Dodaj do ulubionych

gdzie Obajtek nie ma jeszcze działki?

19.01.23, 14:44
olsztyn.wyborcza.pl/olsztyn/7,48726,29369481,boja-zabudowy-nad-mazurskim-jeziorem-tu-sa-grunty-obajtka-i.html?utm_source=mail&utm_medium=art_polecane&utm_campaign=artid_29369481&token=iX_WLJ3DQiBeklgeI_WJs8z87NcQXoC1oHu4Fr4OToE
Posiadłość Lewandowskich też niezgorsza.Niedługo moznowładcy sprywatyzują sobie cały kraj.

- - - -
Nie jesteś sama.Informacje i pomoc aborcyjna
+48 222 922 597
Obserwuj wątek
    • yoma Re: gdzie Obajtek nie ma jeszcze działki? 19.01.23, 14:48
      Różnica jest taka, że Lewandowskich za uczciwie zarobione, jeśli o tych Lewandowskich mówimy.
      • 99venus Re: gdzie Obajtek nie ma jeszcze działki? 19.01.23, 15:01
        To prawda ale nie zmienia to faktu,że prywatyzacja ziemi postępuje mimo,że podobno ziemi rolnej można kupić jedynie 1 ha.Nie wolno grodzić brzegów nad jeziorami ktoś tego przestrzega?
        • yoma Re: gdzie Obajtek nie ma jeszcze działki? 19.01.23, 15:13
          Ktoś tego pilnuje?
          • 99venus Re: gdzie Obajtek nie ma jeszcze działki? 19.01.23, 16:49
            A nie można przestrzegać prawa bez pilnowania?
            • yoma Re: gdzie Obajtek nie ma jeszcze działki? 19.01.23, 17:08
              Można. Ale jak widzisz, jak sąsiedzi nie przestrzegają i nic im, to też zaczynasz się grodzić, taka ludzka natura.
          • privus Re: gdzie Obajtek nie ma jeszcze działki? 19.01.23, 21:27
            yoma napisała:

> Ktoś tego pilnuje?
            >
            Zapewne zamrażarka u Witek :)
        • pies.na.czarnych Re: gdzie Obajtek nie ma jeszcze działki? 20.01.23, 01:26
          99venus napisał:

> To prawda ale nie zmienia to faktu,że prywatyzacja ziemi postępuje mimo,że podo
          > bno ziemi rolnej można kupić jedynie 1 ha
          .Nie wolno grodzić brzegów nad jeziora
          > mi ktoś tego przestrzega?
          >

Kopacz piłki, przykład i wzór dla młodzieży. Cosik mi tu nie pasa:)

Robert i Anna Lewandowscy mają grunty o powierzchni ok. 60 ha. Gdyby pozwolono na zabudowę, atrakcyjność tych terenów wzrosłaby jeszcze bardziej.
          • yoma Re: gdzie Obajtek nie ma jeszcze działki? 20.01.23, 01:42
            Kurde, ludzie, opanujcie się. Zarobili, to mają. Co to jest 60 ha, byle ćwok ze środka wsi ma więcej.

Zamiast wieszać psy na Obajtku, który nakradł, wieszają na Lewandowskich, którzy uczciwie zarobili. Jakie to polskie.
            • pies.na.czarnych Re: gdzie Obajtek nie ma jeszcze działki? 20.01.23, 01:59
              Nie przesadzaj. Nie wierzę, że wcześniej nie wiedzieli, ż coś tu nie gra. Sportowcy wysokiej klasy wielbieni i naśladowani przez młodzież powinni z dala trzymać się od tego typu sprawek, zwłaszcza, że tu chodzi o spekulacje i oczekiwanie wielkich zysków. na pokaz może dać milionik, a na boku chapie setki milionów. Chciwość, które to jest grzech główny? :)

> Zamiast wieszać psy na Obajtku

Obajtek tam ma tylko skromniutki hektarek :)
              • yoma Re: gdzie Obajtek nie ma jeszcze działki? 20.01.23, 02:25
                E tam.
                • yoma Re: gdzie Obajtek nie ma jeszcze działki? 20.01.23, 02:34
                  Ps. A ja miałam całe 0,2 ha, o! Nawet z kawałkiem. I sprzedałam. Zjedz mnie 😄

Kurde, ludzie, wojna o 60 ha...
                  • pies.na.czarnych Re: gdzie Obajtek nie ma jeszcze działki? 20.01.23, 02:54
                    Yoma! Jurek napisał, że w tamtych rejonach można kupić max 1 ha. Tylko o to mi chodzi przyczepiając się do kopacza piłki. Nigdy nie zaglądam ludziom do kieszeni pod warunkiem, że zarobili pieniądze uczciwie i że nie wykorzystują swojonej pozycji przy ich wydawaniu. Tyle i tylko tyle.
                    • yoma Re: gdzie Obajtek nie ma jeszcze działki? 20.01.23, 03:40
                      OK, tu mnie masz, Jurek napisał :D
    • weteran-czasu Re: gdzie Obajtek nie ma jeszcze działki? 19.01.23, 15:20
      Dobre pytanie!
    • pies.na.czarnych Re: gdzie Obajtek nie ma jeszcze działki? 20.01.23, 01:28
      Pocieszmy się. Jak Ruski przyjdzie to te grunty nic nie będą warte:)
      • yoma Re: gdzie Obajtek nie ma jeszcze działki? 20.01.23, 01:42
        A ja nie zazdroszczę 😇
        • pies.na.czarnych Re: gdzie Obajtek nie ma jeszcze działki? 20.01.23, 02:01
          Ja też nie zazdroszczę bo wiem, że wszystko pójdzie w piach :)
          • yoma Re: gdzie Obajtek nie ma jeszcze działki? 20.01.23, 02:26
            My też. My też [zjadliwie]

😝
            • pies.na.czarnych Re: gdzie Obajtek nie ma jeszcze działki? 20.01.23, 02:33
              Wszystkie znaki na to wskazują. Nawet jakaś wielka kometa ma przelecieć blisko Ziemi. :)
              • yoma Re: gdzie Obajtek nie ma jeszcze działki? 20.01.23, 02:38
                A tam wielka, 5m góra. Hale'a-Boppa w 1996? to była wielka :)

Parę dni temu Słońce urwało jej ogona. Tej, która teraz leci.
                • pies.na.czarnych Re: gdzie Obajtek nie ma jeszcze działki? 20.01.23, 02:58
                  W 1996 widziałem tą kometę na własne gały:) Krótko po tym wybuchła wojna w Zatoce Perskiej.:)

Jak to bylo z duchami, yoma? Co z tego, ze w nie nie wierze, jak one i ta są.:)
                  • yoma Re: gdzie Obajtek nie ma jeszcze działki? 20.01.23, 03:39
                    O to to :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka