Dodaj do ulubionych

PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślicie

01.01.23, 09:30
Dlatego nie powinno dziwić, że tych samych wyobrażeń o społeczeństwie używa się też w Polsce do pognębienia przeciwnika. Robi to m.in. telewizja “Für Deutschland” rządowa i prezes Kaczyński. Bo dobrze rozumie, jak bardzo skuteczne są te techniki.
Mam nadzieję że skończą jak Putin
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 09:40
      tanebo001 napisał:

> [url=https://oko.press/piec-filarow-propagandy-kremla-goworit-moskwa]Dlatego ni
      > e powinno dziwić, że tych samych wyobrażeń o społeczeństwie używa się też w Pol
      > sce do pognębienia przeciwnika. Robi to m.in. telewizja “Für Deutschland” rządo
      > wa i prezes Kaczyński. Bo dobrze rozumie, jak bardzo skuteczne są te techniki.[
      > /url]
      > Mam nadzieję że skończą jak Putin

Nie ma więcej wspólnego niż ja myślę.

S.
    • krytykantka0.07 Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 09:51
      Co ma do tego Putin? Pisowcy działają w towarzystwie wzajemnej adoracji a ich decyzje wynikają z nienawiści I paranoi. Można te sytuację porównać do braku trzeźwej oceny sytuacji przez pijanych kierowców. Tylko że pijani kierowcy to potencjalni mordercy podczas gdy politycy dążący do skrajności w słowach i czynach to potencjalni rzeznicy narodu. Tak samo nie mają trzeźwej oceny sytuacji. Więc płacimy cenę ich nienawiści I paranoi.
      • tanebo001 Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 09:58
        Dużo ma wspólnego. Kto popiera PiS? Głównie ludzie po 65 roku życia. Czyli ci którzy żyli w PRL...
        • horpyna4 Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 10:18
          O, przepraszam. Ja przeżyłam w PRL całe 40 lat z dużym obrzydzeniem i w nowej rzeczywistości poczułam się od razu jak ryba w wodzie. Nie chcę powrotu do tamtych czasów, a PiS mi usiłuje je przywrócić. Nie popieram PiS tak samo, jak nie popierałam PZPR, bo to właściwie to samo. I całe moje otoczenie, nawet starsze ode mnie, myśli podobnie.

Mam wrażenie, że nabierają się głównie ci, co urodzili się w końcówce PRL i nie zdążyli dobrze poznać tamtej rzeczywistości. A ja z dzieciństwa pamiętam czasy Bieruta; jako kilkuletnie dziecko zostałam uświadomiona politycznie po tym, jak wparowałam kiedyś między zgromadzonych gości i opowiedziałam dowcip... na szczęście wśród gości nie było ubeków.

A co do podobieństwa do Putina, to nie tylko podobieństwo. Gorzej, bo to robienie Putinowi dobrze. Odkąd Macierewicz rozwalił nasz wywiad, żeby się podlizać Kremlowi, nie mam wątpliwości.
        • krytykantka0.07 Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 10:30
          Przecież PRL nie ma tu nic do rzeczy. Raczej chodzi o niezrozumienie historii. Na tzw patriotyzmie opiera się cała narracja pisowców. Tylko że patriotyzm nie oznacza nienawiści do Rosji. A strategia pisowcow jest budowana na poczuciu krzywdy. Dziwnym sposobem poczucie krzywdy czyli nienawiść do Rosji poparta paranoja prowadzi do...poczucia winy za holocaust I odpowiedzialności za polskie obozy. Dlatego politycy powinni znać skutki swoich decyzji. W sytuacji z uchodźcami na granicy białoruskiej był odstawiony...Holocaust Żydów. Ktoś to tak zobaczył? Pisowcy rasiści i antysemici. Peowcy sprawiedliwi wśród narodów świata. Uchodźcy to żydzi. A granica była POLSKIM OBOZEM. Teraz rehabilitujemy się...
          • hordol Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 10:33
            no ale tą nienawiść do Rosji opozycja też popiera i manifestuje (przynajmniej od wybuchu wojny)
            • krytykantka0.07 Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 10:41
              No brawo. Sam tusk powiedział, że on jest rusofobem. Rusofilie tylko symulował aby pisowców do większej rusofobii I paranoi doprowadzić. Tak działa polaryzacja w myśleniu grupowym. Politycy nie są zainteresowani skutkami swoich decyzji. Dlatego pisałam, że to potencjalni rzeznicy narodu. Bo to naród płaci cenę ich polaryzacji w myśleniu grupowym w kierunku nienawiści I paranoi. A rezultat to wojna.
              • tanebo001 Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 11:01
                Ale to twoje urojenia i tylko twoje. Sęk w tym że w Polsce wszyscy są równi i mają takie same prawa. A ty rościsz sobie prawo do decydowania za innych co mogą robić a czego nie mogą.
      • snajper55 Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 10:06
        krytykantka0.07 napisała:

> Co ma do tego Putin? Pisowcy działają w towarzystwie wzajemnej adoracji a ich d
        > ecyzje wynikają z nienawiści I paranoi. Można te sytuację porównać do braku trz
        > eźwej oceny sytuacji przez pijanych kierowców. Tylko że pijani kierowcy to pote
        > ncjalni mordercy podczas gdy politycy dążący do skrajności w słowach i czynach
        > to potencjalni rzeznicy narodu. Tak samo nie mają trzeźwej oceny sytuacji. Więc
        > płacimy cenę ich nienawiści I paranoi.

Mylisz się, to nie jest żadną paranoja, to nie pijani kierowcy. To są ludzie działający racjonalnie i rozsądnie. Ich celem jest osłabienie Unii, osłabienie Polski. Ich celem jest działanie w interesie Rosji i robią to od pierwszego dnia swoich rządów.

S.
        • krytykantka0.07 Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 10:13
          W tym przypadku ucieczka jest podobna do pogoni. Nienawiść do Rosji I paranoja z nią związana prowadzi do takich samych rezultatów jak miłość do Rosji. Sama się zastanawiam czy Putin pomaga ukraincom czy z nimi walczy. Bo im większa nienawiść do Rosji tym więcej ukraincow w Polsce i tym większe przywileje dla nich przy...licytowaniu się polityków.Tak działa nienawiść przy...strategii błędnego koła. Im więcej ukraincow zabieramy tym więcej do zabrania. No i tym większe koszty wszyscy ponoszą przy przeciaganiu wojny.
          • tanebo001 Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 10:24
            Czyli mamy miłować Rosję? A co to oznacza? Bo Rosja chce żebyśmy wyszli z NATO i Unii. Czy chcesz żeby stacjonowały w Polsce Rosyjskie wojska? Żeby na Kremlu decydowano kto ma nami rządzić? Żeby dzieci uczyły się rosyjskiego? Żeby polskie firmy mogły handlować tylko z rosyjską gospodarką która ma potencjał taki sam jak Górna Wolta? Tego chcesz? Bo dziś to oznacza "miłość do Rosji". A twój głos jest zdradą stanu.
            • krytykantka0.07 Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 10:36
              No bez przesady. Ja tylko napisałam w jaki sposób unikniemy ideologii gender. Poza tym od tego mamy polityków aby nam zapewnili pokoj i dobrobyt. Nie wojnę. Zatem to oni muszą się uczyć sztuki dyplomacji I ponosić odpowiedzialność za skutki swoich decyzji. W jaki sposób wtedy ułożą się relacje z Rosją sami zdecydują. Ale pamiętaj, że UE I NATO mają misję multikulti. To jest koniec państw narodowych. Nie ma przelewania z pustego w próżne. Przyjmuje się zasady unijne lub z UE wychodzi. Misja multikulti prowadzi do absurdu. Dumne ze swojej kultury i tradycji państwa są ofiarami rewolucji kulturowej.
              • tanebo001 Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 10:38
                A w czym ci przeszkadza gender?
                • krytykantka0.07 Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 10:46
                  W czym mi przeszkadza? Czy w czym przeszkadza pisowcom? Dla mnie ideologia gender to bluźnierstwo. Dzięki temu, że rzecznicy Żydów nie wyznają judaizmu. Bo udowadniają Bogu Żydów że się pomylił gdy sodomitów karał. Zatem należy go poprawić i wziąć ich w obronę. A jeszcze lepiej dać im przywileje. Czy to nadal ta sama religia? Poprawianie Boga to grzech przeciwko duchowi świętemu w chrześcijaństwie a bluźnierstwo w judaizmie.
        • hordol Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 10:21
          rząd wysyła pomoc do UA w tym militarną ( z naszych pieniędzy nota bene) idącą w dziesiątki miliardów złotych i jednocześnie działa w interesie Rosji?
          • tanebo001 Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 10:24
            Tak.
            • hordol Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 10:30
              ciekawe....
              pomoc ta, pośrednio lub bezpośrednio przyczynia się(mówiąc ogólnie) do zwiększenia przez UA zdolności do zabijania Rosjan
              potrafisz logicznie myśleć?
              • tanebo001 Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 10:37
                PiS dopiero teraz zdaje sobie sprawę co oznacza dotychczasowe postępowanie.
              • pies.na.czarnych Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 10:46
                > pomoc ta, pośrednio lub bezpośrednio przyczynia się(mówiąc ogólnie)

do jeszcze większej biedy w Polsce.
                • hordol Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 10:51
                  a to się zgadzam. jeżeli dajemy komuś kasę to nie mamy jej dla siebie.zwyczajna matematyka
                  ale kasa ta wzmacnia Ukrainę, a nie Rosję
                  • pies.na.czarnych Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 11:03
                    ta kasa osłabia Polskę i to cieszy Putina.
                    • hordol Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 11:15
                      ale jeśli przestaniemy dawać kasę UA to to też ucieszy Putina

twoja propozycja ....?
          • szczypawka.jadowita Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 10:45
            Tak. Bo inaczej nie może, co tłumaczy gen. Piotr Pytel:

W wyniku działań Bidena i Departamentu Stanu „rząd zostaje zmuszony do pomocy Ukrainie”. Dlatego że „znajdujemy się teraz na szczęście pod dużym oddziaływaniem Stanów Zjednoczonych”.
            • hordol Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 10:57
              yhy rząd pis jest bardzo prorosyjski ale,że spełnia polecenia USA więc jesteśmy w czołówce pomagających ukrainie
              bzdety do 10-tej potęgi wypisujesz
              • tanebo001 Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 11:02
                Inaczej - rząd jest prorosyjski ale doznał dychotomii gdy okazało się że jego wzór chce zniszczyć Polskę.
                • hordol Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 11:17
                  ta chęć zniszczenia Polski nie jest znowu aż tak jednoznacza jak się nam wmawia
                  • tanebo001 Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 11:22
                    A teksty o wkraczaniu rosyjskich wojsk do Warszawy czym są?
                    • hordol Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 11:27
                      tym samym czym teksty o wspólnym państwie ukraińsko-polskim
                    • hordol a ten tekst czym jest? 01.01.23, 11:31
                      www.rp.pl/historia/art7214631-ukraincy-twierdza-ze-zalozyli-polske
                      • szczypawka.jadowita Re: a ten tekst czym jest? 01.01.23, 13:30
                        To zupełnie inna historia.
              • pies.na.czarnych Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 11:06
                łaski nie robi. Pan każe sługa musi.
                • hordol Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 11:23
                  ku...wa, ale wymyślasz i kombinujesz jak koń pod górę
                  znasz zasadę "brzytwy Ockhama" ?
                  • szczypawka.jadowita Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 13:50
                    To też inna kwestia. To nie udowodnione twierdzenie, tylko akt woli i wiary.
    • qwardian Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 11:52
      Putin jest też Jude, jak Jarosław Kaczyński?
    • no-popis Re: PiS ma więcej wspólnego z Putinem niż myślici 01.01.23, 12:23
      tanebo001 napisał:

> [url=https://oko.press/piec-filarow-propagandy-kremla-goworit-moskwa]Dlatego ni
      > e powinno dziwić, że tych samych wyobrażeń o społeczeństwie używa się też w Pol
      > sce do pognębienia przeciwnika. Robi to m.in. telewizja “Für Deutschland” rządo
      > wa i prezes Kaczyński. Bo dobrze rozumie, jak bardzo skuteczne są te techniki.[
      > /url]
      > Mam nadzieję że skończą jak Putin
      >
      Weź pigułce rusko onuco.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka