Dodaj do ulubionych

Czy suweren wytrzyma zapłacenie następnej kary

11.04.23, 20:41
Czy suweren wytrzyma zapłacenie następnego 1,5 miliarda kary za pisie bezprawie?

https://pbs.twimg.com/media/FtbybE7XoAMrkEL?format=jpg&name=medium

O pozwie wobec Skarbu Państwa na prawie 1,5 miliarda złotych poinformował Roman Giertych, reprezentujący Leszka Czarneckiego. "Za realizację tzw. Planu Zdzisława (przejęcia banku za 1 zł), którym szantażował mego Mocodawcę Marek Ch. szef KNF-u żądając łapówki w wysokości 10 mln euro" - wytłumaczył na Twitterze. Odniesiono się również do sytuacji akcjonariuszy i obligatariuszy Getin Noble Bank.
tvn24.pl/biznes/z-kraju/sprawa-getin-noble-bank-kontra-knf-leszek-czarnecki-pozywa-skarb-panstwa-na-prawie-15-mld-zlotych-6895898
Obserwuj wątek
    • oby.watel Re: Czy suweren wytrzyma zapłacenie następnej kar 11.04.23, 20:54
      Suweren ma to w dupie, bo dostaje pińcet.
    • szczypawka.jadowita Re: Czy suweren wytrzyma zapłacenie następnej kar 11.04.23, 21:04
      Suweren nie zwróci na to uwagi. Zresztą nie wiem co lepsze/gorsze? - żeby Czarnecki dostał odszkodowanie czy żeby leszab ukradł.

A ty jak myślisz?
    • superspec1 Re: Czy suweren wytrzyma zapłacenie następnej kar 11.04.23, 21:26
      Myślę że wytrzyma.;)
    • hordol Re: Czy suweren wytrzyma zapłacenie następnej kar 11.04.23, 21:36
      aaa czarnecki .... twórca i właściciel getin banku
    • mozart Re: Czy suweren wytrzyma zapłacenie następnej kar 11.04.23, 21:44
      Tylko całkowity, gospodarczy PiSdziec (пиздец) i hiperinflacja jak z 1989 mogą uratować Polskę. Skurwerenowi musi zabraknąć na chleb, wódę i kiełbę. Wtedy pogoni PiSbolszewię widłami.
      • hordol Re: Czy suweren wytrzyma zapłacenie następnej kar 11.04.23, 21:54
        tajemnicą poliszynela jest,że wyniki getin banku od kilku lat stale sie pogarszały. to równia pochyła zmierzająca do niewyplacalności
        . i byłaby to upadłość niekontrolowana z konsekwencjami dla całego systemu bankowego w PL
        • don.kichote Re: Czy suweren wytrzyma zapłacenie następnej kar 11.04.23, 21:56
          hordol napisała:

> tajemnicą poliszynela jest,że wyniki getin banku od kilku lat stale sie pogars
          > zały. to równia pochyła zmierzająca do niewyplacalności
          > . i byłaby to upadłość niekontrolowana z konsekwencjami dla całego systemu bank
          > owego w PL

... i dlatego pajac os was dał się przyłapać na żądaniu łapówy? No litości...
          • hordol Re: Czy suweren wytrzyma zapłacenie następnej kar 11.04.23, 22:14
            dla mnie jest najwazniejsze, ze getin został przejety przez panstwo.
            jego upadek wywołałby reakcję łancuchową w całej bankowosci polskiej
            był własnością czarneckiego
      • don.kichote Re: Czy suweren wytrzyma zapłacenie następnej kar 11.04.23, 21:55
        mozart napisała:

> Skurwerenowi musi zabraknąć na chleb, wódę i kiełbę. Wtedy pog
        > oni PiSbolszewię widłami.

"Łaska pańska na pstrym koniu jeździ"!
        Nie przypominam sobie, żeby w 2015 suwerenowi zabrakło zabrakło na chleb, wódę i kiełbę a mimo to, pogonił was wtedy jak i - ze względu na wcześniejsze "zasługi" - 4 lata później a zanosi się, że i teraz was pogoni...
        • szczypawka.jadowita Re: Czy suweren wytrzyma zapłacenie następnej kar 11.04.23, 22:16
          Bo lud pisowski został przekupiony obietnicami pieniędzy bez pracy, na czyjś koszt. I dopokąd w owo przekupstwo wierzy, będzie głosował na PIS. A na to by przestał wierzyć, "skurwerenowi musi zabraknąć na chleb, wódę i kiełbę".
          • szczypawka.jadowita Re: Czy suweren wytrzyma zapłacenie następnej kar 11.04.23, 22:21
            ПИСдец
          • hordol Re: Czy suweren wytrzyma zapłacenie następnej kar 11.04.23, 22:24
            wódki nie piję, kiełbasa w sposób umiarkowany(nadmiar wędlin szkodzi) a na chleb mnie stać i będzie stać nawet jeśli jeszcze sporo podrożeje.
            p.s. zagłosuję na konfę albo pis-jeszcze nie jestem pewien
            pozdrawiam :-)
          • don.kichote Re: Czy suweren wytrzyma zapłacenie następnej kar 11.04.23, 22:40
            szczypawka.jadowita napisała:

> Bo lud pisowski został przekupiony obietnicami pieniędzy

Ale zanim dał się przekupić i stał się ludem PiS-owskim, to był "wasz lud - POwski", który już po pierwszej kadencji powinien was pogonić a mimo to - dał wam szansę...
            • hordol Re: Czy suweren wytrzyma zapłacenie następnej kar 11.04.23, 23:02
              nasi forumowi koledzy i przyjaciele są wściekli na pis,że ten wygrał. a powinni być wściekli na siebie,że dopuscili do własnej przegranej
              na fk generowanych jest setki wątków o potwornosci rządów kaczyńskiego.
              brakuje mi zaś pokazania jak bedzie dobrze gdy wygra koalicja.
              nie chcą mnie przekonać niestety....
            • yoma Re: Czy suweren wytrzyma zapłacenie następnej kar 12.04.23, 01:04
              No i widzisz Kichot, hordol zapisał cię do ichnich. I po co ci to było?
              • don.kichote Re: Czy suweren wytrzyma zapłacenie następnej kar 12.04.23, 10:04
                yoma napisała:

> No i widzisz Kichot, hordol zapisał cię do ichnich. I po co ci to było?

Yoma!
                To, że mamy tożsame zdanie w jakimś temacie, wcale nie oznacza, że ja jestem "ich", czy oni są moi/nasi, że się zgadzamy też w innych tematach i myślę, że 'hordol" doskonale o tym wie i wie, że na dziś nie ma takiej opcji, żeby on był "nasz", lub ja - "ich'

To nie działa tak jak u was - w PO - nie jesteś z nami, to jesteś przeciw nam, czyli z nimi.
                Możesz być też "symetrystą" , ale w sumie, to na jedno wychodzi...
        • pies.na.czarnych Re: Czy suweren wytrzyma zapłacenie następnej kar 12.04.23, 02:37
          don.kichote napisał:

> mozart napisała:
          >
          > > Skurwerenowi musi zabraknąć na chleb, wódę i kiełbę. Wtedy pog
          > > oni PiSbolszewię widłami.
          >
          > "Łaska pańska na pstrym koniu jeździ"!
          > Nie przypominam sobie, żeby w 2015 suwerenowi zabrakło zabrakło na chleb, wó
          > dę i kiełbę
          a mimo to, pogonił was wtedy jak i - ze względu na wcześniejsze
          > "zasługi" - 4 lata później a zanosi się, że i teraz was pogoni...
          >
          >
          >

Suwerenowi zabrakło na ośmiorniczki i dlatego tak się porobiło :)
    • pies.na.czarnych Re: Czy suweren wytrzyma zapłacenie następnej kar 12.04.23, 04:14
      https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/340295654_1897403197286535_4431330334234130555_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=qYbrLA3FyqEAX87spNf&_nc_ht=scontent-frt3-2.xx&oh=00_AfCGij5PlyTtzR6c6xkmZuRADnguBiEa6bwu_mCMQTpFxQ&oe=643ADEFF
    • prze.nick Re: Czy suweren wytrzyma zapłacenie następnej kar 12.04.23, 12:14
      Suwereny wszystkich krajów zaczynają się wqurwiać na oszustwo szczepionkowe.
      Ciekawe czy puszczą firmy farmaceutyczne i z torbami
      wydarzenia.interia.pl/raport-koronawirus-chiny/news-niemcy-rusza-procesy-w-sprawie-ubocznych-skutkow-szczepien,nId,6712539

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka