Dodaj do ulubionych

Następna krotochwila w wykonaniu kleszych

03.05.23, 07:16
W związku z wyborami, zrobili sobie spotkanie w którym "orzekli" co następuje, "Kościół nie jest po stronie prawicy, lewicy ani po stronie centrum, ponieważ Kościół ma swoją własną stronę; Kościół winien stać po stronie Ewangelii", to w końcu czym jest banda pisia, jeśli nie jest ani prawicą, ani lewicą, ani centrum, to zostaje ino że jest faszystowska, czyżby, to, pastuszkowie chcieli przekazać owieczkom? A kościelne spędy z capo z pisu w kościółkach, nacechowane polityką?
A to by zobrazować oderwanie ich od rzeczywistości wkleję ich słowa, "Sprawą szczególnie zaś pilną jest odrzucenie wszelkich form medialnej stygmatyzacji, która siejąc w ludzkich sercach lęk i wrogość, prowadzić może do prawdziwych tragedii i nieszczęść", bo pis nie stygmatyzuje, nie dzieli, nie sieje nienawiści, hej, dziadkowie w torebkach po mące na głowach, obudźcie się.

natemat.pl/485240,episkopat-wypowiedzial-sie-w-sprawie-wyborow-wydano-apel
Obserwuj wątek
    • j-k dobra, ja jestem ewangelikiem 03.05.23, 07:20
      i jestem tez za panstwem swieckim.

masz z tym problemy ?
      • czan-dra Re: dobra, ja jestem ewangelikiem 03.05.23, 07:24
        Z czym, z tym że jesteś ewangelikiem, czy z państwem świeckim?
        Dziadzia możesz napisać jaśniej, o co co chodzi?
        • j-k Re: dobra, ja jestem ewangelikiem 03.05.23, 07:33
          czan-dra napisał:
          > Z czym, z tym że jesteś ewangelikiem, czy z państwem świeckim?
          > Dziadzia możesz napisać jaśniej, o co co chodzi?

dzidziu, napisalem jasno
          jestem za Panstwem Swieckim - jakie (programowo przynajmniej) promowal PRL
          i za to mu CHWALA

masz problemy z tym, ze nawet ta durna dzisiejsza oPOzycja nie potrafi walczyc o Panstwo Swieckie ?
          • czan-dra Re: dobra, ja jestem ewangelikiem 03.05.23, 07:44
            Dlaczego mam mieć problemy, skoro mnie to bawi, ale jeśli nie zrozumiałeś, wiek, to ci objaśnię, niechaj sobie durna opozycja walczy o cokolwiek, nawet o lądowisko UFO ,a terenie sejmu, co mnie to, ale włażenie do polityki z buciorami przez katabasów i zakłamywanie rzeczywistości, mnie bawi, i teraz już, jak wyjaśniłem, możesz dostać od swojej Brünhildy kubeczek kakao.
            • j-k no dobra, chandra. 04.05.23, 06:41
              nie zmienia sprawy, ze tfuj ulubieniec, Jarek, lata helikopterem, a moj (Grzesio Schetyna) zaiwania pieszkom.
              .
              .

memy.jeja.pl/258937,polski-helikopter.html
      • x2468 Re: dobra, ja jestem ewangelikiem 03.05.23, 21:28
        Nie problem lecz w dudzie za czym ty jesteś marna kreaturo.
        • x2468 Re: dobra, ja jestem ewangelikiem 03.05.23, 21:32
          Bierut tak jak ty był za państwem świeckim a w procesjach maszerował.
    • stasi1 Re: Następna krotochwila w wykonaniu kleszych 03.05.23, 11:05
      Oni nie muszą się budzić, trzymają rękę na pulsie
    • pies.na.czarnych Re: Następna krotochwila w wykonaniu kleszych 03.05.23, 12:12
      > Kościół winien stać po stronie Ewangelii"
      > to w końcu czym jest banda pisia

Przecież powiedzieli. PiS to jest Ewangelia.
    • pies.na.czarnych Re: Następna krotochwila w wykonaniu kleszych 03.05.23, 12:28
      My się mieszać nie będziemy ale macie głosować na swołocz i basta wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,29721789,biskupi-zabrali-glos-ws-wyborow-parlamentarnych-jest-apel.html#do_w=46&do_v=723&fallback=true&do_st=RS&do_sid=1015&do_a=1015&s=BoxNewsMT&do_upid=723_ti&do_utid=29721789&do_uvid=1683060642041
      • wsk175 Re: Następna krotochwila w wykonaniu kleszych 03.05.23, 12:39
        Zwyrole ze złodziejami trzymają się razem...
    • szczypawka.jadowita Re: Następna krotochwila w wykonaniu kleszych 03.05.23, 12:43
      Chodzi nie o to, żeby stanąć po stronie PIS, ale żeby PIS stał murem za KK i ePISKopatem. I pis stoi.
      • x2468 Re: Następna krotochwila w wykonaniu kleszych 03.05.23, 21:36
        Wiedza ze pis przegra wybory i przestraszyli się ze nowa władza zabierze im kasę.
        Kasa Über alles.
    • privus Re: Następna krotochwila w wykonaniu kleszych 03.05.23, 13:06
      Będą tylko nadzorować poczynania wojska kościelnego :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka