Dodaj do ulubionych

Ona ma powód, że go ceni - tak los jej odmienił

11.03.23, 13:46
Bo gdyby nie Karola W. sprawcze słowa, nie byłaby Witek dziś marszałkowa.
Odkryła, że sam duch swięty go usłuchał. Tak to w słowa ubrała:
"Jego słowa: "nie lękajcie się", pozwoliły, by "zstąpił Duch Święty i odnowił oblicze tej ziemi", naszej ziemi. Polski."
Brak tych jego słów nie pozwalał duchowi zstąpić. Skąd ona to wie? Domyślam się, ze z gazet przedwojennych. Od nich to, przed wszystkimi dowiedziała się:
"...To były przedwojenne gazety i książki historyczne z okresu międzywojennego. Stamtąd czerpałam wiedzę o Katyniu czy układzie Ribbentrop-Mołotow" Ponieważ nie każdy ma obowiązek posiadać wiedzę historyczki i marszałkini, to układ był w sierpniu 1939r, mord katyński w 1940, a napad na Polskę 1 września 1939.
Gdyby kto szukał dziury w całym, że jak to z przedwojennych, to nie udowodni iż nie śniła pod dyktando ducha swiętego.
Można by zastanawiać się, czy duch swięty w zamian za zstąpienie na tę ziemię, nie zagwarantował ochrony konsekrowanyn pedofilom, też na tej ziemi.
Dla niej samej ta umowa jest niebywale korzystna, a skrzywdzone dzieci? Oj tam, oj tam, w niebie im się wynagrodzi i tak im dopomóż buk. Na🤟ałem.😄

Obserwuj wątek
    • hordol Re: Ona ma powód, że go ceni - tak los jej odmien 11.03.23, 13:50
      50-ty wątek na fk na ten sam temat.
      • ireneo Re: Ona ma powód, że go ceni - tak los jej odmien 11.03.23, 14:21
        a na jaki temat trollujesz? Z twoich komentarzy wynika, że żadnego nie potrafisz, zrozumieć. Radzę, aby nie nabawiać się stresu, unikać moich tematów, jak idiota MediaMarktu😃 I tak ci dopomóż buk.
    • m.c.hrabia Re: Ona ma powód, że go ceni - tak los jej odmien 11.03.23, 14:24
      dokument watykański - Instructio de modo procedendi in causis sollicitationis, znanego również pod nazwą Crimen sollicitationis. Dokument autorstwa sekretarza Kongregacji Nauki Wiary, kard. Alfreda Ottavianiego podpisany w 1962 roku przez papieża Jana XXIII

i wszystko jasne.
      • m.c.hrabia Re: Ona ma powód, że go ceni - tak los jej odmien 11.03.23, 15:21
        z grubsza, w dokumencie jest mowa o wyklęciu zgłaszających pedofilię :))
    • j-k No to wrocmy do kardynala Wyszynskiego 11.03.23, 14:41
      skoro siegamy wglab Historii

on to ci Polske odmienil

nawet Gomulka go cenil

dal Polsce swego Papieza

zrobil komune na jeza.
      • pies.na.czarnych Re: No to wrocmy do kardynala Wyszynskiego 11.03.23, 14:51
        Szukasz następcy na miejsce upadłego bożka.
        • j-k Re: No to wrocmy do kardynala Wyszynskiego 11.03.23, 14:56
          pies.na.czarnych napisała:
          > Szukasz następcy na miejsce upadłego bożka.

Bierut, Gomulka, Gierek...
          niedlugo i Jaruzelski pojdzie w niepamiec.

zal ci ich ?

• ireneo Re: Ona ma powód, że go ceni - tak los jej odmien 11.03.23, 15:11
          pies.na.czarnych napisał:

> Szukasz następcy na miejsce upadłego bożka.

Ona pewnie ma następcę z rekomendacji jakiegoś kleszego klerykałowego świętego honoris causa Mateusza. Podobny łgarz i hipoktyta. O interesy też potrafi zadbać jak Karol W.
          • obrotowy cieszy mnie, ze nikt sie nie czepia Wyszynskiego 11.03.23, 15:30
            a przeciez bez Kardynala Wyszynskiego i jego protekcji w Rzymie - nie mielibysmy polskiego Papieza.

sprawdz, hloopcze, czy przypadkiem nie byla to platna protekcja, a placil Gensek Leonid Brezniew ?
            • ireneo Re: Ona ma powód, że go ceni - tak los jej odmien 11.03.23, 20:35
              obrotowy napisał:

> a przeciez bez Kardynala Wyszynskiego i jego protekcji w Rzymie - nie mielibysm
              > y polskiego Papieza.
              >
              >
              > sprawdz, hloopcze, czy przypadkiem nie byla to platna protekcja, a placil Gense
              > k Leonid Brezniew ?
              ........
              Paciorku, terminy: kardynał, papież, tutaj należało tak naPISać, jak ja w tym komentarzu. Staraj się pogłębić wiedzę, paciorku i tak ci dopomóż buk.
              Wskazanym też, aby merytorycznie. Wiesz, paciorku, co to znaczy?😃
              Lubujesz się, co widać w twoim tekście, w pouczeniach, dlatego zdobyłem się na mentorstwo. 🖐️ 🤟.😂🤣😂
            • pies.na.czarnych Re: cieszy mnie, ze nikt sie nie czepia Wyszynski 11.03.23, 22:01
              obrotowy napisał:

> a przeciez bez Kardynala Wyszynskiego i jego protekcji w Rzymie - nie mielibysm
              > y polskiego Papieza.
              >
              >
              > sprawdz, hloopcze, czy przypadkiem nie byla to platna protekcja, a placil Gense
              > k Leonid Brezniew ?

Ciemniaku sprawdź jak bardzo Reagan potrzebował takiego człowieka w Watykanie i zacznij myśleć.
              • ireneo Re: cieszy mnie, ze nikt sie nie czepia Wyszynski 11.03.23, 22:56
                puk puk, wali obrotowy do głowy
                - przyszedłem po rozum, niech głowa otworzy
                - niech nie wali i przestanie drzeć ryło,
                rozumu tu nie ma i nigdy nie było!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka