Dodaj do ulubionych

"Radio Erewań", czy "literówka"?

03.02.23, 16:49
"- Drogie radio - czy to prawda, że w Moskwie na Placu Czerwonym Piotr Iwanowicz wygrał Mercedesa?
- Prawda, ale: nie Piotr Iwanowicz a Iwan Piotrowicz, nie w Moskwie tylko w Leningradzie, nie na Placu Czerwonym a na Newskim Prospekcie, nie Mercedesa a rower i nie wygrał - tylko mu ukradli
..."

Prokuratura Krajowa poinformowała w piątek, że śledztwo w tej sprawie prowadzi jedna z prokuratur regionu białostockiego. - Postępowanie dotyczy doprowadzenia nieporadnej ze względu na stan zdrowia pokrzywdzonej w wieku 24 lat (a nie jak podawały media 14) do obcowania płciowego - przekazał prok. Łukasz Łapczyński.

I za to "kocham" "wolne" i "niezależne " media, bohatersko niosące na swoich sztandarach rzetelność i dbałość dziennikarską, dla których obca jest zasada szmatławców: "wolę pierwszy napisać nieprawdę, niż drugi prawdę..."
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: "Radio Erewań", czy "literówka"? 03.02.23, 16:55
      A zero i prokuraturę tez kochasz 😩
      • don.kichote Re: "Radio Erewań", czy "literówka 03.02.23, 17:03
        m.c.hrabia napisał:

> A zero i prokuraturę tez kochasz 😩

A co oni mają do tego?
        Jesteś pewien, że zrozumiałeś moje intencje???
        • m.c.hrabia Re: "Radio Erewań", czy "literówka 03.02.23, 17:12
          Oczywiście , próbujesz obrzygać dziennikarzy.
          • don.kichote Re: "Radio Erewań", czy "literówka 03.02.23, 17:46
            m.c.hrabia napisał:

> Oczywiście , próbujesz obrzygać dziennikarzy.

Oczywiście, do twoich prostackich i chamskich odzywek był czas przywyknąć - to i przywykłem.
            Dla ciebie ocena niezgodna z twoją, to obrzygiwanie, stawianie kloca itp. wykwity sparszywiałego języka.
            Zapewne jako przedstawiciel mediów, nie widzisz problemu w tym, iż w tak ważnym "bad-newsie" , powielanym i komentowanym przez wielu "niezależnych" i "rzetelnych" dziennikarzy, błędnie podano jedną z kluczowych informacji? Ośmielam się domniemywać, że nie była to literówka ani "Radio Erewań", lecz celowe działanie, mające za zadanie zwiększenia "pola rażenia" newsa - żeby bad-news, był jeszcze większym bad-newsem...
        • margit49 Re: "Radio Erewań", czy "literówka 03.02.23, 20:19
          don.kichote napisał:

> m.c.hrabia napisał:
          >
          > > A zero i prokuraturę tez kochasz 😩
          >
          >
          > A co oni mają do tego?
          > Jesteś pewien, że zrozumiałeś moje intencje???
          >

Bo zero i prokuratura wespół mogli tak przeciągnąć procedury, że terminacja w końcu byłaby niemożliwa. To już się zdarzało.
          W ramach polskiego barbarzyńskiego prawa to ofiara ma zostać ukarana. Nie wiem, czy to pomyłka, czy nie. I nie zamierzam dociekać, ale dobrze, że ktoś zapanował nad sytuacją. Gwałt jest przestępstwem niezależnie od wieku ofiary.
          Wyznawcy i sympatycy pisu każdy manewr swoich - nawet jeśli to pospolite oszustwo czy manipulacja -komentują z zachwytem - genialne!
    • adam.eu Re: "Radio Erewań", czy "literówka"? 03.02.23, 18:30
      Czyli szumne radio Erewań sprowadzone do manipulacji wiekiem? W dalszym ciągu pozostaje niepełnosprawność i nieporadność.
      I ma to usprawiedliwiać odmowę aborcji?
      A jeżeli manipulacja, to kto i dlaczego wpadł na taki pomysł?
      • m.c.hrabia Re: "Radio Erewań", czy "literówka 03.02.23, 19:13
        Göno prawda, wikim manipuluje don.zero
    • snajper55 Re: "Radio Erewań", czy "literówka"? 03.02.23, 19:10
      don.kichote napisał:

> "- Drogie radio - czy to prawda, że w Moskwie na Placu Czerwonym Piotr Iwa
      > nowicz wygrał Mercedesa?
      > - Prawda, ale: nie Piotr Iwanowicz a Iwan Piotrowicz, nie w Moskwie tylko w Len
      > ingradzie, nie na Placu Czerwonym a na Newskim Prospekcie, nie Mercedesa a row
      > er i nie wygrał - tylko mu ukradli
      ..."
      >
      > Prokuratura Krajowa poinformowała w piąt
      > ek, że śledztwo w tej sprawie prowadzi jedna z prokuratur regionu białostockie
      > go. - Postępowanie dotyczy doprowadzenia nieporadnej ze względu na stan zdrowi
      > a pokrzywdzonej w wieku 24 lat (a nie jak podawały media 14) do obcowani
      > a płciowego - przekazał prok. Łukasz Łapczyński
      .
      >
      > I za to "kocham" "wolne" i "niezależne " media, bohatersko niosące na swoich sz
      > tandarach rzetelność i dbałość dziennikarską, dla których obca jest zasada szma
      > tławców: "wolę pierwszy napisać nieprawdę, niż drugi prawdę..."

Ale o co masz pretensje do mediów? O to, że przekazują takie informacje, jakie mają? A może o to, że nagłaśniają odmowę dozwolonej przez prawo aborcji?

"Dalej fundacja tłumaczy sprzeczne informacje dotyczące wieku pokrzywdzonej: "Przez członkinię rodziny poinformowane zostałyśmy, że zgłoszenie dotyczy 14-letniej dziewczynki posiadającej stosowne zaświadczenie prokuratorskie. Do końca ustawowego terminu możliwości przerwania ciąży z gwałtu zostało w tamtym momencie półtora dnia — musiałyśmy działać natychmiast. "

www.onet.pl/informacje/onetbialystok/zwrot-w-sprawie-odmowy-wykonania-aborcji-ofiara-gwaltu-nie-miala-14-lat/jnz6e7g,79cfc278

S.
      • don.kichote Re: "Radio Erewań", czy "literówka"? 03.02.23, 19:40
        snajper55 napisał:

> Ale o co masz pretensje do mediów? O to, że przekazują takie informacje, jakie
        > mają?

A jak dostaną informację, że Tusk z Rydzykiem się namówili i razem obalą kaczora - to bezrefleksyjnie puszczą bez sprawdzenia, w myśl zasady, że "wolę pierwszy napisać nieprawdę, niż drugi prawdę", czy jednak sprawdzą?
        I o to mam pretensje, że nie dołożyli należytej staranności i dokładnie nie sprawdzili tej informacji.
        Chyba rozumiesz, jakie oddziaływanie ma info o gwałcie na dziecku a jak się odbiera to samo info dotyczące osoby dorosłej. Wg. mnie to była celowa manipulacja i oto mam pretensje!

> A może o to, że nagłaśniają odmowę dozwolonej przez prawo aborcji?

I zafałszowanie wieku poszkodowanej ma w tym pomóc? A może ktoś niechętny aborcji pomyśli: o kłamią w sprawie wieku, to może cała ta sytuacja to fake?!

> "Dalej fundacja tłumaczy sprzeczne informacje dotyczące wieku pokrzywdzonej: "P
        > rzez członkinię rodziny poinformowane zostałyśmy, że zgłoszenie dotyczy 14-letn
        > iej dziewczynki posiadającej stosowne zaświadczenie prokuratorskie. Do końca us
        > tawowego terminu możliwości przerwania ciąży z gwałtu zostało w tamtym momencie
        > półtora dnia — musiałyśmy działać natychmiast. "

A gdzie dbałość i rzetelność dziennikarska?
        Można im wcisnąć wszystko i łykną bez sprawdzenia?
        • snajper55 Re: "Radio Erewań", czy "literówka"? 03.02.23, 20:26
          don.kichote napisał:

> > A może o to, że nagłaśniają odmowę dozwolonej przez prawo aborcji?
          >
          > I zafałszowanie wieku poszkodowanej ma w tym pomóc?

Czy to wina prasy, że rodzina podała taki wiek zgwałconej?

Co powinny media zrobić? Sprawdzać akty urodzenia?

S.
          • don.kichote Re: "Radio Erewań", czy "literówka"? 03.02.23, 21:30
            snajper55 napisał:

> Czy to wina prasy, że rodzina podała taki wiek zgwałconej?

Sprawę w mediach nagłośniła fundacja "Federa" i to od tej fundacji - nie rodziny - media pozyskały informację.
            Czyli była to informacja "z drugiej ręki" i jako taka, powinna być dokładnie sprawdzona przed opublikowaniem.
            Tylko tyle i aż tyle...
        • adam.eu Re: "Radio Erewań", czy "literówka"? 03.02.23, 21:27
          don.kichote napisał:

> A gdzie dbałość i rzetelność dziennikarska?
          > Można im wcisnąć wszystko i łykną bez sprawdzeni

A tak naprawdę, to masz pretensje dziennikarzy, czy że fałszywa informacja mogła mieć wpływ na dokonanie aborcji w tym przypadku?
          • don.kichote Re: "Radio Erewań", czy "literówka"? 03.02.23, 21:40
            adam.eu napisał:

> A tak naprawdę, to masz pretensje dziennikarzy, czy że fałszywa informacja mogł
            > a mieć wpływ na dokonanie aborcji w tym przypadku?

W żadnym przypadku nie wiążę tych dwóch rzeczy.
            Nie sądzę, żeby podany wiek poszkodowanej, czy to prawdziwy, czy też fałszywy miał jakiekolwiek znaczenie dla przebiegu zdarzeń. Ponadto wydaje mi się, że artykuł powstał już po fakcie, w związku z czym wiek dziewczyny i tak był bez znaczenia. Wiem - powtarzam się.

Pretensje mam do pismaków. A o co(?) - pisałem wyżej...
            • snajper55 Re: "Radio Erewań", czy "literówka"? 03.02.23, 21:44
              don.kichote napisał:

> adam.eu napisał:
              >
              > > A tak naprawdę, to masz pretensje dziennikarzy, czy że fałszywa informacj
              > a mogł
              > > a mieć wpływ na dokonanie aborcji w tym przypadku?
              >
              > W żadnym przypadku nie wiążę tych dwóch rzeczy.
              > Nie sądzę, żeby podany wiek poszkodowanej, czy to prawdziwy, czy też fałszywy m
              > iał jakiekolwiek znaczenie dla przebiegu zdarzeń. Ponadto wydaje mi się,
              > że artykuł powstał już po fakcie, w związku z czym wiek dziewczyny i tak był b
              > ez znaczenia. Wiem - powtarzam się.
              >
              > Pretensje mam do pismaków. A o co(?) - pisałem wyżej...

A Federa uzyskała te informacje od rodziny.

Oczkujesz, że dziennikarze wyśledzą kto został zgwałcony i przeprowadzą wywiady z rodziną zgwałconej i samą, wedle podanych informacji, 14 letnią zgwałconą? Aby mieć informacje z pierwszej ręki.

Wiesz, przypominasz mi tych, którzy mieli pretensje do dziennikarzy, że podali, iż laboratorium niemieckie znalazło rtęć w Odrze. To też była wina dziennikarzy, dziennikarzy i Tuska.

S.
              • don.kichote Re: "Radio Erewań", czy "literówka"? 03.02.23, 22:00
                snajper55 napisał:

> Oczkujesz, że dziennikarze wyśledzą kto został zgwałcony i przeprowadzą wywiady
                > z rodziną zgwałconej i samą, wedle podanych informacji, 14 letnią zgwałconą? A
                > by mieć informacje z pierwszej ręki.

Nie!
                Oczekuję rzetelnej dziennikarskiej roboty a nie publikowania fejków!

> Wiesz, przypominasz mi tych, którzy mieli pretensje do dziennikarzy, że podali,
                > iż laboratorium niemieckie znalazło rtęć w Odrze. To też była wina dziennikarz
                > y, dziennikarzy i Tuska.

Nic nie poradzę na to, co ci się z czym kojarzy...
                • snajper55 Re: "Radio Erewań", czy "literówka"? 04.02.23, 11:49
                  don.kichote napisał:

> snajper55 napisał:
                  >
                  > > Oczkujesz, że dziennikarze wyśledzą kto został zgwałcony i przeprowadzą w
                  > ywiady
                  > > z rodziną zgwałconej i samą, wedle podanych informacji, 14 letnią zgwałc
                  > oną? A
                  > > by mieć informacje z pierwszej ręki.
                  >
                  > Nie!
                  > Oczekuję rzetelnej dziennikarskiej roboty a nie publikowania fejków!

Informacje o odmowie dokonania aborcji u zgwałconej kobiety nie jest fejkiem, a to jest istotą publikacji medialnej. Nie to, czy była to blondynka czy brunetka, nie to czy miała 14 lat czy 24 czy 34.

S.
            • adam.eu Re: "Radio Erewań", czy "literówka"? 03.02.23, 21:54
              don.kichote napisał:

> Pretensje mam do pismaków. A o co(?) - pisałem wyżej...

No tak, w tym przypadku te pretensje skłoniły Cię do założenia emocjonalnego wątku.
              Akurat w tym i tylko w tym. A tymczasem od fałszywych informacji to aż się roi w mediach i na forum.
              A i wypowiedzi polityków?
              • don.kichote Re: "Radio Erewań", czy "literówka"? 03.02.23, 22:49
                adam.eu napisał:

> No tak, w tym przypadku te pretensje skłoniły Cię do założenia emocjonalnego wątku.
                > Akurat w tym i tylko w tym.

Masz z tym jakiś problem, bo nie do końca rozumiem, co dajesz mi do zrozumienia?
                Stwierdziłem fakty i ich bronię. Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "emocjonalny"?

> A tymczasem od fałszywych informacji to aż się roiw mediach i na forum.
                > A i wypowiedzi polityków?

I???
                Sugerujesz, żebym zakładał demaskatorskie wątki za każdym razem, gdy w mediach, tu na forom czy w politycznych wypowiedziach pojawi się jakiś fake?
                Dla mnie ten akurat fake był istotny i dlatego na niego zareagowałem.
                Co w tym dziwnego?
                • adam.eu Re: "Radio Erewań", czy "literówka"? 04.02.23, 08:02
                  Don.kichote:

"Sugerujesz, żebym zakładał demaskatorskie wątki za każdym razem, gdy w mediach, tu na forom czy w politycznych wypowiedziach pojawi się jakiś fake?
                  Dla mnie ten akurat fake był istotny i dlatego na niego zareagowałem.
                  Co w tym dziwnego?"

No i to jest właśnie dla mnie niezrozumiałe i dziwne, bo nie sugeruję. A wiesz aby, kogo konkretnie oskarżyć? Sam dopuszczasz możliwość, że to mogła być literówka.
                  Zgadzam się z możliwością literówki i co gorsze, nie wykluczam celowej literówki. Mnie też dziwi, że nikt nie wyjaśnia tej sprawy. Bo tu ktoś był pierwszy.

• x2468 Re: "Radio Erewań", czy "literówka"? 03.02.23, 23:10
              Strzelby nie mam wiec nie uzy cze, lecz szpadel mogę ci sprezentować.
              • don.kichote Re: "Radio Erewań", czy "literówka 03.02.23, 23:18
                x2468 napisał:

> Strzelby nie mam

To ci się upiekło - bo ja też ;-)

> lecz szpadel mogę ci sprezentować.

Zachowaj - jeszcze ci się przyda...
      • pozytonium To na cholerę takie media? 03.02.23, 22:54
        snajper55 napisał:

> Ale o co masz pretensje do mediów? O to, że przekazują takie informacje, jakie
        > mają

???
    • rzewuski1 Re: "Radio Erewań", czy "literówka"? 03.02.23, 20:31
      Jak PiS wygra to będziesz miał już tych mediów i będziesz pan zadowolony.
      • don.kichote Re: "Radio Erewań", czy "literówka 03.02.23, 21:53
        rzewuski1 napisał:

> Jak PiS wygra to będziesz miał już tych mediów i będziesz pan zadowolony.

Nie wiem co chciałeś wyartykułować, bo zdanie które nagryzmoliłeś, nie do końca trzyma się kupy.
        Zatem jeśli dobrze rozumiem, uspokajasz mnie, że jak PiS-i wygrają to z ich mediów będę zadowolony?
        Otóż nie! Ten wątek między innymi powstał dlatego, że mieniące się być wolnymi, a co za tym idzie lepszymi media - bezrefleksyjnie podążają do medialnej czarnej dziury, w której już od lat, królują te PiS-ie!
    • no-popis Re: "Radio Erewań", czy "literówka"? 04.02.23, 08:16
      don.kichote napisał:

> "- Drogie radio - czy to prawda, że w Moskwie na Placu Czerwonym Piotr Iwa
      > nowicz wygrał Mercedesa?
      > - Prawda, ale: nie Piotr Iwanowicz a Iwan Piotrowicz, nie w Moskwie tylko w Len
      > ingradzie, nie na Placu Czerwonym a na Newskim Prospekcie, nie Mercedesa a row
      > er i nie wygrał - tylko mu ukradli
      ..."
      >
      > Prokuratura Krajowa poinformowała w piąt
      > ek, że śledztwo w tej sprawie prowadzi jedna z prokuratur regionu białostockie
      > go. - Postępowanie dotyczy doprowadzenia nieporadnej ze względu na stan zdrowi
      > a pokrzywdzonej w wieku 24 lat (a nie jak podawały media 14) do obcowani
      > a płciowego - przekazał prok. Łukasz Łapczyński
      .
      >
      > I za to "kocham" "wolne" i "niezależne " media, bohatersko niosące na swoich sz
      > tandarach rzetelność i dbałość dziennikarską, dla których obca jest zasada szma
      > tławców: "wolę pierwszy napisać nieprawdę, niż drugi prawdę..."
      Wolne media nie muszą być rzetelne. Wystarczy już, że są ...wolne :) W przypadku tych mediów to "wolne media" brzmi jak "ruski pokój".
      • adam.eu Re: "Radio Erewań", czy "literówka"? 04.02.23, 09:03
        no-popis napisała:

> Wolne media nie muszą być rzetelne. Wystarczy już, że są ...wolne :) W przypadk
        > u tych mediów to "wolne media" brzmi jak "ruski pokój".

No to mam pytania:

1.Porównując wolne media do ruskiego pokoju, czy konkretnie sugerujesz? Jakie realne proponujesz rozwiązania?

2. Czy podobają Ci się media PIS? Jeżeli tak, to nie ma sprawy, a jeżeli nie, to czy kiedyś narzekałeś na nie?
        • pozytonium Re: "Radio Erewań", czy "literówka"? 04.02.23, 10:28
          adam.eu napisał:

> no-popis napisała:
          >
          > > Wolne media nie muszą być rzetelne. Wystarczy już, że są ...wolne :) W pr
          > zypadk
          > > u tych mediów to "wolne media" brzmi jak "ruski pokój".
          >
          > No to mam pytania:
          >
          > 1.Porównując wolne media do ruskiego pokoju, czy konkretnie sugerujesz? Jakie r
          > ealne proponujesz rozwiązania?
          >
          > 2. Czy podobają Ci się media PIS? Jeżeli tak, to nie ma sprawy, a jeżeli nie, t
          > o czy kiedyś narzekałeś na nie?

Nie rozumiem tylko dlaczego wolne media są jakoś przyblokowane z informacjami z Urbi et Orbi.

twitter.com/tylko_prawda_/status/1621775594034692096
          A tu całość materiału z niewolnych mediów

• adam.eu Re: "Radio Erewań", czy "literówka"? 04.02.23, 12:39
            pozytonium napisał(a):

> Nie rozumiem tylko dlaczego wolne media są jakoś przyblokowane z informacjami z
            > Urbi et Orbi.

Dużo rozumiesz i przekładasz to na konkretne działania, narzekasz tylko i wyłącznie na media antypisowskie.
            • pozytonium Re: "Radio Erewań", czy "literówka"? 04.02.23, 15:15
              adam.eu napisał:

> pozytonium napisał(a):
              >
              >
              > > Nie rozumiem tylko dlaczego wolne media są jakoś przyblokowane z informac
              > jami z
              > > Urbi et Orbi.
              >
              > Dużo rozumiesz i przekładasz to na konkretne działania, narzekasz tylko i wyłą
              > cznie na media antypisowskie.

Bawią mnie, podobnie jak Mazurka wszystkie śmieszności.
              • adam.eu Re: "Radio Erewań", czy "literówka"? 04.02.23, 15:49
                pozytonium napisał(a):

> Bawią mnie, podobnie jak Mazurka wszystkie śmieszności.

Nic dziwnego, Mazurek coraz to bardziej pisieje. Kiedyś głosował na PO, jego żona na PIS. W wywiadach zdawał się być pro peowski, przynajmniej, jak PO rządziło. Niedawno oglądałem jego wywiad z Cymańskim, to widać było jak na dłoni niemalże pogodzenie się z linią Ziobry.

A jeżeli dostrzegasz śmieszności tylko z jednej strony, to zastanów się nad sobą.
                A TVPIs to praktycznie wyczerpuje Twoje potrzeby informacyjne?
    • sverir Re: "Radio Erewań", czy "literówka"? 04.02.23, 14:23
      A ta wpadka zmienia zasadniczo sens informacji, że powołując się na klauzulę sumienia odmówiono aborcji zgwałconej kobiety, nieporadnej z uwagi na stan zdrowia? Bo wydawało mi się, że w tym wszystkim to jest właśnie problemem, a nie to, że chodzi o 14-latkę. Choć jeśli się mylę, to przepraszam.
      • pozytonium Re: "Radio Erewań", czy "literówka 04.02.23, 14:39
        sverir napisał:

> A ta wpadka zmienia zasadniczo sens informacji, że powołując się na klauzulę su
        > mienia odmówiono aborcji zgwałconej kobiety, nieporadnej z uwagi na stan zdrowi
        > a? Bo wydawało mi się, że w tym wszystkim to jest właśnie problemem, a nie to,
        > że chodzi o 14-latkę. Choć jeśli się mylę, to przepraszam.

Tu jest problem moralny. Zabić dziecko czy nie zabić, traktować kobietę jak inkubator czy nie?
        Moje zdanie jest takie, że o tym powinni decydować biegli psycholodzy i psychiatrzy.
        Po porodzie mogłaby oddać dziecko do Okienka. Tylko co to zmienia? Facet gwałcący niepełnosprawną, nawet pełnoletnią kobietę powinien siedzieć. Jak pokaże "białko" za co siedzi, jest znikoma szansa, że zgwałci już kiedykolwiek kogoś innego...
        • adam.eu Re: "Radio Erewań", czy "literówka 04.02.23, 15:54
          pozytonium napisał(a):

> Tu jest problem moralny. Zabić dziecko czy nie zabić,....

I tu już określiłeś się, pisząc "dziecko", więc nie mów o problemie dla Ciebie.

Może jeszcze określ się lepiej. Im więcej "życia" tym lepiej. A więc każdy, który po badaniu okaże się, że jego nasienie może zapłodnić kobietę niech gwałci kobiety. I jeszcze niech podaje które, alby nie mogły zrobić aborcji.
          • emeryt-myslacy Re: "Radio Erewań", czy "literówka 05.02.23, 18:01
            Pozytonium to wyjątkowy wróg polskich kobiet. To z powodu niego i mu podobnych jest taki mały przyrost naturalny
      • don.kichote Re: "Radio Erewań", czy "literówka 04.02.23, 16:22
        sverir napisał:

> A ta wpadka zmienia zasadniczo sens informacji, że powołując się na klauzulę su
        > mienia odmówiono aborcji zgwałconej kobiety, nieporadnej z uwagi na stan zdrowi
        > a? Bo wydawało mi się, że w tym wszystkim to jest właśnie problemem, a nie to,
        > że chodzi o 14-latkę. Choć jeśli się mylę, to przepraszam.

Sensu nie zmienia, ale zmienia znacząco "pole rażenia" takiej informacji!

Inne emocje wzbudza w czytelniku/słuchaczu/widzu informacja o zgwałconej niepełnosprawnej intelektualnie kobiecie a zupełnie inne, kiedy okaże się że jest do dziecko!
        Media od zawsze kierują się zasadą: "Good News is Bad News" i robią wszystko, żeby ową "Bad News", zmienić w "Worst News" posuwając się do manipulacja a nawet kreacji zdarzeń. I tu, mamy tego przykład...
        • snajper55 Ani to, ani to 04.02.23, 16:41
          don.kichote napisał:

> Media od zawsze kierują się zasadą: "Good News is Bad News" i robią wszystko, ż
          > eby ową "Bad News", zmienić w "Worst News" posuwając się do manipulacja a nawet
          > kreacji zdarzeń. I tu, mamy tego przykład...

Nieprawda. Nie mamy tu do czynienia ani z manipulacją, ani z kreacją. Mamy do czynienia z opublikowaniem informacji jaką podała rodzina.

S.
    • qwardian Rzetelne Media :) 05.02.23, 16:43

wiadomosci.wp.pl/depardieu-opuszcza-rosje-nie-to-nieprawda-zamieszanie-po-wywiadzie-6863185860184640a

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka