Dodaj do ulubionych

Co ONA mówi, ja nie szanuję kobiet?!

14.04.23, 10:19
Faktycznie, czy ta pani miała rację wobec takiej, miażdżącej jej ocenę, zdaniem Czarnka, deklaracji:
"W moim życiu są dwie osoby, do których mam największy respekt, szacunek, dla których się staram - Matka Boża i moja żona".
Gdyby to jaki gejarek, zmęczony ustawicznym, przez dekady, myśleniem, ale ten to doktor prawa, podobno habilitowany, dla którego logika jest fundamentem wiedzy prawniczej.
Na marginesie taka refleksja - czymże to matka boska zasłużyła na szacunek tego osobnika. Jeśli są mu podobni może to uzasadnią.
W jego ustach zabrzmiało to tak jakby reszta kobiet, poza wymienionymi, nie zasługiwały na jego szacunek. Przynajmniej do czasu aż jaka urodzi jego a inna Jezusa. A co z ojcami…

Obserwuj wątek
    • stefan4 Re: Co ONA mówi, ja nie szanuję kobiet?! 14.04.23, 11:22
      ireneo:
      > "W moim życiu są dwie osoby, do których mam największy respekt, szacunek, dla
      > których się staram - Matka Boża i moja żona".

Tylko żebyście, towarzyszu ministrze, nie pomylili tych dwóch kobiet...

- Stefan
    • pies.na.czarnych Re: Co ONA mówi, ja nie szanuję kobiet?! 14.04.23, 11:24
      Czy godzi się prawdziwemu katolikowi zrównywanie swojej żony z Matką Boską? Chciałbym usłyszeć głos kogoś mocnego z teologii. Oszołomy czekam na waszą odpowiedz.
      • ireneo Re: Co ONA mówi, ja nie szanuję kobiet?! 14.04.23, 11:31
        pies.na.czarnych napisała:

> Czy godzi się prawdziwemu katolikowi zrównywanie swojej żony z Matką Boską? Chc
        > iałbym usłyszeć głos kogoś mocnego z teologii. Oszołomy czekam na waszą odpowie
        > dz.
        ----
        Niezła konstatacja. To co zasugeruję w żadnej mierze nie dyskredytuje tego Przemyslawa - wszak rodzicieli nie wybieramy, ale nasuwa się skojarzenie że został podobnie blogisławienie poczęty. No, jeśli już ktoś tak, to gejarek. może komtur toruński ale on? Takie zarozumialstwo może byc ukarane, jako że wywyższani się będą poniżeni. I tak mu dopomóż buk
    • oby.watel Re: Co ONA mówi, ja nie szanuję kobiet?! 14.04.23, 12:17
      Ciekawe. Jedno z przykazań głosi: Czcij ojca twego i matkę twoją. O czczeniu żony twojej nie ma mowy. Dlaczego Czarnek czci matkę nieswoją, a swojej nie i nawet o rodzicielce nie wspomina? Czyżby dlatego, że będąc przy nadziei miała nadzieję, że nosi pod sercem człowieka, a okazało się, że to mini ster?
      • pies.na.czarnych Re: Co ONA mówi, ja nie szanuję kobiet?! 14.04.23, 12:32
        > Dlaczego Czarnek czci matkę nieswoją, a swojej nie

Oni już tak mają. Jeden nie czci swojej matki inny nie czci swojego ojca. Wszystko wskazuje na to, że oni są podrzutkami, albo dziećmi z nieprawego łoża.
      • ireneo Re: Co ONA mówi, ja nie szanuję kobiet?! 14.04.23, 12:32
        oby.watel napisał:

> Ciekawe. Jedno z przykazań głosi: Czcij ojca twego i matkę twoją. O czczeniu żo
        > ny twojej nie ma mowy. Dlaczego Czarnek czci matkę nieswoją, a swojej nie i naw
        > et o rodzicielce nie wspomina? Czyżby dlatego, że będąc przy nadziei miała nadz
        > ieję, że nosi pod sercem człowieka, a okazało się, że to mini ster?
        ----
        moze tu szukać wyjaśnienia?
        "9) Nie pożądaj żony bliźniego swego.
        10) Ani żadnej rzeczy, która jego jest."
        Wszak nie czcimy rzeczy, o ile nie są krzyżem.
        Zreflektowanie o czczeniu cudzej matki jest bardzo trafne. Nawet bez doszukiwania się swińskich podtekstów moze to być uznane za herezję. Czarnkowi.podpowiedziałbym, że w NT nie jest ona genetycznym wyborem a jedynie gniazdem wylęgowym gdyż nie bło wątpliwosci co się urodzi. Żadne tam: down, bracia syjamscy czy z wodogłowiem, etc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka