pozytonium 06.01.23, 16:01 Na konta brukselskie? Czy polskie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j-k tu masz telefon. 06.01.23, 16:13 zadzwon - to sie dowiedz: . uokik.gov.pl/infolinia.php Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: tu masz telefon. 06.01.23, 16:16 j-k napisał: > zadzwon - to sie dowiedz: > . > uokik.gov.pl/infolinia.php Pytam doktora. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 06.01.23, 16:34 WAT i kary nakładne przez UOKiK wpływają na konto brukselskie - dysponentami tej kasy są komisarze. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 06.01.23, 16:54 Czyli komisarz Wojciechowski z pis, teraz wiemy dlaczego nic z tych kar nie dociera do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 06.01.23, 19:19 x2468 napisał: > Czyli komisarz Wojciechowski z pis, teraz wiemy dlaczego nic z tych kar nie doc > iera do Polski. > - żebyś miał odrobinkę inteligencji to byś wiedział, że do komisarza d/s. rynku Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Chyba jednak SP 06.01.23, 17:08 141288bs napisał: > WAT i kary nakładne przez UOKiK wpływają na konto brukselskie - dysponentami te > j kasy są komisarze. Chróstny przekazał, że pieniądze z kar trafiają do budżetu państwa. "Kary mają element prewencyjny i mają zachęcać przedsiębiorców do tego, żeby się dostosowali się do przepisów; żeby ze szczególną troską dbali o konsumentów i dbali o uczciwą konkurencję na rynku" Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 06.01.23, 17:13 pozytonium napisał(a): > Na konta brukselskie? Czy polskie? Na konto żony Morawieckiego. Dominikańskie. 🤣🤣🤣 S. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 06.01.23, 17:29 snajper55 napisał: > pozytonium napisał(a): > > > Na konta brukselskie? Czy polskie? > > Na konto żony Morawieckiego. Dominikańskie. 🤣🤣🤣 Żarty żartami, a czy nie sadzisz, że prezes chce oskubać akcjonariuszy z 13 mld zł? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 06.01.23, 17:35 Prezes Obajtek na takie grosze to nawet nie splunie. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 06.01.23, 18:56 pies.na.czarnych napisała: > Prezes Obajtek na takie grosze to nawet nie splunie. Nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 06.01.23, 18:09 pozytonium napisał(a): > snajper55 napisał: > > > pozytonium napisał(a): > > > > > Na konta brukselskie? Czy polskie? > > > > Na konto żony Morawieckiego. Dominikańskie. 🤣🤣🤣 > > Żarty żartami, a czy nie sadzisz, że prezes chce oskubać akcjonariuszy z 13 mld > zł? Nie mam pojęcia o czym piszesz. Pytałeś się jedynie o jakieś konta. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 06.01.23, 18:13 snajper55 napisał: > pozytonium napisał(a): > > > snajper55 napisał: > > > > > pozytonium napisał(a): > > > > > > > Na konta brukselskie? Czy polskie? > > > > > > Na konto żony Morawieckiego. Dominikańskie. 🤣🤣🤣 > > > > Żarty żartami, a czy nie sadzisz, że prezes chce oskubać akcjonariuszy z > 13 mld > > zł? > > Nie mam pojęcia o czym piszesz. Pytałeś się jedynie o jakieś konta. Jakbyś miał pojęcie to byś ten wątek usunął, jak to masz w zwyczaju. Wyjaśnienie poniżej. Odpowiedz Link Zgłoś
albwu Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 06.01.23, 18:04 Kary nakladane przez polski urząd trafiają do polskiego budżetu Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 06.01.23, 19:24 albwu napisał: > Kary nakladane przez polski urząd trafiają do polskiego budżetu - tylko śladowy %, większość odpływa do Brukseli...dlatego celnikom unijnych państw nie specjalnie zależy na cleniu Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 06.01.23, 20:08 141288bs napisał: > albwu napisał: > > > Kary nakladane przez polski urząd trafiają do polskiego budżetu > > - tylko śladowy %, większość odpływa do Brukseli...dlatego celnikom unijnych pa > ństw nie specjalnie zależy na cleniu Akt prawny? Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 06.01.23, 23:25 Akt prawny? -1 pkt.4 ustawy VAT (deklaracja VAT UE) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 06.01.23, 23:31 141288bs napisał: > Akt prawny? -1 pkt.4 ustawy VAT (deklaracja VAT UE) Art. 1 ma tylko dwa punkty. Może dasz po prostu link? S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 06.01.23, 23:34 141288bs napisał: > albwu napisał: > > > Kary nakladane przez polski urząd trafiają do polskiego budżetu > > - tylko śladowy %, większość odpływa do Brukseli...dlatego celnikom unijnych pa > ństw nie specjalnie zależy na cleniu Brednie do kwadratu. Nic nie odpływa do Brukseli. O jakich celnikach piszesz? Na granicach wewnątrz unijnych id ma celników, ponieważ nie ma ceł, jest swobodny przepływ towarów. S. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 07.01.23, 03:10 Zastanów się snajper ty.- Jesteś pewny, że np. w Austrii nie ma celników, a dokładnie urzędów celnych i clenia? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 07.01.23, 03:16 141288bs napisał: > Zastanów się snajper ty.- Jesteś pewny, że np. w Austrii nie ma celników, a dok > ładnie urzędów celnych i clenia? :))))))))))))))) Te czasy minęły kiedy na granicy trzepano każdą walizkę. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 07.01.23, 07:16 Przewożąc burka przez granicę trzeba mieć zezwolenie, ale burki o tym nie mają wiedzy ...bo i poco ona im.- Co będzie z chińczykiem z dwiema walizkami w Berlinie na lotnisku? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 07.01.23, 08:48 141288bs napisał: > Zastanów się snajper ty.- Jesteś pewny, że np. w Austrii nie ma celników, a dok > ładnie urzędów celnych i clenia? Oczywiście że są. Zajmują się towarami docierającymi do Austrii spoza Unii. Wewnątrz Unii przepływ towarów jest swobodny i żadnych ceł nie ma. S. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 07.01.23, 09:02 ...a co pisałeś wcześniej? Wróć do wcześniejszego swego wątku i przeczytaj co tam napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 07.01.23, 09:05 141288bs napisał: > ...a co pisałeś wcześniej? Wróć do wcześniejszego swego wątku i przeczytaj co t > am napisałeś. Do ktorego wpisu w którym wątku? S. Odpowiedz Link Zgłoś
vivak01 Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 09.01.23, 08:23 "- tylko śladowy %, większość odpływa do Brukseli..." Bzdura. Kary z UOKiK wpływają do budżetu państwa, a z wpływów VAT do Brukseli idzie 2,5 mld złotych przy wykonaniu (wpływach z VAT) rzędu 90 mld złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium No dobra skoro ustaliliśmy powyżej, że SP 06.01.23, 18:12 To teraz przychodzi mi na myśl genialność Kaczora. W Orlenie 50% udziałów mają np. zachodnie banki czy inne podmioty niezależne od SP. Orlen musiałby im wypłacić dywidendę, a tej nie będzie, bo pójdzie jako kara UOKiK na SP. Mało tego zapłacą też i tacy potentaci, jak Shell czy BP za zmowę cenową. Kara dla Orlenu, 13 miliardów złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: No dobra skoro ustaliliśmy powyżej, że SP 07.01.23, 10:11 pozytonium napisał(a): > To teraz przychodzi mi na myśl genialność Kaczora. Tak czy inaczej pieniądze były przeznaczone dla pisu - wybory, a głosy trzeba kupić. Ten gienialny pomysł intligienta żoliborskiego - bo chyba jemu przypisujesz to osiągniecie( Kaczorowski zginął w katastrofie smoleńskiej) to patologia, prymitywne cwaniactwo trwające od 2015r. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: No dobra skoro ustaliliśmy powyżej, że SP 07.01.23, 12:23 margit49 napisała: > pozytonium napisał(a): > > > To teraz przychodzi mi na myśl genialność Kaczora. > > Tak czy inaczej pieniądze były przeznaczone dla pisu - wybory, a głosy trzeba k > upić. > Ten gienialny pomysł intligienta żoliborskiego - bo chyba jemu przypisujesz to > osiągniecie( Kaczorowski zginął w katastrofie smoleńskiej) to patologia, prymit > ywne cwaniactwo trwające od 2015r. Wbrew pozorom to nie jest prymitywne cwaniactwo i ma już 2000 lat udokumentowanej tradycji. 50% akcjonariuszy Orlen jest spoza SP. Nie robią nic poza pobieraniem dywidendy. UOKiK na żądanie obywateli zajął się sprawą. Będzie rekordowa "kara", która zasili skarb państwa. Takie perpetuum mobile. A ona upadła natychmiast u jego stóp i skonała. Gdy młodzieńcy (ułani) weszli, znaleźli ją martwą. Wynieśli ją więc i pochowali obok męża. Strach wielki ogarnął całe państwo i wszystkich, którzy o tym słyszeli. Kara na Orlen musi być, plebs się tego domaga. Mało tego pokaże to narodowi, jak potężne jest PiS. Mam w portfelu 100 zł, z czego 50 zł nie należy do mnie. Zabiorę w myśl prawa te 100 zł, wsadzę do innej kieszeni i co mi zrobicie? :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: No dobra skoro ustaliliśmy powyżej, że SP 07.01.23, 12:53 pozytonium napisał(a): > Będzie rekordowa "kara", która zasili skarb państwa. Takie perpetuum mobile. I suweren się nie kapnie? No to się mylisz pis-owcu. Jeszcze bardziej suweren się kapnie w sprawie bandyckich cen prądu, gdzie marże są na kuriozalnym poziomie np. 260%. Zobaczą rachunki pod koniec roku po np. 600 zł i wcale nie ucieszy ich kara dla firm, bo ta kara to pieniądze ukradzione suwerenowi. To nie jest kradzież w stylu 500+ (gdzie rząd zabiera 700, bo zabiera wielu więc osoba płaci np. 350 zł, resztę bezdzietni). Tu rząd bezpośrednio okrada daną osobę na 100% pozwalając monopolom na dowolnie wysokie ceny. Kara dla monopolu to kara dla tej osoby (marże max mają być przed, a nie kara po). Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: No dobra skoro ustaliliśmy powyżej, że SP 07.01.23, 13:08 manhu napisał: > pozytonium napisał(a): > > Będzie rekordowa "kara", która zasili skarb państwa. Takie perpetuum mobi > le. > I suweren się nie kapnie? Skoro się nie skapowali totalni, to jak myślisz, suweren się połapie pogardzany przez totalnych? Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: No dobra skoro ustaliliśmy powyżej, że SP 07.01.23, 13:36 pozytonium napisał(a): > Kara na Orlen musi być, plebs się tego domaga. Mało tego pokaże to narodowi, ja > k potężne jest PiS. > Mam w portfelu 100 zł, z czego 50 zł nie należy do mnie. Zabiorę w myśl prawa t > e 100 zł, wsadzę do innej kieszeni i co mi zrobicie? :)))))) > Problem w tym, że to plebs jest przy władzy i yuma, co tylko może. Bezczelnie i bezkarnie, na zasadzie kierownika szatni, na którą się powołałeś. Bolszewizm w polskiej odsłonie Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: No dobra skoro ustaliliśmy powyżej, że SP 07.01.23, 18:19 margit49 napisała: > pozytonium napisał(a): > > > Kara na Orlen musi być, plebs się tego domaga. Mało tego pokaże to narodo > wi, ja > > k potężne jest PiS. > > Mam w portfelu 100 zł, z czego 50 zł nie należy do mnie. Zabiorę w myśl p > rawa t > > e 100 zł, wsadzę do innej kieszeni i co mi zrobicie? :)))))) > > > Problem w tym, że to plebs jest przy władzy i yuma, co tylko może. Bezczelnie i > bezkarnie, na zasadzie kierownika szatni, na którą się powołałeś. > Bolszewizm w polskiej odsłonie Ławeczki wycieli w Agorze A tak ciekawie się wątek zapowiadał. Wiesz do czego to prowadzi? Otóż człowiek szukający zwykle konsensusu z innymi, będzie walczył co do ostatniego czynownika. Agora nie wpływa na chęć do lepszych relacji pomiędzy ludźmi. Mają się żreć. Na forum wycieli wpisy. OK, oddam głos na jesieni. Tam nie wytną. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: No dobra skoro ustaliliśmy powyżej, że SP 07.01.23, 22:56 pozytonium napisał(a): > Ławeczki wycieli w Agorze > A tak ciekawie się wątek zapowiadał. > Wiesz do czego to prowadzi? > Otóż człowiek szukający zwykle konsensusu z innymi, będzie walczył co do ostatn > iego czynownika. O jakim konsensusie mówisz? I na czym miałby polegać? Na aprobowaniu waszego cynizmu? Tego piekła, które zgotowaliście kobietom? Jak mówią Ukraińcy - Не забуду, не пробачу. I nie chodzi o otępiałego prezessimusa, ale właśnie o was - czynowników. Ty się obrażasz o wycięte wpisy i odgrażasz, że zagłosujesz na pis :D To akurat nie jest zaskoczeniem. Dla nikogo. O! i głosu na pewno nie wytną. Zresztą nieważne, kto głosuje, ważne kto liczy głosy. Już sobie z tym poradzicie > Agora nie wpływa na chęć do lepszych relacji pomiędzy ludźmi. Mają się żreć. > Na forum wycieli wpisy. OK, oddam głos na jesieni. Tam nie wytną. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: No dobra skoro ustaliliśmy powyżej, że SP 08.01.23, 01:59 margit49 napisała: > Ty się obrażasz o wycięte wpisy i odgrażasz, że zagłosujesz na pis :D To akurat > nie jest zaskoczeniem. Dla nikogo. O! i głosu na pewno nie wytną. Zresztą niew > ażne, kto głosuje, ważne kto liczy głosy. Już sobie z tym poradzicie > > > Agora nie wpływa na chęć do lepszych relacji pomiędzy ludźmi. Mają się żr > eć. > > Na forum wycieli wpisy. OK, oddam głos na jesieni. Tam nie wytną. Przeżyłem już reformę Tuska więc o co ci chodzi? Gdyby nie PiS to kobiety musiałby pracować dziś do śmierci. O ile mózg jest dalej sprawny, to np. po 50 latach oczy nawalają. Zaczynają się pojawiać okulary. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 06.01.23, 19:08 haracze dla kolejowego złodzieja , Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 06.01.23, 21:25 m.c.hrabia napisał: > haracze dla kolejowego złodzieja , ...? Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 07.01.23, 12:02 Na prywatne konta PISowców w Sbierbanku. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 07.01.23, 18:40 szczypawka.jadowita napisała: > Na prywatne konta PISowców w Sbierbanku. Nie wiem nie miałem tam konta. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 07.01.23, 18:53 Jeszcze sobie nie zasłużyłeś. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Na jakie konta płaci się karę UOKiK? 07.01.23, 19:10 pies.na.czarnych napisała: > Jeszcze sobie nie zasłużyłeś. :) Tu już widzę masz tam od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś