Dodaj do ulubionych

Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej

09.01.23, 16:53
W rzeszowskiej "Biedronce" dokonano zuchwałego rabunku - trzyosobowy gang zeżarł bułeczkę za 33 grosze polskie.
Interweniowała nasza dzielna policja na sygnale, środki użyte wobec nieletnich przestępców (ROCZEK, 4 LATA I 7 LAT) nie są jeszcze znane ... ale granatniki ostatnio w modzie !

Posypią się medale?
Obserwuj wątek
    • blablastoteles Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 09.01.23, 17:04
      Widocznie taka jest kultura korporacyjna i strategia biznesowa grupy Jerónimo Martins, żeby o bułkę za 33 gr. wzywać policję - zostali wezwani, to przyjechali.
      • borrrka W sumie muszę przyznać rację 09.01.23, 17:55
        Tekst linku
      • pies.na.czarnych Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 09.01.23, 19:11
        Policja przyjechała po 10 minutach na sygnale - relacjonuje pani Justyna. - Dla dzieci była to bardzo stresująca sytuacja - dodaje.

Wolę nie komentować działalności dzielnych milicjantów.
        • borrrka Szczerze mówiąc.... 09.01.23, 19:34
          Kiedyś szanowałem policję i starałem się jakoś dać to zrozumienia.
          Wątpliwości nabrałem od czasu, gdy jakiś zomowiec lał metalową pałką taką mikrą kobitkę.
          Na demo na temat aborcji.
          Co to k...a jest!?
          • rzewuski1 Re: Szczerze mówiąc.... 09.01.23, 19:39
            policjanci zdaje się wyśmiali to zgłoszenie
          • pies.na.czarnych Re: Szczerze mówiąc.... 09.01.23, 19:43
            > Wątpliwości nabrałem od czasu, gdy jakiś

Długo u ciebie to trwało. Ja jeszcze za czasów Giwi na tym forum wskazywałem ich wspólne cechy z ZOMO.
    • pies.na.czarnych Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 09.01.23, 19:08
      Na cale szczęście w pośpiechu zapomnieli pobrać granatników ze zbrojowni :)
      tvn24.pl/krakow/rzeszow-dziecko-zjadlo-bulke-za-33-grosze-obsluga-sklepu-wezwala-policje-6616467
    • albwu Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 09.01.23, 19:52
      czy to oznacza, że każdy ma prawo zjeść bułkę to za to nie będzie żadnej kary ?
      • pies.na.czarnych Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 09.01.23, 19:57
        Nie. To znaczy, ze nie należy strzelać z granatnika do komara.
        • dunajec1 Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 09.01.23, 20:06
          Ale wyobrazmy sobie taka sytuacje, przychodzi 100 mam z trzema dziecmi i kazde sobie wezmie buleczke a mamy nie chca widziec tego, co wtedy?
          • rzewuski1 Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 09.01.23, 20:11
            ale baba podobno nie zauważyła i chciała zapłacić , sklep wezwał jednak policje.
            • snajper55 Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 09.01.23, 23:20
              rzewuski1 napisał:

> ale baba podobno nie zauważyła i chciała zapłacić , sklep wezwał jednak policje

Czasem kupuję na wagę cukierki czekoladowe w Biedrze. Nabiera się je samemu do torebki a ważenie jest przy kasie. Zwykle w kartonach oprócz cukierków jest sporo sreberek PO cukierkach. Ja się nie dziwi obsłudze, że jest uczulona na kradzieże, nawet drobne. Ziarnko do ziarnka a straty sklepu idą w tysiące dziennie.

S.
              • blablastoteles Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 09.01.23, 23:51
                snajper55 napisał:

> Czasem kupuję na wagę cukierki czekoladowe w Biedrze. Nabiera się je samemu do
                > torebki a ważenie jest przy kasie. Zwykle w kartonach oprócz cukierków jest spo
                > ro sreberek PO cukierkach. Ja się nie dziwi obsłudze, że jest uczulona na kradz
                > ieże, nawet drobne. Ziarnko do ziarnka a straty sklepu idą w tysiące dziennie.
                >
                > S.

Niechby w ciągu miesiąca i setka dzieciaków wzięła sobie po bułce i cukierku, to są nadal dla średniej wielkości marketu grosze, kropla tego co spisują na straty. Znam trochę życie i to właśnie obsługa często potrafi kraść i robić przekręty na znacznie większą skalę. Najciemniej pod latarnią, a złodziej krzyczy "łapaj złodzieja".
                • pozytonium Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 10.01.23, 10:57
                  blablastoteles napisał:

> snajper55 napisał:
                  >
                  > > Czasem kupuję na wagę cukierki czekoladowe w Biedrze. Nabiera się je same
                  > mu do
                  > > torebki a ważenie jest przy kasie. Zwykle w kartonach oprócz cukierków je
                  > st spo
                  > > ro sreberek PO cukierkach. Ja się nie dziwi obsłudze, że jest uczulona na
                  > kradz
                  > > ieże, nawet drobne. Ziarnko do ziarnka a straty sklepu idą w tysiące dzie
                  > nnie.
                  > >
                  > > S.
                  >
                  > Niechby w ciągu miesiąca i setka dzieciaków wzięła sobie po bułce i cukierku, t
                  > o są nadal dla średniej wielkości marketu grosze, kropla tego co spisują na str
                  > aty. Znam trochę życie i to właśnie obsługa często potrafi kraść i robić przekr
                  > ęty na znacznie większą skalę. Najciemniej pod latarnią, a złodziej krzyczy "ła
                  > paj złodzieja".

To kwestia czegoś takiego, że kobieta nie zapłaciła za zjedzoną bułkę.
                  Też chodzę z dziećmi, wgryzają się np. w pączki. Ich prawo. Moim obowiązkiem jest wskazać przy kasie ile towaru nabyłem. Do kobiety też by nie wystartowali, jakby dziecko zjadło bułkę. Mówi przy kasie, że bułek tyle i tyle, +zjedzona przez dziecko. Jak dziecko daje pusty papierek po batonie, to nawet nie dziwi to kasjerek. Dziecko nie ukradło, a zjadło, ale zachowało papierek. Wszystko można załatwić po dobroci. Kiedyś syn stwierdził, że musi siku. Podszedłem do obsługi i mówię, czy jest tu jakaś toaleta w Biebrze. Była. Nie ma normalnego człowieka, który nie pomoże dziecku.
                • sverir Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 11.01.23, 06:13
                  "Niechby w ciągu miesiąca i setka dzieciaków wzięła sobie po bułce i cukierku, to są nadal dla średniej wielkości marketu grosze, kropla tego co spisują na straty."

No tak, następnym razem ktoś opierdzieli seniorce torebkę, a jakiś blablastoteles stwierdzi, że nie ma co wzywać policji, bo w torebce było 10 złotych, a seniorka więcej wydaje na fajki, więc żadna szkoda.

" Znam trochę życie i to właśnie obsługa często potrafi kraść i robić przekręty na znacznie większą skalę. Najciemniej pod latarnią, a złodziej krzyczy "łapaj złodzieja".

A nawet jeśli ukradnie laptopa, to dla takiego marketu elektronicznego to żadna strata, więc co się burzysz?
                  • blablastoteles Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 12.01.23, 20:55
                    sverir napisał:

> No tak, następnym razem ktoś opierdzieli seniorce torebkę, a jakiś blablastoteles stwierdzi, że nie ma co wzywać policji, bo w torebce było 10 złotych, a seniorka więcej wydaje na fajki, więc żadna szkoda.

Nie będzie tak źle, na pewno trafi się jakiś Sverir, który przytrzyma dzieciaka jak ochroniarz będzie leciał po radiowóz ;)
                    • sverir Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 13.01.23, 17:42
                      "Nie będzie tak źle, na pewno trafi się jakiś Sverir, który przytrzyma dzieciaka jak ochroniarz będzie leciał po radiowóz ;) "

Spoko, w tym czasie policjanci będą zajęci odpieraniem ataków wściekłego blablastotelesa, który na drugim końcu miasta będzie tłumaczył, że wprawdzie złodziej opędzlował piwnice, ale przecież to tylko ułamek majątku okradzionego:)

A serio - Sverir nie będzie przytrzymywał. Sverir uważa, że postępowaniem ze złodziejem nie zależy od tego, kogo okrada. Jeśli zjedzenie buły i niezapłacenie za nią uznajemy, że kradzieżą nie jest, to nie dlatego, że dotyczy Biedry.
                      • blablastoteles Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 13.01.23, 18:17
                        Zjedzenie bułki przez przedszkolaka nie jest żadną kradzieżą, dopóki nikt mamusi nie udowodni, że nie zapłaciła za tą bułkę umyślnie. I bardzo słusznie, że zrobiła awanturę, ośmieszając przy tym firmę.
                        Ale znamy, znamy takich społeczników - my wam obywatelu wierzymy, ale my was obywatelu musimy sprawdzić co tam kitracie w piwnicy.
                        • sverir Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 14.01.23, 08:12
                          Odniosłem się do tego, co napisałeś: "Niechby w ciągu miesiąca i setka dzieciaków wzięła sobie po bułce i cukierku, to są nadal dla średniej wielkości marketu grosze, kropla tego co spisują na straty", natomiast samego zjedzenia, ba bez zapłacenia nawet, nie nazywam kradzieżą.
                        • adam.eu Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 14.01.23, 08:45
                          blablastoteles napisał:

> Zjedzenie bułki przez przedszkolaka nie jest żadną kradzieżą, dopóki nikt mamus
                          > i nie udowodni, że nie zapłaciła za tą bułkę umyślnie. I bardzo słusznie, że zr
                          > obiła awanturę, ośmieszając przy tym firmę.
                          > Ale znamy, znamy takich społeczników - my wam obywatelu wierzymy, ale my was ob
                          > ywatelu musimy sprawdzić co tam kitracie w piwnicy.

Jeżeli obywatele sami jeszcze na to wpadli, być może należałoby ustawowo zakazać spożywania jakichkolwiek posiłków sklepach, w teatrach i kinach.
          • pies.na.czarnych Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 09.01.23, 20:22
            > Ale wyobrazmy sobie taka sytuacje

Bez jaj. Manager sklepu okazał się bezmózgowymi trepem wykonującym ślepo "rozkazy", albo mamy do czynienia z kiepskim przeszkoleniem personelu - wyjaśnienia Biedry.
            Milicjanci pozostali na pouczeniu i to jest OK. Jedynie uwiera mnie rozbieżność wyjaśnień świadków i rzecznika milicji. Milicja na okrągło kłamie jak psy i ich tłumaczenia ludzi już dawno nie przekonują.
            • pozytonium Taka jest praworządność 09.01.23, 22:13
              Spróbuj w Niemczech nawet nagryźć bułeczkę, przed zapłaceniem za nią.
              Tego wymaga UE.
              • pies.na.czarnych Re: Taka jest praworządność 10.01.23, 02:22
                No i? Zawsze jak mi się chce pić to biorę podczas zakupów puszkę czegoś zimnego i wypijam zawartość podczas łażenia po sklepie. Jeszcze nikt nie zwrócił mi nawet uwagi. Oczywiście zawsze ta puszkę skanuję.
                • pozytonium Re: Taka jest praworządność 10.01.23, 10:41
                  pies.na.czarnych napisała:

> No i? Zawsze jak mi się chce pić to biorę podczas zakupów puszkę czegoś zimnego
                  > i wypijam zawartość podczas łażenia po sklepie. Jeszcze nikt nie zwrócił mi na
                  > wet uwagi. Oczywiście zawsze ta puszkę skanuję.

To w cywilizowanych krajach, a nie w Niemczech.
                  • pies.na.czarnych Re: Taka jest praworządność 10.01.23, 12:44
                    > To w cywilizowanych krajach, a nie w Niemczech.

Ty chyba nigdy w Niemczech nie byłeś, albo nigdy tam nie robiłeś zakupów.

Kiedys dawno temu jeszcze za czasów komuny będąc w sklepie wziąłem opakowanie winogron. Zanim doszedłem do kasy zżarłem winogrona ponieważ były takie apetyczne, że nie mogłem się powstrzymać. Przy kasie oddałem puste opakowania, a kasjerka bez najmniejszego zdziwienia skasowała zapłatę. Gdyby to było w dzisiejszej Polsce to już po skonsumowaniu pierwszego grona miałbym antyterrorystów na karku :))))
                  • no-popis Re: Taka jest praworządność 10.01.23, 13:20
                    pozytonium napisał(a):
                    > To w cywilizowanych krajach, a nie w Niemczech.
                    >
                    Niemcy to cywilizowany kraj.
                • jureek Re: Taka jest praworządność 10.01.23, 10:47

> No i? Zawsze jak mi się chce pić to biorę podczas zakupów puszkę czegoś zimnego
                  > i wypijam zawartość podczas łażenia po sklepie. Jeszcze nikt nie zwrócił mi na
                  > wet uwagi. Oczywiście zawsze ta puszkę skanuję.

Tak samo w Niemczech. Też zdarzyło mi się wypić coś, zanim doszedłem do kasy, ale puszkę dałem do zeskanowania. Nie ma też najmniejszego problemu, żeby dziecko podjadało sobie precla, zanim mama dojdzie do kasy. Pozyton chyba ma jeszcze obraz Niemiec z filmów wojennych.
                  • pozytonium Re: Taka jest praworządność 10.01.23, 10:59
                    jureek napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
                    >
                    > > No i? Zawsze jak mi się chce pić to biorę podczas zakupów puszkę czegoś z
                    > imnego
                    > > i wypijam zawartość podczas łażenia po sklepie. Jeszcze nikt nie zwrócił
                    > mi na
                    > > wet uwagi. Oczywiście zawsze ta puszkę skanuję.
                    >
                    > Tak samo w Niemczech. Też zdarzyło mi się wypić coś, zanim doszedłem do kasy, a
                    > le puszkę dałem do zeskanowania. Nie ma też najmniejszego problemu, żeby dzieck
                    > o podjadało sobie precla, zanim mama dojdzie do kasy. Pozyton chyba ma jeszcze
                    > obraz Niemiec z filmów wojennych.

polskiobserwator.de/osiedlenie-sie/otwieranie-jedzenia-w-sklepie-przed-zaplaceniem-konsekwencje-w-niemczech/
                    • margit49 Re: Taka jest praworządność 10.01.23, 11:17
                      pozytonium napisał(a):

> polskiobserwator.de/osiedlenie-sie/otwieranie-jedzenia-w-sklepie-przed-zaplaceniem-konsekwencje-w-niemczech/
                      >
                      No właśnie jest

Jednak wiele supermarketów jest stosunkowo przychylnych. Umożliwiają otwieranie i spożywanie żywności i napojów jeszcze przed zapłaceniem. Ważne jest, aby zachować opakowanie i zapłacić za skonsumowany towar przy kasie.
                      Istnieją jednak wyjątki dla towarów, które są ważone bezpośrednio przy kasie – na przykład owoce i warzywa. Można je spożywać dopiero po zważeniu i opłaceniu. Problemy mogą pojawić się również z pieczywem i wyrobami cukierniczymi, gdyż może być trudno udowodnić, jaka ich ilość została skonsumowana.
                      • pozytonium Re: Taka jest praworządność 10.01.23, 12:21
                        margit49 napisała:

> pozytonium napisał(a):
                        >
                        > > polskiobserwator.de/osiedlenie-sie/otwieranie-jedzenia-w-sklepie-przed-zaplaceniem-konsekwencje-w-niemczech/
                        > >
                        > No właśnie jest
                        >
                        > Jednak wiele supermarketów jest stosunkowo przychylnych. Umożliwiają otwiera
                        > nie i spożywanie żywności i napojów jeszcze przed zapłaceniem. Ważne jest, aby
                        > zachować opakowanie i zapłacić za skonsumowany towar przy kasie.
                        > Istnieją jednak wyjątki dla towarów, które są ważone bezpośrednio przy kasie
                        > – na przykład owoce i warzywa. Można je spożywać dopiero po zważeniu i opłacen
                        > iu. Problemy mogą pojawić się również z pieczywem i wyrobami cukierniczymi, gdy
                        > ż może być trudno udowodnić, jaka ich ilość została skonsumowana.

>

Dlatego nigdy nie pozwalam zjeść dzieciakowi np. bułki do końca. Chcesz więcej, OK, wezmę następną. Pani przy kasie idzie pokazać dwie-trzy nagryzione bułki. Jest w stanie policzyć ile kupiliśmy. Mat(d)ka ugotowała się dla 33 groszy. Wystarczyło, by poprosiła kogoś z klientów czy obsługi o pomoc, nie stać ją na bułkę za 33 grosze.
                        99.9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999...% ludzi pomogłoby. Ale kradzież jest czymś, czego nie lubię najbardziej. To czyste zło - od tego jest złodziej.
                        • jureek Re: Taka jest praworządność 10.01.23, 12:49
                          pozytonium napisał(a):

> Ale kradzież jest czymś, czego nie lubię najbardziej. To czyste zło - od
                          > tego jest złodziej.

Masz. Poczytaj sobie:
                          i.pl/kandydat-pis-zatankowal-50-l-paliwa-i-odjechal-bez-placenia-jestem-gapa-nie-zlodziejem/ar/442953
                    • jureek Re: Taka jest praworządność 10.01.23, 12:10
                      pozytonium napisał(a):

> polskiobserwator.de/osiedlenie-sie/otwieranie-jedzenia-w-sklepie-przed-zaplaceniem-konsekwencje-w-niemczech/

Tak jak myślałem - wiedza teoretyczna.
                  • sverir Re: Taka jest praworządność 10.01.23, 11:57
                    "Nie ma też najmniejszego problemu, żeby dziecko podjadało sobie precla, zanim mama dojdzie do kasy"

Problem raczej nie jest ze zjedzeniem czy wypiciem, tylko z brakiem zapłaty za to, co się zjadło lub wypiło.
                    • jureek Re: Taka jest praworządność 10.01.23, 12:08
                      sverir napisał:

> Problem raczej nie jest ze zjedzeniem czy wypiciem, tylko z brakiem zapłaty za
                      > to, co się zjadło lub wypiło.

Odpowiadałem na post Pozytona, gdzie była mowa o samym nadgryzieniu. To jest akurat oczywiste, że zapłacić trzeba.
                    • borrrka Bidnej Biedry nie stać na 30 groszy? 10.01.23, 12:09
                      To są kpiny z policji i z podatnika.
                      • pozytonium Re: Bidnej Biedry nie stać na 30 groszy? 10.01.23, 12:43
                        borrrka napisał:

> To są kpiny z policji i z podatnika.

Policja jest na służbie. Obojętnie czy dłubią w nosie, czy interweniują. Co do podatnika. Zgromadziłem sprzętu za około 10 mln zł z kosztów podatnika. Gdy ktoś chce z obcego zakładu z niego skorzystać, pyta się. Taki staropolski zwyczaj, jeszcze z czasów chłopskich. Jeśli nie używam w danym momencie, to dlaczego ktoś inny nie ma go używać? Ma pomysł, niech działa. A nuż dostanie Nobla. Kradzież nie ma limitu. Złodziej zostaje złodziejem. Ta Biedronka dałaby mad(t)ce żywność za darmo. Nikt nie jest nieczuły. Ale dla złodziei nie ma litości. Tu moje zdanie pokrywa się ze zdaniem snajpera. Piętnować od jednego grosza. Pieczywo bierzemy w rękawicach. Mat(d)ka nie wiedziała ile bułek wzięła?
                        Niedawno stał przed sklepem Ukrainiec. Mocno zabiedzony. Dostał tuszonkę i chleb. Mam nadzieję, że mu smakowało.
                    • pies.na.czarnych Re: Taka jest praworządność 10.01.23, 12:54
                      sverir napisał:

> "Nie ma też najmniejszego problemu, żeby dziecko podjadało sobie precla, zanim
                      > mama dojdzie do kasy"
                      >
                      > Problem raczej nie jest ze zjedzeniem czy wypiciem, tylko z brakiem zapłaty za
                      > to, co się zjadło lub wypiło.
                      >

Robię tygodniowe zakupy zawsze w tym samym sklepie. Zawsze korzystam z "selfscanning". Przy płaceniu od czasu do czasu komputer wybiera konkretnego klienta do kontroli. Kilka razy podczas takiej kontroli zdarzało mi się, ze jakaś duperela była nie zeskanowana. Sytuacja żenująca. Na moje pytanie "no i co teraz" zawsze kontrolująca osoba odpowiadała "nic, następnym razem proszę bardziej uważać". Również zdawało mi się, ze podczas kontroli stwierdzono kilka razy, że mialem za dużo zeskanowanych produktów. :))))
                      • jureek Re: Taka jest praworządność 10.01.23, 12:59

> Robię tygodniowe zakupy zawsze w tym samym sklepie. Zawsze korzystam z "selfsca
                        > nning".

Ja te samoobsługowe kasy omijam szerokim łukiem. Kasjer sklepowy to nie mój zawód wyuczony i nie zamierzam robić za darmo roboty, za którą właściciel sklepu musiałby zapłacić pracownikowi. Jaki następny etap postępu? Klienci będą rozładowywać dostawy towarów i rozkładać je na półkach?
                        • pies.na.czarnych Re: Taka jest praworządność 10.01.23, 13:16
                          Skanujac sam robisz zakupy szybko i dlatego wybieram ta możliwość. Nie musisz wypakowywać towaru na kasę i z powrotem do wózka., jednym ciurkiem jedziesz na parking i już.

Skanujac sam również masz lepsza kontrolę nad końcowym rachunkiem. Na monirtorku skanera widzisz co kupiłeś i zawsze możesz sprawdzić czy czegoś jeszcze nie zapomniałeś.

https://images0.persgroep.net/rcs/ObYABTbNIuoE-O_JsVjpoZhpUrA/diocontent/52422997/_fitwidth/763?appId=93a17a8fd81db0de025c8abd1cca1279&quality=0.8
                          • yoma Re: Taka jest praworządność 10.01.23, 22:18
                            Fajnie się odżywiasz :D
                        • sverir Re: Taka jest praworządność 11.01.23, 06:09
                          "Ja te samoobsługowe kasy omijam szerokim łukiem. Kasjer sklepowy to nie mój zawód wyuczony i nie zamierzam robić za darmo roboty, za którą właściciel sklepu musiałby zapłacić pracownikowi. "

A sklepy samoobsługowe w ogóle też omijasz? Bo tam trzeba samemu brać towar z półek, a tak szef musiałby zapłacić pracownikowi za podanie tego towaru.
                          • jureek Re: Taka jest praworządność 11.01.23, 12:37
                            sverir napisał:

> A sklepy samoobsługowe w ogóle też omijasz?

W tym temacie zostałem już bez praktycznie bez wyboru, obsługowych niewiele zostało. Jeśli jednak mam taką możliwość, to wybieram obsługowe. Gdy mam kupić jakąś śrubkę czy inny wichajster w markecie budowlanym, to szlag mnie trafia przy szukaniu. Dziękuję wtedy Bogu, w sąsiedniej wiosce ostał się tzw. sklep żelazny, mówię sprzedawcy, co potrzebuję, a on pokazuje, co ma w interesującym mnie asortymencie, czasem coś doradzi i takie kupowanie to ja rozumiem.
                            • vivak01 Re: Taka jest praworządność 12.01.23, 08:14
                              " Gdy mam kupić jakąś śrubkę czy inny wichajster w markecie budowlanym, to szlag mnie trafia przy szukaniu."

Dlaczego kupujesz śrubki? Używasz ich? Wykonujesz prace, za która normalnie szef musiałby zapłacić pracownikowi?!
                              • jureek Re: Taka jest praworządność 12.01.23, 10:06
                                vivak01 napisał(a):

> Dlaczego kupujesz śrubki? Używasz ich? Wykonujesz prace, za która normalnie sze
                                > f musiałby zapłacić pracownikowi?!

No. Takie mam hobby, że czasem lubię coś przykręcić. Natomiast skanowanie towarów w kasie automatycznej nie jest moim hobby. Ale rozumiem, że ktoś może to lubić, i dopóki mam wybór, nie widzę problemu.
                                • pies.na.czarnych Re: Taka jest praworządność 12.01.23, 12:12
                                  Każdy według własnego uznania. Ja na przykład rzadko robię zakupy OnLine. Mam przyjemność w chodzeniu po sklepie, oglądania i wybierania towaru. Jadnak jak ze wszystkim, przyjemność kiedyś musi się skończyć i przychodzi ten moment płacenia 😡 za towar. Dlatego ten wstrętny moment chcę jak najszybciej mieć za sobą. Oddaję skaner, płacę i won 😁
                                • szwampuch58 Re: Taka jest praworządność 12.01.23, 13:57
                                  Kasa automatyczna( rzucasz kase do niej), bylo mi spieszno,wpadlem kupic fajki i puszke coli, kolejki nie ma...wciskam banknot i jakies dziwne dzwieki i cisza
                                  Po 10 minutach przychodzi pan Bolek,spec sklepowy i zaczyna kase" przesluchiwac".... mija kolejne 10 minut i nic,do Bolka dolacza pani Zosia..mija kolejne 10 minut a mnie paruje czacha....szybkie zakupy trwaly ponad godzine
                                  • pies.na.czarnych Re: Taka jest praworządność 12.01.23, 14:06
                                    > Kasa automatyczna( rzucasz kase do niej)

Jaká kasę? O czym ty mówisz? Kto w dzisiejszych czasach trzyma pieniądze w kieszeni?
                                    • yoma Re: Taka jest praworządność 12.01.23, 14:17
                                      Ludzie, opanujcie się, teraz wszyscy będą się zwierzać, jak zakupy robią? :D
                                      • jureek Re: Taka jest praworządność 12.01.23, 14:53
                                        yoma napisała:

> Ludzie, opanujcie się, teraz wszyscy będą się zwierzać, jak zakupy robią? :D

No właśnie! Tutaj PiS Konstytucję łamie, a my o zakupach, zamiast skandować pryncypialnie "precz z kaczorem-dyktatorem" xD
                                    • szwampuch58 Re: Taka jest praworządność 12.01.23, 15:07
                                      Ja,moj szwagier,sasiadka z przeciwka , belfer wnuka, kuzynka zony i jej brat,
                                      • pies.na.czarnych Re: Taka jest praworządność 12.01.23, 15:11
                                        szwampuch58 napisał:

> Ja,moj szwagier,sasiadka z przeciwka , belfer wnuka, kuzynka zony i jej brat,
                                        >

W skansenie żyjesz?
                                • vivak01 Re: Taka jest praworządność 12.01.23, 15:48
                                  "No. Takie mam hobby, że czasem lubię coś przykręcić. Natomiast skanowanie towarów w kasie automatycznej nie jest moim hobby. Ale rozumiem, że ktoś może to lubić, i dopóki mam wybór, nie widzę problemu."

Ja nie mam hobby w chodzeniu do sklepu, ale kasy samoobsługowe zazwyczaj odstraszają tych, którzy najbardziej spowalniają kolejki - emerytów, żulików i matki z dziećmi. Nie mam problemu z wykonaniem pracy, za którą normalnie szef płaci innym pracownikom, bo cenię sobie swój czas.
                                  • pies.na.czarnych Re: Taka jest praworządność 12.01.23, 16:01
                                    Ciekawe czy Jurek również z byle przekazem lata do banku, a może nie bacząc na to, że pracownicy bankowi są płacenia za swoją robotę jednak swoje finansowe sprawy załatwia OnLine?
                                    • yoma Re: Taka jest praworządność 12.01.23, 16:41
                                      Na pocztę, tworząc ogon.
                                    • jureek Re: Taka jest praworządność 12.01.23, 17:41

> Ciekawe czy Jurek również z byle przekazem lata do banku, a może nie bacząc na
                                      > to, że pracownicy bankowi są płacenia za swoją robotę jednak swoje finansowe sp
                                      > rawy załatwia OnLine?
                                      >

A Ty co? Książkę o mnie piszesz, że takie pytania zadajesz?
                                  • jureek Re: Taka jest praworządność 12.01.23, 17:45
                                    vivak01 napisał(a):

> nnym pracownikom, bo cenię sobie swój czas.

Już dość w życiu się nagoniłem, teraz mogę sobie pozwolić na luksus życia bez pośpiechu i dobrze mi to robi.
                                    • jureek Re: Taka jest praworządność 12.01.23, 18:03
                                      jureek napisał:

> Już dość w życiu się nagoniłem, teraz mogę sobie pozwolić na luksus życia bez p
                                      > ośpiechu i dobrze mi to robi

i w dodatku jeszcze należę do tych, co to dzwonią, zamiast jak człowiek wysłać sms
                                      • sverir Re: Taka jest praworządność 12.01.23, 19:14
                                        " i w dodatku jeszcze należę do tych, co to dzwonią, zamiast jak człowiek wysłać sms "

I wszystko ręcznie piszesz, nigdy na komputerze:)
                                        • jureek Re: Taka jest praworządność 12.01.23, 19:31
                                          sverir napisał:

> " i w dodatku jeszcze należę do tych, co to dzwonią, zamiast jak człowiek wysła
                                          > ć sms "
                                          >
                                          > I wszystko ręcznie piszesz, nigdy na komputerze:)

Nie, bo mam paskudny charakter :)
                                          • sverir Re: Taka jest praworządność 13.01.23, 17:44
                                            "Nie, bo mam paskudny charakter :)"

To ja mam anielski. Do dziś do najbliższej rodziny wysyłam ręcznie napisane życzenia świąteczne i kartki z wakacji:)
                          • yoma Re: Taka jest praworządność 12.01.23, 13:12
                            Ciekawe, czy żre sam, czy czeka, aż mu pogryzą.
                            • pies.na.czarnych Re: Taka jest praworządność 12.01.23, 13:45
                              yoma napisała:

> Ciekawe, czy żre sam, czy czeka, aż mu pogryzą.
                              >

Nie wymagaj za dużo od rowerzysty :)
                              • yoma Re: Taka jest praworządność 12.01.23, 13:47
                                To rowerzysta? Ja kręcę, a byłam pewna, że pozyton :D
                    • albwu Re: Taka jest praworządność 10.01.23, 20:23
                      często widzę taką scenę - ktoś wypija butelkę/puszkę, wkłada puste do koszyka, a kilkanaście kroków dalej tę pustą butelkę/puszkę odkłada na bok na dowolną półkę. Czy nigdy nie widzieliście takich porzuconych pustych butelek/puszek leżących na półkach ???
                      • pies.na.czarnych Re: Taka jest praworządność 10.01.23, 20:53
                        Co robisz w tych częstych przypadkach?
                      • yoma Re: Taka jest praworządność 10.01.23, 21:01
                        Szczerze mówiąc, ja nie.
              • no-popis Re: Taka jest praworządność 10.01.23, 13:18
                pozytonium napisał(a):

> Spróbuj w Niemczech nawet nagryźć bułeczkę, przed zapłaceniem za nią.
                > Tego wymaga UE.
                >
                Ale Ty chrzanisz. Tym razem wyjątkowo. A co z tym ma wspólnego UE?!
          • bpos Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 09.01.23, 22:30
            A jeśli przyjdzie 1000?
            Demagogia.
            • borrrka Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 09.01.23, 22:34
              Lecz choćby przyszło tysiąc atletów
              I każdy zjadłby tysiąc kotletów,
              I każdy nie wiem jak się wytężał,
              To nie udźwigną, taki to ciężar.
            • sverir Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 09.01.23, 22:35
              Czyli jeśli przyjdzie 1000 to problem, ale jedna problemem nie jest. W porządku.

Gdyby jednak przyszedł ten 1000, to przecież nadal każda odpowiadałaby jedynie za trzy bułki, a nie za trzy tysiące bułek.

Czyli nie ma znaczenia, czy to jedna, sto czy tysiąc mam, nadal każdorazowo chodzi o trzy bułki.

Zatem nigdy nie powinno być problemu, niezależnie od liczby.
    • pies.na.czarnych Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 09.01.23, 20:40
      https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/324845083_718372699736667_2954571551839099396_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=OvEwW5ieeSIAX_Efp3n&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=00_AfA6wXvzTFOxK18TwNrizFtdzNhtgvZYmFC1bIW3gKad-g&oe=63C1A9FD
    • pies.na.czarnych Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 10.01.23, 02:26
      W tym przypadku mamy również kwestię psychologiczną. Wyobraźcie sobie jaki stres przeżyły te dzieciaki. Uzbrojeni milicjanci i cala ta wrzawa wokół matki. Dzieci maja pamiątkę na cale życie.
      Przygłupia obsługa sklepu następnym razem powinna się nad tym zastanowić.
      • yoma Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 10.01.23, 21:06
        Oj tam oj tam. Normalna młodsza młodzież ucieszyłaby się, że przyjechała policja na sygnale. Teraz będą chapać buły w każdym sklepie :D
    • borrrka Podsumowując, to żałosne 10.01.23, 10:33
      Najbardziej zachowanie Biedry, ale czy policja nie potrafi eliminować tak bagatelnych interwencji?
      Żeby chociaż dało się napisać, że winowajcy byli działaczami KOD, albo protegowanymi Tuska...
    • m.c.hrabia Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 10.01.23, 13:08
      Ewelina wyjęła jedzenie ze śmietnika Biedronki. Ochrona miała zaatakować ją gazem, policja ukarała mandatem

bialystok.se.pl/ewelina-wyjela-jedzenie-ze-smietnika-biedronki-ochrona-miala-zaatakowac-ja-gazem-policja-ukarala-mandatem-aa-vu96-vUrF-3i3a.html
    • topiramax Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 10.01.23, 16:19
      Swoja drogą to wkładanie bachorkom bułeczek do łapek tuz po przestąpieniu progu sklepu stało się nieapetyczne. Dzieci sieją terror w sklepach: ryk albo buła;)
      • adam.eu Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 10.01.23, 16:50
        topiramax napisała:

> Swoja drogą to wkładanie bachorkom bułeczek do łapek tuz po przestąpieniu progu
        > sklepu stało się nieapetyczne. Dzieci sieją terror w sklepach: ryk albo buła;)

Nie podoba mi się też, jak dorośli przed jeszcze przed kasą otwierają i piją napój.
        Na Zachodzie można za to być oskarżonym o kradzież.
    • klan_fan Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 10.01.23, 16:29
      Dwadzieścia lat temu jedynym hipermarketem po mojej stronie Wisły był "Oszołom' jak wtedy sie mówiło. Co tydzień wpadałem tam na zakupy bo hurtem leciały pieluchy, odżywki i takie tam. Za każdym razem towarzyszył mi taki obrazek: Robotnicy w brudnych ciuchach wchodzili gromadką na strefę spożywczą i robili sobie kanapeczki na I śniadanko, ten brał dla wszystkich bułki, inny paczkę wędlin, ser w plastrach, pieczywko rozrywali, układali sobie burgera...i tak zanim doszli do wyjścia byli najedzeni za darmo. Wcale mnei irytacja personelu Biedronki nie dziwi. Tak to można pójść z torbami jak każdy będzie sobie przekąszał po drodze. Spróbujcie u prywaciarza totalnego.
      • szwampuch58 Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 10.01.23, 16:46
        Wtedy pisior nie bylo waszej fuchy sygnalista dlatego nic nie zrobiles?
      • m.c.hrabia Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 10.01.23, 17:04
        bełkotliwe brednie.
      • yoma Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 10.01.23, 21:04
        Bo jak wiadomo, w krajach cywilizowanych robotnicy przed pójściem do sklepu zakładają smokingi.
    • adam.eu Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 10.01.23, 17:04
      Nie pozwalałem dzieciom picia, jedzenia czegoś przed kasą.
      Nie za ładnie wyglądać jedzenie w sklepie i dotykanie tymi łapami innych towarów.
      Ale można tego oduczyć społeczeństwo bez wzywania policji, nawet jeżeli sprawcami są przedszkolaki.
      • pozytonium Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 10.01.23, 17:53
        adam.eu napisał:

> Nie pozwalałem dzieciom picia, jedzenia czegoś przed kasą.
        > Nie za ładnie wyglądać jedzenie w sklepie i dotykanie tymi łapami innych towaró
        > w.
        > Ale można tego oduczyć społeczeństwo bez wzywania policji, nawet jeżeli sprawca
        > mi są przedszkolaki.

Gdy miałem 5 lat też ukradłem. Podobały mi się rurki do napojów, a te w latach 70tych nie zawsze były. A jak były to mama nie chciała kupić. Wsadziłem sobie dwie do rękawa. Zauważyła to pani ze sklepu. Wzrok swojej mamy pamiętam do dziś (ciarki). Odbyło się to bez ówczesnej milicji.
        Od tej pory wiem, że nie należy tak robić.
        • pies.na.czarnych Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 10.01.23, 20:13
          > Zauważyła to pani ze sklepu. Wzrok swojej mamy pamiętam do dziś (ciarki). Odbyło się to bez ówczesnej milicji.

Gdyby pracownicy Biedry nabrali trochę ogłady/kindersztuby w dzieciństwie (może to skutki czytania Biblii :)) ), to postąpiliby podobnie. Wystarczyło dyskretnie porozmawiać z mamą, a nie od razu wzywać SWAT.
          • pozytonium Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 10.01.23, 21:29

> > Zauważyła to pani ze sklepu. Wzrok swojej mamy pamiętam do dziś (ciarki).
            > Odbyło się to bez ówczesnej milicji.
            >
            > Gdyby pracownicy Biedry nabrali trochę ogłady/kindersztuby w dzieciństwie (może
            > to skutki czytania Biblii :)) ), to postąpiliby podobnie. Wystarczyło dyskretn
            > ie porozmawiać z mamą, a nie od razu wzywać SWAT.

Może wcześniej rozmawiali. Tego się nie dowiemy. W końcu ktoś nie wytrzymał i wezwał policję. Ta przyjechała ochoczo bo polepszyła w ten sposób statystyki.
            • pies.na.czarnych Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 11.01.23, 12:15
              > Może wcześniej rozmawiali. Tego się nie dowiemy.

Wiemy jak było i nie kręć.
              • pozytonium Znów kacapskie wiemy. 14.01.23, 11:04

> > Może wcześniej rozmawiali. Tego się nie dowiemy.
                >
                > Wiemy jak było i nie kręć.
                >
                • pies.na.czarnych Re: Znów kacapskie wiemy. 14.01.23, 11:21
                  :)))))))
                  Stefan4 trzymaj nerwy na wodzy.
    • borrrka Pisi zawzięli się na na policję? 11.01.23, 11:38
      Od wczoraj w tv kolorowej pełno filmików z "włażenia" policjantów na drabinę strażacką.
      Cel: ochrona miesięcznicy.
      Efekt?
      Kolejna kompromitacja bogu ducha winnej policji.

Tekst linku
      • pies.na.czarnych Re: Pisi zawzięli się na na policję? 11.01.23, 12:19
        > Kolejna kompromitacja bogu ducha winnej policji.

Gdybys napisał "bogu ducha winnych policjantów", to przyjąłbym, ale z uwagą, ze za bardzo przestrzegają zasadę "zgodziłeś się za psa to szczekaj".
        • pies.na.czarnych Re: Pisi zawzięli się na na policję? 11.01.23, 12:20
          https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/325129210_576254247218130_3801324329148893624_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=pvUOTZ8cs8AAX9VxGXY&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=00_AfCusEaAJkd9Cnby0QuCKy9cByqT-QzBIz2CGwQnm_R3Gw&oe=63C3539E
    • pies.na.czarnych Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 11.01.23, 14:09
      Karczewski z Cygańskim powinni jakiś kabaret założyć. Żenada tvn24.pl/tvnwarszawa/najnowsze/sejm-komentarze-po-kolejnej-miesiecznicy-smolenskiej-6624117
    • yadaxad Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 12.01.23, 14:56
      Nie kupiony a skonsumowany towar jest ukradziony. Gdyby klientka się awanturowała, to z tego powodu można by wzywać policję. Pani chciała zapłacić, przyznała się do żartego dziecka. Nie czasy kiedy za ukradziony chleb wieszało się dzieci. Wstyd z zatrzymania przez ochronę był zupełnie adekwatny do wartości -przestępstwa-, a sytuacja z ogarnianiem zakupów i trojga dzieci, sytuacyjnie skłaniał do wyrozumiałości. Przesada nigdy nie jest korzystna dla wizerunku sieci, więc przeprosili.
      • pies.na.czarnych Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 12.01.23, 15:14
        Nadgorliwość zle przeszkolonych kmiotków. Słowo "przesada" jest najdelikatniejszym słowem jakie tu można użyć.
        • dunajec1 Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 12.01.23, 19:58
          Skad jestescie pewni ze mama widziala? A moze ona nie chciala widziec i dzieciak sie najadl?
          • yoma Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 12.01.23, 20:32
            Stąd, że wątpliwości rozstrzygamy na korzyść oskarżonego :)

Inaczej każdy mógłby powiedzieć, że widział, jak dzieciak właśnie zeżarł lego za 1000 zł. Razem z instrukcją.
            • pies.na.czarnych Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 12.01.23, 20:35
              > Inaczej każdy mógłby powiedzieć, że widział, jak dzieciak właśnie zeżarł lego za 1000 zł. Razem z instrukcją.

a później pobiegł do Biedronki po popitkę.
          • sverir Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 13.01.23, 17:47
            "Skad jestescie pewni ze mama widziala?"

Bo sama mówiła, że zapomniała powiedzieć o bułce kasjerowi. I tłumaczyła, że to z powodu zaaferowania dziećmi.

Na marginesie, niezależnie od sprawy, to ja zauważam, jak często "zaaferowanie dziećmi" jest wymówką dla różnych zachowań, wcale nie tak powszechnych. Jak na przykład niezauważenie, że dziecko wpierdziela bułkę albo zapomnienie, że dziecko tę bułkę zjadło przed wyjściem ze sklepu.
            • pies.na.czarnych Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 13.01.23, 18:05
              > Na marginesie, niezależnie od sprawy, to ja zauważam, jak często "zaaferowanie dziećmi" jest wymówką dla różnych zachowań, wcale nie tak powszechnych. Jak na przykład niezauważenie, że dziecko wpierdziela bułkę albo zapomnienie, że dziecko tę bułkę zjadło przed wyjściem ze sklepu.<

Przestań się chłopie ośmieszać.
              Biedronka przeprosiła. Osobiście mam nadzieję, ze to będzie lekcja dla innych nadgorliwych czynowników.

Jak informuje podkarpacka "Gazeta Wyborcza", pani Justyna o sytuacji, która ją spotkała, poinformowała Biuro Obsługi Klienta sieci Biedronka. - Sprawdziliśmy dokładnie całe zdarzenie wśród personelu oraz na nagraniach kamer wideo. Każde tego typu zgłoszenie do naszego Biura Obsługi Klienta traktujemy poważnie i zawsze analizujemy pod kątem zgodności z procedurami, ale także okoliczności towarzyszących danemu zgłoszeniu. W tym konkretnym przypadku taka sytuacja nie powinna mieć miejsca i w związku z tym przeprosiliśmy naszą klientkę za zachowanie personelu, który brał udział w tym zdarzeniu - poinformował Jan Kołodyński, menedżer do spraw komunikacji korporacyjnej w sieci Biedronka.
    • adam.eu Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 14.01.23, 08:54
      Rozumiem, że potępiasz reakcję służb powołanych do pilnowania porządku i naszego bezpieczeństwa.
      A przy okazji szkoda, że jednak toleruje się robienie jadłodajni ze sklepu.
      • pies.na.czarnych Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 14.01.23, 11:01
        > A przy okazji szkoda, że jednak toleruje się robienie jadłodajni ze sklepu.

W tym wypadku mamy "jadłodajnię" dla przedszkolaków i tego trzymajmy się w tym wątku. Niektórzy już zaczęli o darmowym samoobsługowym barze alkoholowym dla obszczymurków, albo o zorganizowanej bandzie przedszkolaków wyżerających bułki we wszystkich sklepach całego kraju.

W tym kraju już była rozprawa sądowa za zżarcie batonika przez emeryta i wyrok dożywotni za ten haniebny czyn. Czego można się spodziewać w przyszłości ch** jedyny wie. Absurd goni absurd.
        • adam.eu Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 14.01.23, 17:02

> W tym kraju już była rozprawa sądowa za zżarcie batonika przez emeryta i wyrok
          > dożywotni za ten haniebny czyn. Czego można się spodziewać w przyszłości ch** j
          > edyny wie. Absurd goni absurd.

Mój przypadek. Poszedłem do sklepu wielkopowierzchniowego, aby zrobić zakupy dla mamy w szpitalu i też dwóch jej współlokatorek na sali szpitalnej, a przy okazji też coś tam dla siebie wybierałem. I aby wszystkiego nie mieszać wpadłem na pomysł, aby moje zakupy od razu chować do plecaka, a pozostałe do wózka. Na całe szczęście zorientowałem się przed kasą i wszystko wyłożyłem do wózka. Na moje szczęście ochrona tego nie wychwyciła. A teraz to i widzę, że mogli by na mnie policję nasłać.

I kto by mi uwierzył, że moje działanie nie było podyktowane chęcią kradzieży?
          • pies.na.czarnych Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 14.01.23, 17:26
            > I kto by mi uwierzył, że moje działanie nie było podyktowane chęcią kradzieży?

Pełen plecak towaru przypadkowym działaniem, powiadasz? :))))

Ja unikając tego typu problemów przed włożeniem do wózka skanuję każdą sztukę. Mimo, ze uważam już mi się kilka razy zdarzyło, ze czegoś nie zeskanowałam, albo zeskanowałam dwa razy :). Wychodziło to podczas kontroli jakie komputer nakazuje robić na losowo wybranych klientach. Za każdym razem takiej wpadki osoba kontrolująca informowała mnie jedynie, ze coś się nie zgadza. Bez straszenia, bez zbędnych uwag czy konsekwencji.
            • adam.eu Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 14.01.23, 17:42

> Pełen plecak towaru przypadkowym działaniem, powiadasz? :))))

Aż tak dużo tego nie było, ale gdyby przeliczyć wartość towaru na bułki, to nawet ściśnięte do plecaka 25 litrów nie zmieściłby się.
              Byłem wówczas przekonany, że nawet po wyjęciu towaru pójdę na osobistą kontrolę.
              • pies.na.czarnych Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 14.01.23, 17:50
                Dobrze, że się zorientowałeś bo w takiej sytuacji nikt by ci nie uwierzył, że przez przypadek... :)
      • hana2 Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 14.01.23, 11:30
        Gdyby był to człowiek dorosły, to można byłoby go zawstydzić, że sklep to nie jadłodajnia, ale to chodzi o przedszkolaki. Być może dla matki jedyny sposób na zrobienie szybkich zakupów to zająć dzieci jedzeniem bułek.

I nie, moje dzieci nie jedzą, nie piją w sklepie, ale rozumiem, że dzieci są różne. Mnie irytuje, gdy rodzice swoje już dość duże dzieci wkładają do wózków sklepowych, bo to nie higieniczne. Dziecko w butach jeździ w wózku, w którym za chwilę ktoś przewiezie produkty, które włoży do lodówki.

• adam.eu Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 14.01.23, 17:14
          Dzieci w większości też nie będą jadły z półek, jeżeli rodzice będą zwracali na to uwagę|
          Sama piszesz, ze Twoje nie jadły.
          Pewnie nie do wszystkich dzieci zawsze to dotrze, ale to już wtedy byłyby wyjątki.
          Dzieci jak to dzieci miewają różne pomysły i pewnie każdego zaskoczyły nie tylko w sklepie.

A i z tymi nawet dużymi przedszkolakami w wózkach to słuszna uwaga, chociaż jakoś w ostatnim okresie czasu nie rzuca w oczy.
          • adam.eu Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 14.01.23, 17:15
            A i sami byliśmy dziećmi :-)
        • pies.na.czarnych Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 14.01.23, 17:35
          Pamietam jak na naszej ulicy otworzono pierwszy sklep "Sam", chyba koniec lat 50. Dzieciak sąsiadów z patologicznej rodziny ukradł batonika czekoladowego, czy coś w tym rodzaju. Za ten czyn zamknięto go w jakimś sierocińcu, czy coś takiego:(((. Po wyjściu ten chłopak już był stracony. Poprawczak, wyjście, poprawczak, wyjście, wiezienie.
          Po wyjściu z więzienia już w czasach słusznych został dilerem znanej zachodniej marku samochodów. Pełna resocjalizacja i powrót na uczciwą drogę :))))
          • adam.eu Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 14.01.23, 17:47
            I dlatego uważam, że za pierwsze przewinienie, czy nawet przewinienia należy ostrożnie karać. Gdyby wszystkie moje czyny zostały zostały zauważone, osądzone i ostro ukarane, to pewne biedny bym był.
            Mimo, ze nie byłem rozrabiaką.
            • pies.na.czarnych Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 14.01.23, 17:54
              Ja cały czas właśnie w takim tonie piszę w tym wątku. Dodatkowo, o czym już wcześniej pisałem ta cala nieprzyjemna sytuacja na pewno zostawiła ślad na psychice dzieciaków. To zdarzenie będą bardzo długo pamiętać.
    • pies.na.czarnych Re: Dramat kryminalny w Biedrze rzeszowskiej 14.01.23, 17:47
      Co by nie gadać dzieciak miał duże szczęście, bo przecież mogliby go na miejscu....

Właściciel został przesłuchany w charakterze świadka. Prokuratura wyjaśni, czy nie przekroczył granic obrony koniecznej. tvn24.pl/tvnwarszawa/najnowsze/kobylka-napad-na-sklep-jeden-napastnik-nie-zyje-sa-wyniki-sekcji-zwlok-6629451

Na wideo wyraźnie widać, że to nie była obrona konieczna.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka