Dodaj do ulubionych

Mam nadzieję, że Tusk

11.01.23, 20:54
oszukuję.:)

businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/emerytury/plan-tuska-po-wygranych-wyborach-zlozyl-deklaracje-w-sprawie-emerytur/h6glsrl
Obserwuj wątek
    • pozytonium Re: Mam nadzieję, że Tusk 11.01.23, 23:31
      Czy jest jakiś obowiązek przejścia na emeryturę gdy zdrowie pozwala?
    • pies.na.czarnych Re: Mam nadzieję, że Tusk 11.01.23, 23:48
      Pisi już sami nie wiedza co chcą. Dzisiaj czytałem wypowiedz jakiegoś palantaod ziebry, który wypowiadał się za przedłużeniem wieku emerytalnego. Podobno dzieci z tego więcej będzie.
      • pozytonium Re: Mam nadzieję, że Tusk 11.01.23, 23:50
        pies.na.czarnych napisała:

Przejście pracownika na emeryturę stanowi prawo pracownika - nie jest jego obowiązkiem. Jeśli pracownik, mimo osiągnięcia wieku emerytalnego, może w dalszym ciągu świadczyć pracę bez uszczerbku dla swojego zdrowia i na odpowiednio wysokim poziomie, pracodawca jest obowiązany mu to umożliwić.

AmenT.
        • pies.na.czarnych Re: Mam nadzieję, że Tusk 11.01.23, 23:56
          Skoro taki amen to dlaczego wysyłacie przymusowo na emeryturę niewygodnych wam sędziów?
          • alux Re: Mam nadzieję, że Tusk 12.01.23, 00:07
            Mam nadzieję, że ludzie zmądrzeją i nie będzie wojen, przemocy, zła, wyzysku. Może tak będzie za milion lat pod warunkiem, że zachłanność nie zniszczy wcześniej ziemi.
    • no-popis Re: Mam nadzieję, że Tusk 12.01.23, 05:28
      superspec1 napisał(a):

> oszukuję.:)
      >
      > businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/emerytury/plan-tuska-po-wygranych-wyborach-zlozyl-deklaracje-w-sprawie-emerytur/h6glsrl

wariant 1
      Gdyby danego słowa nie dotrzyma to ta to wyjaśni (skrótowo napiszę):
      Mamy trudną koalicję....
      Koalicja polega na ustępstwach....
      Nasz koalicjant uważał, że .....
      Musieliśmy zrezygnować z niektórych ....oraz zgodzić się na podniesienie wieku emerytalnego l obra reform, które realizujemy
      Wariant 2
      Nie jest to nie otrzymanie danej obietnicy. Po wnikliwym sprawdzeniu finansów państwa okazało się, że jest znacznie gorzej nić przypuszczaliśmy, że jest bardzo żle i zmuszeni jesteśmy dla ratowania.....z winy PiSu zawiesić czasowo wykonanie obietnicy ....
      Jet wiele innych wariantów w słowotoku Tuska.
      Ten człowiek nawet w swojej książce pt "Szczerze" popełnił ponad 100 kłamstw nawet w wynikach meczy futbolowych.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka