Dodaj do ulubionych

Co to urffa w tej naszej Polsce teraz jest?

05.01.23, 05:57
Ten co ma chronić Konstytucję - łamie ją, tamten nie wpuści NIK do do kontroli,
jakiś ciul z zagranicy zerwie kontrakt na Karakale, tamci nie wykonują wyroków sądów bo im nie pasuje,
Kaczyński nie przeprasza choć wyrokiem skazany jako kłamca i zaskoczony, że ma płacić karę - jej się nie poddaje, codziennie tracimy milion euro za niewykonywanie wyroków, Szefowa Trybunału Konstytucyjnego odkryciem towarzyskim partyjnego bonzy, gotuje mu obiadki, Prezydent nocami biega podpisywać ustawy do partyjnych, sędziów karze się za wydane wyroki, Sejm przejmuje władzę sądowniczą i uchwala zwolnienie od odpowiedzialności karnej, łapówkarstwo, kupczenie stanowiskami,prokuratura bezwolna na usługach bonzów partyjnych, prasa, radio i telewizja partyjna utrzymywane z podatków wszystkich obywateli, kościół i ich kierownictwo zatracił umiar - i zatracił cel w jakim został powołany przez Chrystusa, ludzie czują strach w obecności policji.

CO TO URVA JEST?
Obserwuj wątek
    • man_sapiens Re: Co to urffa w tej naszej Polsce teraz jest? 05.01.23, 06:52
      > CO TO URVA JEST?

A to Polska właśnie. Juz Bismarck wiedział, że jak się chce zniszczyć Polskę to wystarczy żeby Polacy rządzili.
      • prze.nick Re: Co to urffa w tej naszej Polsce teraz jest? 08.01.23, 14:19
        żeby się posiłkować autorytetem takiej niemieckiej urffy to naprawdę trzeba nienawidzić Polaków
      • prze.nick Re: Co to urffa w tej naszej Polsce teraz jest? 08.01.23, 14:28
        więc Bismarck niszczył część Polski germanizacją?
    • topiramax Re: Co to urffa w tej naszej Polsce teraz jest? 05.01.23, 08:38
      Bezwstyd.
    • adam111115 Re: Co to urffa w tej naszej Polsce teraz jest? 05.01.23, 09:09
      Takie połączenie władzy mafijnej z powrotem do PRL. Co prawda jeszcze nie zakazali prywatnego biznesu czy nie zamknęli wolnych mediów jak ich guru na Węgrzech czy w Moskwie ale robią to innymi metodami, podwyżki cen energii o 700% skutecznie pozamykają prywatne firmy. Na TVN się mocno po raz drugi lub trzeci zasadzają ale tu mają zagwozdkę, bo to USA. No i tam wredna UE się będzie pluć.

Krótko, albo 276 mandatów opozycji na jesień i odpiłowanie mafii od władzy albo z tego kraju na dziesięciolecia nic nie będzie.
    • weteran-czasu Re: Co to urffa w tej naszej Polsce teraz jest? 05.01.23, 10:22
      Polską rządzi mafia, ot co!
    • 141288bs Re: Co to urffa w tej naszej Polsce teraz jest? 05.01.23, 10:44
      A jest to, że mając całą opozycję i jej otoczkę, która wszystko neguje, nikt nie POtrafi wskazać słusznej drogi do naprawy. Kilkanaście lat rządzenia obecnej opozycji - byli przy władzy lewacy, byli poprawni politycznie, byli chłopki we współrządzący z lewakami i inteligencją poprawną politycznie - chyba powinni mieć wiedzę i umiejętność rządzenia? - okazuje się co?, że nie potrafią określić się programowo tzn., że nie mają pojęcia o rządzeniu...i tak to jest.
      • krytykantka0.07 Re: Co to urffa w tej naszej Polsce teraz jest? 05.01.23, 11:13
        Przecież nie chodzi o naprawę Polski. Rządy głupców w demokracji nie przewidują strategów. Bo rząd światowy to stratedzy. Więc krok po kroku jego wizja się realizuje. Czyli gra w nieustanne dawanie. Tylko pretekst był potrzebny. Dlatego nie można było poradzić sobie z 30 tzw uchodźcami i trzeba było tysięcy, aby straszyć powtórką z 2015 roku...
    • m.c.hrabia Re: Co to urffa w tej naszej Polsce teraz jest? 05.01.23, 13:58
      prywatny folwark złodziej i oszustów.
    • emeryt-myslacy Re: Co to urffa w tej naszej Polsce teraz jest? 05.01.23, 14:21
      Ta krytykantka0.07 to jakiś ruski bot, nie znający języka polskiego i używający automatycznego tłumacza. Dlatego jej wpisy są takie głupie.
      • krytykantka0.07 Re: Co to urffa w tej naszej Polsce teraz jest? 05.01.23, 14:39
        A emeryt myślący to strażnik świętego ognia czyli czystości doktryny. Narracja ma być jedna i kropka. Ale gdy przychodzi mu popróbować własnego lekarstwa to wrzask o wolność mediów. Nie ma wolności mediów przy myśleniu grupowym kochani schizofrenicy :). Krytykantka nie jest ruskim botem, bo 15 lat temu pisala na forum gazety.pl.
        • adam111115 Re: Co to urffa w tej naszej Polsce teraz jest? 05.01.23, 18:19
          krytykantka0.07 napisała:

Krytykantka nie jest ruskim botem, bo 15 lat temu pisala na forum gazety.pl.

Tak? Pod jakim nickiem bo ja jestem pod ty samym od 2005 roku.
          • krytykantka0.07 Re: Co to urffa w tej naszej Polsce teraz jest? 05.01.23, 18:57
            Nieco innym :). Jako krytykantka07.
            • adam111115 Re: Co to urffa w tej naszej Polsce teraz jest? 06.01.23, 19:44
              Nigdy nie widziałem tego nicku.
              • krytykantka0.07 Re: Co to urffa w tej naszej Polsce teraz jest? 06.01.23, 20:33
                Pisałam głównie na forum Religia i społeczeństwo. Zresztą ja twojego nicka też nie pamiętam :). Próbowałam kiedyś znaleźć wątki, które założyłam. Znalazłam tylko jeden. Ten o którym wspomniałam.
                • adam111115 Re: Co to urffa w tej naszej Polsce teraz jest? 06.01.23, 20:35
                  Ja mówię tylko i wyłącznie o forum Kraj. Te inne dla mnie nie istnieją.
                  • krytykantka0.07 Re: Co to urffa w tej naszej Polsce teraz jest? 08.01.23, 12:12
                    No i niesłusznie. Bo w Polsce jest sojusz tronu z ołtarzem. Dlatego zamiast mądrej polityki kreowana jest religia. Zresztą od zawsze. Jeśli tego się nie rozumie to co można rozumieć z polityki I jak kochać swój kraj? Ja jestem dumną Polką, ale nie dlatego jestem dumna, że jestem Polką. Gdy Polacy będą dumnym narodem to będę dumna z tego że jestem Polką. Póki co..."Polsko lecz ciebie błyskotkami łudzą, pawiem narodów byłaś i papugą a teraz jesteś służebnica cudzą".
        • snajper55 Re: Co to urffa w tej naszej Polsce teraz jest? 06.01.23, 13:41

> A emeryt myślący to strażnik świętego ognia czyli czystości doktryny. Narracja
          > ma być jedna i kropka. Ale gdy przychodzi mu popróbować własnego lekarstwa to w
          > rzask o wolność mediów. Nie ma wolności mediów przy myśleniu grupowym kochani s
          > chizofrenicy :). Krytykantka nie jest ruskim botem, bo 15 lat temu pisala na f
          > orum gazety.pl.

15 lat temu też ruskie boty funkcjonowały.

S.
          • krytykantka0.07 Re: Co to urffa w tej naszej Polsce teraz jest? 06.01.23, 14:03
            No i co z tego? Ja już 15 lat temu miałam poglądy inne niż reszta. Bo wtedy założyłam wątek pt. "Facet pochodzi od małpy a kobietę stworzył Bóg ;)". Całkiem niedawno go znalazłam. Zatem w każdej sprawie mam inne zdanie. Czy to znaczy, że jestem ruskim botem? Skoro ludzie samodzielnie myślący są botami to quo vadis Europo w tym socjalizmie? Bo tam była pozorna praca jej rzekome efekty i maskowane postawy. Ja rozumiem polityków. Ale produktów demokracji nie. Bo nie są uczciwi. Papieża też krytykowałam w swoim czasie i domagałam się na niego sankcji. Ale teraz mówi to co ja :).
            • snajper55 Re: Co to urffa w tej naszej Polsce teraz jest? 06.01.23, 15:03

> No i co z tego?

To z tego, że pisanie na forum 15 lat temu w najmniejszym nawet stopniu nie świadczy o tym, że piszący nie jest ruskim botem.

S.
    • j-k Normalnie jest... 05.01.23, 19:06
      kawa_poranna11 napisał(a):
      > Kaczyński nie przeprasza ...

i slusznie.

Nie bedzie Bruxelka (sluga Berlina) plula nam w twarz.

ale zawsze masz trzy wyjscia:

- emigracja
      - karabin do reki i partyzantka
      - albo wyjscie najprostsze i najlepsze:
      .
      redro.pl/obraz-sznur-z-petla,3115993
      • kawa_poranna11 Re: Normalnie jest... 05.01.23, 19:38
        j-k napisał:

> kawa_poranna11 napisał(a):
        > > Kaczyński nie przeprasza ...
        >
        >
        > i slusznie.
        >
        > Nie bedzie Bruxelka (sluga Berlina) plula nam w twarz.

Co ma Bruksela do wyroku polskiego Sądu?
        Skazali prawomocnie Kaczyńskiego jako kłamcę i oszczercę, nakładając karę finansową.
        A ten ci wyroku prawomocnego nie wykona?
        Tak mu się wydaje.
        Za każde 100 zł jeden dzień odsiadki w więzieniu mu przyjdzie.
        Dla niego to praktycznie będzie dożywocie.
        Marny koniec go czeka.
        A tak zapewniał szubrawiec o równości wszystkich wobec prawa samemu dla siebie tego nie biorąc.

• j-k smieszne co piszesz. 05.01.23, 19:47
          kawa_poranna11 napisał(a):

> A ten ci wyroku prawomocnego nie wykona?

nie nie wykona. no i ?

> Marny koniec go czeka.

- jak kazdego, ale pogrzeb bedzie mial piekny:)

> A tak zapewniał szubrawiec o równości wszystkich wobec prawa samemu dla siebie tego nie biorąc.

- sa rowni i rowniejsi - NieDobra Kobieto.

ile razy mam ci to klasc na tapete ?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka