Dodaj do ulubionych

No co ty klecho powiesz?

02.05.23, 08:03
taki żart zapodam, jakiś, katabas powiedział był, mniemam iż dla żartu, "chrześcijanin nie może żyć na koszt innych", poważnie? A to co wy robicie, to nie jest pasożytnictwo? Żyjecie na czyj koszt? Zarabiacie na swoje zachcianki? No chyba że pokropienie wodą skażoną bakteriami, traktujecie jako praca, to taniej by wyszło stanąć pod szambiarką i poprosić o wylanie troszku ładunku na siebie, taniej i zdrowiej.
Ale to nie wszystko, jeszcze błysnął takim przemyśleniem, a lenistwo szkodzi ludzkiemu bytowaniu., jasne, zapieprzać na utrzymanie leniów, a oni pomodlą się za zapieprzających, czekam na więcej takich "mondrych" oświadczeń.

natemat.pl/485057,biskup-o-niepracujacych-polakach-chrzescijanin-nie-moze-zyc-na-koszt
Obserwuj wątek
    • zlamas-kutany Rezydencja biskupa "Flaszki" 02.05.23, 08:31
      wiadomosci.wp.pl/tak-mieszka-soltys-piaskow-ogromna-rezydencja-abpa-glodzia-6655921092737600g
      Na ch...skromnemu zakonnikowi taki pałac?
      • horpyna4 Re: Rezydencja biskupa "Flaszki" 02.05.23, 11:05
        Ryju, Głódź nie jest zakonnikiem i nie ślubował ubóstwa. Za to zakonnikiem (redemptorystą) jest pewien gość z Torunia.

Głódź po prostu nie wie, co znaczy zwykła przyzwoitość.
        • j-k zgadza sie, 02.05.23, 11:12
          horpyna4 napisała:
          > Ryju, Głódź nie jest zakonnikiem i nie ślubował ubóstwa.
          Za to zakonnikiem (redemptorystą) jest pewien gość z Torunia.
          >
          > Głódź po prostu nie wie, co znaczy zwykła przyzwoitość.

- zgadza sie.
          ten zakonnik z Torunia my tylko jedna radiostacje (a moglby ich przecie miec wiecej)

a ze o mocy (i fonetyce) lepszej, niz radio "Trojka" - to juz detale.
        • s12345s Re: Rezydencja biskupa "Flaszki" 02.05.23, 12:31
          horpyna4 napisała:

> Ryju, Głódź nie jest zakonnikiem i nie ślubował ubóstwa. Za to zakonnikiem (red
          > emptorystą) jest pewien gość z Torunia.

No, ale zakonnik mówi, że to wszystko nie jest jego. On tylko korzysta z tego. 😀😀😀
          • zlamas-kutany Re: Rezydencja biskupa "Flaszki" 02.05.23, 18:00
            s12345s napisała:

> horpyna4 napisała:
            >
            > > Ryju, Głódź nie jest zakonnikiem i nie ślubował ubóstwa. Za to zakonnikie
            > m (red
            > > emptorystą) jest pewien gość z Torunia.
            >
            > No, ale zakonnik mówi, że to wszystko nie jest jego. On tylko korzysta z tego.
            > 😀😀😀

Ja się na tym nie wyznaje, dla mmie to kieckow qrwa i doi
    • margit49 Re: No co ty klecho powiesz? 02.05.23, 10:41
      Ktoś musi ich utrzymywać. Ich i tę dojną zmianę, takie życie na - nomen omen - "krzywy ryj"
    • j-k klecha ci powie, - ze trzeba zniesc celibat. 02.05.23, 10:49
      zajmij sie tym, bo kazdy woli miec gosposie legalna (z ktora legalnie mozna miec dzieci)

niz nielegalna - gdzie dzieci robi sie pokatnie.
      • czan-dra Re: klecha ci powie, - ze trzeba zniesc celibat. 02.05.23, 11:17
        Dziadziu, co mnie obchodzi celibat, sami wybrali, niech sami się męczą.
        • wsk175 klecha sfiksowal 02.05.23, 11:55
          bo dawno ministranta nie dymal....
        • j-k Re: klecha ci powie, - ze trzeba zniesc celibat. 02.05.23, 16:17
          czan-dra napisał:
          > Dziadziu, co mnie obchodzi celibat, sami wybrali, niech sami się męczą.

dzidziu, alesz oni sie wcale nie mecza,

to ty sie z nimi meczysz.

a po cco ci to ?

homo jestes ?

- to zmien orientacje.
          • czan-dra Re: klecha ci powie, - ze trzeba zniesc celibat. 02.05.23, 16:37
            Czy czytasz to co wklepujesz?
            Czy li tylko aby wpadło te dwadzieścia centów, bo podobno tobie płacą w ojro?
            A masz coś do homo?
            • j-k Re: klecha ci powie, - ze trzeba zniesc celibat. 02.05.23, 16:47
              czan-dra napisał:
              > Czy czytasz to co wklepujesz?

- ty czytasz. a przecie o tto chodzi.

> A masz coś do homo?

- tak. mam dla nich wiele pozytywnych uczuc i popieram ich.

bo jako 100%-towy hetero, wiem, ze kazdy homo zajmujacy sie drugim homo.

zdejmuje mi z rynku meska konkurencje w dostepie do kobiet.

i tak 3miej, chandra :)
              • pies.na.czarnych Re: klecha ci powie, - ze trzeba zniesc celibat. 02.05.23, 16:56
                Możesz sobie zawsze powspominać, gawędziarzu erotomanie:)
              • czan-dra Re: klecha ci powie, - ze trzeba zniesc celibat. 02.05.23, 16:58
                W twoim wieku, można co najwyżej pomarzyć, ty i dostęp do kobiet, jedyne co możesz mieć to ochotę, i na tym się kończy twój podbój, daj spokój, jak będę w twoim wieku, to też będę pisał o podbojach, o powodzeniu wśród kobiet, o chodzeniu bez balkonika, o trzymaniu moczu, taki będę.
                • j-k chandra trzepie, ale zaczynasz mysle, hloopcze, 02.05.23, 17:01
                  czan-dra napisał:
                  >... ty i dostęp do kobiet, ...

chandra trzepie, ale zaczynasz myslec, hloopcze,

- to cenne.

pomyslales o swoim dostepie do realnej POLITYKI ?

- czy swoje dziecinne i bezsilne trzepanie nuszkami na tym foro - cie wystarczajaco zaspokaja ?

• czan-dra Re: chandra trzepie, ale zaczynasz mysle, hloopcz 02.05.23, 18:06
                    Czyli, dziadzia, aby móc komentować, czy krytykować trzeba mieć dostęp do realnej polityki, pozwól, ze ci wyjaśnię, tak to nie działa.
                    • j-k chandra trzepie, ale zaczynasz myslec, hloopcze? 02.05.23, 18:18
                      czan-dra napisał:
                      > Czyli, dziadzia, aby móc komentować, czy krytykować trzeba mieć dostęp do realn
                      > ej polityki, pozwól, ze ci wyjaśnię, tak to nie działa.

dzidziu, staram ci sie tak grzecznie, jak tylko moge, wytlumaczyc, ze twoja pisanina - to nie krytyka
                      - tylko zwykle krytykanctwo

ktore to do istoty poruszanej problematyki nic nie wnosi.
                      - i tylko mnie ono smieszy.

tfoich rozmowcow o podobnych do ciebie pogladach zas jeszcze bardziej wqoorvia.
                      - gdyz nachalnie przypominasz im o swojej niezgodzie na zastany Swiat.
                      jednakze jest to calkowicie bezproduktywne i destrukcyjne.

and that's all for today
                      • czan-dra Re: chandra trzepie, ale zaczynasz myslec, hloopc 02.05.23, 18:33
                        Widać iż dziadzia wychowan jest na komunistycznych metodach, nie wolno krytykować rządzących, gdyż, no właśnie co mi zrobią, zabiorą auto, psa mi ukradną, żonę zamkną w gułagu, albo mnie rozstrzelają na oczach rodziny? To siedzi w tobie dziadzia, ten strach, to by nie urazić "wierchuszkę", bo coś mogą mi zrobić, by nie wychylać się, mi to nie pasuje i będę krytykował kogo i kiedy chcę.
    • qwardian Re: No co ty klecho powiesz? 02.05.23, 12:03
      Historycznie o pasożytnictwie i semickich darmozjadach może się wypowiadać tylko Narodowy Robotnik.
      • czan-dra Re: No co ty klecho powiesz? 02.05.23, 12:43
        Jestem Kaszubskim Nienarodowym Robotnikiem, i się wypowiadam, i co mi tłuku zrobisz?
      • yoma Re: No co ty klecho powiesz? 02.05.23, 12:46
        Ty spaślak, ty idź może na rower przy majówce, bo całkiem ci już wali. Czy mama nie pozwala, bo spadniesz?
    • rotenschwanz Re: No co ty klecho powiesz? 02.05.23, 12:52
      Ni eplacicie na KK, nie jestescie Katolikami, co Was toobchodzi, ze inni placa.
      Moze chca?
      Michnick tego nie moze zrozumiec?
      • kawa_poranna11 Re: No co ty klecho powiesz? 02.05.23, 16:24
        rotenschwanz napisał:

> Ni eplacicie na KK, nie jestescie Katolikami, co Was toobchodzi, ze inni placa.
        > Moze chca?
        > Michnick tego nie moze zrozumiec?

Kłamiesz alboś ciemnym.
        Jasny wybór.
        Albo jedno, albo drugie.
        • rotenschwanz Re: No co ty klecho powiesz? 02.05.23, 17:50
          Lubisz prosto wiec masz prosto:
          Nie placisz, nie pyskuj.

kawa_poranna11 napisał(a):

> rotenschwanz napisał:
          >
          > > Ni eplacicie na KK, nie jestescie Katolikami, co Was toobchodzi, ze inni
          > placa.
          > > Moze chca?
          > > Michnick tego nie moze zrozumiec?
          >
          > Kłamiesz alboś ciemnym.
          > Jasny wybór.
          > Albo jedno, albo drugie.
          • wsk175 Re: No co ty klecho powiesz? 02.05.23, 22:19
            Nie placicie na KK, nie jestescie Katolikami, co Was to obchodzi, ze księża dymają dzieci.
            Moze te dzieci chca?
            • rotenschwanz Re: No co ty klecho powiesz? 03.05.23, 09:37
              Knur cie splodzil?
              Do malpy z twoim rozumem jeszcze kawalek drogi.
    • snajper55 Re: No co ty klecho powiesz? 02.05.23, 15:41
      czan-dra napisał:

> taki żart zapodam, jakiś, katabas powiedział był, mniemam iż dla żartu, "chr
      > ześcijanin nie może żyć na koszt innych"
      , poważnie? A to co wy robicie, to
      > nie jest pasożytnictwo?

Przecież to by ksiądz, a nie chrześcijanin.

S.
    • m.c.hrabia Re: No co ty klecho powiesz? 02.05.23, 17:07
      a co może powiedzieć nierób pasożyt?
      może tylko wydać z siebie bełkot o jakimś bóstwie i tyle , od tysięcy lat to znamy , a najciekawsze ,że od tysięcy lat znajdują się kretyni którzy dają się bez mydła dymać.
      • wsk175 Re: No co ty klecho powiesz? 02.05.23, 22:20
        to są tzw wierni....
        tępi, ale wierni....
    • taziuta Re: No co ty klecho powiesz? 05.05.23, 11:44
      czan-dra napisał:

> taki żart zapodam, jakiś, katabas powiedział był, mniemam iż dla żartu, "chr
      > ześcijanin nie może żyć na koszt innych"
      , poważnie? A to co wy robicie, to
      > nie jest pasożytnictwo? Żyjecie na czyj koszt? Zarabiacie na swoje zachcianki?
      /.../

Zarabiają, ja najbardziej. Płacą im wierni, którym pociechę duchową niosą księża. Taka ich praca.
      Chcą baranki wierzyć, niech wierzą i płacą. Co im bronisz?
      • wsk175 Re: No co ty klecho powiesz? 05.05.23, 22:25
        Niewierni też placą. Z ich podatków tzw państwo dotuje tę bandę pasożytów miliardami złotych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka