pozytonium 13.01.23, 16:02 twitter.com/i/status/1613630612774223872 Główne wydanie wiadomości. Recytacja lokomotywy na Wiejskiej. Nawet Kaczor twierdzi, że został zbyt dokładnie wysłuchany. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies.na.czarnych Re: Wieści z cyrku na Wiejskiej 13.01.23, 17:24 Co? Już gąska wita się w ogródku? A taki ch**! Jeszcze pisiaki musicie sporą drogę na kolanach przebyć zanim powąchacie unijne pieniądze. Droga jest wyłożona kamieniami, a to nic dobrego dla waszych kolan nie wróży. tvn24.pl/polska/krajowy-plan-odbudowy-ustawa-o-sadownictwie-przyjeta-reakcja-z-komisji-europejskiej-6627966 Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Wieści z cyrku na Wiejskiej 13.01.23, 18:17 pies.na.czarnych napisała: > Co? Już gąska wita się w ogródku? A taki ch**! Jachira o sobie "skończyłam liceum ogólnokształcące" Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Wieści z cyrku na Wiejskiej 13.01.23, 19:01 Zazdrościsz jej? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Wieści z cyrku na Wiejskiej 13.01.23, 19:10 On w ten sposób chce uszlachetnić PIS. Widocznie coś mu się w PISie nie podoba i chce to przykryć. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Wieści z cyrku na Wiejskiej 14.01.23, 20:14 pies.na.czarnych napisała: > Zazdrościsz jej? Czego, że skończyła jakieś poślednie liceum? Też jestem po wcale nienajgorszym Liceum im. Polonii Belgijskiej. Po jednym z lepszych techników w Polsce, Uniwersytet też nie najgorszy. W życiu zostały mi jeszcze dwa szczeble uznania. Uścisk dłoni prezydenta i Nobel. Tak właściwie, to już czuję się spełnionym. Jachira uważa się za spełnioną po LO. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Wieści z cyrku na Wiejskiej 14.01.23, 20:20 Też jestem po wcale nienajgorszym Liceum im. Polonii Belgijskiej. Po jednym z lepszych techników w Polsce, Uniwersytet też nie najgorszy. CZUĆ :) Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Wieści z cyrku na Wiejskiej 14.01.23, 20:31 m.c.hrabia napisał: > CZUĆ :) QUIZ W SEJMIE. Sprawdzamy wiedzę NOWYCH POSŁÓW Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Wieści z cyrku na Wiejskiej 14.01.23, 22:25 > Tak właściwie, to już czuję się spełnionym. Prawie jak doktor j-k. Kropka też już masz? 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Wieści z cyrku na Wiejskiej 14.01.23, 22:32 pies.na.czarnych napisała: > > Tak właściwie, to już czuję się spełnionym. > > Prawie jak doktor j-k. Kropka też już masz? 😂 Swój wkład w naukę wniosłem. Naprawdę czuję się spełnionym. Mogę spokojnie umierać, choć jeszcze za ciekawy jestem świata. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Wieści z cyrku na Wiejskiej 14.01.23, 22:47 > Swój wkład w naukę wniosłem. Tym gorzej dla nauki. Kilka razy udowodniłem ci, ze nie znasz nawet podstaw fizyki na poziomie szkoły podstawowej. Te swoje pisie dyplomy możesz sobie powiesić na ścianie. I to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Wieści z cyrku na Wiejskiej 14.01.23, 22:49 pies.na.czarnych napisała: > > Swój wkład w naukę wniosłem. > > Tym gorzej dla nauki. Kilka razy udowodniłem ci, ze nie znasz nawet podstaw fiz > yki na poziomie szkoły podstawowej. > Te swoje pisie dyplomy możesz sobie powiesić na ścianie. I to by było na tyle. Dowód oszczerstw spoczywa na oszczercy. Więc śmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Wieści z cyrku na Wiejskiej 14.01.23, 23:07 Nie chce mi się. Występowałeś wówczas pod innym nickiem i w rozmowie o elektryczności wyszło, ze nie rozumiesz prawa Ohma. :) Ostatnie twoje upierdliwe nawoływanie do produkcji gazu z gówna również świadczą o poziomie twojej wiedzy jako pisiego naukowca :) Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Wieści z cyrku na Wiejskiej 14.01.23, 23:11 pies.na.czarnych napisała: > Nie chce mi się. > Występowałeś wówczas pod innym nickiem i w rozmowie o elektryczności wyszło, ze > nie rozumiesz prawa Ohma. :) > Ostatnie twoje upierdliwe nawoływanie do produkcji gazu z gówna również świadcz > ą o poziomie twojej wiedzy jako pisiego naukowca :) Ziew. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Wieści z cyrku na Wiejskiej 14.01.23, 23:14 > Ziew. Pisi naukowcy tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Wieści z cyrku na Wiejskiej 14.01.23, 23:21 pies.na.czarnych napisała: > > Ziew. > > Pisi naukowcy tak mają. Nie tylko pisi. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Wieści z cyrku na Wiejskiej 13.01.23, 18:58 Może ustalmy, co Ty rozumiesz pod pojęciem "głupia opozycja"? Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Opozycja nie mająca programu 13.01.23, 19:12 adam.eu napisał: > Może ustalmy, co Ty rozumiesz pod pojęciem "głupia opozycja"? Opozycja nie mająca programu Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Opozycja nie mająca programu 13.01.23, 19:24 Chcielibyście ukraść program opozycji. Nie dla psa kiełbasa. Dowiecie się w ostatniej chwili:) Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Opozycja nie mająca programu 13.01.23, 19:28 pies.na.czarnych napisała: > Chcielibyście ukraść program opozycji. Nie dla psa kiełbasa. Dowiecie się w ost > atniej chwili:) To nad czym mają głosować wyborcy. Nad nieistniejącym programem? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Opozycja nie mająca programu 13.01.23, 19:34 Pochwal się programem PIS. Inwigilacja maili, komunikatorów, bezkarność policji, prawo działa wstecz, wprowadzanie oligarchii, opieranie się na klerze, inflacja, finanse pod stołem itd. ODPOWIADA CI? Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Opozycja nie mająca programu 13.01.23, 19:44 adam.eu napisał: > ODPOWIADA CI? Mnie nie odpowiada, ale w tym przypadku wiem, co mi nie odpowiada... Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Opozycja nie mająca programu 13.01.23, 19:49 OK, a wiesz, jak zmienić to, co Ci nie odpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Od tego jest program 13.01.23, 19:52 adam.eu napisał: > OK, a wiesz, jak zmienić to, co Ci nie odpowiada? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Od tego jest program 13.01.23, 20:05 pozytonium napisał(a): > adam.eu napisał: > > > OK, a wiesz, jak zmienić to, co Ci nie odpowiada? Część programu PIS, napisałem Ci nieco wcześniej. A jak nie widzisz programu dla opozycji, to zawsze możesz zaproponować coś. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Od tego jest program 13.01.23, 20:45 adam.eu napisał: > pozytonium napisał(a): > > > adam.eu napisał: > > > > > OK, a wiesz, jak zmienić to, co Ci nie odpowiada? > > Część programu PIS, napisałem Ci nieco wcześniej. > A jak nie widzisz programu dla opozycji, to zawsze możesz zaproponować coś. Jak mogłeś mi opisać program, który nie istnieje? Nawet Kidawa go nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Od tego jest program 13.01.23, 21:00 pozytonium napisał(a): > Jak mogłeś mi opisać program, który nie istnieje? Nawet Kidawa go nie zna. A opisałem Ci program opozycji gdziekolwiek? A pamiętasz program opozycji z 4 czerwca 1989 roku? Dlaczego opozycja wtedy się zjednoczyła? I jeszcze raz, dlaczego optujesz za PISem? Nie boisz się totalitaryzmu? Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium O programie który istniał można się wypowiadać 13.01.23, 22:05 Program totalnych nie istnieje i to jest tak różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Opozycja nie mająca programu 13.01.23, 21:08 adam.eu napisał: > OK, a wiesz, jak zmienić to, co Ci nie odpowiada? Wiem. Ale żeby nie zamienić "siekierki na kijek", zanim przystąpię do zamiany, chcę wiedzieć co na co zamieniam. Inaczej nici z interesu... Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Opozycja nie mająca programu 13.01.23, 21:23 Jeżeli wiesz, to proponuj i namawiaj do jednej listy. Póki nie będzie za późno. Spacyfikowane społeczeństwo w Rosji w większości popiera Putina Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Opozycja nie mająca programu 13.01.23, 22:21 Trzeba być ślepcem i do tego totalnym głupcem aby dzisiaj symetryzować. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Opozycja nie mająca programu 13.01.23, 22:25 x2468 napisał: > Trzeba być ślepcem i do tego totalnym głupcem aby dzisiaj symetryzować. Ja tego o tobie nie napisałem. Sam się tak określiłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Opozycja nie mająca programu 13.01.23, 22:35 x2468 napisał: > Trzeba być ślepcem i do tego totalnym głupcem aby dzisiaj symetryzować. Totalnymi głupcami są ci, którzy zaślepieni politycznym interesem, bezrefleksyjnie, kupują kota w worku a jedyną przesłanką do takiego zakupu ma być to, że kot - nawet parszywy - jest nasz... Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Opozycja nie mająca programu 13.01.23, 20:03 > To nad czym mają głosować wyborcy. RESET i powrót do normalności! Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: Opozycja nie mająca programu 13.01.23, 22:24 pies.na.czarnych napisała: > RESET i powrót do normalności! A co uważasz za "normalność"? Jeśli powrót do 2015 albo i wcześniej - to zapomnij. W tę "normalność" już graliśmy i większości się nie spodobała. Jeśli nie zauważyłeś, to ten stan trwa do dziś... Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Opozycja nie mająca programu 13.01.23, 23:18 "To nad czym mają głosować wyborcy. Nad nieistniejącym programem?" - pyta pozytonium Wczoraj w Polsacie Leszczyna posłanka PO, powiedziała, że program im napiszą wyborcy. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Opozycja nie mająca programu 13.01.23, 23:41 Zmień kurs języka polskiego bo ostatnio coraz mniej rozumiesz o czym ludzie mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Opozycja nie mająca programu 13.01.23, 19:24 Rozumiem, że bardziej Ci się podoba to co robi PIS, niż odsunięcie PISu od władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium A co to ma dorzeczy? 13.01.23, 19:38 adam.eu napisał: > Rozumiem, że bardziej Ci się podoba to co robi PIS, niż odsunięcie PISu od wła > dzy? Ja, i większość obywateli nie ma zielonego pojęcia o programie PO, co będą robić. Z czego ich rozliczać. Nawet dziennikarz Mazurek nie doszukał się programu PO. twitter.com/i/status/1613446148844290048 - .... /Młodzi/ będą mieli dostąp do mieszkań, do tanich kredytów. Red. Mazurek: - A w jaki sposób? Za rządów PO tego nie było. - Przepraszam🙃 był program Mieszkanie Plus😮😂😂 - Proszę się nie gniewać, ale program Mieszkanie+ to program PiSu😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: A co to ma dorzeczy? 13.01.23, 19:48 A jeżeli masz pojęcie, co robi PIS, to Ci to odpowiada? Chcesz, aby dalej PIS rządził? Naprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: A co to ma dorzeczy? 13.01.23, 19:51 adam.eu napisał: > A jeżeli masz pojęcie, co robi PIS, to Ci to odpowiada? > Chcesz, aby dalej PIS rządził? > Naprawdę? To co robi PiS mnie nie odpowiada. Ale wiem czego się po nich spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: A co to ma dorzeczy? 13.01.23, 20:01 pozytonium napisał(a): > To co robi PiS mnie nie odpowiada. Ale wiem czego się po nich spodziewać. Moim zdaniem albo nie wiesz, albo tego zupełnie jak większość, nie doceniasz. To jest droga do totalitaryzmu, biorąc pod uwagę politykę. A i nie tylko z tego powodu zagrożenie dla gospodarki, dla finansów państwa. Nie wiem, czy pamiętasz poparcie, jakie miał Gierek w narodzie. I czym to się skończyło? Odpowiada Ci ostra polaryzacja w społeczeństwie? Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: A co to ma dorzeczy? 13.01.23, 20:44 adam.eu napisał: > pozytonium napisał(a): > > > To co robi PiS mnie nie odpowiada. Ale wiem czego się po nich spodziewać. > > Moim zdaniem albo nie wiesz, albo tego zupełnie jak większość, nie doceniasz. > To jest droga do totalitaryzmu, biorąc pod uwagę politykę. > A i nie tylko z tego powodu zagrożenie dla gospodarki, dla finansów państwa. > Nie wiem, czy pamiętasz poparcie, jakie miał Gierek w narodzie. > I czym to się skończyło? > > Odpowiada Ci ostra polaryzacja w społeczeństwie? W przeciwieństwie do ciepie akceptuję ludzi takimi jak są. Mam znajomych o różnych przekonaniach. Także takich, którzy twierdzą, że wyjściem byłaby brzezina. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: A co to ma dorzeczy? 13.01.23, 21:03 pozytonium napisał(a): > W przeciwieństwie do ciepie akceptuję ludzi takimi jak są. Mam znajomych o różn > ych przekonaniach. Także takich, którzy twierdzą, że wyjściem byłaby brzezina. Akceptowałeś ludzi w PRL takimi jacy byli? Akceptowałeś propagandę w PRLu? O ile znasz PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: A co to ma dorzeczy? 13.01.23, 21:43 adam.eu napisał: > pozytonium napisał(a): > > > > W przeciwieństwie do ciepie akceptuję ludzi takimi jak są. Mam znajomych > o różn > > ych przekonaniach. Także takich, którzy twierdzą, że wyjściem byłaby brze > zina. > > Akceptowałeś ludzi w PRL takimi jacy byli? > Akceptowałeś propagandę w PRLu? > O ile znasz PRL. Tak, jako dziecko grywałem z nimi w piłkę. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A co to ma dorzeczy? 13.01.23, 22:23 > Tak, jako dziecko grywałem z nimi w piłkę. Czyli nie masz zielonego pojęcia co pis-swołocz ci szykuje i wspierasz ich w ciemno dumnie krocząc ku przepaści. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: A co to ma dorzeczy? 13.01.23, 22:32 pies.na.czarnych napisała: > > Tak, jako dziecko grywałem z nimi w piłkę. > > Czyli nie masz zielonego pojęcia co pis-swołocz ci szykuje i wspierasz ich w ci > emno dumnie krocząc ku przepaści. Jestem z bloku robotników, tuż obok był blok oficerów, mieszkał tam np. Hermaszewski. Miałem nie haratać w gałę w kumplem z osiedla tylko dlatego, że jego np. tata jest kosmonautą? Byliśmy normalnymi dziećmi, nie było płotów pomiędzy nami, a nimi. Płoty na osiedlach pojawiły się grubo później za PO. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A co to ma dorzeczy? 13.01.23, 22:51 Co ma PO do płotów? To tworzenie gett na własne życzenie świadczy jedynie o małostkowości suwerena. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Nie rozumiem twej wypowiedzi 13.01.23, 23:01 pies.na.czarnych napisała: Harataliśmy w gałę bez wzglądu, kto był skąd. Co ma do tego wygląd sklepu? Chodziliśmy do jednych szkół, po zajęciach bawiliśmy się wspólnie. Jak kumpel chciał mi pokazać, gdzie jego tata ma broń (wyjął pistolet) to powiedziałem, że nie jestem tym zainteresowany. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A co to ma dorzeczy? 13.01.23, 23:05 > Jestem z bloku robotników, tuż obok był blok oficerów, mieszkał tam np. Hermaszewski. Podoficerów nazywasz robotnikami? Ładnie ci ojciec we łbie namieszał. Zamiast szczerze jak mężczyzna do mężczyzny powiedzieć ci, ze jest resortowym dzieckiem on ci kit wcisnął:) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A co to ma dorzeczy? 13.01.23, 23:48 > Zamiast szczerze jak mężczyzna do mężczyzny powiedzieć ci, ze jest resortowym dzieckiem on ci kit wcisnął. Powinno być: że jesteś resortowym dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 00:57 pies.na.czarnych napisała: > > Jestem z bloku robotników, tuż obok był blok oficerów, mieszkał tam np. H > ermaszewski. > > Podoficerów nazywasz robotnikami? Ładnie ci ojciec we łbie namieszał. Zamiast s > zczerze jak mężczyzna do mężczyzny powiedzieć ci, ze jest resortowym dzieckiem > on ci kit wcisnął:) To jest Polska, a nie kacapia. Osiedle około 25 tys. mieszkańców, szkoła podstawowa na 6000 dzieci. Mieszkali tam wszyscy razem od operatorów łopat, po kosmonautów. Bloki budowano w zależności od miejsca pracy. Np. pracownicy Hutmenu mają swój blok przy Budziszyńskiej. Tuż obok stoi blok dla oficerów lotnictwa. Dalej inny blok, znów dla szaraczków, dalej inny blok dla znów oficerów. W PRL nie tworzono gett. Dzieci z ludu, stykały się z dziećmi z elit. Chodziły do jednej szkoły, razem haratały w gałę. Oczywiście wiedzieliśmy, kto jest dzieckiem oficera. Musieli wyjść co jakiś czas w mundurze. Ale nie przeszkadzało to dzieciom we wzajemnych stosunkach. Taka mała Polska. Lotnisko wojskowe w odległości 3 km. Gdzie ich mieli transferować? Na Sępolno? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 01:43 > Mieszkali tam wszyscy razem od operatorów łopat, po kosmonautów... Tak, tak. Dobrze wiemy jak to było.:) Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 10:12 pies.na.czarnych napisała: > > Mieszkali tam wszyscy razem od operatorów łopat, po kosmonautów... > > Tak, tak. Dobrze wiemy jak to było.:) Znowu wychodzi z ciebie kacap. Polak powiedziałby wiem. Nadużywanie formy mnogiej rozmywa odpowiedzialność indywidualną, to nie ja to oni. Nadawałbyś się na papieża :) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 11:10 > Znowu wychodzi z ciebie kacap. Polak powiedziałby wiem. Pisze językiem zrozumiałym dla ciebie. Tak mówili twoi ukochani komuniści. Wychowałeś się w spokojnej enklawie dla mundurowych ze sklepami, wówczas nazywanymi "Konsumy" i nadal tęsknisz za tamtymi czasami. Dlatego rak zażarcie popierasz PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 11:16 pies.na.czarnych napisała: > > Znowu wychodzi z ciebie kacap. Polak powiedziałby wiem. > > Pisze językiem zrozumiałym dla ciebie. Tak mówili twoi ukochani komuniści. Wych > owałeś się w spokojnej enklawie dla mundurowych ze sklepami, wówczas nazywanymi > "Konsumy" i nadal tęsknisz za tamtymi czasami. Dlatego rak zażarcie popierasz > PiS. > Znów kacapska mentalność z ciebie wychodzi. Co to jest konsum? Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 11:25 Konsumami nazywano sklepy stworzone dla ubeków, zakupy można było w nich robić tylko za okazaniem legitymacji. Po roku 1956 stały się ogólnodostępne, ale określenie w mowie potocznej pozostało. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 11:28 > Znów kacapska mentalność z ciebie wychodzi. Co to jest konsum? Zapytaj się tatusia i mamusi. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Mała Moskwa 14.01.23, 11:38 pies.na.czarnych napisała: > > Znów kacapska mentalność z ciebie wychodzi. Co to jest konsum? > > Zapytaj się tatusia i mamusi. :) Dobrze pamiętam lata 80te. Mama jechała do Małej Moskwy po to, by wrzucić coś do gara. A nie tylko zalać octem. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Mała Moskwa 14.01.23, 11:42 > Mama jechała do Małej Moskwy Powinna jeździć do Kijowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 03:08 pozytonium napisał(a): > Taka mała Polska. Lotnisko wojskowe w odległości 3 km. Gdzie ich mieli transfer > ować? Na Sępolno? > > Zapyziały PRL - co za idylla! Pis zamierza przywrócić ten "idylliczny" klimat, więc zrozumiałe, że jesteś ich wyznawcą. Te "dzieci" Hutmenu, Wrozametu, Pafawagu, które ja znam tego nie chcą. To są już obyci w świecie ludzie, kultura zachodu wcale nie jest im obca. Poza tym ich rodzice też odrzucali ten peerelowski model. Wrocław był przecież silnym ośrodkiem sprzeciwu. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 10:50 margit49 napisała: > pozytonium napisał(a): > > > Taka mała Polska. Lotnisko wojskowe w odległości 3 km. Gdzie ich mieli tr > ansfer > > ować? Na Sępolno? > > > > > Zapyziały PRL - co za idylla! Pis zamierza przywrócić ten "idylliczny" klimat, > więc zrozumiałe, że jesteś ich wyznawcą. > Te "dzieci" Hutmenu, Wrozametu, Pafawagu, które ja znam tego nie chcą. To są j > uż obyci w świecie ludzie, kultura zachodu wcale nie jest im obca. Poza tym i > ch rodzice też odrzucali ten peerelowski model. Wrocław był przecież silnym ośr > odkiem sprzeciwu. Wrozametu już nie ma. Dzieci tych ludzi mieszkały na Różance razem z dziećmi oficerów tym razem wojsk lądowych. Próbuj dalej. Jaka dzielnica jest największą we Wrocławiu? Czy aby nie Fabryczna? www.google.com/maps/place/Fabryczna,+Wroc%C5%82aw/@51.1392662,16.9107843,12z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x470fea83287a849b:0x26102d09e5506ca2!8m2!3d51.120355!4d16.9285705 Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 11:13 > Jaka dzielnica jest największą we Wrocławiu? Czy aby nie Fabryczna? Jak zwał tak zwał, ale to były dzielnice stworzone dla zupaków i ich rodzin. Wrocław przodował wówczas w tej dziedzinie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 11:33 pies.na.czarnych napisała: > > Jaka dzielnica jest największą we Wrocławiu? Czy aby nie Fabryczna? > > Jak zwał tak zwał, ale to były dzielnice stworzone dla zupaków i ich rodzin. Wr > ocław przodował wówczas w tej dziedzinie :)))) I może dla tego to dalej spokojne miasto. We Wrocławiu nikogo nie obchodzi skąd pochodzisz. Opinię budujesz sobie od zera. Nie ważne jest kim byli twoi rodzice. Mój ojciec to np. prywaciarz. W końcu przeszedł na emeryturę. Ma 65 lat pracy. To nie jest jego wiek, tyle w życiu pracował. ZUS cierpi na tym. W mojej rodzinie zdarzały się przypadki do dożywania ~120 lat. Rodzina odchodzi w chwili spełnienia. Ktoś stwierdza, że osiągnął już wszystko. Żegna się z rodziną i odchodzi. Mój tata sunio, pomimo wieku, dalej jest stanąć na rękach. Ukraińcy mają to coś. Nawet w hymnie. Z kozackiego rodu. Nie boimy się śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 11:41 > I może dla tego to dalej spokojne miasto. Dla którego marzycielu o powrocie komuny? > Mój ojciec to np.... Ten bełkot czemu ma służyć w tym wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 12:12 > We Wrocławiu nikogo nie obchodzi skąd pochodzisz. Opinię budujesz sobie od zera. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 18:16 pies.na.czarnych napisała: > > We Wrocławiu nikogo nie obchodzi skąd pochodzisz. Opinię budujesz sobi > e od zera. > No wiesz, facet za bardzo zainspirował się historią Breslau :D Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 20:23 margit49 napisała: > pies.na.czarnych napisała: > > > > We Wrocławiu nikogo nie obchodzi skąd pochodzisz. Opinię budujes > z sobi > > e od zera. > > > No wiesz, facet za bardzo zainspirował się historią Breslau :D Bo nie obchodzi to naprawdę nikogo. Purkyně, JAN EWANGELISTA, ur. 17 XII 1787, Libochovice, zm. 28 VII 1869, Praga, czeski fizjolog i anatom. Genialny facet. Odpowiedz Link Zgłoś
margit49 Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 11:49 pozytonium napisał(a): > Wrozametu już nie ma. Dzieci tych ludzi mieszkały na Różance razem z dziećmi of > icerów tym razem wojsk lądowych. Próbuj dalej. > > Jaka dzielnica jest największą we Wrocławiu? Czy aby nie Fabryczna? > Oesu 🙄wrozametu nie ma, ale dzieci żyją 😄 i mają swoje dzieci. Nie rób z mieszkańców Fabrycznej wyłącznie beneficjentów PRL i tym samym zwolenników pisu, bo tak nie jest. Btw, a gdzie mieszkali wcześniej ci z Różanki? Bo ja znam tych, którzy mieszkali w czynszówkach w Śródmieściu, a dzieci po przeprowadzce kończyły podstawówkę w starej szkole. Ty się zatrzymałeś w czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 14:30 margit49 napisała: Na Śródmieściu. Jedyne osiedle/dzielnica ze starych, gdzie się mówi w, to ino Leśnica. Wewnątrz jednej dzielnicy Fabrycznej masz w czy na. Tak się przyjęło. Jak powiesz na Ołbinie, że coś robisz na Leśnicy i jeszcze będziesz się przy tym awanturować, to cię pogonią, a broń boże na Rakowcu. Mamy na Książu, ale w Leśnicy. Odległość niewielka, jakieś 40 km. Ciągle to Wrocław. Nie prowokuj mnie, jak sunia. Coś ci świta ale nie wiesz gdzie. Dlaczego miałem nienawidzić kolegów, tylko za to, że ich rodzice byli w wojsku? Mieszkaliśmy koło siebie, chodziliśmy do jednej klasy, razem harataliśmy w gałę. Podrywaliśmy wspólnie dziewczyny. Razem opłakiwaliśmy śmierć ich ojców. Tata koleżanki, pilot myśliwski, miał awarię samolotu rolniczego, zginął. Połowa osiedla uczestniczyła w jego pogrzebie. Nie dla tego, że musiała, tylko dlatego, że identyfikowała się z Gosią. Przepiękną dziewczyną o hebanowych włosach. A świnka na to, to nie możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 22:27 To tam były ruskie koszary, abyście mogli się bezpieczniej czuć? Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 22:43 pies.na.czarnych napisała: > To tam były ruskie koszary, abyście mogli się bezpieczniej czuć? Były ale na południu Wrocławia przy Karmelkowej, zwanej ul. Poronną. Kacapy tam siedziały cicho, bo zostaliby zmasakrowani. WP nie darzyło miłością kacapów. Piosenka z filmu "Mała Moskwa" Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 22:49 > Były ale na południu Wrocławia przy Karmelkowej, zwanej ul. Poronną. Rozumiem. To tam mieszkali resortowi z wyższej półki. Ty mieszkałeś razem z zupakami :) Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 23:01 pies.na.czarnych napisała: > > Były ale na południu Wrocławia przy Karmelkowej, zwanej ul. Poronną. > > Rozumiem. To tam mieszkali resortowi z wyższej półki. Ty mieszkałeś razem z zup > akami :) Budynki były stawiane kolejno. Wojsko może miało 4 z kilkudziesięciu. Ale nie było żadnych płotów, czy enklaw. Mało tego kacapy były uważane za wspólnego wroga. PRL nie mógł się utrzymać, skoro nie było wzajemnej sympatii, a ówcześni piloci gotowi byli lecieć na Moskę. Choćby z misją samobójczą. Kupiłem mieszkanie w wojskowym bloku, mieszkający pode mną pułkownik ma 90 lat. Jakby kacapy zaatakowali sam wsiądzie za stery. Polacy i Ukraińcy są z jednej mąki. Nie boimy się śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 23:08 Pozbyto twój towarzysz wygrał w Czechach :) Petr Pavel to były komunista. Będzie nowym prezydentem Czech? Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 23:10 pies.na.czarnych napisała: > Pozbyto twój towarzysz wygrał w Czechach :) > > Petr Pavel to były komunista. Będzie nowym prezydentem Czech? Nie znam faceta, ale dobrze, że ty znasz sunio. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 23:13 Swoich z międzynarodówki nie znasz? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,29359322,general-petr-pavel-wygrywa-w-pierwszej-turze-kim-jest-faworyt.html#s=BoxOpImg1 Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 23:13 > Budynki były stawiane kolejno. Wojsko może miało 4 z kilkudziesięciu. Ale nie było żadnych płotów, czy enklaw. Co ty o tym mogłeś wiedzieć? W tamtym czasie jeszcze sikałeś w majtki :) i z kacapami grałeś w szmaciankę. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 11:22 Masz krótką pamięć, płoty zaczęły się pojawiać pod koniec XX wieku. PO jeszcze wtedy nie istniała. A jak Warszawą rządził Lech Kaczyński, to płoty rosły w najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: A co to ma dorzeczy? 14.01.23, 15:44 horpyna4 napisała: > Masz krótką pamięć, płoty zaczęły się pojawiać pod koniec XX wieku. PO jeszcze > wtedy nie istniała. Tusk narodził się nagle, bez trzech Tenorów. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Wieści z cyrku na Wiejskiej 13.01.23, 21:27 Trafny tytuł, PIS zrobił z sejmu jeszcze większy cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Wieści z cyrku na Wiejskiej 13.01.23, 22:11 adam.eu napisał: > Trafny tytuł Dziękuję za uznanie twitter.com/i/status/1613590600552517633 Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Wieści z cyrku na Wiejskiej 13.01.23, 22:20 Faktycznie cyrk. Prawie wszyscy zagłosowali za rezolucją wspierającą złodziej gruzińskiego. Polski Sejm apeluje w sprawie Micheila Saakszwilego. tvn24.pl/swiat/gruzja-sejm-rp-apeluje-w-uchwale-o-umozliwienie-micheilowi-saakszwilemu-podjecia-niezbednego-specjalistycznego-leczenia-6628833 Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Wieści z cyrku na Wiejskiej 14.01.23, 12:02 Srakaszwili ma przecież amerykańskie obywatelstwo. Dlaczego Wielki Brat się nim nie interesuje tylko każe zająć się tym swoim burkom z nad Wisły? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Wieści z cyrku na Wiejskiej 14.01.23, 05:42 pozytonium napisał(a): > twitter.com/i/status/1613630612774223872 > Główne wydanie wiadomości. Recytacja lokomotywy na Wiejskiej. > > Nawet Kaczor twierdzi, że został zbyt dokładnie wysłuchany. > > Fakt, Kaczyński w najmilszych dla niego ssnach nie spodziewał się takich nieudaczników w opozycji aale mam to na co dzień na forum a wystarczy poczytać : Weterana, Zapijaczonego, Adasia, Hrabiego, Czandra, Buldoga i innych ale tu mają pomocną cenzurę a w realu nie ma aczkolwiek Tusk ostatnio poprzez pozwy i sądy chce wprowadzić cenzurę z braku argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: Wieści z cyrku na Wiejskiej 14.01.23, 20:39 no-popis napisała: > Tusk ostatnio poprzez pozwy i sądy ch > ce wprowadzić cenzurę z braku argumentów. Mógł poczekać do rozpoczęcia kampanii (tryb przyśpieszony) tak to jego pozwy rozpatrzą wolne sądy za 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Wieści z cyrku na Wiejskiej 14.01.23, 15:32 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,29358104,sejm-i-senat-bez-emerytow.html#s=BoxOpImg6 Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: Wieści z cyrku na Wiejskiej 14.01.23, 22:29 Nareszcie będą mogli wyjebać Kaczora. Odpowiedz Link Zgłoś