ireneo 24.03.23, 23:17 tow. Mateusz M. znowu wykiwany przez Czecha, a załatwił podobno na pewno. Jako ze bardziej zepsuć się nie da to Sasina nie pośle. Tego Zaolzia to nigdy nam nie wybaczą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies.na.czarnych Re: praska wiosna kopana 25.03.23, 03:16 :)))), ale Pinokio nie będzie musiał wypłacić 30 mln premii. Widzisz jaka oszczędność. Co do meczu do wszystko przez to, ze Czesi nie zgodzili się na pokropienie piłki przez polskiego biskupa. Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: praska wiosna kopana 25.03.23, 04:28 Rzeczywiście, trafnie. Przeoczyłem ten powód dla którego tam był - forse miał aby osobiście kopaczom rozdzielić. U nich już nikt nikomu nie ufa. Oni nie mają kapelana, wylatują bez pokropienia i błogosławieństwa? Widziałbym ich z koszulkami na których - Maryja z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
duni1 Re: praska wiosna kopana 25.03.23, 04:31 A byl tam z kopaczami jakis reweryndziorz aby mogl pokropic pilke ?Moze mu curfa za malo zaplacili za wode swiecona Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: praska wiosna kopana 25.03.23, 04:45 Czesi nie chcieli grać pokropioną na swoim terenie. Oni totalnie ateistyczne, zdradzieckie mordy. Jest jeszcze szansa, ze tow. Andrzej D. wynik albo zawetuje albo podrzuci Julce na blat kuchenny, a ta odpowiednio go doprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: praska wiosna kopana 25.03.23, 09:48 ireneo napisał(a): > Czesi nie chcieli grać pokropioną na swoim terenie. Oni totalnie ateistyczne, z > dradzieckie mordy. Jest jeszcze szansa, ze tow. Andrzej D. wynik albo zawetuje > albo podrzuci Julce na blat kuchenny, a ta odpowiednio go doprawi. Niech Witek zarządzi reasumpcję meczu. S. Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: praska wiosna kopana 25.03.23, 10:29 pies.na.czarnych napisała: > :)))), ale Pinokio nie będzie musiał wypłacić 30 mln premii. Widzisz jaka oszcz > ędność. > > Co do meczu do wszystko przez to, ze Czesi nie zgodzili się na pokropienie piłk > i przez polskiego biskupa. Inna mentalność, to wszystko. W przeciwieństwie do rodaków uwielbiam włóczenie się. Większość Czechów preferuje weekendowy spacer po górach niż uprawianie sportu przed telewizorem. Swego czasu lazłem przez Góry Stołowe. Nagle spotykam jakiegoś kolesia, który śpi pod drzewem. Kierując się empatią obudziłem go, może zesłabł. Okazało się, że to jakiś czeski minister. Miał ochotę, to się zdrzemnął. Wielu polskim politykom polecałbym spacer po górach. Nic tak nie resetuje mózgu. Wytyczasz sobie trasę i tylko to cię zajmuje, czy zdążysz przed zmierzchem. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: praska wiosna kopana 25.03.23, 08:58 Przez pierwsze 25 sekund tego meczu nasi grali nawet nieźle... Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: praska wiosna kopana 25.03.23, 09:25 szwampuch58 napisał: > Przez pierwsze 25 sekund tego meczu nasi grali nawet nieźle... - --- To mogły być najlepsze srkundy w życiu tow. Mateusza M. , a za ripostę 👍 Odpowiedz Link Zgłoś
pozytonium Re: praska wiosna kopana 25.03.23, 09:44 szwampuch58 napisał: > Przez pierwsze 25 sekund tego meczu nasi grali nawet nieźle... Sport jest piękny. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: praska wiosna kopana 25.03.23, 09:49 szwampuch58 napisał: > Przez pierwsze 25 sekund tego meczu nasi grali nawet nieźle... Nie przesadzajmy. Przez 15 sekund. S. Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: praska wiosna kopana 25.03.23, 09:56 snajper55 napisał: > szwampuch58 napisał: > > > Przez pierwsze 25 sekund tego meczu nasi grali nawet nieźle... > > Nie przesadzajmy. Przez 15 sekund. > Dreszcz mnie przeszedł na myśl, ze przyszłoby im grać za rządów Tuska. Co byłoby to już powie sam tow. Mateusz M. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: praska wiosna kopana 25.03.23, 10:45 ireneo napisał(a): > snajper55 napisał: > > > szwampuch58 napisał: > > > > > Przez pierwsze 25 sekund tego meczu nasi grali nawet nieźle... > > > > Nie przesadzajmy. Przez 15 sekund. > > > Dreszcz mnie przeszedł na myśl, ze przyszłoby im grać za rządów Tuska. Co było > by to już powie sam tow. Mateusz M. Za rządów naszych poprzedników polscy piłkarze kładli się na murawie, gdyż nie mieli siły biegać a nawet chodzić. Niektórych na boisko wnoszono na noszach. Dopiero rządy zjednoczonej prawicy postawiły piłkarzy na nogi i dopiero dzięki nam mogli oni pokazać swój kunszt w meczu z Czechosłowacją. 🤣🤣🤣 S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: praska wiosna kopana 25.03.23, 09:51 ireneo napisał(a): > tow. Mateusz M. znowu wykiwany przez Czecha, a załatwił podobno na pewno. Jako > ze bardziej zepsuć się nie da to Sasina nie pośle. Tego Zaolzia to nigdy nam n > ie wybaczą. Pożałowali kasy na etat dla księdza w drużynie, to mają. S. Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: praska wiosna kopana 25.03.23, 10:57 czy te piniendzory od/przepraszam za wyrażenie/ obajtka są zowizujące ? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: praska wiosna kopana 25.03.23, 10:58 To któremu się tam meksykańskiej fali zachciewało? :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: praska wiosna kopana 25.03.23, 11:05 yoma napisała: > To któremu się tam meksykańskiej fali zachciewało? :D :D > --- U nich Fiala to po polsku Fala? Można by pisać, ze zrobili nam potop czeski Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: praska wiosna kopana 25.03.23, 11:19 :D Kiedy spóźniasz się na mecz 3 minuty... 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: praska wiosna kopana 25.03.23, 11:38 Nie trzeba było nawet spóźniać się na stadion, wystarczyło mrugnąć, chwilę zapatrzeć się w ekran smartfona i bum: 0:2 Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: praska wiosna kopana 25.03.23, 11:53 o, jak mi się ładnie sygnaturka... 😆 A w ogóle nic nie rozumiecie. To był mecz protestacyjny za te 30 mln, co to im obiecano, a nie dostali 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: praska wiosna kopana 25.03.23, 13:45 Wszystko wiadomo, panie. Wyszło szydło z worka. Czesi to jest niemiecka opcja. W PiS oburzeni na prezydenta Czech. Bo zaapelował o przywództwo Niemiec w Europie natemat.pl/477539,prezydent-czech-apeluje-o-przywodztwo-niemiec-w-europie-w-pis-oburzenie?utm_source=facebook&utm_medium=referral&utm_campaign=ownsm&fbclid=IwAR3Hir5V4stjzzl0bB7wZzxqKoSd0J_4rbKOjU-7CWVq4oR3rVs86nkuYbY Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: praska wiosna kopana 25.03.23, 14:55 To i na Zelenskiego powinni się obrazić, bo proponował to samo i to już przed rokiem. Ale na to nie pozwolili PISowi Amerykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 10:43 Mateusz chciał dać miliony zł podatników kopaczom za wygranie z arabami i remis z Meksykiem, kasy nie dał a kopaczy skłócił. Geniusz z niego to mało to prawdziwy fachowiec a im trzeba wybaczać. Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 11:33 rzewuski1 napisał: > Mateusz chciał dać miliony zł podatników kopaczom za wygranie z arabami i remi > s z Meksykiem, kasy nie dał a kopaczy skłócił. > Geniusz z niego to mało to prawdziwy fachowiec a im trzeba wybaczać. > ---- myślę, że zależalo im aby ciemny lud uwierzył w to chciejstwo i stało się jak chciał bo kopacze się pożarli. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 11:43 Czy Duda bedzie dzisiaj na stadionie? Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 14:04 szwampuch58 napisał: > Czy Duda bedzie dzisiaj na stadionie? > ---- Mało prawdopodobne, bo otwarte będzie niebo, a wtedy nie wie się oj nie i silniejsze wiatry mogą doprowadzić do nagłej i niespodziewanej, a tego to towarzysze bardziej boją się niż porażki.Wiayrówm mniej, przyzwyczajeni. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 15:09 Jak widać, wystarcza matołusz. O której ten pokaz nędzy i niesławy, 20.45? Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 15:43 yoma napisała: > Jak widać, wystarcza matołusz. O której ten pokaz nędzy i niesławy, 20.45? > ---- Okazało się że UEFA wymusiła zamknięcie dachu, bo zablokowała opady śniegu. Jak tow. Andrzej D. do 20,45 zdąży wynegocjować z ob. kucharką od tow. Jarosława, że to zgodne z konstytucją to pojawi się. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 15:55 forum.gazeta.pl/forum/w,28,175570905,175570905,Typowe_polskie_Jakos_to_bedzie_.html Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 15:58 A zeriby obronnej przeciw białym niedźwiedziom nie kazała czasem? Jak o 20.45, to zdążę. Chyba że się spóźnię półtorej minuty. [zjadliwie] Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 16:04 Lepiej spóźnij się o dwie minuty. Twoje patryjoteczne uczucia nie będą narażone na obrazę. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 16:15 Trzy, dla pewności ;) Ty wiesz, co jest najgorsze? Kumpla mam dobrego, druha serdecznego. Portugalczyk. I kibic. I on tak się rozpaczliwie stara kibicować naszym, po przyjaźni... [facepalm] Mówię mu za każdym razem, Niuniek, daj spokój, największa przyjaźń ma granice poświęcenia... [facepalm] Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 16:40 > Kumpla mam dobrego, druha serdecznego. Portugalczyk. On ci się podlizuje z obawy, ze go rozliczysz za Fernando Santos :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 16:47 Za Sousę chyba :D Fajny jest. Jak obiecał, że nie zgoli brody, dopóki jego drużyna nie zdobędzie pucharu, to 25 lat ją nosił :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 16:47 pies.na.czarnych napisał: > > Kumpla mam dobrego, druha serdecznego. Portugalczyk. > > On ci się podlizuje z obawy, ze go rozliczysz za Fernando Santos :) > --- niezłe te twoje riposty. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 16:55 To dobry znak,moze dokulaja Albanii Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 17:02 Nie licz na to [głosem z krypty] Dobra, niech ja idę, żeby potem na mecz zdążyć 😈 Swoją drogą, żeby w grupie z Mołdawią i Wyspami Owczymi być na ostatnim miejscu, to trzeba mieć talent 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 18:18 Z grupy wychodza prawie wszyscy,nie awansowac to sztuka Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 17:13 szwampuch58 napisał: > To dobry znak,moze dokulaja Albanii > Jak Albańczycy przywiozą mobilne krematoria to będzie co kulać. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 11:39 Zaolzie to jest zupełnie inna historia sięgająca wspólnej agresji z ZSRR na Polskę w roku 1920. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 12:01 Zaolzie Czesi zajęli w styczniu czy lutym 1919r Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 12:24 To ZSRR w 1920 napadł na.Polskę? O kurcze, to Polacy w 1945 napadli na Berlin razem z ruskimi i amerykańskimi. A wiesz, to bardzo prawdopodobme bo te ruskie to w 1612 podstępnie napadły na Polaków na Kremlu w dodatku przy pomocy matki boskiej pożarskiej. Jakich nie miałbyś nauczuciel, w 1938 ramię w ramię ze szkopami rozprawiliśmy się z Czechosłowakami, korzystając z możliwosci wsadzenia im kosy między żebra, w czym dopomógł buk i matka boska piekarska. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 13:29 To wszystko jest wina Putina. :) Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 20:19 Każdy, dla kogo najważniejsze jest odsunięcie PiS-u od władzy, powinien się cieszyć z tego wyniku. Sukcesy sportowe zawsze działają na korzyść rządzących, a przegrane przybliżają zwycięstwo nad PiS-em, a to jest chyba najważniejsze. To nie czas na sukcesy sportowe, gdy gwałcona jest praworządność i konstytucja! Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 20:33 Z kibolami chcesz się bratać? Odpowiedz Link Zgłoś
jureek Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 21:16 pies.na.czarnych napisała: > Z kibolami chcesz się bratać? Mistrzem w wyciąganiu wniosków to Ty nie jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 20:33 Kliknąłem na głównej stronie Gazety w artykuł o ukradzionej fladze z Narodowego. Ukazała się popka i musiałem potwierdzić, ze mam co najmniej 18 lat. To chyba przez komentarze pod artykułem :) Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 21:43 pies.na.czarnych napisała: > Kliknąłem > . Ukazała się popka i musiałem potwierdzić, ze mam co najmniej 18 lat. T попка Ładne to. Rosyjskie słowa wrzuca. Nic dziwnego. To jego ojczysty język przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 21:27 Tym razem szczerze się modlili. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: praska wiosna kopana 27.03.23, 21:29 Co za mecz! Na fajka człowiek wyjść nie może, żeby gol nie padł 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: praska wiosna kopana 28.03.23, 07:38 pies.na.czarnych napisała: > Tym razem szczerze się modlili. szczerze to przed meczem z Wyspami O. będą musieli noc przeleżeć krzyżem w świątyni opatrzności. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: praska wiosna kopana 28.03.23, 11:26 Och, do września wszystko może się zdarzyć :D :D Odpowiedz Link Zgłoś