Dodaj do ulubionych

Oszol niedługo straci robotę na Forum

06.03.23, 12:49
Oszol niedługo straci robotę na Forum. Jeżeli Rydzyk nie poratuje go nowym srajfonem z jeszcze większymi klawiszami to biedaczysko zostanie odcięty od dochodów.

- Całkowite wyłączenie 3G w sieci T-Mobile w całym kraju planowane jest obecnie na koniec kwietnia tego roku - informują przedstawiciele operatora. Proces wyłączania nadajników działających w tym standardzie wszczął też Orange. Co na to sieć Plus? Czy stare telefony przestaną działać? Wyjaśniamy.
next.gazeta.pl/next/7,151243,29530019,operatorzy-komorkowi-odetna-te-telefony-od-niektorych-uslug.html#s=BoxOpImg4
https://bi.im-g.pl/im/ee/29/1c/z29530094IH,Plan-wylaczania-nadajnikow-3G.jpg
Obserwuj wątek
    • adam.eu Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 06.03.23, 13:10
      T-mobile to Niemce.
      Ale Plusa ma kupić Obajtek.
      • pies.na.czarnych Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 06.03.23, 13:12
        I wszystko jest jasne:)
    • jureek Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 06.03.23, 13:37
      ale fajna mapka, taka nostalgiczna
      • pies.na.czarnych Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 06.03.23, 13:40
        <dziwi mnie szum wokół tej sprawy. Czy Polska jest aż tak bardzo zacofana w tej dziedzinie. Kto dzisiaj jeszcze posiada takie archaiczne rupiecie?
        • yoma Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 06.03.23, 14:05
          Oszoł :D
          • pies.na.czarnych Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 06.03.23, 14:12
            Rydzyk będzie musiał wymienić przestarzały pakiet telefonów z dużymi klawiszami.

Oficjalnym telefonem telefonem Rodziny Radia Maryja zostało urządzenie firmy Maxcom noszące oznaczenie MM500. Komórka jest jedynym telefonem w ofercie sieci. Kosztuje 330 złotych. Co ciekawe, w wolnej sprzedaży cena jest zdecydowanie niższa:)
            https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/Nx8ktkqTURBXy81YTM0MTliNzA3YWM0YWU1MzQxMWY1NzU4MzVhMTM1Ni5qcGVnkpUDAAnNAT7Ms5MFzQSwzQKk
            • manhu Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 09.03.23, 12:16
              pies.na.czarnych napisała:
              > Rydzyk będzie musiał wymienić przestarzały pakiet telefonów z dużymi klawiszami
              W czym przestarzały? Ogromna większość ludzi używa telefonów normalnie czyli do dzwonienia / odbierania.

Ja mam 2 stare telefony i używam i żadne smartfony pożywka Pegasusa mnie nie interesują. Ponadto obecne telefony są wielkości krowy. Bardzo mało osób używa telefonów do czegoś innego np. internetu, bo jest to ekstremalnie niewygodne, owszem korzystałem z www na Playstation 3 w ostateczności, ale po co więcej?

Ojciec sporo "korzystał" z internetu w smartfonie. Tzn. Orange kradło mu pieniądze do zera i tak kilka razy, tylko się obraził na nich, do sądu nie podał. Po prostu smartfony łączą się same z internetem bez powodu, a mało kto wie jak to wyłączyć, a nawet gdy wie to guzik wie, bo kolejne kradzieży były po pomocy fachowców z rodziny (ot pakiet się skończył, a poza nim 1200 zł za 1 GB gdy 1 zł to dużo). Zresztą moje starocie też na automacie łączyły się z netem, ale to wyłączyłem.
              • pies.na.czarnych Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 09.03.23, 12:26
                > Zresztą moje starocie też na automacie łączyły się z netem, ale to wyłączyłem.

Jak oszol wyłączy to jak będzie się komunikował z Bogiem?
    • storima Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 06.03.23, 14:22
      W USA 3G rozpoczęło znikanie w lutym tego roku. Europejskim abonamentem podróżującym po USA pojawia się poniższy komunikat jak u mnie przybywającego tu obecnie u rodziny.
      • storima Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 06.03.23, 14:23
        Europejskim abonamentom
      • prze.nick Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 06.03.23, 16:18
        AT&T wyłączyło 3G już rok temu w lutym, Verizon pod koniec 2022 a T-Mobile pod koniec czerwca zeszłego roku.
        • pies.na.czarnych Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 06.03.23, 16:39
          No i?
          • prze.nick Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 06.03.23, 16:44
            To było do storimy, który mówił, że w USA wyłączają 3G w tym roku. W rzeczywistości ostatnia wielka firma telekomunikacyjna w USA Verizon uczyniła to 31 grudnia 2022.
            • pies.na.czarnych Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 06.03.23, 16:46
              Dzięki za wyjaśnienie. Ja nie widzę tego dupka.
            • storima Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 06.03.23, 16:50
              prze.nick napisał:

> To było do storimy, który mówił, że w USA wyłączają 3G w tym roku. W rzeczywist
              > ości ostatnia wielka firma telekomunikacyjna w USA Verizon uczyniła to 31 grudn
              > ia 2022.

Oczywiście ze masz rację. 2022 rok.
            • storima Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 09.03.23, 09:54
              prze.nick napisał:

> To było do storimy, który mówił, że w USA wyłączają 3G w tym roku. W rzeczywist
              > ości ostatnia wielka firma telekomunikacyjna w USA Verizon uczyniła to 31 grudn
              > ia 2022.

Jak najbardziej masz słuszność. Inaczej nie pojawił by się komunikat mojego europejskiego operatora informujący mnie o zamknięciu 3G po przekroczeniu amerykańskiej granicy.
              Raz jeszcze dziękuje za korektę. Po prostu moja literówka:

When was the 3G sunset?
              AT&T 3G GSM/UMTS – February 22, 2022
              Sprint 3G CDMA – March 31, 2022
              Sprint 4G LTE – June 30, 2022
              T-Mobile 3G GSM/UMTS – July 1, 2022
              Verizon 3G CDMA – December 31, 2022

swappa.com/blog/3g-network-shutdown/

• oszol-lom-z-rm Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 06.03.23, 15:35
      mam juz nową a to robie orywczo
      • pies.na.czarnych Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 06.03.23, 15:36
        oszol-lom-z-rm napisał:

> mam juz nową a to robie orywczo

Znowu rydzyk za małe klawisze kazał wbudować:)))))
      • yoma Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 06.03.23, 15:43
        A ostrzegałam - najpierw cię z tej wywalą, a potem pójdziesz siedzieć :)

To na którym forum ta nowa, pochwal się?
        • pies.na.czarnych Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 06.03.23, 15:44
          Pisał przecież, że kozy hoduje.:)
          • yoma Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 06.03.23, 15:49
            "Rancza" się naoglądał 😆

W tymże uroczym zresztą serialu niejaka Hodziukowa dostała unijną kasę na hodowlę kóz i zatrudniła męża jako ochroniarza. Co wiejscy mędrcy spod sklepu podsumowali: Hodziukowa euro trzepie, a Hodziuk za kozami biega 😂
            • pies.na.czarnych Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 06.03.23, 16:12
              :)))

Oszołowi też przydałby się ochraniarz. Koza zjadła mu książeczkę do nabożeństwa.:)
              • yoma Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 06.03.23, 17:11
                I gacie z płota :)
            • oszol-lom-z-rm Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 06.03.23, 16:19
              To była Solejukowa …
              • prze.nick Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 06.03.23, 16:24
                Hadziukowa a nie Hodziukowa czy Solejukowa
                ranczo.fandom.com/wiki/Celina_Hadziuk
              • yoma Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 06.03.23, 17:10
                Mówiłam, że się naoglądał 😂😂😂

Hodziukowa. Zakład? Jak przegrasz, to miesiąc cię nie ma na forum 😇
                • yoma Re: Oszol niedługo straci robotę na Forum 06.03.23, 18:00
                  No nie wierzę. Zniknął?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka