Dodaj do ulubionych

Tusk sojusznikiem wyborczym Morawieckiego?!

29.01.23, 14:19
Wybór pomiędzy dwoma Pinokiami wypada na niekorzyść starszego.

wydarzenia.interia.pl/kraj/news-donald-tusk-jako-premier-sondaz-wiekszosc-polakow-uwaza-ze-b,nId,6564480
"Donald Tusk jako premier. Sondaż: Większość Polaków uważa, że będzie im się żyło gorzej

47,6 proc. badanych uważa, że jeśli na czele rządu stanie Donald Tusk, Polakom będzie żyło się gorzej. Przeciwnego zdania jest 32,4 proc. badanych - wynika z sondażu United Surveys."

Obserwuj wątek
    • szczypawka.jadowita Re: Tusk sojusznikiem wyborczym Morawieckiego?! 29.01.23, 16:41
      Sondaż wśród zlodziei PISowskich.
      Im na pewno będzie się żyło gorzej.
      • no-popis Re: Tusk sojusznikiem wyborczym Morawieckiego?! 03.02.23, 11:03
        szczypawka.jadowita napisała:

> Sondaż wśród zlodziei PISowskich.
        > Im na pewno będzie się żyło gorzej.
        ...bo złodziejom PeOwskim będzie żyło się lepiej :)
    • adam.eu Re: Tusk sojusznikiem wyborczym Morawieckiego?! 29.01.23, 16:54
      Najlepiej to było za Gierka z PZPR. A PZPR to była taka partia, co rządziła zamiast rządu.
      • adam.eu Re: Tusk sojusznikiem wyborczym Morawieckiego?! 29.01.23, 16:55
        Oj, miał Ci Gierek poparcie w narodzie.
        • j-k moja teza jest taka... 29.01.23, 17:08
          adam.eu napisał:
          > Oj, miał Ci Gierek poparcie w narodzie.

moja teza jest taka, ze Gierek - majac dobre kontakty na Zachodzie - chcial sie zbyt od Moskwy usamodzielnic...

korzystajac z trudnosci ekonomicznych - Jaruzel - na polecenie Moskwy - go usunal.
          • prze.nick Re: moja teza jest taka... 29.01.23, 17:33
            dokładnie!
            dosyć fajny film o Gierku ostatnio nagrano i dobrze pokazano rolę podróbki Jaruzelskiego
            www.filmweb.pl/film/Gierek-2022-856945
            www.focus.pl/artykul/towarzysze-matrioszki-czy-bieruta-i-jaruzelskiego-podmieniono-w-zsrr-na-radzieckich-agentow-sobow
            • horpyna4 Re: moja teza jest taka... 02.02.23, 19:43
              Film nie jest źródłem historycznym.
              • adam.eu Re: moja teza jest taka... 02.02.23, 19:55
                horpyna4 napisała:

> Film nie jest źródłem historycznym.

A ten o zamachu w Smoleńsku, to co?
          • m.c.hrabia Re: moja teza jest taka... 29.01.23, 17:33
            a borygo jak zwykle nachlane.
            • prze.nick Re: moja teza jest taka... 29.01.23, 17:37
              nie wiem po co takie teksty wstawiasz gdy j-k bardzo dobrze odpisał adamowi.eu
              • adam.eu Re: moja teza jest taka... 29.01.23, 18:00
                A co napisał?
            • j-k Re: moja teza jest taka... 29.01.23, 18:28
              m.c.hrabia napisał:
              > a borygo jak zwykle nachlane.

a Marychy znowu brak i meczysz sie na glodzie narkotykowym, hloopcze, ?
          • vivak01 Re: moja teza jest taka... 03.02.23, 14:31
            "moja teza jest taka, ze Gierek - majac dobre kontakty na Zachodzie - chcial sie zbyt od Moskwy usamodzielnic..."

I dlatego wpisał do Konstytucji rzecz o przyjaźni z ZSRR? Szkoda w takim razie, że Brytyjczycy w to nie uwierzyli i do końca upierali się,że to tylko gra ze strony Gierka.
            • adam.eu Re: moja teza jest taka... 03.02.23, 15:38
              vivak01 napisał(a):

> "moja teza jest taka, ze Gierek - majac dobre kontakty na Zachodzie - chcial si
              > e zbyt od Moskwy usamodzielnic..."
              >
              > I dlatego wpisał do Konstytucji rzecz o przyjaźni z ZSRR? Szkoda w takim razie,
              > że Brytyjczycy w to nie uwierzyli i do końca upierali się,że to tylko gra ze s
              > trony Gierka.

I bodajże w latach 70 tych do konstytucji wpisano kierowniczą rolę partii. I do każdej albo prawie do każdej organizacji w Polsce dodano przymiotnik "socjalistyczny, socjalistyczna" itd.
              • adam.eu Re: moja teza jest taka... 03.02.23, 15:40
                Ale to bodajże napisał doktor z kropką.
      • no-popis Re: Tusk sojusznikiem wyborczym Morawieckiego?! 30.01.23, 06:03
        adam.eu napisał:

> Najlepiej to było za Gierka z PZPR. A PZPR to była taka partia, co rządziła zam
        > iast rządu.
        Bywają gorsze przypadki jak np parlament UE gdzie głosowania kupują sobie służby obcych państw a szantażowani POlitycy nie mają zezwolenia aby w tej sprawie wypowiedzieli chociaż słowo.
    • x2468 Re: Tusk sojusznikiem wyborczym Morawieckiego?! 30.01.23, 06:41
      Sondaż dla "Do Rzeszy".
      • szczypawka.jadowita Re: Tusk sojusznikiem wyborczym Morawieckiego?! 30.01.23, 08:39
        Nie tyle "Do Rzeszy", Trzeciej, co "Trzeciego Rzymu". Pod merytorycznym kierownictwem prowadzącego.
    • no-popis Re: Tusk sojusznikiem wyborczym Morawieckiego?! 05.02.23, 18:24
      prze.nick napisał:

> Wybór pomiędzy dwoma Pinokiami wypada na niekorzyść starszego.
      Dokładnie tak.
      Starszy ma obciążenie tego rodzaju, że kolaborował z Putinem.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka