superspec1 11.01.23, 20:54 oszukuję.:) businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/emerytury/plan-tuska-po-wygranych-wyborach-zlozyl-deklaracje-w-sprawie-emerytur/h6glsrl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pozytonium Re: Mam nadzieję, że Tusk 11.01.23, 23:31 Czy jest jakiś obowiązek przejścia na emeryturę gdy zdrowie pozwala? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Mam nadzieję, że Tusk 11.01.23, 23:48 Pisi już sami nie wiedza co chcą. Dzisiaj czytałem wypowiedz jakiegoś palantaod ziebry, który wypowiadał się za przedłużeniem wieku emerytalnego. Podobno dzieci z tego więcej będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Mam nadzieję, że Tusk 11.01.23, 23:50 pies.na.czarnych napisała: Przejście pracownika na emeryturę stanowi prawo pracownika - nie jest jego obowiązkiem. Jeśli pracownik, mimo osiągnięcia wieku emerytalnego, może w dalszym ciągu świadczyć pracę bez uszczerbku dla swojego zdrowia i na odpowiednio wysokim poziomie, pracodawca jest obowiązany mu to umożliwić. AmenT. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Mam nadzieję, że Tusk 11.01.23, 23:56 Skoro taki amen to dlaczego wysyłacie przymusowo na emeryturę niewygodnych wam sędziów? Odpowiedz Link Zgłoś
alux Re: Mam nadzieję, że Tusk 12.01.23, 00:07 Mam nadzieję, że ludzie zmądrzeją i nie będzie wojen, przemocy, zła, wyzysku. Może tak będzie za milion lat pod warunkiem, że zachłanność nie zniszczy wcześniej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Mam nadzieję, że Tusk 12.01.23, 05:28 superspec1 napisał(a): > oszukuję.:) > > businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/emerytury/plan-tuska-po-wygranych-wyborach-zlozyl-deklaracje-w-sprawie-emerytur/h6glsrl wariant 1 Gdyby danego słowa nie dotrzyma to ta to wyjaśni (skrótowo napiszę): Mamy trudną koalicję.... Koalicja polega na ustępstwach.... Nasz koalicjant uważał, że ..... Musieliśmy zrezygnować z niektórych ....oraz zgodzić się na podniesienie wieku emerytalnego l obra reform, które realizujemy Wariant 2 Nie jest to nie otrzymanie danej obietnicy. Po wnikliwym sprawdzeniu finansów państwa okazało się, że jest znacznie gorzej nić przypuszczaliśmy, że jest bardzo żle i zmuszeni jesteśmy dla ratowania.....z winy PiSu zawiesić czasowo wykonanie obietnicy .... Jet wiele innych wariantów w słowotoku Tuska. Ten człowiek nawet w swojej książce pt "Szczerze" popełnił ponad 100 kłamstw nawet w wynikach meczy futbolowych. Odpowiedz Link Zgłoś