Dodaj do ulubionych

Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca

26.04.23, 13:29
Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca. Podczas wyborów na Dudę udało mu się, zobaczymy jaki skutek przyniosą teraz jego zawołania.

Do sprawy odniósł się Szymon Hołownia, któremu nie do końca podoba się ten pomysł. - Odpuśćmy sobie z tym marszem 4 czerwca. Co to jest za jakaś nowa dyskusja, która nam zabiera krew, emocje i wszystko inne? 4 czerwca jest 4 czerwca. Czy to jest wydarzenie, które odmieni losy świata? Czy PiS się od tego rozpadnie, dlatego, że będziemy maszerować w Warszawie? - pytał. - Pamiętamy marsze w 2019 roku przed wyborami do PE i sondaże, które pokazywały wspaniałe zwycięstwo. Marszami wyborów się nie wygrywa - dodał.

www.rp.pl/polityka/art38396891-holownia-odpuscmy-marsz-4-czerwca-trzaskowski-nie-mozemy-odpuszczac
Mam nadzieję, że wyborcy odpuszcza sobie tego celebrytę.
Obserwuj wątek
    • don.kichote Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 13:36
      I czego nie zrozumiałeś?
      Argumentacja jest tak klarowna, że nawet ty powinieneś zrozumieć...
      • szwampuch58 Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 13:39
        Jest jakis obowiazek maszerowac?
        • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 15:28
          szwampuch58 napisał:

> Jest jakis obowiazek maszerowac?

No właśnie. Moje ciało (nogi to też część ciała) - mój wybór!
          • adam.eu Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 08:22
            jureek napisał:

> No właśnie. Moje ciało (nogi to też część ciała) - mój wybór!

Tak, w PRL też można było wybierać. I to znacznie więcej, niż w ZSRR.
            • storima Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 10:22
              adam.eu napisał:

> jureek napisał:
              >
              > > No właśnie. Moje ciało (nogi to też część ciała) - mój wybór!
              >
              > Tak, w PRL też można było wybierać. I to znacznie więcej, niż w ZSRR.

Nie jest jasne co można było wg Ciebie wybierać.

Ale pewne jest, że mieliśmy za PRLu poza Jugosławią najwięcej wolności w demoludach. W ZSRR jak zwykle panował zamordyzm.
              • adam.eu Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 28.04.23, 10:24
                storima napisał:

> Nie jest jasne co można było wg Ciebie wybierać.

Chodzi mi o to, że jeżeli opozycja będzie się kłócić, to będziemy mieli niewiele więcej do wyboru, do powiedzenia, niż w PRL. Będzie totalna inwigilacja i PIS będzie sterował za pomocą kija i marchewki.
                A za wroga będzie uważał dokładnie każdą największą partię opozycyjną. Teraz totalnym wrogiem jest Tusk.
            • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 10:55
              adam.eu napisał:

> jureek napisał:
              >
              > > No właśnie. Moje ciało (nogi to też część ciała) - mój wybór!
              >
              > Tak, w PRL też można było wybierać. I to znacznie więcej, niż w ZSRR.

Nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi z tym nawiązaniem do PRL. Że jak ktoś nie pójdzie na marsz, to wróci PRL? Czy jak mam to rozumieć?
              • snajper55 Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 17:16
                jureek napisał:

> Nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi z tym nawiązaniem do PRL. Że jak ktoś nie p
                > ójdzie na marsz, to wróci PRL? Czy jak mam to rozumieć?

Chodzi o to, że jeśli opozycja nie wygra w tych wyborach, to biedzimy mieli mniej wolności niż mieliśmy w PRL. Już zrozumiałeś?

S.
                • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 17:28
                  snajper55 napisał:

> Chodzi o to, że jeśli opozycja nie wygra w tych wyborach, to biedzimy mieli mni
                  > ej wolności niż mieliśmy w PRL. Już zrozumiałeś?

Piszemy o wyborach, czy o marszu?
                  • snajper55 Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 17:35
                    jureek napisał:

> snajper55 napisał:
                    >
                    > > Chodzi o to, że jeśli opozycja nie wygra w tych wyborach, to biedzimy mie
                    > li mni
                    > > ej wolności niż mieliśmy w PRL. Już zrozumiałeś?
                    >
                    > Piszemy o wyborach, czy o marszu?

Piszmy o kampanii wyborczej przed wyborami. Od niej w sporej mierze zależą wyniki wyborów. Mam to jakoś dokładniej ci tłumaczyć?

S.
                  • adam.eu Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 28.04.23, 10:30
                    jureek napisał:

Przynajmniej ja piszę o kłótniach na opozycji, które docierają do przeciętnego wyborcy.

• jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 28.04.23, 12:36
                      adam.eu napisał:

> Przynajmniej ja piszę o kłótniach na opozycji, które docierają do przeciętnego
                      > wyborcy.

Nie byłoby kłótni, gdyby Tusk NAJPIERW dogadał się w sprawie marszu z przywódcami innych partii i potem WSPÓLNIE zaprosiliby na marsz. No ale PO jak zwykle postanowiła samodzielnie wyskoczyć przed szereg i tak jak z tzw. "koalicją 276" ogłosiła coś bez żadnych uzgodnień. Przegapiono okazję, do pokazania wyborcom, że choć nie będzie wspólnej listy, to jednak opozycja ze sobą współpracuje, a nie kłóci się. Niestety znowu na pierwszym miejscu postawiono interesy partyjne PO. PO tylko dużo gada o wspólnym działaniu, a jak przyjdzie co do czego, to nie potrafi współpracować, tylko stawia potencjalnych sojuszników przed faktami dokonanymi.
                      • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 28.04.23, 12:43
                        > tvn24.pl/tvnwarszawa/ulice/trasa-s7-z-warszawy-do-tarczyna-otwarcie-7009107

Po co jakieś uzgodnienia. Głównym zadaniem jest ***** ***. Skoro wam zależy tylko na stołkach to może tak się stać, ze PiS znowu będzie ***** was.
                        • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 28.04.23, 12:54
                          pies.na.czarnych napisała:

> Po co jakieś uzgodnienia.

Po to, żeby wygrać z PiS. No ale teraz widać, że dla PO ważniejsze jest pokazanie, że to oni rządzą na opozycji i dlatego powyżej ich godności jest uzgadnianie czegokolwiek, no to PiS będzie dalej nas *****
                          • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 28.04.23, 13:05
                            Na branie udziału w marszu 1 Majowym nie muszę robić uzgodnień, czy jakichkolwiek innych marszów.. Idę, albo nie idę. Jednak jeżeli się nie zgadzam to nie przeszkadzam. Gdyby Holowania miał chociaż trochę przyzwoitości to trzymały dziob na kłódkę. Niestety, tak samo jak w trakcie wyborów na dudę musiał puścić bąka.
                            • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 28.04.23, 13:46

> Na branie udziału w marszu 1 Majowym nie muszę robić uzgodnień,

Na 4 czerwca też nie ma musu, ale była okazja do pokazania jedności opozycji, a Tusk tę szansę w imię partyjnych interesów zmarnował.
                              • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 28.04.23, 14:16
                                Była szansa do pokazania spontanicznej solidarności we wspólnym celu. Holowania mógł lepiej zamknąć ten swój krzywy ryj. Wszystkim wyszłoby to na dobre. Jak to kiedyś powiedział prezydent Francji? Acha, nie wykorzystał czasu przeznaczonego na milczenie.
                                • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 28.04.23, 14:53

> Była szansa do pokazania spontanicznej solidarności we wspólnym celu.

Spontaniczność na zawołanie tego, kto ponad solidarność stawia interesy partyjne? Dobre sobie.

• snajper55 Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 28.04.23, 14:55
                                    jureek napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
                                    >
                                    > > Była szansa do pokazania spontanicznej solidarności we wspólnym celu.
                                    >
                                    > Spontaniczność na zawołanie tego, kto ponad solidarność stawia interesy partyjn
                                    > e? Dobre sobie.

Na zawołanie Hołowni??? Coś ci się pomieszało.

S.
                                    • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 28.04.23, 16:02
                                      snajper55 napisał:

> Na zawołanie Hołowni??? Coś ci się pomieszało.

Ustaw sobie widok drzewka, to zobaczysz, do czego się odnosi ta spontaniczność, i oszczedzisz sobie glupich pytań
                                  • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 28.04.23, 15:34
                                    > Spontaniczność na zawołanie tego, kto ponad solidarność stawia interesy partyjne?

Holowania nie nawoływał przecież. On namawiał do odwolania marszu w myśli swoich prywatnych interesów.
                                    • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 28.04.23, 17:11

> Holowania nie nawoływał przecież. On namawiał do odwolania marszu w myśli swoic
                                      > h prywatnych interesów.
                                      >

Zapomniałeś już, co pisałeś kilka postów wyżej? No to przypomnę - pisałeś o spontanicznym wyrażeniu solidarności przez pójście na marsz. Do tej "spontaniczności" wzywa przecież Tusk
                                      • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 29.04.23, 00:53
                                        Tak napisałem i co?
                                        Tusk nie wzywa przecież tak jak Szybek do spontanicznej obrony prywaty.
                      • adam.eu Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 28.04.23, 18:48
                        jureek napisał:

> Nie byłoby kłótni, gdyby Tusk NAJPIERW dogadał się w sprawie marszu z przywódca
                        > mi innych partii i potem WSPÓLNIE zaprosiliby na marsz...............................

I patrz, Szymon o tym nie wspomina, Szymon od razu deprecjonuje sens marszu.
                        A i coś mi się przypominają ustalenia całej opozycje w sprawie jednych z głosowań w sprawie KPO (wstrzymanie się od głosu)
                        Pięknie uzgodnione, a w ostatniej chwili, Szymon mówi NIE

Z Donem dość często popieracie Szymona, ciekawe, czy to jego popieracie, czy chcecie dołożyć PO?
                        Zróbcie sobie taki wewnętrzy rachunek sumienia, poznajcie samych siebie.
                        • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 04.05.23, 22:33
                          adam.eu napisał:

> Z Donem dość często popieracie Szymona, ciekawe, czy to jego popieracie, czy ch
                          > cecie dołożyć PO?

Nie popieram Szymona, uważam, że to nie polityk, lecz produkt marketingowy i szalupa ratunkowa utworzona dla zachowania wpływów biznesu i kościoła w Polsce w momencie, gdy PO spadało poparcie. Poparcie wzrosło, więc Szymon już niepotrzebny.
                          Nie chodzi mi o dołożenie PO dla zasady, bo jest to PO, więc trzeba jej dokładać. Nie przejdę natomiast obojętnie, gdy PO z pozycji siły próbuje niszczyć potencjalnych sojuszników i stosować metody Kaczyńskiego zjadania przystawek. Jeśli PO zajmie się sobą i nie będzie rościć sobie pretensji do dyscyplinowania pozostałych partii po stronie opozycji, to nie będę ich krytykował.

> Zróbcie sobie taki wewnętrzy rachunek sumienia, poznajcie samych siebie.

Powyżej masz mój rachunek sumienia. Zadowolony?
                      • adam.eu Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 29.04.23, 12:00
                        jureek napisał:

> Nie byłoby kłótni, gdyby Tusk NAJPIERW dogadał się w sprawie marszu z przywódca
                        > mi innych partii i potem WSPÓLNIE zaprosiliby na marsz. No ale PO jak zwykle po
                        > stanowiła samodzielnie wyskoczyć przed szereg i tak jak z tzw. "koalicją 276" o

Jurek, nie chcę teraz krytykować Hołowni i PSL, bo nie będę się aż tak przyczyniał do zejścia ich pod próg wyborczy.

Ale przypomnij mi ten post po wyborach.
                        • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 04.05.23, 22:34
                          adam.eu napisał:

> Jurek, nie chcę teraz krytykować Hołowni i PSL, bo nie będę się aż tak przyczyn
                          > iał do zejścia ich pod próg wyborczy.

Oj, chyba przeceniasz swój wpływ na wynik wyborów :)
                  • tapatik Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 28.04.23, 11:13
                    jureek napisał:

> snajper55 napisał:
                    >
                    > > Chodzi o to, że jeśli opozycja nie wygra w tych wyborach,
                    > > to biedzimy mieli mniej wolności niż mieliśmy w PRL.
                    > > Już zrozumiałeś?
                    >

Marsz może mieć wpływ na wybory.
              • adam.eu Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 28.04.23, 10:28
                jureek napisał:

> Nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi z tym nawiązaniem do PRL. Że jak ktoś nie p
                > ójdzie na marsz, to wróci PRL? Czy jak mam to rozumieć?

Zobacz, co wyżej odpisałem Storimie.
                Polska dryfuje w kierunku państwa totalitarnego.
        • don.kichote Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 15:50
          szwampuch58 napisał:

> Jest jakis obowiazek maszerowac?

Jak nie ma, jak jest!
          Tusk mówi "maszerować", "pies" go popiera to nie ma "pomyłuj"!
          I nie ważne, że żadnego sensu w tym nie ma i że te wszystkie przegrane "wota nieufności", czy nic nie wnoszące marsze, w oczach suwerena zaczynają wyglądać jako - tylko i wyłącznie - manifestacje słabości i "działania pozorowane", mające ukryć niemoc, bezsilność i brak konstruktywnych działań opozycji, która "deklaratywnie" chce wygrać wybory...
          • yoma Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 17:04
            Jeśli w twoich oczach tak wyglądają, to nic nie poradzę, suwerenie. Nb widział kto ostatnio jakiegoś nic niewnoszącego marsza?
            • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 17:22
              Donowi wiatrak się przewrócił.

Zawiedli się na Hołowni. Publikują nagranie. "To, co miało być nowe, okazało się kopią starego" wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,29696337,kolejne-osoby-odwracaja-sie-od-szymona-holowni-to-co-mialo.html#do_w=46&do_v=723&fallback=true&do_st=RS&do_sid=1016&do_a=1016&s=BoxNewsImg5
              • yoma Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 18:09
                Don znowu ma pretensje do forum, że nie uwielbia idola. Ja się tam nie znam, ale na mój babski rozum niech ma do idola, że nie porwał tłumów.
        • privus Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 01.05.23, 21:40
          Przecież rozkaz to nie gazeta :)
          Rządzącym też się wydaje, że byle jaka ustawa rozświetli wszelkie ciemności i niedogodności :)
      • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 15:36
        don.kichote napisał:

> I czego nie zrozumiałeś?
        > Argumentacja jest tak klarowna, że nawet ty powinieneś zrozumieć...
        >

Gdy sabotował wybory na dudę jego argumentacja była jeszcze bardziej klarowna.
        • don.kichote Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 15:53

> Gdy sabotował wybory na dudę jego argumentacja była jeszcze bardziej klarowna.

Sabotował powiadasz? Mówiąc, że zagłosuje na Trzaskowskiego?
          Ciekawe!

Ale prawda jest też taka, że nie o wszystkim muszę wiedzie. Może zapodaj w jaki sposób "sabotował"...
          • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 17:24
            > Sabotował powiadasz? Mówiąc, że zagłosuje na Trzaskowskiego?

Nikt tego nie słyszał.
            • don.kichote Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 17:50

> Nikt tego nie słyszał.

To - wprawdzie mało prawdopodobnym jest, iż ty mogłeś tego nie słyszeć (w co nie wierzę) to nie znaczy, że nikt nie słyszał.
              Wiem. Twoją dewizą jest kłamać, manipulować oczerniać, ale... nie ze mną te numery...

Ja słyszałem i widziałem tę wypowiedź w TV co najmniej 3 razy!

www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/1484962,holownia-wybory-prezydenckie-glos-ii-tura-trzaskowski-duda.html
              • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 18:32
                > Ja słyszałem i widziałem tę wypowiedź w TV co najmniej 3 razy!

Puść sobie Jeszce kilka razy to nagranie. Jakiego kabaretu ten skecz był?

> Twoją dewizą jest kłamać, manipulować oczerniać, ale... nie ze mną te numery...

Już kilka razy cię prosiłem o linki do tych moich kłamstw i manipulacji. Mam nadzieję, ze tym razem podołasz mojej kolejnej prośbie.
                • storima Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 21:35

> > Twoją dewizą jest kłamać, manipulować oczerniać, ale... nie ze mną te num
                  > ery...
                  >
                  > Już kilka razy cię prosiłem o linki do tych moich kłamstw i manipulacji. Mam na
                  > dzieję, ze tym razem podołasz mojej kolejnej prośbie.
                  >

Jest tego na tony na forach Agory.

Choćby ze "stałymi miejscami zamieszkania", braku polskiego obywatelstwa i nieznajomością jezyków niderlandzkiego i angielskiego.

forum.gazeta.pl/forum/w,28,175731469,175731469,Oswiadczenie_wasala_USA.html?p=175768527
              • snajper55 Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 23:42
                don.kichote napisał:

> pies.na.czarnych napisała:
                >
                > > Nikt tego nie słyszał.
                >
                > To - wprawdzie mało prawdopodobnym jest, iż ty mogłeś tego nie słyszeć (w co ni
                > e wierzę) to nie znaczy, że nikt nie słyszał.
                > Wiem. Twoją dewizą jest kłamać, manipulować oczerniać, ale... nie ze mną te num
                > ery...
                >
                > Ja słyszałem i widziałem tę wypowiedź w TV co najmniej 3 razy!
                >
                > www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/1484962,holownia-wybory-prezydenckie-glos-ii-tura-trzaskowski-duda.html

Po co nam kłamstwa Hołowni przypominasz?

"W II turze wyborów prezydenckich nie zagłosuję na Andrzeja Dudę, co oznacza zagłosowanie na Rafała Trzaskowskiego, ale zrobię to, jak to mówią, bez przyjemności - powiedział w środę Szymon Hołownia."

Nie, nieprawda, nie zagłosowanie na Dudę wcale nie oznacza głosowania na Trzaskowskiego.

S.
                • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 04:48
                  snajper55 napisał:

> Po co nam kłamstwa Hołowni przypominasz?
                  >
                  > "W II turze wyborów prezydenckich nie zagłosuję na Andrzeja Dudę, co oznacza
                  > zagłosowanie na Rafała Trzaskowskiego
                  , ale zrobię to, jak to mówią, bez pr
                  > zyjemności - powiedział w środę Szymon Hołownia."
                  >
                  > Nie, nieprawda, nie zagłosowanie na Dudę wcale nie oznacza głosowania na
                  > Trzaskowskiego.

Hołownia powiedział również, że zagłosuje i odda ważny głos, a Ty to istotne uzupełnienie pominąłeś
                  • storima Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 06:25
                    jureek napisał:

> snajper55 napisał:
                    >
                    > > Po co nam kłamstwa Hołowni przypominasz?
                    > >
                    > > "W II turze wyborów prezydenckich nie zagłosuję na Andrzeja Dudę, co o
                    > znacza
                    > > zagłosowanie na Rafała Trzaskowskiego
                    , ale zrobię to, jak to mówią,
                    > bez pr
                    > > zyjemności - powiedział w środę Szymon Hołownia."
                    > >
                    > > Nie, nieprawda, nie zagłosowanie na Dudę wcale nie oznacza głosowa
                    > nia na
                    > > Trzaskowskiego.
                    >
                    > Hołownia powiedział również, że zagłosuje i odda ważny głos, a Ty to istotne uz
                    > upełnienie pominąłeś

Oczywiście Jurku. Masz rację:

, Po ogłoszeniu wyników exit poll Szymon Hołownia powiedział w Radiu ZET, że w drugiej turze głosował na Rafała Trzaskowskiego"byleby nie głosować na Andrzeja Dudę". Dodał też: - Ja dalej nie wiem, jaki jest jego [Trzaskowskiego] program, nie wiem, o co mu tak naprawdę chodzi i co chce z Polską zrobić, ale wybrałem go, bo wiem, że może być szlabanem, przez który pisowski czołg nie przejdzie, żeby zniszczyć resztki demokracji w Polsce. Według niektórych zrobiłem dla Trzaskowskiego i tak dużo więcej, niż mogłem i powinienem. Otworzyłem mu drzwi, przez które mógł porozmawiać z moimi wyborcami.
                    wyborcza.pl/7,75398,26124180,szymon-holownia-dla-rafala-trzaskowskiego-zrobilem-wiecej-niz.html

• snajper55 Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 11:38
                    jureek napisał:

> snajper55 napisał:
                    >
                    > > Po co nam kłamstwa Hołowni przypominasz?
                    > >
                    > > "W II turze wyborów prezydenckich nie zagłosuję na Andrzeja Dudę, co o
                    > znacza
                    > > zagłosowanie na Rafała Trzaskowskiego
                    , ale zrobię to, jak to mówią,
                    > bez pr
                    > > zyjemności - powiedział w środę Szymon Hołownia."
                    > >
                    > nia na
                    > > Trzaskowskiego.
                    >
                    > Hołownia powiedział również, że zagłosuje i odda ważny głos, a Ty to istotne uz
                    > upełnienie pominąłeś

Nie pominąłem, gdyż je także zacytowałem. Dlaczego kłamiesz.

S.
                    • storima Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 11:43
                      snajper55 napisał:

> jureek napisał:
                      >
                      > > snajper55 napisał:
                      > >
                      > > > Po co nam kłamstwa Hołowni przypominasz?
                      > > >
                      > > > "W II turze wyborów prezydenckich nie zagłosuję na Andrzeja Dudę
                      > , co o
                      > > znacza
                      > > > zagłosowanie na Rafała Trzaskowskiego
                      , ale zrobię to, jak to m
                      > ówią,
                      > > bez pr
                      > > > zyjemności - powiedział w środę Szymon Hołownia."
                      > > >
                      > > > Nie, nieprawda, nie zagłosowanie na Dudę wcale nie oznacza g
                      > łosowa
                      > > nia na
                      > > > Trzaskowskiego.
                      > >
                      > > Hołownia powiedział również, że zagłosuje i odda ważny głos, a Ty to isto
                      > tne uz
                      > > upełnienie pominąłeś
                      >
                      > Nie pominąłem, gdyż je także zacytowałem. Dlaczego kłamiesz.
                      >
                      > S.

Jurek NIE KŁAMIE.

Podałem wcześniej bibliografię jako dowód, że Jurek pisze prawdę.
                      Podaję kolejny:

Szymon Hołownia złożył jasną deklarację, kogo poprze w drugiej turze wyborów prezydenckich. - Zagłosuję na Rafała Trzaskowskiego, zgodnie z sumieniem - powiedział w rozmowie z "Rzeczpospolitą". Jak dodał, Trzaskowski nie jest jego wymarzonym kandydatem, ale jeżeli wybory wygrałby Andrzej Duda, to "nie wiadomo, czy nie pójdziemy drogą rosyjską i czy w ogóle będą w Polsce jakieś wybory". wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,26117788,szymon-holownia-z-jasna-deklaracja-ws-drugiej-tury-zaglosuje.html
                      • m.c.hrabia Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 12:03
                        będzie głosował na Trzaskowskiego ale nie zamierza go popierać:)))))
                        • yoma Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 12:54
                          Dobra, whatever. W takim momencie startować na prezydenta wiedząc, że znaczącego wyniku się nie osiągnie, ale te parę głosów Trzaskowi odbierze, to albo skrajna zła wola, albo skrajna głupota, albo skrajny egoizm. Każdy z tych przypadków skreśla gościa.
                          • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 13:03
                            Dodatkowo ten jego płacz po nieuniknionej przegranej. "Straciłem pracę, straciłem oszczędności".... i co tam jeszcze. Dupek chciał się ustawić na cale życie, ale wyszło jak wyszło. Teraz robi drugie podejście. Rokita bis, czyli niespełniony dziennikarzyna z ambicjami.
                      • snajper55 Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 12:20
                        storima napisał:

> snajper55 napisał:
                        >
                        > > jureek napisał:
                        > >
                        > > > Hołownia powiedział również, że zagłosuje i odda ważny
                        > > > głos, a Ty to istotne uz
                        > > > upełnienie pominąłeś
                        > >
                        > > Nie pominąłem, gdyż je także zacytowałem. Dlaczego kłamiesz.
                        > >
                        > > S.
                        >
                        >
                        > Jurek NIE KŁAMIE.

Kłamie pisząc, że pominąłeś deklarację Hołowni.

Może byś najpierw postarał się zrozumieć wpis, na który odpowiadasz, a dopiero potem odpowiadał?

S.
                        • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 12:32
                          snajper55 napisał:

> storima napisał:
                          >
                          > > snajper55 napisał:
                          > >
                          > > > jureek napisał:
                          > > >
                          > > > > Hołownia powiedział również, że zagłosuje i odda ważny
                          > > > > głos, a Ty to istotne uz
                          > > > > upełnienie pominąłeś
                          > > >
                          > > > Nie pominąłem, gdyż je także zacytowałem. Dlaczego kłamiesz.
                          > > >
                          > > > S.
                          > >
                          > >
                          > > Jurek NIE KŁAMIE.
                          >
                          > Kłamie pisząc, że pominąłeś deklarację Hołowni.
                          >
                          > Może byś najpierw postarał się zrozumieć wpis, na który odpowiadasz, a dopiero
                          > potem odpowiadał?
                          >
                          > S.

Snajper nie wymagaj od niego za dużo, bo mu się zwoje przegrzeją.
                    • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 14:24
                      snajper55 napisał:

> > Hołownia powiedział również, że zagłosuje i odda ważny głos, a Ty to isto
                      > tne uz
                      > > upełnienie pominąłeś
                      >
                      > Nie pominąłem, gdyż je także zacytowałem. Dlaczego kłamiesz.

W Twoim poście z godziny 23:42, na który odpowiadałem, nie ma takiego cytatu.
                      Może chodzi Ci o to, że zalinkowałeś do tych stwierdzeń, ale zalinkowanie to jednak coś innego niż zacytowanie.
                      • snajper55 Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 16:34
                        jureek napisał:

> W Twoim poście z godziny 23:42, na który odpowiadałem, nie ma takiego cytatu.

W moim poście z godziny 23:42, na który odpowiadałeś, jest następujący cytat:

"W II turze wyborów prezydenckich nie zagłosuję na Andrzeja Dudę, co oznacza zagłosowanie na Rafała Trzaskowskiego, ale zrobię to, jak to mówią, bez przyjemności - powiedział w środę Szymon Hołownia."

Dlaczego cały czas kłamiesz?

S.
                • don.kichote Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 15:29
                  snajper55 napisał:

> Nie, nieprawda, nie zagłosowanie na Dudę wcale nie oznacza głosowania na
                  > Trzaskowskiego.

A co w tym konkretnym kontekście może to oznaczać?
                  • snajper55 Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 16:56
                    don.kichote napisał:

> snajper55 napisał:
                    >
                    >
                    > nia na
                    > > Trzaskowskiego.
                    >
                    > A co w tym konkretnym kontekście może to oznaczać?

W żadnym kontekście niegłosowanie na jednego kandydata nie oznacza głosowania na drugiego.

S.
                    • don.kichote Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 17:10
                      snajper55 napisał:

> W żadnym kontekście niegłosowanie na jednego kandydata nie oznacza głosowania n
                      > a drugiego.

W tym kontekście, gdyby w tym samym zdaniu mówi jeszcze:
                      "...co oznacza zagłosowanie na Rafała Trzaskowskiego, ale zrobię to, jak to mówią, bez przyjemności - oznacza!!!

Tylko przy dużej dozie złej woli, można interpretować tę wypowiedź, jaki deklaracje niegłosowania na Trzaskowskiego!
                      • yoma Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 17:21
                        Hehe, zaczyna się egzegeza niczym dzieł Lenina. Nie prościej przyjąć na klatę, że na tym forum Hołownia nie cieszy się poparciem, i przestać apostolić?
                        • don.kichote Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 17:38
                          yoma napisała:

> na tym forum Hołownia nie cieszy się poparciem, i przestać apostolić?

To, że nic was nie przekona, że białe jest białe, wiem od bardzo dawna.
                          Nawet sobie stosowny nick przybrałem...
                          • yoma Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 17:41
                            Ależ jesteśmy całkowicie przekonani, że Hołownia to Hołownia :)
                            • snajper55 Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 17:42
                              yoma napisała:

> Ależ jesteśmy całkowicie przekonani, że Hołownia to Hołownia :)

A Tusk to Tusk.

S.
                              • yoma Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 17:49
                                A piś to piś. Cbdo.
                      • snajper55 Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 17:22
                        don.kichote napisał:

> W tym kontekście, gdyby w tym samym zdaniu mówi jeszcze:
                        > "...co oznacza zagłosowanie na Rafała Trzaskowskiego, ale zrobię to,
                        > jak to mówią, bez przyjemności
                        - oznacza!!!
                        >
                        > Tylko przy dużej dozie złej woli, można interpretować tę wypowiedź, jaki deklar
                        > acje niegłosowania na Trzaskowskiego!

Ależ ja nie twierdze, że jest to deklaracja niegłosowania na Trzaskowskiego. Ja twierdze, że pierwsza cześć tego zdania złożonego, czyli:

"W II turze wyborów prezydenckich nie zagłosuję na Andrzeja Dudę, co oznacza zagłosowanie na Rafała Trzaskowskiego"

jest nieprawdziwa. Niegłosowani na jednego kandydata nie oznacza głosowania na drugiego.

S.
      • tapatik Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 21:35
        don.kichote napisał:

Ale ne muszę się zgadzać z prawdziwością tej argumentacji.
      • adam.eu Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 08:26
        don.kichote napisał:

Tak klarownie, to czemu służy taka argumentacja?
        Nie chce iść, jego sprawa. Ty nie chcesz iść, też Twoja sprawa. Na 90% z różnych względów nie pójdę i ja.
        Ale po co to tak krytykować i podniecać się krytyką?
        • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 10:57
          adam.eu napisał:

> Ale po co to tak krytykować i podniecać się krytyką?

Też się zastanawiam, po co się tak krytykuje tego Hołownię cały czas. I jeszcze podnieca się nazywając go "bratem Szymonem" albo "Misiaczkiem" (to ulubione określenie redaktora Maślaka z TOK FM.
          • yoma Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 13:28
            A tak z nudów, Wysoki Sądzie :D
            • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 14:25
              yoma napisała:

> A tak z nudów, Wysoki Sądzie :D

Nie pisz takich rzeczy, bo podważasz w ten sposób prawdziwość przysłowia, że inteligentni ludzie się nie nudzą xD

• yoma Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 17:37
                Sorry, ale nie jestem w stanie wypowiadać się wiążąco nt. inteligencji red. Maślaka...
          • m.c.hrabia Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 18:01
            "Misiaczkiem" (to ulubione określenie redaktora Maślaka z TOK FM.

nie Maślaka a jego gościa Oczkosia.
    • yoma Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 13:59
      Niech se saboty kupi.
      • superspec1 Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 15:39
        Sabatony.;)
        • yoma Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 15:42
          😆😆😆
        • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 15:45
          Będzie z nich wypędzał diabła.
    • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 15:39
      1 Maja, w dzień Jana Robotnika będziesz maszerował, kazek?
      • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 16:09

> 1 Maja, w dzień Jana Robotnika będziesz maszerował, kazek?

Jana?
        • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 17:28
          Józefa :)
          • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 17:54

> Józefa :)

Jan Józef to był Lipski, skądinąd bardzo porządny człowiek.
    • pkt4a Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 15:43
      brat Szymon dostał wytyczne z ePISkopatu więc te wytyczne realizuje
      • tapatik Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 21:43
        Z epidiaskopu :-)
    • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 16:11
      Na demonstrację 1 maja też pewnie nie pójdzie, ale jakoś nie płaczemy z tego powodu.
      • don.kichote Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 16:34
        jureek napisał:

> Na demonstrację 1 maja też pewnie nie pójdzie, ale jakoś nie płaczemy z tego po
        > wodu.

Spoko!
        Czujny "pies" nie odpuści. Zawyje w swoim i waszym imieniu..
      • snajper55 Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 13:54
        jureek napisał:

> Na demonstrację 1 maja też pewnie nie pójdzie, ale jakoś nie płaczemy z tego po
        > wodu.

To ty płaczesz z tego powodu, że nie chce iść 4 czerwca???

S.
        • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 14:26
          snajper55 napisał:

> jureek napisał:
          >
          > > Na demonstrację 1 maja też pewnie nie pójdzie, ale jakoś nie płaczemy
          > z tego po

> > wodu.
          >
          > To ty płaczesz z tego powodu, że nie chce iść 4 czerwca???

Skąd taki dziwny wniosek wyciągnąłeś? Zaiście pozytonowskie wnioskowanie
    • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 16:19
      Gdyby to był marsz pod hasłem "Nie tak miało być!", to może bym poszedł. 4.06.1989 ludzie głosowali za wolnością i dobrobytem a nie za wyrzucaniem z pracy, biedą, wykluczeniem i oddaniem Polski czarnym.
      To ma być jednak marsz poparcia dla Konfederacji Obywatelskiej, a ja nie mam najmniejszej ochoty skakać razem z wszechpolakiem Giertychem.
      • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 16:49
        jureek napisał:

> nie mam na
        > jmniejszej ochoty skakać razem z wszechpolakiem Giertychem.

• pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 17:31
        > Gdyby to był marsz pod hasłem "Nie tak miało być!", to może bym poszedł

Tu masz wasze: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,29696337,kolejne-osoby-odwracaja-sie-od-szymona-holowni-to-co-mialo.html#do_w=46&do_v=723&fallback=true&do_st=RS&do_sid=1016&do_a=1016&s=BoxNewsImg5"To, co miało być nowe, okazało się kopią starego"
        • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 17:57

> > Gdyby to był marsz pod hasłem "Nie tak miało być!", to może bym poszedł
          >
          > Tu masz wasze: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,29696337,kolejne-osoby-odwracaja-sie-od-szymona-holowni-to-co-mialo.html#do_w=46&do_v=723&fallback=true&do_st=RS&do_sid=1016&do_a=1016&s=BoxNewsImg5"To, co miało być nowe, okazało się kopią starego"

Co to znaczy "wasze"? Nie należę i nigdy nie należałem do "świadków Hołowni", więc nie próbuj mnie tam wciskać, bo się zdenerwuję.
          • yoma Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 13:25
            Jurek nie szalej! To było staropolskie "proszę pana".

Co robisz, jak się zdenerwujesz? 😈
      • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 17:35
        > ja nie mam najmniejszej ochoty skakać razem z wszechpolakiem Giertychem.

Znamy to z historii. Prywatne niesnaski zawsze były ważniejsze niż sprawy ogólnopolskie.
        • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 17:53

> Znamy to z historii. Prywatne niesnaski zawsze były ważniejsze niż sprawy ogóln
          > opolskie.

Wspieranie faszola nazywasz prywatnymi niesnaskami? Jak Tusk stwierdzi, że do pokonania PiS potrzeba wsparcia Konfederatów (bo mają przecież dobry program gospodarczy), to też na to polecisz, a jak nie polecisz, to znaczy, że masz prywatne niesnaski z konfiarzami?
          Wcale bym się nie zdziwił powołaniem Czarnka na ministra oświaty w peowskim rządzie, gdyby tylko Czarnek pokłócił się z pisem. No bo skoro można hołubić Giertycha, to dlaczego nie Czarnka?
          • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 18:02
            Jeszcze raz. Zostaw swoje prywatne wojenki. Marsz jest inicjatywą KO, a nie twojego osobistego wroga.
            • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 18:06

> Jeszcze raz. Zostaw swoje prywatne wojenki. Marsz jest inicjatywą KO

No właśnie. Rocznica została zawłaszczona przez jedną partię, a ja nie zamierzam maszerować w marszu poparcia dla jednej z wielu partii. Moje ciało, mój wybór!
              I jeszcze tylko wyjaśnię, że Giertych nie jest moich osobistym wrogiem. Nie oceniam go jako człowieka, bo nie znam gościa prywatnie, oceniam go jako polityka.
              • m.c.hrabia Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 18:29
                No właśnie. Rocznica została zawłaszczona przez jedną partię, a ja nie zamierzam maszerować w marszu poparcia dla jednej z wielu partii. Moje ciało, mój wybór!

siedź na dupie nie maszeruj , ktoś ci każe?
                idź z Zndergiem na ryby.
                • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 18:49
                  m.c.hrabia napisał:

> idź z Zndergiem na ryby.

Zauważyłem, że wy prawacy macie taką wspólną cechę, że wydaje się wam normalne mówienie obcym ludziom, co mają robić.
                  • m.c.hrabia Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 20:11
                    A wy komuszki uwielbiacie innym życie ustawiać
                    • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 20:44
                      m.c.hrabia napisał:

> A wy komuszki uwielbiacie innym życie ustawiać

W którym miejscu ustawiam Ci życie? W którym miejscu używam wobec Ciebie trybu rozkazującego, tak jak Ty używasz go wobec mnie?
      • tapatik Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 21:46
        O ile mi wiadomo to ma być marsz sprzeciwu wobec obecnej władzy, a nie poparcia PO.
      • snajper55 Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 23:46
        jureek napisał:

> To ma być jednak marsz poparcia dla Konfederacji Obywatelskiej, a ja nie mam na
        > jmniejszej ochoty skakać razem z wszechpolakiem Giertychem.

To skacz razem z dyktatorem Kaczyńskim. Albo - albo. Wiem, ta twoja lewica jest tak bliska PiS-owi, że wolisz Kaczyńskiego.

S.
        • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 04:42
          snajper55 napisał:

> To skacz razem z dyktatorem Kaczyńskim. Albo - albo. Wiem, ta twoja lewica jest
          > tak bliska PiS-owi, że wolisz Kaczyńskiego.

Kolejny prawak, który mówi mi, co mam robić.
          • snajper55 Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 12:25
            jureek napisał:

> snajper55 napisał:
            >
            > > To skacz razem z dyktatorem Kaczyńskim. Albo - albo. Wiem, ta twoja lewic
            > a jest
            > > tak bliska PiS-owi, że wolisz Kaczyńskiego.
            >
            > Kolejny prawak, który mówi mi, co mam robić.

O, a co ci każe robić??? Zacytuj moje rozkazy.

Przy okazji. Nie ma czegoś takiego jak Konfederacja Obywatelska, znawco polityki. Jest za to Koalicja Obywatelska.

S.
            • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 14:49
              snajper55 napisał:

> > Kolejny prawak, który mówi mi, co mam robić.
              >
              > O, a co ci każe robić??? Zacytuj moje rozkazy.

"To skacz razem z dyktatorem Kaczyńskim" - w jakim trybie jest to zdanie?

> Przy okazji. Nie ma czegoś takiego jak Konfederacja Obywatelska,

Jeszcze nie ma, ale się zbliża xD
              • snajper55 Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 17:07
                jureek napisał:

> "To skacz razem z dyktatorem Kaczyńskim" - w jakim trybie jest to zdanie?

W trybie odpowiedzi na twój brak chęci skakania z Giertychem. Można albo "skakać" z opozycją, albo "skakać" z PiS-m. Ni ma innej możliwości.

> > Przy okazji. Nie ma czegoś takiego jak Konfederacja Obywatelska,
                >
                > Jeszcze nie ma, ale się zbliża xD

Ale marsz 4 czerwca nie jest marszem poparcia dla nieistniejącej Konfederacji Obywatelskiej, jak napisałeś. Więc znów minąłeś się z prawdą.

S.
                • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 18:38
                  snajper55 napisał:

> jureek napisał:
                  >
                  > > "To skacz razem z dyktatorem Kaczyńskim" - w jakim trybie jest to zdanie?
                  >
                  > W trybie odpowiedzi na twój brak chęci skakania z Giertychem. Można albo "skak
                  > ać" z opozycją, albo "skakać" z PiS-m. Ni ma innej możliwości.

Piękne. Muszę sobie zrobić screena, że kto nie skacze z Giertychem, ten popiera Kaczyńskiego.
                  A co do trybu to pytałem o tryb gramatyczny.
                  • snajper55 Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 28.04.23, 14:24
                    jureek napisał:

> Piękne. Muszę sobie zrobić screena, że kto nie skacze z Giertychem, ten popiera
                    > Kaczyńskiego.

Tak, kto nie popiera opozycji, popiera PiS.

S.
                    • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 28.04.23, 14:44
                      snajper55 napisał:

> Tak, kto nie popiera opozycji, popiera PiS.

Twoje slogany nie staną się od powtarzania prawdziwsze.
                      • snajper55 Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 28.04.23, 14:56
                        jureek napisał:

> snajper55 napisał:
                        >
                        > > Tak, kto nie popiera opozycji, popiera PiS.
                        >
                        > Twoje slogany nie staną się od powtarzania prawdziwsze.

Nie muszą być prawdziwsze, skoro są po prostu prawdziwe.

S.
                        • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 28.04.23, 15:04
                          snajper55 napisał:

> Nie muszą być prawdziwsze, skoro są po prostu prawdziwe.

Już dobrze, dobrze, boomer :)
                          • snajper55 Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 29.04.23, 01:18
                            jureek napisał:

> Już dobrze, dobrze, boomer :)

Boomer? Co tak skromnie? Dodaj jeszcze gorszy sort, łże elitę, element animalny, ojkofob... Chyba opuściłeś kilka szkoleń.

S.
                            • jureek Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 04.05.23, 22:25
                              snajper55 napisał:

> Boomer? Co tak skromnie? Dodaj jeszcze gorszy sort, łże elitę, element animalny
                              > , ojkofob... Chyba opuściłeś kilka szkoleń.

Ależ się wzmogłeś!
      • adam.eu Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 08:32
        jureek napisał:

> Gdyby to był marsz pod hasłem "Nie tak miało być!", to może bym poszedł. 4.06.1
        > 989 ludzie głosowali za wolnością i dobrobytem a nie za wyrzucaniem z pracy, bi
        > edą, wykluczeniem i oddaniem Polski czarnym.

W PRL żyłeś. Z pracy nie wyrzucali, przynajmniej tych, co za bardzo się narażali, czarni wtedy też mieli dużo mniej do powiedzenia. A więc?
        Moim zdaniem PIS bardziej przybliża do standardów PRL.
    • weteran-czasu Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 16:38
      Zjeżdżając po równi pochyłej ruchem jednostajnie przyspieszonym Brat Szymon ma kłopoty z błędnikiem i traci rozum.
      • don.kichote Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 16:47
        No to już wiem, jak wygląda zjazd po równi pochyłej:

Gdyby wybory do Sejmu odbywały się w niedzielę 23 kwietnia 32,3 proc. głosów zdobyłoby PiS. Dalej uplasowałaby się KO (24,2 proc. poparcia). Trzeci wynik przypadłby Koalicji Polskiej, 2050 Szymona Hołowni i PSL (13,7 proc.) – wynika z sondażu United Surveys dla "Dziennika Gazety Prawnej" i radia RMF FM.
        • weteran-czasu Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 16:50
          Szymon miał 18% a teraz z Kosiniakiem-Kamyszem (5%) ma 13,7%
          czyli bez PSL pozostało z poparcia tylko 8% a inne sondaże dają mu 6%.
          Czyż to nie zjazd?
          • m.c.hrabia Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 16:56
            dla mnie jest skreślony od kiedy defa-kto poparł Dudę w II turze.
            • don.kichote Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 17:04
              m.c.hrabia napisał:

> dla mnie jest skreślony od kiedy defa-kto poparł Dudę w II turze.

Mówiąc, że zagłosuje na Trzaskowskiego?
              To było to "de facto" poparcie dla Dydy???
              • m.c.hrabia Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 17:49
                ciekawe ,że nikt tego nie słyszał.
                ty pewnie masz słuch absolutny.
                • don.kichote Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 17:52
                  www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/1484962,holownia-wybory-prezydenckie-glos-ii-tura-trzaskowski-duda.html
                  • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 18:03
                    To było później gdy się zorientował, ze ludzie zaczynaja się od niego odwracać.
                    • don.kichote Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 18:16

> To było później gdy się zorientował, ze ludzie zaczynaja się od niego odwracać.

Później? Między I a II turą było tylko dwa tygodnie, ale skoro tak mówisz, to podrzuć coś co było "wcześniej", zanim ludzie się zaczęli od niego odwracać?
                      • yoma Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 18:21
                        Ja pergolę, nie pamiętasz, co było przed drugą turą? To ja ci podpowiem. Pierwsza tura.
                      • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 18:35
                        > Później?

Po jego słowach w sprawie poparcia. Nie kombinuj, bo dobrze wiesz jak było.
                        • don.kichote Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 18:50

> Po jego słowach w sprawie poparcia. Nie kombinuj, bo dobrze wiesz jak było.

Wiem jak było. Ty też wiesz, dlatego nie rozumiem o co ci chodzi?
                          Przed I turą twierdził, że głosowanie na Trzaskowskiego, to głosowanie na Dudę i... miał rację!
                          Przed II turą powiedział, że zagłosuje na mniejsze zło - przeciw Dudzie a dopytywany przez mało rozgarniętego pismaka potwierdził, że zagłosuje na Trzaskowskiego!

Tak było?
                          Jeśli nie, to jaka jest twoja wersja???
                          • yoma Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 18:52
                            No to generalnie już sobie odpowiedziałeś na pytanie.
                            • don.kichote Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 19:37
                              yoma napisała:

> No to generalnie już sobie odpowiedziałeś na pytanie.

Dobrze cię rozumiem?
                              Gdzieś tu padła odpowiedź na pytanie, w jaki sposób Hołownia popierał Dudę, głosując w II turze na Trzaskowskiego?

Przypominam - gdyby ci umkło, że w I turze, był jego - Trzaskowskiego - rywalem w wyborach więc siłą rzeczy, nie mógł za nim agitować...
                              • yoma Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 20:12
                                Przeczytaj jeszcze raz wolno i spokojnie swój przedostatni post. Zawiera odpowiedź.
                              • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 00:32
                                Don! Gdzie masz te linki do moich kłamstw?
                                • don.kichote Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 15:22

> Don! Gdzie masz te linki do moich kłamstw?

Ja osobiście jestem za tym aby używać pisich metod. Kłamać, manipulować, wysuwać fałszywe oskarżenia i rozpowszechniać nieprawdziwe informacje. Swołocz pisowską można zwyciężyć jedynie ich metodami.
                                  • don.kichote Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 15:25
                                    Ponadto, kiedy zostaniesz na ewidentnej manipulacji czy kłamstwie złapany, odwracasz kota ogonem i niczym złodziej złapany na gorącym uczynki, wrzeszczysz "to nie moja ręka"!
                                    • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 16:25
                                      don.kichote napisał:

> Ponadto, kiedy zostaniesz na ewidentnej manipulacji czy kłamstwie złapany, odwr
                                      > acasz kota ogonem i niczym złodziej złapany na gorącym uczynki, wrzeszczysz "to
                                      > nie moja ręka"!
                                      >

Pokaz przykłady tego złapania mnie na gorącym uczynku! Nie dawaj mi tylko linków do częstochowskiego SB-eka bo i tak go nie widzę.
                                  • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 15:26
                                    Nie wysiliłeś się za bardzo.
                                    • don.kichote Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 15:59

> Nie wysiliłeś się za bardzo.

Nawet gdybym się wysilił, to i tak odwróciłbyś kota ogonem, czy stwierdził "to nie moja ręka" albo i to i to...
                                      • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 16:29
                                        Nie wysiliłeś/nie znalazłeś. O odwracaniu kota ogonem lepiej nie wspominaj. Za "słaby w uszach" jesteś dla mnie. Takie teksty to możesz sobie wymieniać z niedorozwiniętym storima.
                                        • storima Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 19:21

> Nie wysiliłeś/nie znalazłeś. O odwracaniu kota ogonem lepiej nie wspominaj. Za
                                          > "słaby w uszach" jesteś dla mnie. Takie teksty to możesz sobie wymieniać z nied
                                          > orozwiniętym storima.
                                          >

Zacytowałem to kłamstwa pies.na.czarnych z zeszłego tygodnia.
                                          Jest tego ponad setka.
                                          Kłamstw i manipulacji. Kreowania fałszywej tożsamości. Fałszywych miejsc pobytu. I propagowania proklemlowskiej propagandy.
                                          Mam zamieścić linki ???
                              • snajper55 Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 17:09
                                don.kichote napisał:

> Przypominam - gdyby ci umkło, że w I turze, był jego - Trzaskowskiego - rywalem
                                > w wyborach więc siłą rzeczy, nie mógł za nim agitować...

Mógł, ale nie chciał. :D

S.
                                • don.kichote Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 17:15
                                  snajper55 napisał:

> Mógł, ale nie chciał. :D

Fakt!
                                  Może, gdyby Trzaskowski agitował za nim, to on - w ramach rewanżu - agitowałby za Trzaskowskim.
                                  Niestety - żaden z nich nie agitował za konkurencją...
                                  • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 19:36
                                    > Fakt!
                                    Może, gdyby Trzaskowski agitował za nim, to on - w ramach rewanżu - agitowałby za Trzaskowskim.
                                    Niestety - żaden z nich nie agitował za konkurencją...<

W drugiej turze Trzaskowski miał agitować za Szymkiem?
                                    Szymek gdyby był przyzwoity to wówczas i teraz mógłby chociaż nie przeszkadzać.
                          • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 27.04.23, 00:32
                            > Przed I turą twierdził, że głosowanie na Trzaskowskiego, to głosowanie na Dudę i... miał rację!

Piękna perełka. :((((((
                            Ja na jego miejscu nie byłbym taki skromny i nawoływałby do głosowania na mnie.
          • don.kichote Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 17:01
            weteran-czasu napisał:

> z Kosiniakiem-Kamyszem (5%)

skąd te dane?
            Niedawno gdzieś widziałem sondaż, w którym PSL mogło liczyć na 0,7%.
            Póki co, dzięki permanentnemu hejtowi ze strony PO/KO poparcie dla Hołowni spadło, ale do "zjazdu po równi pochyłej" jeszcze bardzo daleko...
            • weteran-czasu Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 17:43
              Wczoraj pięcioma procentami poparcia chwalił się Kosiniak.
        • pies.na.czarnych Re: Brat Szymon próbuje sabotować marsz 4 czerwca 26.04.23, 17:38
          Sam widzisz Don. Gdyby celebryta Szymon zamiast myśleć o prywacie połączył się z KO to PiS miałby pozamiatane już w przedbiegach.