Dodaj do ulubionych

"Koledzy z Prawa i Sprawiedliwości"

27.12.22, 08:54
Tak o PISie wyraził się któryś z przedstawicieli opozycji (chyba z PO). Koledzy nie rodzina, kolegów się wybiera.
Trend widać doskonale, koledzy nie dadzą sobie krzywdy zrobić, gruba kreska rysuje się coraz wyraźniej. Już otwarcie, prawie oficjalnie. A jakby co, "koledzy z Prawa i Sprawiedliwości" nie zapomną o "przyjaciołach z Platfrormy Obywatelskiej".

Tylko po co głosować na opozycję, która w pierwszej kolejności myśli o bezkarności dla zdrajców, agentów, aferzystów i złodziei? I kontynuacja, i rozszerzenie PISowskiego "programu rujnowania finansów Polski".

Jak tak dalej, to nie tylko nie zagłosuję. Postaram się, żeby nie zagłosowało więcej takich jak ja.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: "Koledzy z Prawa i Sprawiedliwości" 27.12.22, 10:57
      POPiS wywodzi sie" styropianu", te leniwe nieudaczniki zgromadzili sie w Solidarnosci i konsekwetnie "kroja" ten kraj do wlasnych korzysci
    • j-k o posle z innego ugrupowania - mozna powiedziec... 27.12.22, 14:03
      "kolega" - jesli w kuluarach dyskutowalo sie np. przy kawie nad jakas ustawa.

slowo to oznacza tylko - ze sie z jakichs spowodow znamy i rozmawiamy.
      • pies.na.czarnych Re: o posle z innego ugrupowania - mozna powiedzi 27.12.22, 14:11
        kolega (n.)
        kolega, brat pijący, kumpel, współpracownik, towarzysz, brat, konwers, fr., zakonnik, brat zakonny, brat świecki, brat świecki, brat zakonny, brat, zakonnik, współpracownik, pomocnik, pomocnik, zastępca, zastępca, brat cechowy, brat cechowy, brat handlowy, kolega, towarzysz, towarzysz, gabber, kolega, facet
        • horpyna4 Re: o posle z innego ugrupowania - mozna powiedzi 27.12.22, 14:56
          Można też tak powiedzieć ironicznie. W przypadku innego ugrupowania często się to zdarza.
          • pies.na.czarnych Re: o posle z innego ugrupowania - mozna powiedzi 27.12.22, 14:59
            W Polsce słowo "kolega" niesłusznie przypisuje się pod jedno znaczenie tego słowa.
          • szczypawka.jadowita Re: o posle z innego ugrupowania - mozna powiedzi 27.12.22, 21:26
            To nie było ironiczne. Bliżej sensu słowa kumpel, serdeczne.
            • yoma Re: o posle z innego ugrupowania - mozna powiedzi 27.12.22, 22:09
              Jasne, bo nawet nie wiesz, który to był, ale wiesz, że wypowiadał się z czułością.
              • szczypawka.jadowita Re: o posle z innego ugrupowania - mozna powiedzi 28.12.22, 16:44
                Bo właśnie to uderzyło mnie najbardziej, jako ilustracja trendu, nie nazwisko, właściwie bez znaczenia. Może nie z czułością i nie serdecznie (śpieszyłem się), ale lepiej niż neutralnie, tak po koleżeńsku, życzliwie.
                Z pogwałceniem wszelkich zasad, za wyjątkiem "rączka rączkę...".

Nie po drodze mi.
    • stasi1 Re: "Koledzy z Prawa i Sprawiedliwości" 27.12.22, 14:59
      Ale takich jak ty będziesz wybierał wśród oczywiście zwolenników PiSu? To miałoby sens
      • no-popis Re: "Koledzy z Prawa i Sprawiedliwości" 28.12.22, 15:16
        stasi1 napisał:

> Ale takich jak ty będziesz wybierał wśród oczywiście zwolenników PiSu? To miało
        > by sens

Kluczem do wygranych jest zainteresowanie nie zdecydowanymi zwolennikami PiSu ale tymi , jak to nazywacie, symetrystami czyli niezdecydowanymi na kogo głosować i niebędącymi fanami żadnej partii.
        Nie wiem czy jesteś w stanie w to uwierzyć ale istnieje świat poza światem popis.
        • stasi1 Re: "Koledzy z Prawa i Sprawiedliwości" 30.12.22, 10:03
          Oczywiście wiem o tym. Ciebie nic nie odwiedzie od popierania Kaczyńskiego. Ale są tacy którzy tetaz popierają ale nie wszystko in się oodoba. Ci mogą nie iść na wybory
    • yoma Re: "Koledzy z Prawa i Sprawiedliwości" 27.12.22, 15:25
      A kolegów z pracy wybierasz?
      • szczypawka.jadowita Re: "Koledzy z Prawa i Sprawiedliwości" 27.12.22, 21:27
        Oczywiście, jeśli tylko mogę. A właściwie, tak.
        • yoma Re: "Koledzy z Prawa i Sprawiedliwości" 27.12.22, 22:08
          To ciekawe, czym się właściwie zajmujesz, skoro nikt inny na całym świecie tego nie robi.

Bo widzisz, dla takiego posła parlamentarzysta z Rede Sustentabilidade czy Rassemblement national to też kolega, choćby go w życiu nie spotkał. Kolega parlamentarzysta.
    • pies.na.czarnych Re: "Koledzy z Prawa i Sprawiedliwości" 27.12.22, 16:26
      Tusk. Nowe nagranie z klockami LEGO

natemat.pl/458662,ja-tego-tak-nie-zostawie-donald-tusk-mowi-o-durniach-z-pis-i-rafinerii
    • hordol o ja pierniczę !!!! nie zagłosujesz mówisz 27.12.22, 22:13
      zaprawdę straszna twa kara dla kołalicji będzie
      • x2468 Re: o ja pierniczę !!!! nie zagłosujesz mówisz 27.12.22, 23:26
        Największą karą będzie sprzedaż Lotosu Rosjanom.
    • no-popis Re: "Koledzy z Prawa i Sprawiedliwości" 28.12.22, 07:43
      szczypawka.jadowita napisała:

> Tak o PISie wyraził się któryś z przedstawicieli opozycji (chyba z PO). Koledzy
      > nie rodzina, kolegów się wybiera.
      > Trend widać doskonale, koledzy nie dadzą sobie krzywdy zrobić, gruba kreska rys
      > uje się coraz wyraźniej. Już otwarcie, prawie oficjalnie. A jakby co, "koledzy
      > z Prawa i Sprawiedliwości" nie zapomną o "przyjaciołach z Platfrormy Obywatelsk
      > iej".
      >
      > Tylko po co głosować na opozycję, która w pierwszej kolejności myśli o bezkarno
      > ści dla zdrajców, agentów, aferzystów i złodziei? I kontynuacja, i rozszerzenie
      > PISowskiego "programu rujnowania finansów Polski".
      Załóż uczciwie i otwarcie Partię " Reset" i zwlaczjcie wraz z propagandą Putina każdą szansẹ na zgodę narodową w podstawowych kwestiach.
      > Jak tak dalej, to nie tylko nie zagłosuję. Postaram się, żeby nie zagłosowało w
      > ięcej takich jak ja
      Nie zapomnij o agitacji w Tworkach!
      • szczypawka.jadowita Re: "Koledzy z Prawa i Sprawiedliwości" 28.12.22, 08:47
        Jakbyś wiedział, że Karski swój mandat europosła zdobył dzięki agitacji w takich środowiskach, a w Rosji to już standard, to byś się nie wychylał i nie walił w PIS i Putina.
        • no-popis Re: "Koledzy z Prawa i Sprawiedliwości" 28.12.22, 09:18

> Jakbyś wiedział, że Karski swój mandat europosła zdobył dzięki agitacji w takic
          > h środowiskach, a w Rosji to już standard, to byś się nie wychylał i nie walił
          > w PIS i Putina.
          PiS z Putinem ma bardzo mało wspólnego. Kolosoal ie mniej niż Ci co nie zainstalowali patriotów, likwidowali kednostki wojskowe na wschodzie Polski i mówili, że są niepotrzebne itd itp .Historyczne słowa z 2008 roku śp Lecha Kaczynskiego o tym zaświadczają. Jeżeli z tych powodów walę to w PO i Putina bo to oni robili RESET i zmierzali do aktywowania festiwalu piosenki radzieckiej w Zielonej Górze.
          Co do Karskiego to znowu łżesz. To były aktywista Głównej Komisji Rewizyjnej Rady Naczelnej SZSP w czasach Olka Kwaśniewskiego.
          • szczypawka.jadowita Re: "Koledzy z Prawa i Sprawiedliwości" 28.12.22, 09:29
            He he. Karski jest znany z organizacji głosowań w ośrodkach dla niepełnosprawnych umysłowo, sprawa była na tyle głośna, że ludzikowowi nie da się jej zagłuszyć. Ale za to uda się zdobyć dodatkowy rozgłos wokół osoby. Karskiego znaczy się.
            • no-popis Re: "Koledzy z Prawa i Sprawiedliwości" 28.12.22, 13:51

> He he. Karski jest znany z organizacji głosowań w ośrodkach dla niepełnosprawny
              > ch umysłowo, sprawa była na tyle głośna, że ludzikowowi nie da się jej zagłuszy
              > ć. Ale za to uda się zdobyć dodatkowy rozgłos wokół osoby. Karskiego znaczy się
              > .
              Nic nie zagłuszam. Ty pracujesz w ruskiej PrOpagandzie a ja w biznesie. Ty tu pracujesz q ja tu odpoczywam aczkolwiek ie teraz bo siedzę od tygodnia do 9 stycznia w odległym kraju na półkuli południowej i donoszą mi tylko owoce i wino. Cieplutko bo 32 stopni. W sobotę jadę na 3 dniowe safari. A Ty tu pracuj skoro lubisz ruble.
              • szwampuch58 Re: "Koledzy z Prawa i Sprawiedliwości" 28.12.22, 14:35
                Jachtem na te Safari czy statkiem po wungiel?
                • yoma Re: "Koledzy z Prawa i Sprawiedliwości" 28.12.22, 15:10
                  Yachtem, Yachtem. Jeden yachtem na safari, drugi ma dodatkowe ścięgna i jak tu ich nie kochać? 😆
          • szczypawka.jadowita Re: "Koledzy z Prawa i Sprawiedliwości" 28.12.22, 09:37
            Zapomniałem. Jak mogłem?

PiS z Putinem ma bardzo mało wspólnego.
            Tak samo Antoni nie ma nic wspólnego z łącznikiem mafii sołncewskiej GRU D'Amato. Antoni zarzekał się, że nie tylko nie ma nic wspólnego, ale nawet nie zna się z D'Amato, takie samo oświadczenie wywiesił D'Amato na swojej stronie (mam gdzieś zrzut ekranowy, bo strony nie dało się zapisać - "koncy w wodu"). Renomowany portal mail.ru powtórzył (jako jedyny, ani kremlin, ani agentura, ani pravda nie odważyły się) te oświadczenia. Na nieszczęście dla wymienionych znalazły się wspólne zdjęcia Antoniego z D'Amato i oświadczenia PISu i Putina znikły jak kamfora.
            • szczypawka.jadowita Re: "Koledzy z Prawa i Sprawiedliwości" 28.12.22, 16:50
              No i zamilkł nam ludzikow. Pewnie w swoich firmach w których jeszcze przed kryzysem płacił sekretarkom więcej niż 5 tysięcy na rękę. Albo na yachcie, przy odbiorniku radiokomunikacyjnym, w oczekiwaniu instrukcji. Kremlowscy inne sprawy mają teraz na głowie, nawet młodszy prapor nie ma dla niego czasu.
    • j-k Moj "Towarzysz Podrozy"... 28.12.22, 14:18
      okreslenie onegdaj powszechnie uzywane (w znaczeniu: - wspolpasazer)

- zanim tego slowa nie skompromitowal komunizm...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka