Dodaj do ulubionych

o wyższości polskiej konstytucji nad ameykańską

05.05.23, 12:41
Konstytucja amerykańska została uchwalona w 1787r i weszła w życie w 1789. Obowiązuję do dzisiaj wraz z kilkudziesięcioma poprawkami. Żałosne - my potrafimy zmieniać konstytucję nieustannie. W zależności od woli
prezesa.
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: o wyższości polskiej konstytucji nad ameykańs 05.05.23, 13:04
      Skoro nawet prezydent nie przestrzega konstytucji to właściwie jest ona w Polsce niepotrzebna.
      Amerykanie maja wielki szacunek do swojej konstytucji, która gwarantuje im prawa, ale również nakłada obowiązki. W Polsce konstytucja pierwotnie miała również takie cele, ale przyszedł PiS i sponiewierał ten najważniejszy akt prawny. Dziwi mnie jednak, ze suwerenowi to wszystko zwisa.
      • 99venus Re: o wyższości polskiej konstytucji nad ameykańs 05.05.23, 13:37
        Mnie nie dziwi. Taki suweren . . . .
        • privus Re: o wyższości polskiej konstytucji nad ameykańs 05.05.23, 13:43
          Decywilizacja polskiego prawa państwowego zaczęła się właśnie od nieodpowiedzialnego łamania konstytucji.
      • pies.na.czarnych Re: o wyższości polskiej konstytucji nad ameykańs 05.05.23, 14:55
        PiS chce zmniejszyć pełen skład Trybunału Konstytucyjnego. Zoll: to jest skandal
        tvn24.pl/polska/pis-chce-zmniejszyc-pelen-sklad-trybunalu-konstytucyjnego-komentarz-andrzeja-zolla-7065783

Założyłem wątek na ten temat. Wpisów forumowego suwerena ZERO. Suweren chuj kładzie na konstytucję. Jestem pewien, ze większość suwerena nigdy w życiu nie miała tej książeczki w swoich rękach.
        • yoma Re: o wyższości polskiej konstytucji nad ameykańs 06.05.23, 14:00
          Powiem więcej: obywatele boją się tej książeczki. Młodzi, wykształceni, z wielkiego miasta dostawszy do rąk książeczkę zachowywali się, jakby zaraz miały jej wyrosnąć szpony i rozszarpać ich żywcem. Wiem, bo widziałam i szczęka mi opadła.
    • yoma Re: o wyższości polskiej konstytucji nad ameykańs 05.05.23, 13:46
      Kiedy ostatnio zmienialiśmy Konstytucję, przepraszam?
      • privus Re: o wyższości polskiej konstytucji nad ameykańs 05.05.23, 15:11
        Zmiany nie było, ale aktualnie dla rządzących Konstytucja stała się martwym aktem prawnym i listkiem figowym dla pozaprawnych machinacji.
        • 99venus Re: o wyższości polskiej konstytucji nad ameykańs 05.05.23, 15:34
          Ale jak była interpretowana.
        • yoma Re: o wyższości polskiej konstytucji nad ameykańs 05.05.23, 16:05
          Pełna zgoda, ale to jednak coś innego niż "nieustanne zmiany Konstytucji".
          • pies.na.czarnych Re: o wyższości polskiej konstytucji nad ameykańs 05.05.23, 16:16
            Jak Julka zostanie sama w Tk to zawyrokuje, że konstytucję może zmienić jednoosobowo naczelnik Jarosław K., właśnie:)
      • kawa_poranna11 Re: o wyższości polskiej konstytucji nad ameykańs 05.05.23, 15:20
        yoma napisała:

> Kiedy ostatnio zmienialiśmy Konstytucję, przepraszam?
        >
        Duda!
        Gdy zaczął kombinować z TK.
        Potem zmieniali Konstytucję na potęgę.
        Kombinują teraz by nie siedzieć - Cela+!
        Konstytucję naginali do własnych potrzeb.
        Nieoficjalnie i bez żadnych uprawnień.
        Bezprawnie.
      • wariant_b Re: o wyższości polskiej konstytucji nad ameykańs 05.05.23, 15:20
        yoma napisała:

> Kiedy ostatnio zmienialiśmy Konstytucję, przepraszam?

W maju 2009 roku, a dokładniej dodano:
        Art. 99 pkt 3:
        Wybraną do Sejmu lub do Senatu nie może być osoba skazana prawomocnym wyrokiem
        na karę pozbawienia wolności za przestępstwo umyślne ścigane z oskarżenia publicznego.
        • 99venus Re: o wyższości polskiej konstytucji nad ameykańs 05.05.23, 15:36
          i dlatego Duda rozgrzeszył Kamińskiego i Wąsika.
        • pies.na.czarnych Re: o wyższości polskiej konstytucji nad ameykańs 05.05.23, 15:46
          Powinno się jeszcze dodać paragraf "Wybraną do Sejmu lub do Senatu, Trybunału Konstytucyjnego... nie może być osoba, która w przeszłości była współpracownikiem tajnych służb". Obojętnie jakich i nie mam tu na myśli jedynie służby PRL. W Stanach osoby pracujące w przeszłości z CIA mają zamkniętą drogę do tych stanowisk. Również osoby, których najbliższa rodzina pracowała dla CIA.
        • yoma Re: o wyższości polskiej konstytucji nad ameykańs 05.05.23, 16:06
          Dzięki. No właśnie.
    • m.c.hrabia Re: o wyższości polskiej konstytucji nad ameykańs 06.05.23, 14:41
      nie mówiąc o Armeńskiej.
    • qwardian Re: o wyższości polskiej konstytucji nad ameykańs 06.05.23, 15:24
      Amerykańska Konstytucja stała się wstępem i narzędziem do największego ludobójstwa w historii tej planety obok komunistycznego, to samo miałoby miejsce w Polsce, gdyby sąsiedzi nas nie powstrzymali. Mieliśmy w miarę spokojny byt w wieku 19 dzięki Świętemu Przymierzu. Kształcić się..

Between 1800 and 1900, the American Indians lost more than half of their population, and their proportion in the total U.S. population dropped from 10.15% to 0.31%.
      • storima Re: o wyższości polskiej konstytucji nad ameykańs 10.05.23, 15:14
        qwardian napisał:

> Between 1800 and 1900, the American Indians lost more than half of their pop
        > ulation, and their proportion in the total U.S. population dropped from 10.15%
        > to 0.31%.

>

To uczy nas jakie pogromy anihilacji ludzkich istnień miały miejsce w przeszłości. W trakcie kształtowania się wszelkich państwowości.

Zarówno rdzeni Amerykanie (dawniej znani jako Indianie) czy to w USA czy w Kanadzie mają specjalne przywileje. Terytoria na własność, bezpodatkowe biznesy czy bezpłatną wyższą edukacje.
    • pies.na.czarnych Re: o wyższości polskiej konstytucji nad ameykańs 06.05.23, 16:18
      Agencje i pracownicy mają zakaz angażowania się w partyjną działalność polityczną

Agencies and employees prohibited from engaging in partisan political activity en.wikipedia.org/wiki/Hatch_Act
    • storima Re: o wyższości polskiej konstytucji nad ameykańs 10.05.23, 15:40
      Po raz CZWARTY.
      Wyjaśniam.
      W związku z wyciętymi wpisami 'dyskusja' została wypaczona.

Wraz z moimi wpisami, które nie łamały regulaminu, usunięte zostały agresywne wobec mnie, typowe ataki pies.na.czarnych.

pies.na.czarnych jest nieświadom, że prezentowany przez niego link (do informacji w języku angielskim) odnosi się JEDYNIE do OSÓB BĘDĄCYMI pracownikami poszczególnych agencji.

W takich przypadkach JAKO obecni PRACOWNICY nie mogą się oni ubiegać o miejsce w kongresie, bądź być kandydatem prezydenckim USA.

Mimo moich MERYTORYCZNYCH publikacji popartych bibliografią w języku angielskim o prawie kandydowania BYŁYCH pracowników specjalnych agencji, byłem atakowany i fałszywie oskarżany o nieznajomość języka angielskiego i manipulacje.

Wynika to z faktu, iż pies.na.czarnych nie zna języka angielskiego nawet na elementarnym poziomie.

Oraz tradycyjnie ubliża interlokutorom, którzy wykazują nieprawdziwość publikowanych przez niego fałszywych informacji na forach Agory.

"Abigail Spanberger spent almost a
      decade as a CIA operations officer. Now, she’s a third-term
      Democratic congresswoman from Virginia who was just named
      to one of two committees that oversees the work of America’s
      spy agencies."

"Abigail Spanberger przepracowała niemal dekadę jako agentka CIA.
      Obecnie sprawując swą trzecią kadencję jako kongresmenka
      z ramienia partii Demokratycznej stanu Virginia,
      została powołana do jednej z dwóch komisji
      nadzorującej agencje wywiadowcze Stanów Zjednoczonych."

apnews.com/article/politics-united-states-government-district-of-columbia-cia-david-petraeus-678bcd0b339cb471ecabdc670bed57f7

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka