szczypawka.jadowita
21.12.22, 14:13
Ok. godzinę temu zamieściłem komentarz pod artykułem Łukasza Warzechy "Antypaństwowy wywiad generała Pytla" w Rzepie, oskarżający gen. Pytla o bezpodstawne zarzuty pod adresem PIS i sabotaż państwa. Po ok. pół godzinie chciałem uzupełnić go o cytat z TVN24 i zobaczyłem, że zniknęły wszystkie komentarze i brak możliwości komentowania. Te praktyki są tak szmatławe, że należy publicznie o tym powiedzieć.
Galopujący Major w Krytyce Politycznej opublikował artykuł o podobnej wymowie. Spośród wielu głupstw, jakie napisał, wybierzmy jedno, zdaniem autora kluczowe:
"No i wreszcie, skoro skala agentury jest tak oczywista i tak wyraźnie widzi to Pytel, to czemu nie widzą jej Amerykanie i na pełnych obrotach współpracują z Polską w sprawie wojny z Rosją?"
Odpowiedź mamy, dla Warzechy i dla Majora. Cytuję za TVN24:
"Krzysztof Hetman zwrócił uwagę, że "tan pan został zatrzymany zaraz po wizycie szefa CIA w Polsce". - Zaraz po tym Polska wydaliła kilkudziesięciu "dyplomatów" rosyjskich z terenu Rzeczpospolitej. We wrześniu tego roku Departament Stanu poinformował, że ma wiedzę o politykach, którzy są niejako pod wpływem służb rosyjskich i jeśli się nie opamiętają, to Departament Stanu zacznie to ujawniać[/u] - mówił."
TVN24, 11 grudnia 2022,
U Warzechy i u Majora jest więcej podobnych złotych myśli. Major nie rozumie:
"... z jednej strony mamy rząd opanowany przez Kreml, ale z drugiej jednak pod silnym oddziaływaniem USA, i to takim, że wystarczył telefon do Dudy, aby wesprzeć wojskowo Ukrainę i całą tę agenturę ruską jednym pstryknięciem Bidena wyłączyć."
Dziwne, co nie? Otóż wiele rozumu nie potrzeba, żeby to sobie wyobrazić, nie trzeba nawet sobie wyobrażać.
W sąsiedniej Ukrainie bezkarnie działali agenci Jermak i Miedwiedczuk. O ile drugi został aresztowany i wymieniony, Jermak otwarcie oskarżany przez USA o agenturalność, pozostaje na stanowisku, wymieniani są tylko kolejni jego współpracownicy. Na innych współpracowników Jermaka, dodajmy. To wszystko wywołuje szereg wątpliwości i komentarzy odnośnie samego prezydenta Zelenskiego.
Coś podobnego może czekać i nas, po ewentualnych kolejnych oświadczeniach Departamentu Stanu. Z tą różnicą, że w systemie mafijnym, jaki wprowadził u nas PIS, szef wszystkich szefów nie posiada żadnego stanowiska rządowego, a rządzi wszystkim. Nie, nie jako poseł, jak to mylnie podają nasze media. Jako ojciec chrzestny, capo di tutti capi itd. Jako namiestnik.
W odróżnieniu od niego Jermak ma zasady, jest szefem kancelarii prezydenta Zelenskiego.
Do Warzechy ani Majora to nie trafi.