Dodaj do ulubionych

Inflacja spada, a jak spada to wg tego co mówił

13.01.23, 10:08
Glapiński potem będzie rosnąć, właściwie nie wiem dlaczego, ale skoro tak mówi prezes NBP to pewnie wie co mówi?

Według szybkiego szacunku danych Głównego Urzędu Statystycznego (GUS), inflacja konsumencka wyniosła 16,6% w ujęciu rocznym w grudniu 2022 r.
Obserwuj wątek
    • motocyklista175 Re: Inflacja spada, a jak spada to wg tego co mów 13.01.23, 12:29
      Wg tępego pisiego seweryna spadek inflacji to spadek cen i powód do radości.
      • manhu Re: Inflacja spada, a jak spada to wg tego co mów 13.01.23, 14:48
        No tak, 40% pis-owców tak myśli (sondaż). Generalnie wkurza ich 4 zł podwyżki za PO, zaś np. 200 zł za PIS to już radość mimo, że to obniżka.

Ale ... to dobry Kaczyński daje te 200 zł podwyżki, zaś ten wstrętny Tusk zabiera 400 zł inflacją. Gdyby tak się dało tego Tuska zdymisjonować z rządu, ale jak to zrobić gdy go nie ma w rządzie? Dlatego nie dziwi mnie ochrona BOR dla Tuska i że obniżył swoją aktywność. Ogólnie zachowują się jak kibole wierzący, że Legia pokona Barcelonę 3:0 lub 5:0, tu tak samo pod koniec roku przed wyborami zobaczą że ceny nie spadły, ale znacznie wzrosły. I co? Nic, nadal 5:0. Choć beton powoli się kruszy.
    • manhu PISo-inflacja wzrosła z 11,4 na 11,6% 13.01.23, 14:38
      biznes.interia.pl/gospodarka/news-inflacja-w-grudniu-2022-roku-gus-podal-ostateczne-dane,nId,6531895
      Inflacja bazowa czyli bez cen energii, a nawet żywności, ot same taniejące lokomotywy.

Co do 16,6% to mamy spadek o 0,9 pkt%, dokładnie tyle samo w strefie Euro! Po prostu ceny energii na świecie spadły. Gdy rosły to PIS się odcinał od winy, a teraz to już rzekomo ich zaleta. Gdy realnie PIS ma wiele winy we wzroście, a zero udziału spadku. To PIS wywalczył skrajnie niekorzystne ceny giełdowe w Sztokholmie, to PIS sabotował Niemcy i ich redukcję gazu do 85%. PIS osiągnął 83% mordując firmy cenami (bankructwa) i sabotaż powodował, że państwa się licytowały kto da więcej.

Inflacja średnioroczna to 14,4% co oznacza, że moje wstępne 33,5% za 7 lat PIS (od końcówki 2015) spadają na ok. 31%, czy ktoś wierzy w te kłamstwa PIS-GUS? Realnie to 70-80%.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka