oszol-lom-z-rm 26.12.22, 12:14 dorzeczy.pl/opinie/385240/wolczyk-my-psychoprawica-przy-wigilijnym-stole.html - dwie społeczności które coraz bardziej się od siebie oddała naród pęka … Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies.na.czarnych Re: Pscychoprawica przy wigilijnym stole 26.12.22, 12:30 Horror panie, horror. Kiedyś takie teksty można było przeczytać jedynie nie w "Karuzeli", albo w "Szpilkach". Nawet pisownia jest groteskowa. Słowo "ksiądz" pisane z dużej litery jak co najmniej "Bóg". To naprawdę nie jest żadna przesada, bo młody Ksiądz, który po wznowionej kolędzie odwiedził wczoraj mój dom (w epicentrum "warszafki") stwierdził, że tam, gdzie od wejścia słychać telewizor z "całą prawdą całą dobę" domownicy rzucają się księżom do gardła... Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Pscychoprawica przy wigilijnym stole 26.12.22, 12:59 Sędzia tez piszemy często z dużej litery podobnie jak Wysoki Sąd Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Pscychoprawica przy wigilijnym stole 26.12.22, 13:01 :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Pscychoprawica przy wigilijnym stole 26.12.22, 13:12 Masz wyjątkowo dużo do powiedzenia … Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Pscychoprawica przy wigilijnym stole 26.12.22, 13:37 Zatkało mnie o przeczytaniu twojego super mądrego wpisu. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Pscychoprawica przy wigilijnym stole 26.12.22, 17:09 A mnie po twoim poprzednim wpisie zatkało Odpowiedz Link Zgłoś
weteran-czasu Re: Pscychoprawica przy wigilijnym stole 26.12.22, 16:01 Oszloł, nie kompromituj się. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Pscychoprawica przy wigilijnym stole 26.12.22, 12:34 Proponuje wolne od wigilii do trzech króli pozwoli w sam raz nacieszyć się świętami z rodziną, a to przecież rodzina jest najważniejsza,klub starych kawalerow i panienek konserwowanych powinien mnie poprzez....puk,puk,pochylony Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Pscychoprawica przy wigilijnym stole 26.12.22, 17:10 Widzę ze tez masz problemu w pisaniu ze smartfona Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Narod - to nie spolecznstwo. 26.12.22, 13:08 oszol-lom-z-rm napisał: > - dwie społeczności które coraz bardziej się od siebie oddała naród pęka … Narod - to kategoria historyczna. a to co aktualnie zyje - to Spoleczenstwo. a ze jego czesci sie coraz bardziej oddalaja. Niestety tak. Nie tylko nad Wisla. Problem nie o oddalaniu - lecz w KULTURZE tego oddalania. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Narod - to nie spolecznstwo. 26.12.22, 13:13 W USA jest to samo tylko jeszcze ostrzej Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: Narod - to nie spolecznstwo. 26.12.22, 13:17 oszol-lom-z-rm napisał: > W USA jest to samo tylko jeszcze ostrzej No tosz to napisalem. - to "oddalanie sie " sie od siebie grup spolecznych - to nie jest jakas polska specyfika. Historycznie biorac - ta sinusoida, to falowanie - co jakis czas ma miejsce w historii. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Narod - to nie spolecznstwo. 26.12.22, 13:40 > Historycznie biorac - ta sinusoida, to falowanie - co jakis czas ma miejsce w historii. Tym jednym zdaniem zadałeś oszołomowi temat do przemyślenie na cały dzień, albo i dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k jestem spokojny :) 26.12.22, 13:52 pies.na.czarnych napisała: > Tym jednym zdaniem zadałeś oszołomowi temat do przemyślenie na cały dzień, albo i dłużej. Jestem spokojny - ze te ten temat porzuci - i znajdzie jakis nowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: jestem spokojny :) 26.12.22, 15:03 Falowanie znaczy się ze trendy dechrystianizacyjne ustąpią i nastąpi rekonkwista Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: jestem spokojny :) 26.12.22, 15:40 "Falowanie znaczy się ze trendy dechrystianizacyjne ustąpią i nastąpi rekonkwista" Rekonkwista to niekoniecznie, natomiast swoją falę znów przeżyją muzułmanie. Połowa polskich katolików nawet nie będzie widziała żadnej różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: jestem spokojny :) 26.12.22, 17:11 Fali islamizacji także wy powinniście się obawiać Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: jestem spokojny :) 27.12.22, 05:34 " Fali islamizacji także wy powinniście się obawiać " My się faktycznie obawiamy. Wy niby też moglibyście, ale biorąc pod uwagę, na jakich podstawach oparta jest wasza wiara, to potencjalnie szybko przejdziecie na Islam. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: jestem spokojny :) 27.12.22, 06:27 Islam i chrześcijaństwo są jak noc i dzień jak ogień i woda nic bardziej przeciwstawnego nie znajdziecie poza ateizmem i lewactwem oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: jestem spokojny :) 27.12.22, 13:08 "Islam i chrześcijaństwo są jak noc i dzień jak ogień i woda nic bardziej przeciwstawnego nie znajdziecie poza ateizmem i lewactwem oczywiście " Pisząc "wasza" nie mam na myśli chrześcijan w ogólności, tylko odmianę, którą Ty reprezentujesz. Z muzułmanami łączy was niechęć, a okazjonalnie nienawiść do innych. Jakoś przełknięcie, że dla muzułmanów Miriam nie jest matką boską, tylko szczególnie czczoną kobietą, a Jezus wielkim prorokiem był, a nie osobą boską. Większość z Was i tak przecież tego nie pojmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
yabbaryt Re: Pscychoprawica przy wigilijnym stole 26.12.22, 16:06 W sumie troche prawdy w tym jest. Generalnie nie utrzymujemy już kontaktów z ludziami u których non stop leci TVN. A parę egzemplarzy znaliśmy. I my i oni jesteśmy zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Pscychoprawica przy wigilijnym stole 26.12.22, 17:12 To grozi rozpadem kraju na dwie części wzdluz zaborczych granic ! Odpowiedz Link Zgłoś
yabbaryt Re: Pscychoprawica przy wigilijnym stole 26.12.22, 17:36 jak mam do wyboru z jednej strony rozpad kraju a z drugiej, że moje dzieci będą wychowywane przez edukatorów typu Biedroń to chyba wolę rozpad kraju. Na szczęście mieszkam na terenie Kongresówki. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Pscychoprawica przy wigilijnym stole 26.12.22, 18:24 Ja niestety mieszkam w Wielkopolsce centralnej pod Poznaniem Odpowiedz Link Zgłoś
yabbaryt Re: Pscychoprawica przy wigilijnym stole 26.12.22, 18:27 Współczuję, ale może będzie wymiana ludności i domów? Pracowałem w Poznaniu prawie 9 lat i bardzo mi się podobały tamtejsze okolice. Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: Pscychoprawica przy wigilijnym stole 26.12.22, 20:32 Wymiana ludności jak w 1945? Odpowiedz Link Zgłoś
hordol przestańcie krakać 26.12.22, 21:01 żadnego rozpadu PL nie będzie ale ogólnie rzecz biorąc Europa schodzi na psy i to jest problem Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: przestańcie krakać 26.12.22, 22:04 Dzieją się dziś rzeczy które do niedawna były niewyobrażalne Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: przestańcie krakać 26.12.22, 22:20 "chcącemu nie dzieje się krzywda" Europa jaką znaliśmy zniknie za góra kilkadziesiąt lat Odpowiedz Link Zgłoś
oszol-lom-z-rm Re: przestańcie krakać 27.12.22, 06:28 Nie macie nawet świadomości z istniejącego o postępującego zagrożenia ze str islamu Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Pscychoprawica przy wigilijnym stole 27.12.22, 07:45 No i jakie wnioski Ci się nasuwaja po przeczytaniu tego artykułu? Co sadzisz o autorce tekstu? Co sądzisz o gazecie, która takie teksty wybija w święta na pierwszy plan? Bo jak kojarzę zwiększenie podziału społeczeństwa po rządach opcji, którą popiera KK. Odpowiedz Link Zgłoś