Dodaj do ulubionych

Bo Maryja chodziła w spódnicy...

25.04.23, 19:35
Bez majtek też, panowie franciszkanie. A niby w czym miała się nosić.
Franciszkanom wpadło pod sufity, by kobiety na maj przygotowały sobie suknie i spódnice na wyjścia na ulice zamiast portek.
Skąd oni wiedzą, że radowaly ją przeciagi i czy aby nie zapałałaby chęcią do spodni?
Jeśli chodzi o to aby kobiety chodziły po kobiecemu, a chłopy po chłopskiemu to w jej
cnoliwych czasach kobiety chodziły właśnie po chłopskiemu, w kieckach. Jeśli na majówki baby mają wyskakiwać z majtek (kto sprawdzi?)i nogawek, to by ucieszyć Jezusa chłopy tak jak on. I tak im dopomóż buk.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 25.04.23, 19:41
      Lato idzie,Mini nakazuja nosic?....generalnie jestem za
      • ireneo Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 25.04.23, 19:50
        szwampuch58 napisał:

> Lato idzie,Mini nakazuja nosic?....generalnie jestem za
        +++++
        No dobra, ale gdyby poszli za ciosem i rzucili w chłopy też kieckami, to oni podobnie chodzili bez majtek. Chyba sprzeciwiłbym się być na takim luzie dla Jezusa. Tow. Czarnek w kiecce bez majtek obok tow. Pawłowiczowej w takim samym komplecie.
        • yoma Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 25.04.23, 20:08
          Chłopy chyba wtedy chodziły w czymś w rodzaju pampersów :D
          • ireneo Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 25.04.23, 20:29
            yoma napisała:

> Chłopy chyba wtedy chodziły w czymś w rodzaju pampersów :D
            ++++
            tyle belizny chłopskiej "Rzymscy żołnierze ponadto zakładali pewną formę skórzanych opasek na miejsca intymne. Niektóre były w kształcie klina, "
            Ale to żołnierze. Reszta była w kroku bezbronna.
            • yoma Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 25.04.23, 21:02
              Eee tam. Patrząc na rozmaite przedstawienia na krzyżu, Żywot Briana etc... wszyscy mają pampersa.

Ten też youtu.be/DtjL3FLQhaM
          • pies.na.czarnych Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 25.04.23, 21:27
            Przez takie ustrojstwo zapoczątkował się ród Janusza Kowalskiego.

https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/337736620_558548029721793_3634796374628417203_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=jIAbMbUWFKQAX_kXMyT&_nc_ht=scontent-ams2-1.xx&oh=00_AfAW8E4qU2eijuVCPEHiOxB-y_LkBY--UMLcu__-rsG-gA&oe=644C9CD6
            • yoma Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 25.04.23, 21:45
              Ale rozmiar zacny 🤣🤣🤣
        • pies.na.czarnych Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 25.04.23, 21:32
          Stała Andzia we wodzie,
          we wodzie, we wodzie
          W koszuli, bez majtek
          Stała Andzia we wodzie...
          • yoma Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 25.04.23, 21:45
            Widziałem Marynę raz we młynie
            Jak lazła choroba po drabinie... 🎶😂
            • pies.na.czarnych Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 25.04.23, 21:53
              Górale! Nie bijta sie.
              ma Góralka z przodu, z tylu.
              Podzielita się.
    • yoma Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 25.04.23, 20:09
      Ja tam mogę chodzić w sukience, a czy panowie franciszkanie z nich wyskoczą? 😇
      • horpyna4 Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 25.04.23, 20:19
        Sukienki bez żadnych majtek dla bab były po to, żeby chłopy mogły do tychże bab łatwiej się dobierać.

Franciszkanie najwidoczniej nie zdają sobie z tego sprawy.
        • dunajec1 Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 25.04.23, 20:33
          Jestem za, juz wiecej niz popatrzec sie nie da.
          Ale wysokie mini, hmmm, wtedy wyobraznia pracuje.
          • yoma Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 25.04.23, 20:58
            Do pół uda może być? 😇
            • horpyna4 Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 26.04.23, 17:47
              Może być nawet do kostek (jak się np. ma krzywe nogi), tylko wtedy musi być szeroka.
              • yoma Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 26.04.23, 18:19
                No toś mi zrobiła reklamę 🤣🤣🤣
            • ireneo Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 26.04.23, 18:12
              yoma napisała:

> Do pół uda może być? 😇
              >
              Jeśli ziąb. To wezwanie jest wbrew Sadze rodu Dawida Człowiek nie został stworzony dla sukienek i spodni. Nawet gdy zostali wyrzuceni za bramę to dostali od ogrodnika korzuchy jakke uszył ze skór zdartych z braci młodszych, na zimno. Żadnych kiecek spodni czy barchanów chociaż. Więc by po bożemu i też maryjnemu, to bez kiecki i bielizny. Po bożemu.
          • szwampuch58 Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 25.04.23, 21:22
            Ta sekta nie ma urodziwych niewiast
            • pozytonium Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 26.04.23, 16:47
              szwampuch58 napisał:

> Ta sekta nie ma urodziwych niewiast

https://pbs.twimg.com/media/FuoofCUXwAI4LS0?format=png&name=small
              • ireneo Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 26.04.23, 17:00
                pozytonium napisał:

> szwampuch58 napisał:
                >
                > > Ta sekta nie ma urodziwych niewiast
                >
                Też katoliczki

• pies.na.czarnych Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 25.04.23, 21:28
        yoma napisała:

> Ja tam mogę chodzić w sukience, a czy panowie franciszkanie z nich wyskoczą? 😇
        >

https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/343178590_269874345466818_5348386434126332222_n.jpg?stp=dst-jpg_p417x417&_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=-LXjbpSGjhMAX-ZvMGF&_nc_ht=scontent-ams2-1.xx&oh=00_AfArST3OLSyquYJ_bT5ws26xYDe3lk7zIIyqq8Cuiknxug&oe=644CB069
        • yoma Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 25.04.23, 21:46
          No jakoś tak. Jak widać, Atena podchodzi do amanta dość sceptycznie 😄
          • pies.na.czarnych Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 25.04.23, 21:54
            Obok niej franciszkanin :)
    • l.george.l Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 25.04.23, 21:10
      Wszystkie pomysły kleru mają podtekst seksualny. Kiedy mam ochotę na upojny wieczór z kochanką, mówię do niej: załóż kieckę i pończochy.
      • yoma Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 25.04.23, 21:49
        A ona ci na to środkowy palec 😆
    • pies.na.czarnych Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 25.04.23, 21:30
      > Bez majtek też, panowie franciszkanie.

Bóg majtek nie stworzył, więc chyba bez.
    • pies.na.czarnych Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 26.04.23, 01:22
      Komentator My Italy umieścił piekne zdjecie Dawida. Wiele osób poczuło się obrażonych. Dlatego na następnym umiescił to czerwone serduszko , polecając obrażonym, zeby omijali szerokim łukiem Rzym, Florencje , Mediolan i inne wloskie miasta. Nie ma sensu czuć się ciągle obrażanym.
      https://scontent-fra5-2.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/342858958_1407137399828100_7193670328827391866_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=TzYA2NVyZUkAX9wbP57&_nc_ht=scontent-fra5-2.xx&oh=00_AfAV1u0QElobVeZJEz0dKcBUg4pqgdQjioY71s3DTHoetw&oe=644D94C4
    • no-popis typowy wątek dotyczący spraw polityki krajowej 26.04.23, 05:59
      Są równi i równiejsi na tym forum.
      • ireneo Re: typowy wątek dotyczący spraw polityki krajow 26.04.23, 06:54
        no-popis napisała:

no-popis napisała:

Pan Donald Tusk i prowadzona przez niego PO ma okres Wielkiej Smuty. Za co się nie weżmie to nie wychodzi."
        ++++
        Ech, gdyby tak robiła ta dojna drużyna... i nie brała się za cokolwiek. Niestety, za co się wezmą, to im nie wychodzi.
        Dlatego miesiąc w miesiąc, każdego siedemnastego, lud ciemny będzie ten dzień nazywał Dniem tragedii narodu polskiego.
        Za kradzież się już bierze i to im wychodzi ale powrót do.praworządności doprowadzi do tego, że im to bokiem wyjdzie.

• j-k A co zrobic z takim Szkotem w spódnicy...? 26.04.23, 19:19
      ...
      joemonster.org/art/27768
      ja viem.

odpalic z nim wspolnie Szkocka Whisky.
    • pozytonium Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 26.04.23, 22:39
      ireneo napisał(a):

Przecież przymusu nie ma. Kto chce może łazić, czy to w spodniach, czy spódnicach i dotyczy to oby płci.
      Co więcej jest to prośba religijna. Nikt cię zmusza byś chodził do kościoła.
      • ireneo Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 27.04.23, 07:37
        pozytonium napisał:

> ireneo napisał(a):
        >
        > Przecież przymusu nie ma. Kto chce może łazić, czy to w spodniach, czy spódnica
        > ch i dotyczy to oby płci.
        > Co więcej jest to prośba religijna. Nikt cię zmusza byś chodził do kościoła.

++++
        jeśli odnosisz się personalnie i jeszcze ocennie, to choć poproś wnuka, wnuczkę aby wyjaśnili o czym w temacie jest (zauważyłem dawno już, że masz z tym problem)
        Nic, ale to nic o oporze przeciwko przyusowi a o idiotycznym umotywowaniu a stąd, pośrednio, o publicznym utrzymywaniu uzasadniaczy idiotów. Gdybyś ty ich ze swojej połowy procenta od podatku utrzymywał, to ten idiotyzm nie obchodziłby mnie ani ani. Domagaj się tego. Po co wam się utrzymywać z pofatków niewierzacych, inaczej wierzących, tęczowych, prostytutek i zdemoralizowamych polityków
        >
        >
        >
        • pozytonium Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 27.04.23, 17:25
          ireneo napisał(a):

> pozytonium napisał:
          >
          > > ireneo napisał(a):
          > >
          > > Przecież przymusu nie ma. Kto chce może łazić, czy to w spodniach, czy sp
          > ódnica
          > > ch i dotyczy to oby płci.
          > > Co więcej jest to prośba religijna. Nikt cię zmusza byś chodził do kościo
          > ła.
          >
          > ++++
          > jeśli odnosisz się personalnie i jeszcze ocennie, to choć poproś wnuka, wnuczkę
          > aby wyjaśnili o czym w temacie jest (zauważyłem dawno już, że masz z tym probl
          > em)

Raczej będzie to trudne, choćby z wieku syna. 10 lat ma obecnie. :)
          Czy na tym forum mają wszystkich za starców? Czy to forum dla starców? Snajper wydaje kilka tysięcy na leki geriatryczne.
          To ja, rok 1992 lub 1993 z jedną z dziewczyn. Wakacje.

• ireneo Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 27.04.23, 18:32
            pozytonium napisał:

> ireneo napisał(a):
            >
            > > pozytonium napisał:
            > >
            > > > ireneo napisał(a):
            > > >
            to prośba religijna. Nikt cię zmusza byś chodził do
            > kościo
            > > ła.
            > >
            > > ++++
            >
            >
            > Raczej będzie to trudne, choćby z wieku syna. 10 lat ma obecnie. :)
            ++++
            To masz problem. Trzecioklasista jest teraz na takim poziomie jak ty. W czwartej będzie już wprawiał się w czytanie ze zrozumieniem. Mam nadzieję, że za rok zajrzysz. I tak ci dopomóż buk.
            • pozytonium Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 27.04.23, 19:03
              ireneo napisał(a):

> pozytonium napisał:
              >
              > > ireneo napisał(a):
              > >
              > > > pozytonium napisał:
              > > >
              > > > > ireneo napisał(a):
              > > > >
              > to prośba religijna. Nikt cię zmusza byś chodził do
              > > kościo
              > > > ła.
              > > >
              > > > ++++
              > >
              > >
              > > Raczej będzie to trudne, choćby z wieku syna. 10 lat ma obecnie. :)
              > ++++
              > To masz problem. Trzecioklasista jest teraz na takim poziomie jak ty. W czwarte
              > j będzie już wprawiał się w czytanie ze zrozumieniem. Mam nadzieję, że za rok z
              > ajrzysz. I tak ci dopomóż buk.

To się powinno u ciebie leczyć.
              • ireneo Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 27.04.23, 19:15
                pozytonium napisał:

>
                > To się powinno u ciebie leczyć.
                Myślisz o uczeniu czytania ze zrozumieniem?
                I owszem, ale jesteś trudnym, kiepsko rokującym przypadkiem. Spróbuj zdrowasiek. I tak ci dopomóż buk.
                Na🤟ałem.

• pozytonium Re: Bo Maryja chodziła w spódnicy... 27.04.23, 22:16
                  ireneo napisał(a):

> pozytonium napisał:
                  >
                  >
                  >
                  > >
                  > > To się powinno u ciebie leczyć.
                  > Myślisz o uczeniu czytania ze zrozumieniem?
                  > I owszem, ale jesteś trudnym, kiepsko rokującym przypadkiem. Spróbuj zdrowasie
                  > k. I tak ci dopomóż buk.
                  > Na🤟ałem.

Ano napisałem. Kobiety z mojego życie pozostaną niesamowite. Dalej mam z nimi kontakt, choć mniejszy. Mężatki. Lubię jednak z nimi spotkać choćby na kawie. Ty mi wmawiasz, że np. po 45 latach nie można się spotkać z taką dziewczyną, jak ta na zdjęciu, mając niewiele ponad 50 lat. Ta akurat jest sprzed 30 lat.
                  Taśma ORWO, trefny aparat, a jednak coś zostaje. W różowym plecaku kumpelka niosła część ciuchów, część moich. Ja w swoim niebieskim wszystkie konserwy itd. Wyprawa na autostop. Znajoma nie potrafiła nawet wstać z mym plecakiem. I tak przejechaliśmy Polskę.
                  Jeśli ktoś widzi coś niestosownego w naszych strojach i zachowaniu, to niech to powie teraz, albo zamilknie na wieki.
                  Jazda konna. Po znajomości mój syn miał zagwarantowane zajęcia na koniach sportowych. Znajoma jest jedną z najlepszych trenerek we Wrocławiu. Syn ma bardzo dobry dosiad. Konie za darmo od ślązaków do folblutów. Zajęcia za darmo. Żona się nie zgodziła.
                  Nie rozumiem tego. Ma jeszcze inna, była chciała nauczać jazdy konnej mego syna. Co w tym złego?
                  Latać na początku za koniem przez 1.5 h? Potem jest moc :))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka