Dodaj do ulubionych

no to już po PO

14.01.23, 06:06
Słyszałem w wiadomościach w TOK FM, że Wałęsa zapowiedział, że przestaje sympatyzować tej partii. Co to będzie, co to będzie?
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: no to już po PO 14.01.23, 08:00
      brat Szymek zostanie liderem opozycji :)
      • opinia.nie.publiczna Re: no to już po PO 14.01.23, 12:17
        m.c.hrabia napisał:

> brat Szymek zostanie liderem opozycji :)

A wtedy wy - wyznawcy Tuska - zagłosujecie na Kaczora - jako na "mniejsze zło"?
        • m.c.hrabia Re: no to już po PO 14.01.23, 13:50
          nie, zagłosujemy na Zandberga:))
    • no-popis Re: no to już po PO 14.01.23, 08:48
      jureek napisał:

> Słyszałem w wiadomościach w TOK FM, że Wałęsa zapowiedział, że przestaje sympat
      > yzować tej partii. Co to będzie, co to będzie?
      No to Legenda (Wałęsa) opuszcza Legendę Europy (Tuska) ....aż niepradopodobne :) .
      Człowiek od resetu z Kiszczakiem opuszcza Człowieka od resetu z Putinem.
      • 99venus Re: no to już po PO 14.01.23, 09:25
        i zostanie sama parafialna ciemnota.
      • ukos Re: no to już po PO 16.01.23, 12:26
        no-popis napisała:

> Człowiek od resetu z Kiszczakiem opuszcza Człowieka od resetu z Putinem.

O, to już nie klocek, tylko rozwolnienie.
    • weteran-czasu Re: no to już po PO 14.01.23, 09:42
      Na PiS nigdy nie głosowałem i głosował nie będę,
      ale w dalszym ciągu nie widzę programu PO, który będzie realizowany po wyborach.
      Samo głosuj przeciw PiS mi nie wystarczy.
      W ciemno na partię bez programu na pewno głosował nie będę i tego jestem pewien.
      • superspec1 Re: no to już po PO 14.01.23, 09:44
        PO mniejsze zło!
        • weteran-czasu Re: no to już po PO 14.01.23, 09:57
          No nie wiem.
          Za PO zmniejszono zasiłek pogrzebowy, zmarli mi rodzice i dostałem mniej o 4000 zł.
          Sprzedałem mieszkanie po rodzicach i niestety musiałem oddać do US ponad 40 000 zł czego wcześniej nie było. W W-we wprowadzono rozliczenie śmieci za zużycie wody i dostałem po kieszeni 2800 zł !
          Emeryturę mi waloryzowano po 10-15 zł Programu nie i wdziałem przed wyborami i po wyborach. Wszystko było jakoś tam będzie.
          PiS to łamanie Konstytucji, prawa, upolitycznienie nie tylko sądownictwa ale wszystkich sfer życia społecznego. Pasienie tłustych PiSkotów krwawicą podatniczą, wpychanie w dupska sutannowych ile wlezie, propagowanie średniowiecznego ciemnogrodu, skłócenie z sąsiadami i podejmowanie działań zmierzających do wyprowadzenia Polski z UE. PiS to obłuda, zakłamanie, jątrzenie i skłócanie wszystkich ze wszystkimi.
          • perla_z_roztocza Re: no to już po PO 14.01.23, 10:02
            weteran-czasu napisał:

> PiS to obłuda, zakłamanie, jątrzenie i skłócanie wszystkich
            > ze wszystkimi.

wczoraj pokłócili się moi sąsiedzi bo jeden sąsiad klepnął żonę drugiego sąsiada.
            Sądzisz więc, że za tym stał jątrzący PiS właśnie?
            • weteran-czasu Re: no to już po PO 14.01.23, 10:05
              Chcesz uprawiać kabaret, to idź na inne forum.
              • perla_z_roztocza Re: no to już po PO 14.01.23, 10:08
                weteran-czasu napisał:

> Chcesz uprawiać kabaret, to idź na inne forum.

ależ tu jest kabaret, z satyrą taką jak ty właśnie.
                • weteran-czasu Re: no to już po PO 14.01.23, 10:21
                  To nie jest kabaret, jeśli w ciągu jednego roku emeryt traci niemal 50 000 zł (tyle straciłem w 2010 r) tylko dlatego, że władzy brakuje pieniędzy do spięcia budżetu i zmienia przepisy, aby drenować kieszenie obywateli (specjalista Jacek Rostowski).
                  • perla_z_roztocza Re: no to już po PO 14.01.23, 10:27
                    weteran-czasu napisał:

> To nie jest kabaret, jeśli w ciągu jednego roku emeryt traci niemal 50 000 zł (
                    > tyle straciłem w 2010 r) tylko dlatego, że władzy brakuje pieniędzy do spięcia
                    > budżetu i zmienia przepisy, aby drenować kieszenie obywateli (specjalista Ja
                    > cek Rostowski).

ty to w ogóle się ciesz, że władza wypłaca ci emeryturę z godną podziwu lekkomyślnością właśnie.
                    • szczypawka.jadowita Re: no to już po PO 14.01.23, 13:02
                      a ty perła względem tego że po wyborach PIS przestanie wypłacać emerytury?
                      Tak to prawda, już do komisji wyborczych będą starych ludzi zwozić, ale z powrotem to już nie, bo po co? Ostatnio zaczęło się dużo o tym mówić i PIS zdecydował, że po oddaniu głosu będzie wywoził ich do lasu. I jakąś paczkę da, chleb suchy będzie, margaryna, kawałek mięsa i słoniny, w ogóle to żyć nie umierać od razu. I krzyżyk będzie też, nadrukowany na paczkę, to na nową drogę życia wiecznego przecież. Od PISu i ePISkopatu.
                      • perla_z_roztocza Re: no to już po PO 14.01.23, 13:08
                        szczypawka.jadowita napisała:

> a ty perła względem tego że po wyborach PIS przestanie wypłacać emerytury?
                        > Tak to prawda, już do komisji wyborczych będą starych ludzi zwozić, ale z powro
                        > tem to już nie, bo po co? Ostatnio zaczęło się dużo o tym mówić i PIS zdecydowa
                        > ł, że po oddaniu głosu będzie wywoził ich do lasu. I jakąś paczkę da, chleb suc
                        > hy będzie, margaryna, kawałek mięsa i słoniny, w ogóle to żyć nie umierać od ra
                        > zu. I krzyżyk będzie też, nadrukowany na paczkę, to na nową drogę życia wieczne
                        > go przecież. Od PISu i ePISkopatu.

co ty tu bredzisz nieszczęsna?
                        Jakie paczki?
                        Mam rzetelne info z otoczenia Tuska i TVN, że po wyborach PiS będzie rozstrzeliwał starców.
                        Doły w lasach już przygotowane są właśnie.
                        • szczypawka.jadowita Re: no to już po PO 16.01.23, 22:07
                          po wyborach PiS będzie rozstrzeliwał starców.
                          Doły w lasach już przygotowane są właśnie.

Należysz do Sonderkommando?
                          Masz więcej informacji?
                      • pies.na.czarnych Re: no to już po PO 14.01.23, 13:24
                        > I jakąś paczkę da, chleb suchy będzie, margaryna, kawałek mięsa i słoniny

i kij aby mogli oganiać się od wilków:)
                        • perla_z_roztocza Re: no to już po PO 14.01.23, 13:43
                          pies.na.czarnych napisała:

> i kij aby mogli oganiać się od wilków:)

raczej od psów właśnie.

• pies.na.czarnych Re: no to już po PO 14.01.23, 14:05
                            Dla ciebie specjalny kij do odganiania się od białych niedźwiedzi :)
          • margit49 Re: no to już po PO 14.01.23, 12:14
            weteran-czasu napisał:

> No nie wiem.
            > Za PO zmniejszono zasiłek pogrzebowy, zmarli mi rodzice i dostałem mniej o 4000
            > zł.
            > Sprzedałem mieszkanie po rodzicach i niestety musiałem oddać do US ponad 40 00
            > 0 zł czego wcześniej nie było. W W-we wprowadzono rozliczenie śmieci za zużycie
            > wody i dostałem po kieszeni 2800 zł !
            > Emeryturę mi waloryzowano po 10-15 zł Programu nie i wdziałem przed wyborami i
            > po wyborach. Wszystko było jakoś tam będzie.
            > PiS to łamanie Konstytucji, prawa, upolitycznienie nie tylko sądownictwa ale ws
            > zystkich sfer życia społecznego. Pasienie tłustych PiSkotów krwawicą podatniczą
            > , wpychanie w dupska sutannowych ile wlezie, propagowanie średniowiecznego ciem
            > nogrodu, skłócenie z sąsiadami i podejmowanie działań zmierzających do wyprowa
            > dzenia Polski z UE. PiS to obłuda, zakłamanie, jątrzenie i skłócanie wszystkich
            > ze wszystkimi.
            >
            Ale finansowo za pisu zyskałeś? Mega waloryzacja, 13, 14...
        • don.kichote Re: no to już po PO 14.01.23, 13:42
          superspec1 napisał(a):

> PO mniejsze zło!

Wręcz przeciwnie!
          To PO, lansująca model kraju z bogatymi elitami i biedną resztą społeczeństwa, z punktu widzenia "szarego obywatela", który to obywatel stanowi zdecydowaną większość tego kraju - jest większym a nie mniejszym złem!
          Nie oznacza to jednak, że mając takie przekonanie, zagłosuję na PiS. Nie ma takiej opcji.
          Na PO - też nie...
          • pies.na.czarnych Re: no to już po PO 14.01.23, 14:12
            > To PO, lansująca model kraju z bogatymi elitami i biedną resztą społeczeństwa

Ciekawe skąd ci się to wzięło?

Ani w teorii, ani w praktyce nie sprawdza się to co napisałeś. Nawet bogacenie się małej grupy w każdym społeczeństwie przekłada się na poprawienie bytu wszystkich. Najlepszym przykładem bez rozwijania tematu jest Kuba przed rewolucją i po rewolucji. Jak wyszły kraje na dążeniu do równości ekonomicznej całego społeczeństwa doświadczyliśmy w PRL.
          • szczypawka.jadowita Re: no to już po PO 15.01.23, 19:44
            Kompletna bzdura. To pod rządami PIS tworzy się złodziejska oligarchia i ubożejące społeczeństwo.
            Za PO siła nabywcza pensji nauczycieli, emerytury była wyższa, niż dziś.
        • no-popis Re: no to już po PO 16.01.23, 14:39
          superspec1 napisał(a):

> PO mniejsze zło!
          Takie samo.
      • borrrka Brednie pisowskie powielasz 14.01.23, 09:51
        weteran-czasu napisał:

> Na PiS nigdy nie głosowałem i głosował nie będę,
        > ale w dalszym ciągu nie widzę programu PO, który będzie realizowany po wyborach
        > .
        > Samo głosuj przeciw PiS mi nie wystarczy.
        > W ciemno na partię bez programu na pewno głosował nie będę i tego jestem pewien
        > .
        >
        >
        • weteran-czasu Re: Brednie pisowskie powielasz 14.01.23, 10:00
          Zagłosuję tylko na partię,
          która przekona mnie do swojego programu i uwierzę,
          że po wyborach będzie go realizować.
          • pies.na.czarnych Re: Brednie pisowskie powielasz 14.01.23, 11:05
            weteran-czasu napisał:

> Zagłosuję tylko na partię,
            > która przekona mnie do swojego programu i uwierzę,
            > że po wyborach będzie go realizować.
            >

Z tego wynika, że nie pójdziesz na wybory czyli poprzesz PiS.
            • margit49 Re: Brednie pisowskie powielasz 14.01.23, 12:20
              pies.na.czarnych napisał:

> Z tego wynika, że nie pójdziesz na wybory czyli poprzesz PiS.
              >
              >
              Widocznie mu odpowiada
              • weteran-czasu Re: Brednie pisowskie powielasz 16.01.23, 14:56
                W wyborach zawsze uczestniczę,
                na PiS nie głosowałem i nie zagłosuję,
                ale nie widzę programów wyborczych innych partii.
                Aborcja, prawa LGBT czy naprawa sądownictwa to tylko ogólne slogany.
                Ja chcę znać szczegółowy, porządny program konkretnej partii obejmujący wszystkie dziedziny życia społeczno-politycznego kraju. Planowane cele i sposób ich realizacji.
                Tak nawiasem, czy opozycji faktycznie zależy na wygraniu wyborów?
                Czy opozycji faktycznie.
                • weteran-czasu Re: Brednie pisowskie powielasz 16.01.23, 14:58
                  Czy opozycji faktycznie zależy na pokonaniu PiSg[oo]wna?
                • obrotowy jedyny Holownia - ma taki 16.01.23, 15:07
                  weteran-czasu napisał:

> Ja chcę znać szczegółowy, porządny program konkretnej partii obejmujący wszystk
                  > ie dziedziny życia społeczno-politycznego kraju. Planowane cele i sposób ich realizacji.

- jedynie Holownia taki przedstawil. - poszukaj.

> Tak nawiasem, czy opozycji faktycznie zależy na wygraniu wyborów?

- Platfusom ?. niespecjalnie.

bycie w oPOzycji - to dzis dobra fucha.
                • no-popis Re: Brednie pisowskie powielasz 16.01.23, 16:23
                  weteran-czasu napisał:

> W wyborach zawsze uczestniczę,
                  > na PiS nie głosowałem i nie zagłosuję,
                  > ale nie widzę programów wyborczych innych partii.
                  > Aborcja, prawa LGBT czy naprawa sądownictwa to tylko ogólne slogany.
                  > Ja chcę znać szczegółowy, porządny program konkretnej partii obejmujący wszystk
                  > ie dziedziny życia społeczno-politycznego kraju. Planowane cele i sposób ich r
                  > ealizacji.
                  To czego oczekujesz jest wręcz oczywiste ale widać oPOzycja mu tu gdzieś PrOblem.
          • margit49 Re: Brednie pisowskie powielasz 14.01.23, 12:17
            weteran-czasu napisał:

> Zagłosuję tylko na partię,
            > która przekona mnie do swojego programu i uwierzę,
            > że po wyborach będzie go realizować.
            >
            Po rządach pisu sprzątanie zajmie kilka(sic!) lat. To będzie transfomracja jak po komunie
          • x2468 Re: Brednie pisowskie powielasz 15.01.23, 22:54
            To masz wybór! Głosuj na Kukiza, on ma program.
        • pozytonium Projekt grantu 14.01.23, 10:05
          borrrka napisał:

Re: Brednie pisowskie powielasz

Przychodzi naukowiec (szarlatan) do mecenasa i mówi, że będzie mu lepiej, ale nie mówi jak tego dokona, tylko panie daj mi pieniądze.

Dobrze ująłem program PO?
          • weteran-czasu Re: Projekt grantu 14.01.23, 10:23
            Dokładnie!
            Daj mi władzę a pokażemy potem co potrafimy.
            • pozytonium Re: Projekt grantu 14.01.23, 10:35
              weteran-czasu napisał:

> Dokładnie!
              > Daj mi władzę a pokażemy potem co potrafimy.

Jednocześnie niczego nie obiecywaliśmy, że się z tego wywiążemy.

Drzewiej chodzili po domach szarlatani oferujący proszek polepszający spalanie "wungla" czy drewna.
              Podchodził taki np. do kominka, sypał trochę proszku i pojawiał się jasny żółto-pomarańczowy płomień. Szarlatan mówił, o jak jasno i ciepło. Głupie baby dawały się nabrać na kilka dekagramów NaCl, bo wtedy kominek buchał żółto-pomarańczowym światłem.
      • stasi1 Re: no to już po PO 14.01.23, 10:04
        Na PiS też w 15 roku głosowali ci którzy nie sądzili że będą wojowali ze wszystkimi. Nawet geje na nich wtedy głosowali
        • weteran-czasu Re: no to już po PO 14.01.23, 10:15
          Przyczyn było parę.
          Tusk prysnął do Brukseli,
          Komorowski olał debatę telewizyjną,
          durnowate rozmowy przy ośmiorniczkach nagrane na zlecenie kogo wiadomo.
          Poza tym brak sensownego programu ( łapu capu jakoś to będzie)
          W Sejmie Palikot przestrzegał PO przed nieróbstwem i otewanie wszystkiego.
          Mówił: ... czy wy zdajecie sobie sprawę co będzie jak do władzy dojdzie PiS?...".
          Uznano, że trzeba się jego z polityki pozbyć i tak się stało a PiS faktycznie wybory wygrał.
          Wystarczyło mieć program i zaproponować ludziom nie 500+ na dziecko ale 200+ i do wygranej to by wystarczyło. Teraz zaczyna się powtórka tego co było 8 lat temu. Nie są w stanie stworzyć jednego frontu wyborczego, jednej listy wyborczej, jednego programu, który przekona ludzi.
          • stasi1 Re: no to już po PO 15.01.23, 15:46
            Jak dla mnie obecny prezydent nie powinien brać udziału w pierwszej debacie. Trochę śmieszne było jak duda próbował walczyć z kimś kogo nawet nie można wymienić, bo nikt go nie zapamiętał.
            Geje głosowali na dudę aby ukarać PO za to że im związków partnerskich nie załatwił
            • alux Re: no to już po PO 15.01.23, 15:54
              Wałęsa w swoim stylu, jestem za, a nawet przeciw.
              Powiedział, że przestał sympatyzować z PO, ale Tuska popiera.
          • sverir Re: no to już po PO 16.01.23, 06:45
            " Poza tym brak sensownego programu ( łapu capu jakoś to będzie)"

Na PO nigdy nie głosowałem i nie wiem, czy kiedykolwiek zagłosuję, ale przestaje być zabawne tłuczenie o programie PO czy jego braku w kontekście zwycięstwa PiS.

PiS miał sensowny program? Coś konkretnego? Całą kampanię oparł na 500+ dla wszystkich (czego nie dotrzymał) i na "Polsce w ruinie". W czym to jest sensowne?

W 2019 roku było jeszcze lepiej, bo to PiS pół programu oparł na tym, że jest PO i że to PO utrudnia wszystkim życie. PO/KO raptem cztery razy w programie swoim odniosła się do PiS, z tego tylko raz na zasadzie "bez PiS będzie lepiej" (i dotyczyło środków europejskich).

Ludzie nie głosowali na PiS z powodu jakiegoś programu, bo większość ludzi programów w ogóle nie czyta. To aż kilkadziesiąt stron bzdetów i pobożnych życzeń, na których lekturę ludzie nie mają ochoty. Ludziom wystarczyło, że zmęczeni byli PO i widzieli rzeczy, których rządzący nie dostrzegali.
      • m.c.hrabia Re: no to już po PO 14.01.23, 10:11
        W ciemno na partię bez programu na pewno głosował nie będę i tego jestem pewien.

no to tylko razem :)))
        • pozytonium Re: no to już po PO 14.01.23, 10:15
          m.c.hrabia napisał:

> W ciemno na partię bez programu na pewno głosował nie będę i tego jestem pew
          > ien.
          >

>
          > no to tylko razem :)))

archiwum.allegro.pl/oferta/janusz-panasewicz-lady-pank-okladka-razem-lata-80-i7647819060.html
          Nie było ofert kupna.
        • opinia.nie.publiczna Re: no to już po PO 14.01.23, 12:31
          m.c.hrabia napisał:

> no to tylko razem :)))

albo Hołownia. Jego program też jest wart uwagi.
      • don.kichote Re: no to już po PO 14.01.23, 14:05
        weteran-czasu napisał:

> w dalszym ciągu nie widzę programu PO, który będzie realizowany po wyborach.
        > W ciemno na partię bez programu na pewno głosował nie będę i tego jestem pewien

To jest nas dwóch?

Szkoda mi tych fanatycznych wyznawców Tuska/PO, którzy kolejny raz zbudzą się z ręką w nocniku.
        Nie dociera do nich, że samo ***** *** nie wystarczy ani też, że jak "szlachta na koń wsieńdzie, to jakoś to będńdzie"

Nie beńdzie!
        • pies.na.czarnych Re: no to już po PO 14.01.23, 14:14
          Kampania przedwyborcza jeszcze się nie rozpoczęła. Karty w każdej grze lepiej jest trzymać przy piersi. Zwłaszcza gdy grasz z oszustem.
          • don.kichote Re: no to już po PO 14.01.23, 14:31

> Kampania przedwyborcza jeszcze się nie rozpoczęła. Karty w każdej grze lepiej j
            > est trzymać przy piersi. Zwłaszcza gdy grasz z oszustem.

Jako "fanatyczny wyznawca" nie dostrzegasz, że gra dwóch wytrawnych oszustów i tak na dobrą sprawę, nie wiadomo który większy?!
            • pies.na.czarnych Re: no to już po PO 14.01.23, 17:04
              > Jako "fanatyczny wyznawca"

Nie jestem wyznawcą PO. Mam poglądy liberalne skręcające bardziej w lewą stronę.
              Jeżeli masz jakieś dowody mojego fanatyzmu to proszę podaj linki do moich wypowiedzi, które na to wskazują.
              • don.kichote Re: no to już po PO 14.01.23, 18:25

> Nie jestem wyznawcą PO.

Nie rozśmieszaj mnie!

> Jeżeli masz jakieś dowody mojego fanatyzmu to proszę podaj linki do moich wypow
                > iedzi, które na to wskazują.

Myślę, że prościej będzie jak to ty wskażesz jakieś swoje krytyczne wobec PO posty, w których to w złośliwy a w zasadzie chamski sposób, nie przebierając w słowach, krytykujesz czy to jej poczynania czy poszczególnych jej funkcjonariuszy tak, jak to czynisz wobec innych niż PO uczestników życia politycznego...
                • pies.na.czarnych Re: no to już po PO 14.01.23, 19:29
                  Pierwszy z brzegu, dzisiejszy masz tu: forum.gazeta.pl/forum/w,28,174899796,174899796,Wyglada_ze_Tusk_nie_dal_sie_ograc_w_sprawie_SN_i.html

"Moim skromnym zdaniem Tusk zmarnował wielką szansę na rozjebanie prawicy i niestety stchórzył bojąc się reakcji suwerena sterowanej przez propagandę PiSSwołoczy".
                • pies.na.czarnych Re: no to już po PO 14.01.23, 19:33
                  > Myślę, że prościej będzie jak to ty wskażesz jakieś swoje krytyczne wobec PO posty...

Dodatkowo, chciałbym zauważyć, ze skoro wysuwasz jakieś oskarżenia w stosunku do innej osoby to chociażby przez grzeczność powinieneś udowodnić swoje twierdzenia. Inaczej są to zwykle pomówienia.
        • no-popis Re: no to już po PO 16.01.23, 14:36
          don.kichote
          > Nie dociera do nich, że samo ***** *** nie wystarczy ani też, że jak "szlachta
          > na koń wsieńdzie, to jakoś to będńdzie"
          >
          > Nie beńdzie!

Mniòd :) na moje polityczne serce !
      • no-popis Re: no to już po PO 14.01.23, 14:34
        weteran-czasu napisał:

> Na PiS nigdy nie głosowałem i głosował nie będę,
        > ale w dalszym ciągu nie widzę programu PO, który będzie realizowany po wyborach
        > .
        > .
        >
        >

Szacun.
    • perla_z_roztocza Re: no to już po PO 14.01.23, 09:57
      po PO było już wtedy gdy Tusk uciekł z Polski na nikomu nie potrzebną posadę w unii właśnie.
      • pozytonium Re: no to już po PO 14.01.23, 10:38
        perla_z_roztocza napisał:

> po PO było już wtedy gdy Tusk uciekł z Polski na nikomu nie potrzebną posadę w
        > unii właśnie.

Dlaczego piszesz na poziomie np. yomy?
        • perla_z_roztocza Re: no to już po PO 14.01.23, 10:47
          pozytonium napisał(a):

> Dlaczego piszesz na poziomie np. yomy?

piszę tak bo tak piszę właśnie.
          • no-popis Re: no to już po PO 16.01.23, 04:24

> pozytonium napisał(a):
            >
            > > Dlaczego piszesz na poziomie np. yomy?
            >
            > piszę tak bo tak piszę właśnie.
            Masz do tego prawo. Ma prawo nawet nie wiedzieć, że "nie" z przymiotnikami powinienes pisać łącznie.
      • snajper55 Re: no to już po PO 14.01.23, 11:13

> po PO było już wtedy gdy Tusk uciekł z Polski na nikomu nie potrzebną posadę w
        > unii właśnie.

Naśladował Wojtyłę, który uciekł z Polski na nikomu niepotrzebną (tak to się pisze w języku polskim) posadę w kościele katolickim.

S.
        • perla_z_roztocza Re: no to już po PO 14.01.23, 11:17
          snajper55 napisał:

> Naśladował Wojtyłę, który uciekł z Polski na nikomu niepotrzebną (tak to się pi
          > sze w języku polskim) posadę w kościele katolickim.

z tą różnicą, że Wojtyła nie pojechał tam dla kasy właśnie
          • pies.na.czarnych Re: no to już po PO 14.01.23, 12:22
            > z tą różnicą, że Wojtyła nie pojechał tam dla kasy właśnie

Skąd wiesz po co jeden i drugi wyjechał? Obaj spełnili marzenia o swojej karierze zawodowej. Kasa w jednym i w drugim przypadku nie ma znaczenia.
            • perla_z_roztocza Re: no to już po PO 14.01.23, 12:57

> Kasa w jednym i w drugim przypadku nie ma znaczenia.

śmieszny jesteś pies.
              Już widzę jak Tusk siedzi za darmo na stołku właśnie.
              • pies.na.czarnych Re: no to już po PO 14.01.23, 13:27
                > Już widzę jak Tusk siedzi za darmo na stołku właśnie.

Wrócił do Polski, a przecież mógł zarabiać rocznie miliony € w jakiejś prywatnej zachodniej spółce. Nie każdy tak jak ty żyje tylko dla kasy.
                • perla_z_roztocza Re: no to już po PO 14.01.23, 13:42

> Wrócił do Polski, a przecież mógł zarabiać rocznie miliony € w jakiejś prywatne
                  > j zachodniej spółce

a jaka to zachodnia spółka by go zatrudniła?
                  On coś umie robić?
                  Jako znany oszust może tylko grać w trzy karty na bazarze właśnie.
                  • pies.na.czarnych Re: no to już po PO 14.01.23, 14:17
                    Prześledź kariery zawodowe innych polityków, którzy przeszli po karierze politycznej do prywatnego sektora.

> Jako znany oszust może tylko grać w trzy karty na bazarze właśnie.

Po tym zdaniu kończę rozmowę z tobą. Nie mam zamiaru bawić się w piaskownicy.
                    • perla_z_roztocza Re: no to już po PO 14.01.23, 14:36

> Nie mam zamiaru bawić się w piaskownicy.

chętnie bym cię poobijał jeszcze ale skoro tchórzysz to baj baj właśnie.
                      • x2468 Re: no to już po PO 15.01.23, 23:03
                        Nie jesteś w stanie nikogo poobijać, jedyne co możesz to przerobić chleb na amoniak i wyprodukować trochę metanu.
                      • ukos Re: no to już po PO 16.01.23, 12:29

> chętnie bym cię poobijał jeszcze ale skoro tchórzysz to baj baj właśnie.

Nikogo nie poobijałeś. Poziom twoich wypocin jest żenująco dziecinny.
                • pozytonium "To jest tak upiorna myśl, że ja będę tam z powrot 14.01.23, 14:36

> > Już widzę jak Tusk siedzi za darmo na stołku właśnie.
                  >
                  > Wrócił do Polski, a przecież mógł zarabiać rocznie miliony € w jakiejś prywatne
                  > j zachodniej spółce. Nie każdy tak jak ty żyje tylko dla kasy.

• sverir Re: no to już po PO 16.01.23, 06:45
            "z tą różnicą, że Wojtyła nie pojechał tam dla kasy właśnie"

Ale dla władzy owszem.
    • oszol-lom-z-rm Re: no to już po PO 14.01.23, 10:42
      Cios w spóły słoneczny . Wałęsa zatopi PO?
      • m.c.hrabia Re: no to już po PO 14.01.23, 10:45
        psychopata żoliborski znowu pokocha Wałęsę
        • ukos Re: no to już po PO 16.01.23, 12:31
          m.c.hrabia napisał:

> psychopata żoliborski znowu pokocha Wałęsę

He, he, między oczy. :)
      • no-popis Re: no to już po PO 16.01.23, 14:38
        oszol-lom-z-rm napisał:

> Cios w spóły słoneczny . Wałęsa zatopi PO?
        Wałęsa gdyby wystartował w wyborach to dostałby 0.001 %. To NIKT w sensie siły rażenia czy jakby to czandra od Tuska napisał raRZenia.
    • oszol-lom-z-rm Re: no to już po PO 14.01.23, 10:54
      Renty! Donald , jak żyć !?
    • adam.eu Re: no to już po PO 14.01.23, 11:12
      jureek napisał:

> Słyszałem w wiadomościach w TOK FM, że Wałęsa zapowiedział, że przestaje sympat
      > yzować tej partii. Co to będzie, co to będzie?

To nie było żadnego komentarzu w radiu czy nie chcesz się tym komentarzem podzielić?
      Ani swoimi przemyśleniami, jeżeli już radio milczało na ten temat?

A ja osobiście, to powiem, że ani Wałęsa nie był dla mnie wyrocznią, ani na niego nie głosowałem nawet, jak po drugie stronie stał Tymiński. Uważałem, że w "finale" Wałęsa niestety ze względu na przeciwnika powinien wygrać, ale z niską frekwencją.

Tym niemniej Wałęsa ma swoje celne wypowiedzi, głupie i zupełnie obojętne, którym nadaje się znaczenie. Taki on już był i jest.
      • jureek Re: no to już po PO 14.01.23, 14:19
        adam.eu napisał:

> To nie było żadnego komentarzu w radiu czy nie chcesz się tym komentarzem podzi
        > elić?

Napisałem, że słyszałem o tym w wiadomościach, a porządne radio nie miesza informacji z komentarzami. To nie Wiadomości TVP ani Fakty TVN

> Ani swoimi przemyśleniami, jeżeli już radio milczało na ten temat?

Podzieliłem się w temacie wątku
    • yoma Re: no to już po PO 14.01.23, 13:33
      Oszoł założył był identyczny wątek. Tak tylko mówię 😎
      • oszol-lom-z-rm Re: no to już po PO 14.01.23, 13:51
        Został już skasowany
    • blablastoteles Re: no to już po PO 14.01.23, 13:59
      To dobra wiadomość. Jeszcze tylko Kaczor, Tusk, Czarzasty i inni zasłużeni dziadkowie pójdą sobie na emeryturę, a może polska polityka przestanie być napędzana wzajemnymi animozjami o to kto skakał przez płot, kto spał do południa, kto rozrzucał ulotki, a kto budował socjalizm cztery dekady temu.
    • m.c.hrabia Re: no to już po PO 14.01.23, 14:33
      Jak partia ma program?
      nie mylić programu z postulatami populistycznymi typu pińcet+ obniżenie wieku emerytalnego itp.
      • pozytonium Re: no to już po PO 14.01.23, 14:40
        m.c.hrabia napisał:

> Jak partia ma program?
        > nie mylić programu z postulatami populistycznymi typu pińcet+ obniżenie wieku e
        > merytalnego itp.

twitter.com/i/status/1613446148844290048
        Małgorzata Kidawa Błońska:
        - .... /Młodzi/ będą mieli dostąp do mieszkań, do tanich kredytów.
        Red. Mazurek:
        - A w jaki sposób? Za rządów PO tego nie było.
        - Przepraszam🙃 był program Mieszkanie Plus😮😂😂
        - Proszę się nie gniewać, ale program Mieszkanie+ to program PiSu😂😂
        • m.c.hrabia Re: no to już po PO 14.01.23, 15:16
          nic nie poradzę , że partia posiada idiotki w swoich szeregach, każda
          • pozytonium Re: no to już po PO 14.01.23, 15:50
            m.c.hrabia napisał:

> nic nie poradzę , że partia posiada idiotki w swoich szeregach, każda

Ale możesz chyba oddawać głos?
            Mamy w Polsce fatalną ordynację, to partia decyduje o tym, kto zasiądzie w parlamencie. Tak naprawdę nie liczą się głosy na kandydata. Ludzie głosowali na Śmieszka (czy jak mu tam), w parlamencie zasiadł Biedroń.
            • m.c.hrabia Re: no to już po PO 14.01.23, 15:59
              oddaję w pełni świadomie.
              • pozytonium Re: no to już po PO 14.01.23, 18:38
                m.c.hrabia napisał:

> oddaję w pełni świadomie.

A wybierają kogoś innego z listy :)
                • m.c.hrabia Re: no to już po PO 14.01.23, 18:42
                  sami taką ordynację wybraliśmy
        • sverir Re: no to już po PO 16.01.23, 06:56
          " - A w jaki sposób? Za rządów PO tego nie było." zapytał Mazurek.

MKB tytanem intelektu nie jest, ale Mazurek albo podpuszcza, albo sam niezbyt się orientuje. W 2014 roku PO utworzyła program Mieszkanie dla Młodych, który wprawdzie tanich kredytów nie dawał bezpośrednio, ale finansował wkład własny. Z kronikarskiej rzetelności dodam, że przyjęte zostało - w ramach programu - ponad 110 tysięcy wniosków (czyli ponad 200 tysięcy osób mogło skorzystać z programu).
          Dzięki takim tubom partyjnym z jednej strony mikrofonu i cwaniakom z drugiej strony mikrofonu ludzie powtarzają potem błędne, niesprawdzone informacje. A pamięć wyborców dobra, choć wybiórcza. I dlatego Mazurek ciągnie wątek "ale nie było dostępu do kredytów", a Kidawa-Błońska go nie prostuje, tylko sadzi farmazony.
    • j-k oPOzycja jest potrzebna i bedzie wieczna. 14.01.23, 14:56
      bo w demokracji byc musi.

na dodatek to bardzo dobry. job.

niezle platny i za nic sie nie odpowiada.

pracy niewiele: raz na tydzien trza zlozyc jakas deklaracje i udzielic jakiegos wywiadu.

zyc - nie umierac.
      • m.c.hrabia Re: oPOzycja jest potrzebna i bedzie wieczna. 14.01.23, 15:17
        jest łykend, jest borygo
        • j-k Re: oPOzycja jest potrzebna i bedzie wieczna. 14.01.23, 15:31
          m.c.hrabia napisał:
          > jest łykend, jest borygo

sugerujesz, ze w tygodniu ciagniesz o suchym pysku ?

zapal przynamniej Maryche - by nie zwariowac.
    • oby.watel Re: no to już po PO 15.01.23, 16:57
      Dzięki Wałęsie można śmiać się i kpić z Wałęsy. Gdyby nie on, żarty z Kaczyńskiego, a po zwycięskich wyborach z Zandberga, kończyłyby się w tiurmie.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka