perla_z_roztocza 27.03.23, 13:48 mam pytanie. Czy zdanie w tytule wątku to jest mieszanie religii z polityką właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies.na.czarnych Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 13:53 Katolicy w ogóle nie powinni głosować. Ksiądz każdej parafii powinien oddać głos zbiorczy za wszystkie swoje owieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 14:13 niewolnicy nie mają głosu Odpowiedz Link Zgłoś
perla_z_roztocza Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 14:15 pies.na.czarnych napisała: > Katolicy w ogóle nie powinni głosować. rozumiem, że to w ramach ukochanej demokracji właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 14:27 Nie. To jest w ramach ułatwienia życia katolikom. W tem sposób byłoby łatwiej i taniej, a zaoszczędzony czas, który teraz katolicy tracą na stanie w kolejkach przed komisjami wyborczymi mogliby spędzić z rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 14:45 perla_z_roztocza napisał: > pies.na.czarnych napisała: > > > Katolicy w ogóle nie powinni głosować. > > rozumiem, że to w ramach ukochanej demokracji właśnie. Dokładnie tak, chociaż twoje pytanie z tezą, to manipulacja! Demokracja, to z greckiego ludo-władztwo a w szczegółach: lud wybiera swoich przedstawicieli i oni sprawują władzę w jego imieniu. Zatem postulat "psa" - z którym absolutnie się nie zgadzam - żeby w imieniu jakiejś społeczności, ksiądz był jej przedstawicielem, jest jak najbardziej zgodny z zasadami demokracji. Oczywiście wcześniej, taki "przedstawiciel" powinien dostać pełne plenipotencje od owej społeczności... Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 14:49 Mój pomysł nazywając rzecz po wojskowemu:) skróciłby drogę służbową, a ksiądz na kazaniach zamiast o polityce mógłby więcej czasu poświęcić na sprawy religii katolockiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 14:37 Jako ateista mogę głosować na PO. A katolicy nie.;) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 14:40 Na PiS jako ateista również możesz głosować :) Odpowiedz Link Zgłoś
superspec1 Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 15:34 Mogę ale nie chcę.:) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 15:40 Ale jako ateista w przeciwieństwie do katolików masz wybór i tu jest ta słynna wyższość Świąt Wielkiej Nocy na Świętami Bożego Narodzenia, albo odwrotnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 15:11 Ja się uśmiechnę, a ten zacznie wrzeszczeć, że Tusk go bije. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 15:41 yoma napisała: > Ja się uśmiechnę, a ten zacznie wrzeszczeć, że Tusk go bije. > Wiem. Upośledzeni są nieprzewidywalni. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 15:45 Mam poważne obawy, że ten mem obraża prawdziwych upośledzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 15:52 Tyś prowda. Pisizm to jest stan umysłu jeszcze niezdefiniowany przez naukowców.. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 16:09 Medycyna zna przypadek kolesia z formalnym brakiem mózgu, ale on był normalny... Serioserio. W czaszce tam, gdzie powinien być mózg, znajdował się płyn, a tkanka nerwowa była niejako rozsmarowana po wewnętrznych ścianach czaszki. Facet żył, funkcjonował, założył rodzinę, pracował jako nomen omen urzędnik państwowy, nie żartuję :D Miał wypadek i zrobili mu tomografię i się zdziwili, gdyby nie to, nikt by nie wiedział, że coś jest z nim nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 16:18 Zaczekaj. Był dzisiaj mem na ten temat. O! Znalazłem. Który z rozmawiających jest twoim kolesiem? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 16:25 :D Ale to nie mój koleś! Autentyk, nie wierzysz to poszukaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 21:48 Potwierdzam, autentyk. To był jakiś francuski urzędnik państwowy. Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy ale katolicy moga głosować na KO 27.03.23, 14:52 bo KO - to koalicja a katolik powinien byc koncyliacyjny PS. ale ja nie jestem katolikiem wiec przypominam, ze Perła - to jest k...z Lublina a z Roztocza to moze byc co najwyzej Zwierzyniec . piwnihipsterzy.wordpress.com/tag/zwierzyniec/ Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: ale katolicy moga głosować na KO 27.03.23, 15:46 a borygo jak zwykle bełkot nachlanego. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Re: ale katolicy moga głosować na KO 27.03.23, 15:51 m.c.hrabia napisał: > a borygo jak zwykle bełkot nachlanego. brak Marychy meczy i glod narkotykowy bije w dekiel ? - zapal jointa. kosztuje tylko 5 Euro: . www.worldofsweets.de/Odenwaelder-Marzipan-Joint-35g.322197.html Odpowiedz Link Zgłoś
perla_z_roztocza Re: ale katolicy moga głosować na KO 27.03.23, 16:02 obrotowy napisał: > wiec przypominam, ze Perła - to jest k...z Lublina > > a z Roztocza to moze byc co najwyzej Zwierzyniec widzisz wywrócony, w Lublinie to mieszkam obok browaru gdzie warzą Perłę. A na Roztoczu trzy rzuty siekierą od browaru Zwierzyniec. Więc obróć się i przyjmij honorowo kopniaka właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k alez Perla jest z Lublina :) 27.03.23, 16:24 zapomniales sie jednak zorientowac, hloopcze, ze (piwo) Perla jest zwiazane z browarem Lublin a Browar w Zwierzyncu lublinianie tylko podnajmuja :) - co wiecej, juz raz doprowadzili do jego degradacji. i tluka tam swoje produkty, bez zgody dawnych prawowitych wlacicieli browaru Zwierzyniec. - polecam troche studiow historycznych n/t browaru Zwierzyniec. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_z_roztocza Re: alez Perla jest z Lublina :) 27.03.23, 16:31 j-k napisał: > - polecam troche studiow historycznych n/t browaru Zwierzyniec. historia to nauka o mordercach, złodziejach i zboczeńcach. Ja wolę fakty. A fakty są takie, że Perła była swego czasu warzona w Zwierzyńcu. A co do byłych właścicieli. Zgadzam się z tobą. Ukradziono im browar a po 89 r. uwłaszczyli się na nim komuniści (obecnie w PO) właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k a co do samej Perly z Lublina : 27.03.23, 16:56 poniewaz piwo, popijam od jakichs 55-ciu lat (zaczynalem w liceum :) mam pewien rys historyczny - jakosci piw polskich. nie wspomne o tych powszechnie znanych jak - Zywiec, Okocim , czy Tyskie (ktore w Warszawie za komuny byly praktycznie niedostepne) tylko wspomne o tych dostepnych wlasnie: w Warszawie pijalo sie wtedy Krolewskie (br. warszawski), ktore bylo przyzwoite, ale zadna rewelacja. za Gierka uruchomiono nowy browar w Sierpcu, z piwem Kasztelan - ktore to stalo sie wtedy najlepszym dostepnym piwem w Warszawie. A Gdy czasem bywalem u przyjaciol w Pulawach - popijalismy wlasnie lubelska Perle. wtedy za komuny - byly to S I K I - ale nic innego tam wtedy nie bylo. Komuna padla, Krolewskie i Kasztelan pozostaly na swoim poziomie... za to lubelska PERLA radykalnie poprawila jakosc i stala sie jednym z lepszych piw w Polsce... zatem pozostanmy w zgodzie co do browarow w Lublinie i Zwierzyncu :) J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: alez Perla jest z Lublina :) 27.03.23, 20:22 perla_z_roztocza napisał: > A co do byłych właścicieli. > Zgadzam się z tobą. > Ukradziono im browar a po 89 r. uwłaszczyli się na nim komuniści (obecnie w PO) > właśnie. Wypisujesz brednie. Browar znacjonalizowano po II WŚ. S. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_z_roztocza Re: alez Perla jest z Lublina :) 28.03.23, 10:44 snajper55 napisał: > Wypisujesz brednie. Browar znacjonalizowano po II WŚ. no przecież znacjonalizowanie browaru nazwałem złodziejstwem właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: alez Perla jest z Lublina :) 28.03.23, 11:34 Uwielbiam, jak pisiory krzyczą o złodziejstwie 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 15:11 Są tu w ogóle jacyś katolicy? 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 15:39 Widzisz perła? Walnąłeś jak pisior w parapet. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 15:42 pisiorem. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.czarnych Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 15:48 Na religii uczą ich, ze to jest odrostek. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 15:52 Walnął po prostu czerepem i zadzwoniło, że w Zgorzelcu usłyszeli. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 11:31 Tak zwane samowalnięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 15:48 yoma napisała: > Są tu w ogóle jacyś katolicy? 😀 > z definicji większość, podobno każdy co uwolniony od grzechu pierworodnego to katol. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 15:53 W stanie uniemożliwiającym podejmowanie decyzji nie liczy się, defaultowo :D Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 20:24 yoma napisała: > Są tu w ogóle jacyś katolicy? 😀 A kto to jest katolik? Kościół katolicki twierdzi, że katolikiem jest każdy ochrzczony. Przy takiej definicji to ja jestem katolikiem. S. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 20:35 W sensie poddajesz się definiowaniu przez obcą ci ideowo i emocjonalnie instytucję? No to już jak wolisz. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 09:07 yoma napisała: > W sensie poddajesz się definiowaniu przez obcą ci ideowo i emocjonalnie instytu > cję? No to już jak wolisz. A poddaje się? Gdzie tak napisałem? S. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 11:33 Sam fakt, że w ogóle napisałeś, świadczy. Gdybyś się nie poddawał, nic byś nie napisał, boby cię to kompletnie nie obchodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 22:26 yoma napisała: > Sam fakt, że w ogóle napisałeś, świadczy. Gdybyś się nie poddawał, nic byś nie > napisał, boby cię to kompletnie nie obchodziło. Skoro pytałaś o katolików to obchodzi mnie co pod tym określeniem rozumiesz. Inaczej nie mogę odpowiedzieć na twoje pytanie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: katolicy nie powinni głosować na PO 29.03.23, 00:09 Skoro przyznajesz się do bycia katolikiem z racji przejścia obrzędu chrztu, to dziękuję, już odpowiedziałeś :) Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 16:45 perla_z_roztocza napisał: > mam pytanie. > Czy zdanie w tytule wątku to jest mieszanie religii z polityką właśnie? -- Odpowiedz Link Zgłoś
perla_z_roztocza Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 16:55 rozumiem na twoje rozczulanie się nad katolikami ale na pytanie nie odpowiedziałeś właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 17:08 perla_z_roztocza napisał: > rozumiem na twoje rozczulanie się nad katolikami ale na pytanie nie odpowiedzia > łeś właśnie. ----- Hm, jak by tu, żeby nie wyszła jakaś ulomność, oczywista oczywistość, zamierzona... Zauważyłaś termin - prawdziwi katolicy? To właśnie taka polityczna, katolicka zwierzyna. Nie jest puszczona samopas. Ich pasterze są wymienieni w komentarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 17:02 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,29602527,sad-najwyzszy-uchylil-kare-25-lat-wiezienia-dla-matki-za-zabojstwo.html#s=BoxOpImg3 Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 19:55 Jestem katolikiem ale nie zagłosuję na PO ( a właściwie to zagłosuję przeciw PO ) z wielu innych względów, choćby dlatego, że pamiętam nierządy szwabskiej rudej kanalii i tej kretynki od przekopania ziemi smoleńskiej na metr. Odpowiedz Link Zgłoś
weteran-czasu Czyli będziesz głosował na partię.... 27.03.23, 20:22 prze.nick napisał: > Jestem katolikiem ale nie zagłosuję na PO ( a właściwie to zagłosuję przeciw PO > ) z wielu innych względów, choćby dlatego, że pamiętam nierządy szwabskiej rud > ej kanalii i tej kretynki od przekopania ziemi smoleńskiej na metr. Czyli będziesz głosował na partię stalinowskiej kanalii, której ojciec był stalinowskim politrukiem i za zasługi na polu krzewienia stalinizmu w Polsce zaraz po wyzwoleniu dostał w nagrodę willę na Żoliborzu. W tym czasie Warszawiacy mieszkali w suterenach i ruinach. Ja na jego mafię głosował nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 20:56 ty el.szpenik, PISowcu do szpiku kości bezkręgowca, zapamiętaj słowa twojego prezesa: "Dobry obywatel to niepoinformowany obywatel" – prezes J. Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 21:36 jestem głąbku zcipawko antyplatfusem tak jak ty antypisiorem Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 08:21 Taak, jesteś. Zobacz co ty jesteś A jak wielbisz zdradziecką mordę prezesa i Antoniego, to zawsze coś z tego masz. Ja to rozumiem, jeść przecież trzeba :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 22:05 spytaj rudej kanalii dlaczego oddał śledztwo kacapom Odpowiedz Link Zgłoś
szczypawka.jadowita Re: katolicy nie powinni głosować na PO 27.03.23, 22:20 braciom twojego prezesa przecież Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 09:09 prze.nick napisał: > spytaj rudej kanalii dlaczego oddał śledztwo kacapom To śledztwo prowadzone przez naszą prokuraturę? Czy to śledztwo prowadzone przez komisję Lądka? Nikt żadnego sledztwa nie oddawał. Kłamiesz. S. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 09:12 Komisja Lądka?! :) Kłamczuchu patentowy.. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 09:19 Masz kłamczuszku link www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/1080101,pierwsze-tygodnie-sledztwa-po-katastrofie-smolenskiej.html Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 22:09 A jak była sytuacja prawna w tym czasie? Tak jak ten świerszczyk, malujesz sytuację od rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 22:30 prze.nick napisał: > Masz kłamczuszku link > www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/1080101,pierwsze-tygodnie-sledztwa-po-katastrofie-smolenskiej.html No i co z tego linku wynika? Może po prostu napisz jak wyglądało to oddawani śledztwa. Swoimi słowami. I dlaczego prowadziliśmy swoje śledztwo po oddaniu go Rosji. A nawet prowadziliśmy dwa śledztwa - komisji Laska i prokuratury. Fakty są taki - Rosjanie prowadzili swoje śledztwo, my prowadziliśmy swoje śledztwa i żadnego oddawania śledztwa nie było. Były jedyni kłamstwa pislamistów. S. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: katolicy nie powinni głosować na PO 29.03.23, 06:51 " Masz kłamczuszku link" Z tego artykułu nie wynika, że śledztwo zostało oddane, tylko że w Polsce w tym samym czasie nie podjęto działań. Masz jakiegoś innego linka czy to wszystko, na czym się opierasz? Bo zarzutu o oddaniu śledztwa to ten artykuł nie potwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 21:54 Twoim pracodawcom? Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 10:46 prze.nick napisał: > Jestem katolikiem ale nie zagłosuję na PO ( a właściwie to zagłosuję przeciw PO) > z wielu innych względów, choćby dlatego, że pamiętam nierządy szwabskiej rudej > kanalii i tej kretynki od przekopania ziemi smoleńskiej na metr. Jakieś konkretne argumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 11:14 naszeblogi.pl/56571-2500-po-wygrywa-takiego-wyniku-nikt-nigdy-nie-osiagnal Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 20:42 "Strefa Wolnego Słowa", to żeś wybrał źródełko... siotro... Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 22:06 Pamiętam, jak L. Kaczyński obiecywał coroczne urlopy w ciepłych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 10:48 Tak. To jest mieszanie religii i polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_z_roztocza Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 10:51 tapatik napisał: > Tak. To jest mieszanie religii i polityki. też tak uważam, że Tusk swoją wypowiedzią pomieszał religię z polityką właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
perla_z_roztocza Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 10:49 "katolicy nie powinni głosować na PO" gdyby coś takiego powiedział pan prezes Jarosław Kaczyński to byłby tu raban na całego. Natomiast gdy Tusk powiedział był "katolicy nie powinni głosować na PiS", to mordki w kubełek właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 22:52 A ty tu roztocz w poszukiwaniu symetryzmu wpełzłeś? 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
perla_z_roztocza Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 23:16 yoma napisała: > A ty tu roztocz w poszukiwaniu symetryzmu wpełzłeś? 😆 a ty 15:10 do Yumy na stojąco pod szafę właziłaś gdy ja już tu byłem właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 23:40 Ale w poszukiwaniu symetryzmu byłeś? 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 23:14 perla_z_roztocza napisał: > "katolicy nie powinni głosować na PO" > gdyby coś takiego powiedział pan prezes Jarosław Kaczyński to byłby tu raban na > całego. > Natomiast gdy Tusk powiedział był "katolicy nie powinni głosować na PiS", to mo > rdki w kubełek właśnie. ------- Gdyby tak powiedział jak Donald z Kaszub: ""Jesteś katolikiem, chcesz przestrzegać dekalogu, wierzysz w fundamentalne zasady chrześcijaństwa, rozumiesz Jezusa Chrystusa? To nie możesz głosować na PiS czy Konfederację" Może nawet wystarczyloby - katoliku, jak.mozesz glosowsć na tych co nie przestrzegają dekalogu co nie kochają czlowieka itp. Ja choć nie jestem katolikiem. bo w ogóle niewierzacy, to na taką swołocz nie głosowałbym i obojętnie komu by się chciała przypodobać: PO, PIS, Konfederacji, PSL czy jakiejś kanapie, gdyż człowiek.na coś takiego to nawet spojrzeć nie powinien. Na psa już powinien, nawet na konia, jak Kaligula na kapłana swojego, co mieszkał w stajni o jakiej.Leszek flaszka to nawet nie pomarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 23:24 perla_z_roztocza napisał: > "katolicy nie powinni głosować na PO" > gdyby coś takiego powiedział pan prezes Jarosław Kaczyński to byłby tu raban na > całego. Nastąpił by jedynie słuszny i długo oczekiwany rozwód ołtarza z tronem. Wrzask ze strony Kościoła jest rzeczą oczywista, bo kto bez słowa zrezygnował by z otrzymywanych wielu miliardów rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: katolicy nie powinni głosować na PO 29.03.23, 06:53 " gdyby coś takiego powiedział pan prezes Jarosław Kaczyński to byłby tu raban na całego." Za to ty byś spędził miłe samotne godziny w toalecie nad męskimi robótkami ręcznymi, a jako bazę służyłyby ci słowa Pana Prezesa. " Natomiast gdy Tusk powiedział był "katolicy nie powinni głosować na PiS", to mordki w kubełek właśnie. " I na pewno miałby rację. Nie wyobrażam sobie, jak katolik, w dodatku Polak, może głosować na partię, która w tak oczywisty sposób formułuje program sprzeczny z katolicką nauką społeczną i z poglądami Jana Pawła II. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 16:43 Folwarczni będą głosować na swego pana. Mamy już królową i króla Polski. Czas głosować na ich potomka. Odpowiedz Link Zgłoś
ireneo Re: katolicy nie powinni głosować na PO 28.03.23, 17:12 privus napisał: > Folwarczni będą głosować na swego pana. Mamy już królową i króla Polski. Czas g > łosować na ich potomka. ---------- W wielką noc poczną, a powiją w grudniu. Co rok prorok. I zawsze starcza osiem i pół miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś