ! Natomiast nie odpowiedzialeś na mój komentarz, że Kaczyński mógł tu wiele zdziałać ale jest tchorzem. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Fakty i Wiadomości 22.12.22, 21:19 Nie Kaczyński a Duda, który zawetował ustawę lex TVN Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Fakty i Wiadomości 25.12.22, 23:41 prze.nick napisał: > Nie Kaczyński a Duda, który zawetował ustawę lex TVN A kto tego Dudę stworzył? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Fakty i Wiadomości 28.12.22, 09:52 To była ustawa przeciwko TVN? Bo PiS ją inaczej nazywał. I chyba nie mają pretensji o to że Duda ją zawetował. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Fakty i Wiadomości 22.12.22, 09:50 W jaki sposób ingeruje w naszą politykę? Pokazując jaki to kryształ jest Banaś? Albo jak ukrywani morderstwo Igora Stachowiaka? Odpowiedz Link Zgłoś
adam111115 Re: Fakty i Wiadomości 22.12.22, 14:09 Jak się nazywa partia tvn w Sejmie? Bo chyba coś mi umknęło. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Fakty i Wiadomości 28.12.22, 10:13 adam111115 napisał: > Jak się nazywa partia tvn w Sejmie? Bo chyba >coś mi umknęło. Oj jak wiele Ci umknęło i umyka. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis przepraszam Adam 28.12.22, 10:26 adam111115 napisał: > Jak się nazywa partia tvn w Sejmie? Bo chyba coś mi umknęło. Odpowiadałem wcześniej Adamowi.eu. i ... z rozpędu mimo naszej umowy nawiązałem polemikę z Tobą wbrew naszej umowie. Bardzo przepraszam za omyłkę : Adam-Adam. Jestem trochę wyluzowany na wakacjach i mało szczegółowo zerknąłem w komórkę. Nie powtórzy się ! Odpowiedz Link Zgłoś
blablastoteles Re: Fakty i Wiadomości 28.12.22, 14:38 Różnica polega na tym, że TVPiS formatuje rzeczywistość zgodnie z oczekiwaniami rządzących, a TVN interpretuje ją zgodnie z preferencjami swoich widzów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blablastoteles Re: Fakty i Wiadomości 29.12.22, 08:18 Murzyna nie ruszy chyba że antyszczepionkowiec. Odpowiedz Link Zgłoś