Dodaj do ulubionych

Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary PO

17.01.23, 18:07

krytykapolityczna.pl/gospodarka/prywatyzacja-to-pojscie-na-latwizne-wojcik/
- to powrót Do Balcerowicza to naplucie w twarz ofiarom transformacji ustrojowej , naszym rodzicom i nam samym! Pamiętajcie o tym przy urnach wyborczych !
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 18:17
      Tak mafia PiS prywatyzuje za pieniądze suwerena!!!
      Kapitał założycielski fundacji wynosił 900 złotych.

Za ponad 5 milionów złotych od ministra edukacji Przemysława Czarnka fundacja Polska Wielki Projekt kupuje willę na warszawskim Mokotowie. Kupuje od Polskiego Holdingu Nieruchomości, który jest pod nadzorem ministra Jacka Sasina. Fundację kontrolują politycy PiS, a do kwietnia jej prezeską była Anna Bielecka, u której odbywają się słynne niedzielne obiady z udziałem Jarosława Kaczyńskiego. Po pięciu latach willa będzie mogła być przeznaczona na cele komercyjne.
      • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 18:24
        Nic nie przebije prywatyzacyjnych wałów Lewandowskiego i Kaczmarka
        • x2468 Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 21:27
          NIc? Nawet "Srebrna"?
      • yoma Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 18:30
        Na cholerę gówno ruszasz.
        • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 18:31
          Zgłosiłem Twój wpis do moderacji do admina
          • yoma Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 18:32
            A ja twój 😇
            • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 28.01.23, 18:23
              A który?
    • jureek Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 18:23
      Hihi, oszoł linkuje Krytykę Polityczną. Grzybków się objadł, czy co?
      • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 18:25
        Ja zawsze miałem poglądy lewicowe jeśli chodzi o gospodarkę natomiast sprawy ideowe światopoglądowe zawsze byłem u jestem katolikiem
        • jureek Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 18:27
          oszol-lom-z-rm napisał:

> Ja zawsze miałem poglądy lewicowe jeśli chodzi o gospodarkę

Akurat
          • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 18:28
            Czyli takie jakie ma tu PiS
            • jureek Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 18:32
              oszol-lom-z-rm napisał:

> Czyli takie jakie ma tu PiS

PiS i lewicowe poglądy na gospodarkę? Chyba Cię po...ało! Śmieciówki kwitną w pisowskich spółkach skarbu państwa. Takie to lewicowe jest.
              • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 18:36
                Śmieciowki za PiS tak się składa zostały oskładkowane oZUSowane!
                Smieciowki to robota PO i Tuska ! A może nawet Millera z SLD ?!
                • jureek Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 19:53
                  oszol-lom-z-rm napisał:

> Śmieciowki za PiS tak się składa zostały oskładkowane oZUSowane!

No o co z tego, jak nadal nie masz ani urlopu, ani prawa do chorobowego. Tam, gdzie zachodzi stosunek pracy, ma być umowa o pracę, a nie jakieś umowy zlecenia, czy inne wynalazki, choćby były i dziesięć razy oskladkowane.

> Smieciowki to robota PO i Tuska ! A może nawet Millera z SLD ?!

Zgadza się. Miłler wprowadził masowe usmieciowienie stosunków pracy, a wszyscy kolejni, włącznie z PiS, to rozwijali.
                  • blablastoteles Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 22:23
                    jureek napisał:

> No o co z tego, jak nadal nie masz ani urlopu, ani prawa do chorobowego. Tam, g
                    > dzie zachodzi stosunek pracy, ma być umowa o pracę, a nie jakieś umowy zlecenia
                    > , czy inne wynalazki, choćby były i dziesięć razy oskladkowane.

A co jeśli kogoś nie stać na 26 dni urlopu i chorowanie, więc dogadał się z pracodawcą na B2B i mu z tym dobrze?
                    • vivak01 Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 26.01.23, 08:34
                      "A co jeśli kogoś nie stać na 26 dni urlopu i chorowanie, więc dogadał się z pracodawcą na B2B i mu z tym dobrze?"

Ale nie ma problemu ani z B2B, ani ze zleceniem, ani z umową o dzieło,gdy te umowy mają zastosowanie. Problem jest w sytuacji, w której są wszystkie przesłanki do umowy o pracę, a mimo to pracownik ma umowę cywilnoprawną, która w praktyce jest nią tylko wtedy, gdy dochodzi do chorobowego lub urlopu (czyli koszt pracownika), a w każdym innym przypadku pracodawca traktuje ją jak umowę o pracę.
                      • blablastoteles Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 28.01.23, 22:12
                        Oczywiście, pytanie jak sprawdzać czy w danych przypadkach są spełnione wszystkie przesłanki umowy o pracę. PiS forsował swego czasu tzw. "test przedsiębiorcy", ale się z tego wycofał, bo posiadanie 1 kontrahenta jeszcze o niczym nie świadczy i wielu podatników bez problemu wygrałoby w sądach z fiskusem, który zakwestionowałby ich działalność gospodarczą. Ciekawi mnie jakie pomysły ma opozycja.
                        • jureek Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 30.01.23, 15:29
                          blablastoteles napisał:

> Oczywiście, pytanie jak sprawdzać czy w danych przypadkach są spełnione wszystk
                          > ie przesłanki umowy o pracę. PiS forsował swego czasu tzw. "test przedsiębiorcy
                          > ", ale się z tego wycofał, bo posiadanie 1 kontrahenta jeszcze o niczym nie świ
                          > adczy

W Niemczech jakoś brak posiadania wielu kontrahentów o czymś świadczy, o czym boleśnie mogło się przekonać wielu polskich budowlańców, których cwaniackie niemieckie firmy nie chciały normalnie zatrudnić jako pracowników, tylko kazały im zakładać działalność (gewerbe). Potem było ciężkie zdziwienie, gdy niemieckie urzędy kwestionowały tę pozorowaną działalność gospodarczą z jednym tylko zleceniodawcą. Jak się chce, to się da to zrobić.
                          • blablastoteles Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 30.01.23, 20:40
                            Nie wiedziałem, że Pisi próbowali wykorzystać najlepsze niemieckie wzorce, według których każdy samozatrudniony Polak to złodziej. No nic, przyszłe porządkowanie rynku pracy przez koalicję PO-Lewica potrafię już sobie dalej mniej więcej zwizualizować. Dziękuję za szczerą odpowiedź.
                            • jureek Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 30.01.23, 21:52
                              blablastoteles napisał:

> Nie wiedziałem, że Pisi próbowali wykorzystać najlepsze niemieckie wzorce, wedł
                              > ug których każdy samozatrudniony Polak to złodziej.

Nie zrozumiałeś. Ustawa o zwalczaniu pozorowanej samodzielnej działalności gospodarczej (Scheinselbstständigkeit) dotyczy nie tylko Polaków. A może i zrozumiałeś, ale jako fachowy propagandysta postanowiłeś zagrać na polsko-niemieckich stereotypach.
                              • blablastoteles Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 30.01.23, 22:21
                                A dopuszczasz taką możliwość, że postanowiłem stanąć po stronie swojej własnej, podziękowanie było szczere, a wpleciony stereotyp półżartem w oparciu o to, że sam napisałeś co napisałeś:

...boleśnie mogło się przekonać wielu polskich budowlańców, których cwaniackie niemieckie...

?
                                :)
                              • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 01.02.23, 08:18
                                Samozatrudnienie to sposób przedsiębiorców na niepłacenie ZUS pracownikom
                  • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 26.01.23, 07:56
                    Ale przynajmniej liczy ci się do emerytury, za Tuska tego nie było
                    Był kiedyś taki przypadek zd facet pracował 20 lat na śmieciowe potem zachorował wylali go z roboty i nie miał za co się leczyć bo nie miał opłaconych składek ZUS …
                    • vivak01 Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 26.01.23, 08:41
                      " Ale przynajmniej liczy ci się do emerytury, za Tuska tego nie było"

Mylisz rzeczywistości. Za Tuska nie było obowiązkowych składek, ale nadal funkcjonowały ubezpieczenia dobrowolne. To jest kluczowa różnica - kiedyś można było, teraz trzeba. Co więc powstrzymało kiedyś tego faceta przez ubezpieczeniem?

Przywiązujecie ogromną wagę do formy, ale jak była możliwość dobrowolnego ubezpieczenia, to mało osób z tego korzystało, bo wolało kasę do ręki.
                • x2468 Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 21:29
                  Tak jak praca na czarno w domu wypoczynkowym "Solidarności" i micha Kacperka.
              • vivak01 Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 26.01.23, 08:42
                "PiS i lewicowe poglądy na gospodarkę? Chyba Cię po...ało! Śmieciówki kwitną w pisowskich spółkach skarbu państwa. Takie to lewicowe jest. "

Liberałami też nie są, więc muszą prezentować trzecią drogę.
                • jureek Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 30.01.23, 15:32
                  vivak01 napisał(a):

> Liberałami też nie są, więc muszą prezentować trzecią drogę.

Pewnie tak, jakaś tam odmiana systemu oligarchistycznego, putinizm, orbanizm - jak zwał, tak zwał, ale masz rację, ani to lewicowe, ani liberalne
              • x2468 Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 28.01.23, 14:59
                Nie denerwuj się, to samo powiedział Czarzasty. Stwierdził ze bliżej mu do lewicowej polityki pis niż do polityki gospodarczej PO.
                • jureek Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 30.01.23, 17:23
                  x2468 napisał:

> Nie denerwuj się, to samo powiedział Czarzasty. Stwierdził ze bliżej mu do lewi
                  > cowej polityki pis niż do polityki gospodarczej PO.

Zacytujesz?
        • yoma Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 18:29
          Ty wujek myślisz, że jak napiszesz u zamiast i, to już będziesz oszoł? Na początek paluchy sobie poobklejaj 😆
        • no-popis Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 25.01.23, 12:47
          oszol-lom-z-rm napisał:

> Ja zawsze miałem poglądy lewicowe jeśli chodzi o gospodarkę natomiast sprawy id
          > eowe światopoglądowe zawsze byłem u jestem katolikiem
          Oooo to gospodarka jest lewicowa czy prawicowa?
          • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 30.01.23, 17:27
            Można mieć na nią różne spojrzenia
      • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 18:32
        Bo być może w ten sposób wątek nie zostanie skasowany
      • pies.na.czarnych Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 18:37
        To nie jest prawdziwy oszoł. Zbyt bogate słownictwo jak na tego z radyja :)
        • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 18:39
          Wyedukowałem się przy was
          • pies.na.czarnych Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 18:46
            > Wyedukowałem się

Na tajnych kotletach w wiadomej ambasadzie, poztyołomie? :)
            • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 18:47
              A tak apropo co z forumowicze kotlet czy kotlet czy jak on się tam przedstawiał ?
              • pies.na.czarnych Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 19:01
                > A tak apropo:)))

Cofam. Tak pisze prawdziwy oszol.

Na tajnych kompletach miało być.
    • adam.eu Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 18:35
      Oszołku i inne krytyczne opcje wobec wywiadu Grabowskiego.
      Kto z Was zapoznał się z całością wywiadu?

A jeżeli ktoś taki tutaj jest, to do czego ma zastrzeżenia?
      Jaka wypowiedź i najlepiej w której minucie?
      • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 18:37
        Nie przekonacie karpi do przyspieszenia wigilii świat bożego narodzenia !
        • pies.na.czarnych Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 18:50
          Taka przenośnia, proszę państwa.

"Las się szybko kurczył, ale drzewa nadal głosowały za siekierą, bo przecież miała drewniany trzonek i one myślały, że jest jedną z nich".
        • adam.eu Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 19:09
          oszol-lom-z-rm napisał:

> Nie przekonacie karpi do przyspieszenia wigilii świat bożego narodzenia !

Oszołku, pieprzysz jak Szydło.
          Nie jesteś nawet w stanie wcześniej wysłuchać całej audycji i racjonalnie to skomentować,
          A już chyba kolejny wątek zakładasz.
          • x2468 Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 21:33
            Pracuje bydlątko na akord.
            • yoma Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 21:38
              Nachalne są te kurwy i zuchwałe.
              • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 22:03
                Druga wypowiedz zgłoszona do admina
                • yoma Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 22:14
                  Jesteś prawdziwy oszoł, bo kabel i nie znasz literatury światowej 🤗
                  • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 18.01.23, 18:07
                    Co masz konkretnie niż myśli jakich autorów ?
                • adam.eu Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 22:45
                  oszol-lom-z-rm napisał:

> Druga wypowiedz zgłoszona do admina

No dobra, do amina zgłosiłeś, raz, drugi raz.
                  Wątek też zakładałeś co najmniej dwa razy jak nie więcej.

Więc teraz masz czas i możesz całkowicie spokojnie i uważnie, jak na Ciebie przystało, wysłuchać całego wywiadu.
                  I zgłoś, że nareszcie wiesz, o co chodzi.
        • szczypawka.jadowita Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 21:00
          Kurski pokazał, że z ciemnym ludem PISowskim można wszystko.
      • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 18.01.23, 17:33
        Do całokształtu jego wypowiedzi
        • adam.eu Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 18.01.23, 21:43
          oszol-lom-z-rm napisał:

> Do całokształtu jego wypowiedzi

No i sam się zdemaskowałeś.
          Całościowo.
          Nie próbowałeś nawet zrozumieć, a zakładałeś kilka wątków.
          Bo jak można się odnieść chociażby do tytułu?
          Nawet Popis Cię poprze.
          • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 19.01.23, 09:27
            trudno pojąć wasz bełkot
            • adam.eu Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 19.01.23, 09:41
              oszol-lom-z-rm napisał:

> trudno pojąć wasz bełkot

To widać, że nie potrafisz się rzeczowo ustosunkować nawet do tego, co sam linkujesz.
              • no-popis Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 20.01.23, 09:00
                adam.eu napisał:

> oszol-lom-z-rm napisał:
                >
                > > trudno pojąć wasz bełkot
                >
                > To widać, że nie potrafisz się rzeczowo ustosunkować nawet do tego, co sam link
                > ujesz.
                Napisał miszcz oceniania innych.
                • adam.eu Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 20.01.23, 09:53
                  no-popis napisała:

> Napisał miszcz oceniania innych.

A co Ty robisz w tym zdaniu?
                  A ja po cichu liczyłem na Twoje merytoryczne wypowiedzi odnośnie poglądów Grabowskiego.
                  Bo o ile kojarzę, to czy nie ciepło o nim się wypowiadałeś?
                  A jeżeli pomyliłem nazwiska, to na pewno pisałeś tak, jakbyś się znał na ekonomii.
                  Chyba że preferujesz ekonomię gierkowską z PRL?
                  Bo taka mi się kojarzy z PISem.
                  • no-popis Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 20.01.23, 12:21
                    adam.eu napisał:

> no-popis napisała:
                    >
                    >
                    > > Napisał miszcz oceniania innych.
                    >
                    > A co Ty robisz w tym zdaniu?
                    > A ja po cichu liczyłem na Twoje merytoryczne wypowiedzi odnośnie poglądów Grab
                    > owskiego.
                    Trzeba było zabrać taki głos to może dyskusja się by wywiązała ale Ty uprawiasz trolling oceniając wypowiedzi oszoła. Musisz mieć wielkie mniemanie o sobie, to cecha lemingów, że pouczasz innych właśnie niemerytorycznie.
                    > Bo o ile kojarzę, to czy nie ciepło o nim się wypowiadałeś?
                    > A jeżeli pomyliłem nazwiska, to na pewno pisałeś tak, jakbyś się znał na ekonom
                    > ii.
                    > Chyba że preferujesz ekonomię gierkowską z PRL?
                    > Bo taka mi się kojarzy z PISem.
                    Znam takich co wszystko kojarzy się z PiSem i Obajtkiem lub odwrotnie wszystko z Tuskiem. To są jednak chorobliwe przypadku jak Twój.
                    PiS akurat kojarzy mi się z ekonomią gomułkowską. Osobiście epokę Gierka oceniam bardzo pozytywnie ....jak na komunę ma się rozumieć.
                    • adam.eu Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 20.01.23, 14:17
                      no-popis napisała:

> PiS akurat kojarzy mi się z ekonomią gomułkowską.

Gomułka bał się długów, za jego czasów budżet był na plusie, więc tu nie ma zbieżności z PISem

>Osobiście epokę Gierka ocenia
                      > m bardzo pozytywnie ....jak na komunę ma się rozumieć.

Ja też uważam, że ekonomia PISu ma wiele wspólnego z gierkowską.
                      Obawiałem się za Gierka, że wszystko może pieprznąć.
    • m.c.hrabia Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 18:54
      osieł z dohtorem się spiknął i borygo poszło w gardło.
      • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 19:01
        Nie pijam byle czego
        • m.c.hrabia Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 17.01.23, 19:32
          a bełkoczesz jak po przemysławce.
          • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 18.01.23, 11:08
            ??????????????????
            • storima Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 25.01.23, 00:42
              m.c.hrabia napisał:

> a bełkoczesz jak po przemysławce.

oszol-lom-z-rm napisał:

> ??????????????????

W południe kawka – po niej lepiej się pracuje,
              W krąg Przemysławki europejski zapach czujesz,
              Dyskretny kelner na Twój każdy gest się zgłasza,
              Wieczorem PAGART na sto imprez Cię zaprasza…

Wojciech Młynarski

przemyslawka.pl/ambasadorzy/
              Widać, że nie wychowałeś się w czasach klasycznego PRLu.

Przemysławka to szalenie popularna do końca lat 70. polska woda kolońska, ale istniejąca od przedwojnia.

Uchodziła za substytut alkoholu.

Chorzy na alkoholizm, upijali sie nią zamiast klasycznymi trunkami.
              • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 25.01.23, 09:46
                Przemysławka to kosmetyk a nie spożywka !
                • storima Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 25.01.23, 12:43
                  oszol-lom-z-rm napisał:

> Przemysławka to kosmetyk a nie spożywka !

Może już nadszedł czas, abyś czytał uważnie i ROZUMIAŁ artykuły oraz publikacje forumowiczów za nim zabierzesz głos.

Napisałem : „Chorzy na alkoholizm, upijali się nią zamiast klasycznymi trunkami.”
                  • storima Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 25.01.23, 12:48
                    Poznaj historię PRL :

Ludzie uzależnieni od alkoholu przerzucili się bowiem na środki chemiczne na bazie spirytusu, wielkim powodzeniem cieszyły się rozmaite tanie wody kolońskie dostępne w kioskach Ruchu, jak chociażby „Woda brzozowa”, czy lekarstwa w rodzaju kropli miętowych lub żołądkowych. Pito nawet… środek na trądzik Acnosan, przeznaczony do użytku zewnętrznego. Co gorsza, alkoholicy sięgali też po środki chemiczne, które na dobre mogły zrujnować im zdrowie, jak chociażby denaturat, na którym widniała trupia główka – znak oznaczający truciznę, płyn do chłodnic samochodowych Borygo, dużym powodzeniem cieszył się też płyn do spryskiwaczy Autovidol. Co ciekawe, ustawa antyalkoholowa objęła też denaturat, sprzedawany wyłącznie w sklepach chemicznych, gdyż można go było nabyć dopiero po godzinie 13.00.

Czytaj więcej: histmag.org/Alkohol-w-PRL-u-10799
                    • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 25.01.23, 16:40
                      A dzisiaj to niby jest inaczej? Jest jeszcze gorzej !
                      • x2468 Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 26.01.23, 23:05
                        Wiadomo. Dzisiaj rządzi pis.
                        • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 28.01.23, 09:01
                          Na całym świecie ?
                          • x2468 Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 28.01.23, 14:23
                            Na szczęście nie. W tym miesiącu inflacja w Hiszpani około 4% w Rosji 12% a w Pislandi 17%, każdy widzi ze tam nie ma pisu.
                            • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 01.02.23, 08:19
                              Statystki z Rosji nie są wiarygodne
    • 141288bs Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 19.01.23, 17:48
      - czy on na pewno profesor?
      • jureek Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 19.01.23, 18:46
        141288bs napisał:

> - czy on na pewno profesor?

Masz rację, dr Bogusław Grabowski nie ma tytułu profesora. Oszoł jak zwykle wprowadza w błąd
        • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 19.01.23, 19:21
          Tak go przedstawiają tzw wolne i niezależne media
          • jureek Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 19.01.23, 20:19
            oszol-lom-z-rm napisał:

> Tak go przedstawiają tzw wolne i niezależne media

Udowodnij, że tak go przedstawiają, bo jak na razie, to Ty go tak przedstawiłeś
          • yoma Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 19.01.23, 20:58
            Czyli prawdziwy.
      • snajper55 Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 19.01.23, 18:49
        141288bs napisał:

> - czy on na pewno profesor?

Taki sam jak Lech Kaczyński. :D

S.
        • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 19.01.23, 19:22
          Czyli prawdziwy Ale tez możliwe ze z Grabowskiego taki profesor jak z Kwaśniewskiego magister
          • pies.na.czarnych Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 19.01.23, 20:22
            Raczej jak z Dudy doktor.
            • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 19.01.23, 20:43
              Ale on nim naprawdę jest
              • jureek Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 19.01.23, 21:04
                oszol-lom-z-rm napisał:

> Ale on nim naprawdę jest

udowodnij
                • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 31.01.23, 15:28
                  Zamieściłem link ale adminom go skasował
            • yoma Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 19.01.23, 21:24
              Jak z pozytona oszołom 😂
    • no-popis Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 20.01.23, 08:56
      oszol-lom-z-rm napisał:

>
      > krytykapolityczna.pl/gospodarka/prywatyzacja-to-pojscie-na-latwizne-wojcik/
      > - to powrót Do Balcerowicza to naplucie w twarz ofiarom transformacji ustrojowe
      > j , naszym rodzicom i nam samym! Pamiętajcie o tym przy urnach wyborczych !
      Wolę Balcerowicza niż Sasina.
      • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 20.01.23, 10:12
        zdrajca! wolisz powrót masowej nędzy biedy i bezrobocia by polska młodzież masowo emigrowała za chlebem?
        • no-popis Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 20.01.23, 12:23
          oszol-lom-z-rm napisał:

> zdrajca! wolisz powrót masowej nędzy biedy i bezrobocia by polska młodzież maso
          > wo emigrowała za chlebem?
          Za tę biedę nie winię Balcerowicza ale trepa Jaruzelskiego i służących mu Millerów, Kwaśniewskich, Balków i innych np w mediach jak Monika Olejnik.
          • no-popis Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 20.01.23, 13:51

> Za tę biedę nie winię Balcerowicza ale trepa Jaruzelskiego i służących mu Mille
            > rów, Kwaśniewskich, Balków i innych np w mediach jak Monika Olejnik.

Znowu telefon poprawił pisownię:) zamiast Balków powinno być Belków, Marków Belków.
            Marek Belka : SZSP, ZSMP, PZPR w stanie wojennym ....urodzony wolnorynkowiec i demokrata.
          • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 20.01.23, 16:50
            Obi wszyscy przy okrągłym stole balowali i dzielili się Polską
            • x2468 Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 24.01.23, 22:39
              Kaczyńskiemu przypadła "Srebrna".
        • no-popis Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 23.01.23, 16:50
          oszol-lom-z-rm napisał:

> zdrajca! wolisz powrót masowej nędzy biedy i bezrobocia by polska młodzież maso
          > wo emigrowała za chlebem?
          Jak ta nadmuchana bańka pęknie to będzie znacznie gorzej. Życie na kredyt to fajna sprawa ale kiedyś przychodzi czas spłaty tych kredytów.
        • x2468 Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 24.01.23, 22:40
          Dr. Grabowski, doradzał Morawieckiemu.
          • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 25.01.23, 09:47
            Grabowski był w AWSie…liberały wtedy wodzili katolików za nos jak barany prowadzone na rzeź
            • x2468 Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 25.01.23, 18:17
              "Morawiecki byl wtedy prezesem banku robił co potrafił aby Rosjanie przejęli Azoty:
              Dopiero w mijającym tygodniu szef MSWiA Mariusz Kamiński przedstawił pierwszą listę rosyjskich oligarchów, którzy zostali objęci w Polsce sankcjami. Na liście znalazł się m.in. Wiaczesław Mosze Kantor, nadworny oligarcha Putina, który dekadę temu próbował wrogo przejąć największe w Polsce zakłady produkcji nawozów — kontrolowane przez państwo Azoty Tarnów. To dałoby mu kontrolę nad polskim rynkiem żywności, jako że nawozy azotowe to podstawa produkcji rolnej. Im droższe nawozy, tym droższa żywność. Jak Kantor mógłby manipulować cenami jedzenia? Wystarczyłoby, aby jego patron Putin rozhuśtał ceny gazu, bo gaz to główny koszt przy produkcji nawozów. Atak Kantora wspierał Aleksander Kwaśniewski i jego ludzie na lewicy, lobbując za sprzedażą Azotów na szczytach rządzącej wówczas Platformy — w tym u Donalda Tuska. Dla firmy Kantora przy tej transakcji pracował dom maklerski banku BZ WBK — bankiem tym kierował wówczas Mateusz Morawiecki, który w tym czasie także kręcił się w otoczeniu Tuska. Na szczęście rząd PO-PSL zablokował atak Kantora przeprowadzany za pośrednictwem BZ WBK — ale to nie była łatwa operacja. Do dziś firma Kantora ma udziały w polskich zakładach azotowych, ale nie jest ich większościowym udziałowcem — za co dodatkową, sutą prowizję miał obiecany dom maklerski banku Morawieckiego. Twórcy "Stanu po Burzy" Agnieszka Burzyńska ("Fakt") oraz Andrzej Stankiewicz (Onet.pl) nie rozumieją, czemu Kantor został objęty przez polski rząd sankcjami dopiero teraz, trzy tygodnie po tym, jak znalazł się na unijnej liście sankcyjnej."
              Chyba nie powiesz ze Mariusz Kamiński kłamał?
              • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 26.01.23, 21:51
                Morawiecki nie miał nic wspólnego z azotami!
                • sverir Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 26.01.23, 23:38
                  " Morawiecki nie miał nic wspólnego z azotami! "

Chcesz powiedzieć, że Morawiecki był słupem w BZ WBK?
                  • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 28.01.23, 11:10
                    Azoty nie maja nic wspólnego z bankiem! To dwie rozne branże
                    • x2468 Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 28.01.23, 14:51
                      Owszem ma. 20% akcji Azotów posiada grupa Akron będąca własnością rosyjskiego Oligarchy Wiaczesława Kantora. W zakupie tych 20% pośredniczył, finansował i transakcje przeprowadził bank BZ WBK którym wtedy zarządzał Morawiecki. Kantor zamierzał zakupić 66% akcji, na szczęście akcja rządu PO-PSL sprawiła ze Kantor kupił jedynie 20%.

"Acron (ros. Акрон) – rosyjski koncern składający się z kilku podmiotów, działający w przemyśle chemicznym, mający swą siedzibę w Nowogrodzie Wielkim.

Przedsiębiorstwo zostało założone w 1961 roku, jest jednym z wiodących producentów nawozów mineralnych na świecie. Przedsiębiorstwo posiada udziały w spółkach branży chemicznej w kilku krajach świata, m.in. w Kanadzie.

W Polsce za pośrednictwem zależnego od siebie holdingu Norica Holding koncern jest w posiadaniu około 20 procent udziałów w Grupie Azoty S.A.[2] W 2012 roku grupa Acron oskarżana była o próbę „wrogiego przejęcia” spółki Azoty Tarnów należącej do Grupy Azoty, poprzez przejęcie w niej pakietu kontrolnego akcji"

www.farmer.pl/fakty/czy-rosyjski-oligarcha-sprzeda-akcje-grupy-azoty,116519.html.
                      • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 01.02.23, 08:20
                        Nie miał wyjścia Tusk mu kazał
    • ireneo Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 25.01.23, 14:38
      W tekście z linku nie na żadnego profesora, a B. Grabowski nie moze znać zamiaröw PO gdyż nigdy do niej nie należał. Co do krytyki to karci platformę za brak ekspansji na rzecz prywatyzacji dzięki której byłaby większa szansa na pozamykanie złodziei
      • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 25.01.23, 16:40
        Jest wynajęty przez. PO
        • ireneo Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 25.01.23, 16:45
          prof. Morawiecki też? No to i prof. Kowalski. Jeśli kontestujesz to udowodnij że nie.
          • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 25.01.23, 16:48
            Ani Morawiecki ani Kowalski nie posiadają tytułów naukowych
            • ireneo Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 25.01.23, 16:54
              Jak ten Grabowski jest profesorem to oni posiadają nawet po kilka.
              • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 25.01.23, 17:16
                W przeszłości GW i TVN mianem profesora określały Władysława Bartoszewskiego
                • ireneo Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 25.01.23, 17:34
                  A to dobrze czy źle?
                  • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 25.01.23, 18:05
                    Bartoszewski nie miał tytułu profesorskiego … a pamiętasz jak Kwaśniewski skłamał w sprawie swego wykształcenia twierdził ze jest magistrem a nim nie jest
                    • x2468 Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 25.01.23, 18:22
                      Pamiętam jak Kempa i Dudy kłamali ze są prawnikami.
                      • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 25.01.23, 18:41
                        pl.m.wikipedia.org/wiki/Beata_Kempa
                        pl.m.wikipedia.org/wiki/Andrzej_Duda
                        • vivak01 Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 26.01.23, 08:53
                          Kempa nie jest prawnikiem. Ukończyła studia administracji, więc jest magistrem administracji, a nie prawa ani tym bardziej prawa administracyjnego, jak próbowała ludziom wmawiać. Może się tytułować prawnikiem w ujęciu Doroszewskiego "specjalista w dziedzinie prawa" (abstrahując od tego, że żadnym specjalistą nie jest), ale nie prawnikiem w sensie wykształcenia.

Bartoszewski zaś otrzymał tytuł profesora wizytującego od bawarskiego rządu. Nie był to oczywiście tytuł naukowy, tylko stopień naukowy, tak jak stopniem naukowym była profesura pani Pawłowicz.
                • ireneo Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 25.01.23, 18:35
                  oszol-lom-z-rm napisał:

> W przeszłości GW i TVN mianem profesora określały Władysława Bartoszewskiego

A to dobrze czy źle?
                  • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 25.01.23, 18:42
                    Kłamali ! Wiec raczej zle
                    • snajper55 Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 25.01.23, 18:48
                      oszol-lom-z-rm napisał:

> Kłamali ! Wiec raczej zle

Przecież ty ciągle kłamiesz. Innym wytykasz to co sam robisz. Typowa katolska obłuda.

S.
                      • storima Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 25.01.23, 19:11
                        snajper55 napisał:

> oszol-lom-z-rm napisał:
                        >
                        > > Kłamali ! Wiec raczej zle
                        >
                        > Przecież ty ciągle kłamiesz. Innym wytykasz to co sam robisz. Typowa katolska o
                        > błuda.
                        >
                        > S.

Jest tez jeszcze inny rodzaj obłudy.
                        Polegający na wytykaniu komuś kłamstw.
                        A samemu kneblowaniu tych, którzy łgarstwa udowadniają, pisząc prawdę.
                        Tylko nie wiem, jak ten opisany rodzaj obłudy nazwać.
                        • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 26.01.23, 07:57
                          Ja mówię prawdę która dla was jest niewygodna
                          • yoma Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 26.01.23, 12:35
                            Ty czytasz "Prawdę".
                          • snajper55 Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 26.01.23, 17:22
                            oszol-lom-z-rm napisał:

> Ja mówię prawdę która dla was jest niewygodna

Kłamiesz. Grabowski nie jest profesorem. Łżesz bezczelnie.

S.
                            • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 26.01.23, 17:41
                              A skad mogłem wiedzieć skoro TVNy tego nie dementują !?
                    • ireneo Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 25.01.23, 19:38
                      Dlaczego ich naśladujesz kłamiąc? Zło cie tak pociąga, dziwne pr,y tak gorącym zapewnianiu o.wierze religijnej. Ty należysz do tej licznej grupy wierzących niepraktykujących. A to miernoty panie chłopie kochany.
                      • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 26.01.23, 09:36
                        ??????
                        • vivak01 Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 26.01.23, 10:16
                          Nie zrozumiałeś osieł zarzutu, że potępiając kłamstwo nie wypada Ci kłamać, jeśli jesteś wierzący i praktykujący? Kościół nasz uczy bowiem, że żaden grzech nie jest usprawiedliwieniem dla innego grzechu, a zło jest zawsze złem.
                          • storima Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 26.01.23, 19:01
                            vivak01 napisał(a):

> Nie zrozumiałeś osieł zarzutu, że potępiając kłamstwo nie wypada Ci kłamać, jeś
                            > li jesteś wierzący i praktykujący? Kościół nasz uczy bowiem, że żaden grzech ni
                            > e jest usprawiedliwieniem dla innego grzechu, a zło jest zawsze złem.

Snajper też nie zrozumiał.
                            • storima Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 26.01.23, 19:22
                              Nie zrozumiał, albo udaje, że nie zrozumiał :

forum.gazeta.pl/forum/w,28,174933973,174933973,Prof_B_Grabowski_demaskuje_faktyczne_zamiary_PO.html?p=175011011
                              • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 28.01.23, 18:24
                                Nie wiedziałem ze B Grabowski nie ma jeszcze tytułu profesora. A Rzonca go na?
    • gordon.robertson.1121 Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 25.01.23, 18:47
      W dzisiejszych czasach polityka jest w rozsypce!
    • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 26.01.23, 17:42
      Wielu z was profesorem określa Balcerowicza Mazowieckiego czy Bartoszewskiego
      • ireneo Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 26.01.23, 18:06
        oszol-lom-z-rm napisał:

> Wielu z was profesorem określa Balcerowicza Mazowieckiego czy Bartoszewskiego
        A co cie obchodzi tych "wielu z was" nie stać cie na swój osąd że idziesz jak szczur za fujarą do topieli?
        Co to znaczy wielu z was? Jeśli tak się podpierasz to wymień kilkoro (z tych wielu będzhe łatwo) ze stosownym cytatem gdyż bez tego żenująco bełkoczesz. jak wszyscy z poluzowanymi klepkami. Czyżbyś identyfikował się z nimi? Jeśli nie to podeprzesz się tymi cytatami, a jak nie to idż synu i nie bredź więcejj, a bacz na autorytety którymi i grzech się podpierać. Pokusy, jak komtur toruński może i mają liczni, ale to nie znaczy, że muszą im ulegać, jak nieboszczyk Janiak czy podobni mu.. I tak ci dopomóż buk.
        • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 26.01.23, 21:52
          Media Agory i TVN
          • jureek Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 26.01.23, 21:57
            oszol-lom-z-rm napisał:

> Media Agory i TVN

Cytaty, misiu, cytaty poproszę, gdzie w tych mediach Grabowski jest tytułowany profesorem.
            • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 27.01.23, 09:08
              W Bartoszewskiego te media tytułowały profesorem a nim nie był
              • sverir Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 27.01.23, 17:35
                " W Bartoszewskiego te media tytułowały profesorem a nim nie był "

Był takim samym profesorem, jak Krystyna Pawłowicz. O Lechu Kaczyńskim też piszecie per prezydent, choć od 13 lat nim nie jest.
                • ireneo Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 27.01.23, 17:53
                  Tow. Lech K. przed trzynastoma laty też profesorem nie był.
                • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 28.01.23, 11:20
                  pl.m.wikipedia.org/wiki/Krystyna_Pawłowicz
                  Doktorów z habilitacja zwyczajowo nazywa się profesorami i są to profesorowie nadzwyczajni bo nie pochodzący z nominacji . Mam nadzieje ze dr han K Pawlowicz otrzyma tytuł profesorski z rak prez A Dudy
                  • sverir Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 28.01.23, 12:07
                    "Doktorów z habilitacja zwyczajowo nazywa się profesorami"

Pierwsze słyszę, aby doktorów nazywało się zwyczajowo profesorami, jeżeli nimi nie są.
      • snajper55 Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 26.01.23, 18:12
        oszol-lom-z-rm napisał:

> Wielu z was profesorem określa Balcerowicza Mazowieckiego czy Bartoszewskiego

Nie zmienia to faktu, że kłamiesz. Łżesz bezczelnie.

S.
        • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 26.01.23, 21:53
          To ja twego idola wywyższyłem a ty…
          • snajper55 Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 26.01.23, 22:27
            oszol-lom-z-rm napisał:

> To ja twego idola wywyższyłem a ty…

Kłamałeś, łgarzu, a innym kłamstwo wytykasz. .

S.
          • ireneo Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 26.01.23, 22:54
            oszol-lom-z-rm napisał:

> To ja twego idola wywyższyłem a ty…

Ty, który sadzisz takie ortografy: "Prof B ..." PISzesz o wywyższaniunaukowcöw !?
            Powinieneś ekspresowo lecieć prosić o pokutę za podeptanie przykazania głównego. Chryste panie, co za autorytet...
            • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 27.01.23, 09:06
              to ty masz jeszcze jakieś autorytety? ,myślałem ze masz już tylko idoli..
              • ireneo Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 27.01.23, 09:47
                Daj se sposób z myśleniem,. Krzywdę tylko sobie robisz.

Puka oszołłom do głowy
                - przyszedłem po rozum
                niech głowa otworzy!
                -niech już nie wali i zamknie ryło
                rozumu tu nie ma i nigdy nie było!!!
                • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 28.01.23, 17:04
                  W mojej głowie jest więcej niż w twojej
                  • yoma Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 28.01.23, 17:05
                    Zgnilizny i robactwa.
                    • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 28.01.23, 18:19
                      Nie jestem ciekaw co w twojej głowie siedzi
    • oszol-lom-z-rm Re: Prof B Grabowski demaskuje faktyczne zamiary 30.01.23, 15:45