rzewuski1 08.01.23, 15:28 słyszałem z mularczyk prosi o pomoc ONZ czy organizacje która nic nie może i nic nie znaczy nawet w Afryce slabo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j-k A co z reperacjami? 08.01.23, 15:42 nie bedzie reparacji - nie bedzie reperacji - a mosty i wiadukty sie sypia... a powaznie: - ilekroc bruxelka bedzie szczekac o naruszeniu "praworzadnosci" w Polsce tylekroc Warszawa bedzie szczekac o koniecznosci reparacji niemieckich... - taki "handel wymienny" :) Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: A co z reperacjami? 08.01.23, 15:48 O ile organizacje żydowskie (nie zadarmo oczywiście) nie poprą Polski. Niemcom taka "pyskówka" z Warszawą przyniesie wizerunkowo więcej strat niż Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: A co z reperacjami? 08.01.23, 15:53 To "Hemuty" pyskuja???? Rzekli kuuuutko:Spierdalac wolskie leszcze Odpowiedz Link Zgłoś
j-k a co z nadrenskimi ulankami ? 08.01.23, 15:58 szwampuch58 napisał: > To "Hemuty" pyskuja???? > Rzekli kuuuutko:Spierdalac wolskie leszcze zapomniales o nadrenskich ulankach ? . www.amazon.de/Kavallerie-Wehrmacht-Klaus-Christian-Richter/dp/3790905143 Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: A co z reperacjami? 08.01.23, 16:58 Złodzieje nie chcą oddać łupu? Typowo niemieckie. Grecji też nie chcą zapłacić odszkodowań. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: A co z reperacjami? 08.01.23, 18:32 Typowe polskie komentarze: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,29337121,nowa-sol-10-osobowa-rodzina-z-bulgarii-spi-na-parkingu-przy.html#s=BoxOpImg10 Odpowiedz Link Zgłoś
j-k ale co z niemieckimi zlodziejami ? 08.01.23, 18:40 szwampuch58 napisał: > Typowe polskie komentarze: - to xuj. ale co z niemieckimi zlodziejami ? Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: ale co z niemieckimi zlodziejami ? 08.01.23, 18:44 Podobno polskie pilkarze skamlali o litosc argentynczykow, Helga prawda ci to? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: ale co z niemieckimi zlodziejami ? 08.01.23, 18:46 szwampuch58 napisał: > Podobno polskie pilkarze skamlali o litosc argentynczykow, Helga prawda ci to? nie musieli, mustafa, juz pisalem, ze Argentynczyk Papiez Franciszek, z szacunku dla pamieci Wielkiego JP II - Polakom to polubownie zalatwil. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: ale co z niemieckimi zlodziejami ? 08.01.23, 18:55 Aaachaaaa Helga,pozdrow szanowna malzonke z kieleckiego....jakos mam sentyment do tej niewiasty, musi z durniem auskommen Odpowiedz Link Zgłoś
j-k przeciez o to chodzi 08.01.23, 15:55 prze.nick napisał: > Niemcom taka "pyskówka" z Warszawą przyniesie wizerunkowo więcej strat niż Polsce. i o to chodzi - bo pieniedzy z tego NAPEWNO nie bedzie. ale jak Berlin bedzie podjudzal Bruxelke o do utyskiwania n/t praworzadnosci w Polsce - Warszawa - bedzie sie odszczekiwac tematem reparacji. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: przeciez o to chodzi 08.01.23, 16:57 Grecy też im psują dużo krwi tematem reparacji demagog.org.pl/wypowiedzi/grecja-i-reparacje-wojenne-jak-toczy-sie-spor-aten-z-berlinem/ W 2015 roku rząd w Atenach przekazał, że Niemcy są winni Grecji 289 mld euro, w tym 278,7 mld euro za zniszczenia z czasów II wojny światowej i 10,3 mld euro za spłatę pożyczki okupacyjnej. Zobaczymy jak długo niemieccy złodzieje będą udawać filantropów. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: A co z reperacjami? 08.01.23, 18:37 Masz rację. Dopóki rządzi PiS praworządność w Polsce jest tak realna jak niemieckie reparacje. S. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: I co z reperacjami? 08.01.23, 16:15 wielkie śmierdzące świnoujskie Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: I co z reperacjami? 08.01.23, 16:32 rzewuski1 napisał: > > słyszałem z mularczyk prosi o pomoc ONZ czy organizacje która nic nie może i ni > c nie znaczy nawet w Afryce > slabo > Przecież o to chodzi aby gonić króliczka. Suweren i tak się nie pokapuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: I co z reperacjami? 08.01.23, 17:35 Mularczyk próbuje jak ksiądz żebrzący po kolędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: I co z reperacjami? 08.01.23, 18:39 pies.na.czarnych napisała: > Mularczyk próbuje jak ksiądz żebrzący po kolędzie. Mularczyk próbuje jak ksiądz żebrzący po kolędzie u ateistów. S. Odpowiedz Link Zgłoś
albwu Re: I co z reperacjami? 08.01.23, 18:36 Polska już kilkakrotnie deklarowała zrzeczenie się dalszych reparacji, w tym również rząd demokratycznej Polski. Nawet gdyby Niemcy dali teraz to co PiS chce to nie wyklucza, że jakiś przyszły rząd neo-PiS znowu zażąda dodatkowych reparacji bo poprzednio czegoś nie policzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
zlamas-kutany To co ze stępką, milionem samochodów... 08.01.23, 18:56 rzewuski1 napisał: > > słyszałem z mularczyk prosi o pomoc ONZ czy organizacje która nic nie może i ni > c nie znaczy nawet w Afryce > slabo > I całym tym skurwysynstwem PiSich Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Rosną o inflację 08.01.23, 19:16 Obecnie koło 20% rocznie. Czyli teraz około 6 bln 500 mln. Zbrodnie przeciw ludzkości się nie przedawniają. Odpowiedz Link Zgłoś
aga-kosa Re: Rosną o inflację 08.01.23, 19:27 Ja mam mieszane uczucia w sprawie tych reperacji. Może dlatego, że rodzice przyjechali na Dolny Śląsk 6 czerwca 1946 r i rosłam w okolicy Świdnicy, Wałbrzycha, Wrocławia.... aga Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Rosną o inflację 08.01.23, 19:32 aga-kosa napisała: > Ja mam mieszane uczucia w sprawie tych reperacji. Może dlatego, że rodzice przy > jechali na Dolny Śląsk 6 czerwca 1946 r i rosłam w okolicy Świdnicy, Wałbrzycha > , Wrocławia.... aga Jak w Świdnicy to pewnie znasz Kościół Pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Rosną o inflację 09.01.23, 14:14 Chodzi ci kartofel o te barokowa budowle ktora niemiecy protestanci zbudowali z drewna w rok i gdy wieje solidny wiatr skrzypi ona nawet dzisiaj po niemiecku? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: I co z reperacjami? 09.01.23, 14:27 rzewuski1 napisał: > > słyszałem z mularczyk prosi o pomoc ONZ czy organizacje która nic nie może i ni > c nie znaczy nawet w Afryce > slabo Spokojnie. Kropla drąży skałę. Ty uważasz, że na 6 mln zamordowanych obywateli nie należy się odszkodowanie to trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
wsk175 Re: I co z reperacjami? 09.01.23, 15:40 Bzdura dla tępej pisiej gawiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
vivak01 Re: I co z reperacjami? 09.01.23, 15:52 " Ty uważasz, że na 6 mln zamordowanych obywateli nie należy się odszkodowanie to trudno. " Odszkodowanie dla państwa, a nie dla ofiar lub ich rodzin? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: I co z reperacjami? 10.01.23, 12:41 vivak01 napisał(a): > " Ty uważasz, że na 6 mln zamordowanych obywateli nie należy się odszkodowanie > to trudno. " > > Odszkodowanie dla państwa, a nie dla ofiar lub ich rodzin? Tak. Dla państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: I co z reperacjami? 09.01.23, 20:20 dziwie się ze nie dali na msze w tej intencji , przynajmniej kler by tez zarobił Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: I co z reperacjami? 09.01.23, 21:08 „Reparationen machen frei", chyba, że jesteś przeciwko wolności, bo ja nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_poranna11 Re: I co z reperacjami? 09.01.23, 22:19 Na razie jest to sukces! Wygląda na to, że ten sukces będzie trwał do czasu zmiecenia PiSu. Powstała Komisja, własny lokal, powabne sekretarki, wysoki budżet, wysokie pensje, delegacje. Mularczyk to lubi - jeździł do USA, sam nie wie po co, niby kontakty z Polonią, bankiet z udziałem biskupów, krakowianeczki tańczyły, spotkanie w piwnicy szkolnej parafialnej, potem wyjazd do Molu na zakupy i odlot do Polski. Facet się załapał jak Macierewicz. Żyje dostatnio na koszt podatnika. A reparacje? Teraz, gdy nie wypaliło z Niemcami to może Szwedzi, Tatarzy, Mongołowie, Czesi, Madziary? Jakieś podkomisje, diety, wyjazdy... Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: I co z reperacjami? 09.01.23, 22:40 I oto chodzi,fucha dobrze platna narobic sie nie musi tylko kwaczec Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: I co z reperacjami? 10.01.23, 12:02 Obstawiam Slowacje....za gupote kurdupla trzeba cierpiec www.rp.pl/biznes/art37745581-nowa-fabryka-volkswagena-dwie-potencjalne-lokalizacje-w-polsce Odpowiedz Link Zgłoś