Dodaj do ulubionych

na kogo tu głosować? :-(

09.05.23, 06:33
pis obrósł w piórka i brakuje mu pokory wobec suwerena
platformie z tuskiem na czele nie ufam za grosz
rolnikiem nie jestem
hołownia- no comments
lewica-nigdy, przenigdy
konfederacja-w razie przekroczenia progu wyborczego i tak się musi do jednego z w/w przykleić
???????
Obserwuj wątek
    • mozart Re: na kogo tu głosować? :-( 09.05.23, 06:40
      A jakie to ma znaczenie? Kler wygra każde wybory.
      • hordol Re: na kogo tu głosować? :-( 09.05.23, 06:45
        mozart napisała:

twoja odpowiedz ma ogromną głębię intelektualną.chylę czoła
        >
        • mozart Re: na kogo tu głosować? :-( 09.05.23, 13:46
          Popatrz na trzeźwo:
          PO to ukryta partia kościelna
          KO nie chce wojny z kościołem, jak dawna UW
          KonfederuSSia wchodzi w koxcielne dupsko po same zelówki
          Hołownia i Kosiniak to jawny sojusz parafialno chłopski.
          PiS każdy widzi jaki jest.
    • prze.nick Re: na kogo tu głosować? :-( 09.05.23, 06:41
      Mam identyczne odczucia.
    • no-popis Re: na kogo tu głosować? :-( 09.05.23, 06:54
      hordol napisała:

> pis obrósł w piórka i brakuje mu pokory wobec suwerena
      A jego kadra krańcowo niekompetentna.
      • hordol Re: na kogo tu głosować? :-( 09.05.23, 07:02
        no-popis napisała:

> A jego kadra krańcowo niekompetentna.
        nie sądzę, ale coraz bardziej brakuje im pokory i autorefleksji.
        a neurolingwistyczny przekaz i technika stosowane przez premiera/prezydenta jakos do mnie nie trafia
        • no-popis Re: na kogo tu głosować? :-( 09.05.23, 14:43
          hordol napisała:

> no-popis napisała:
          >
          >
          > > A jego kadra krańcowo niekompetentna.
          > nie sądzę, ale coraz bardziej brakuje im pokory i autorefleksji.
          > a neurolingwistyczny przekaz i technika stosowane przez premiera/prezydenta j
          > akos do mnie nie trafia
          Niekompetencję mogę bez problemu merytorycznie uzasadnić na jednym lub tysiącu przykładach.
          • adam.eu Re: na kogo tu głosować? :-( 09.05.23, 14:49
            Co próbuje Twoje cytaty poszukać w Googlach, to ich nie znajduje,
            Skąd Ty je bierzesz?
          • rabbi.rozencwajg Głosuję na Tolka Banana 11.05.23, 13:56
            a nie na żydowsko-banderowski teatrzyk kukiełkowy POPiS.
    • adam.eu Re: na kogo tu głosować? :-( 09.05.23, 07:52
      Podpowiem Ci, konfederacja nie przyklei się do lewicy, ani lewica do konfederacji.
      Więc czy masz problem, czy optujesz na konfederacją?
      • hordol Re: na kogo tu głosować? :-( 09.05.23, 08:28
        nie takie wolty polityczne już bywały w PL
    • oby.watel Re: na kogo tu głosować? :-( 09.05.23, 08:49
      Najlepiej zostać w domu i pozwolić odpowiedzialnym zdecydować. Na szczęście Hołownia ma pomysł: osobno do wyborów, a po wyborach przy żłobie razem. Z PiS-em.
    • yoma Re: na kogo tu głosować? :-( 09.05.23, 13:16
      Następny niezdecydowany wyborca 😂
      • oby.watel Re: na kogo tu głosować? :-( 09.05.23, 13:41
        yoma napisała:

> Następny niezdecydowany wyborca 😂

Ach, cóż za nieziemska przenikliwość! Kto był poprzednim?
        • yoma Re: na kogo tu głosować? :-( 09.05.23, 14:06
          Gdybyś czytał na forum cokolwiek poza sobą, tobyś wiedział. Świeżutki wątek.
          • oby.watel Re: na kogo tu głosować? :-( 09.05.23, 14:16
            yoma napisała:

> Gdybyś czytał na forum cokolwiek poza sobą, tobyś wiedział. Świeżutki wątek.

Cóż za przenikliwość! Gdybym czytał, to bym wiedział. Ale ponieważ nie czytam, więc nie wiem. Gdzie?
            • pies.na.czarnych Re: na kogo tu głosować? :-( 09.05.23, 16:21
              Obatelu obudź sie!
              • oby.watel Re: na kogo tu głosować? :-( 09.05.23, 16:49
                pies.na.czarnych napisała:

> Obatelu obudź sie!

Yoma dawała sobie doskonale radę, ale skoro i Ciebie tu przyniosło i nie mogłeś powstrzymać swędzących palców, to musisz poczekać, bo najbliższą pobudkę planuję dopiero na jutro rano.
                • yoma Re: na kogo tu głosować? :-( 11.05.23, 13:03
                  Wiesz, jak to się nazywa? Mechanizm iluzji i zaprzeczeń. Modelowy, studentom można pokazywać 😁
                  • oby.watel Re: na kogo tu głosować? :-( 11.05.23, 13:42
                    yoma napisała:

> Wiesz, jak to się nazywa? Mechanizm iluzji i zaprzeczeń. Modelowy, studentom mo
                    > żna pokazywać 😁

Podziwiam nieziemską przenikliwość. Przed Tobą nie ukryje się nic. Poza tematem wątku oczywiście. Mogłabyś w takim razie coś więcej na temat mechanizmem iluzji i zaprzeczeń napisać? Czy jeśli ktoś nie śpi po południu, więc nie może się obudzić, bo nie śpi to śni czy zaprzecza?
                    • yoma Re: na kogo tu głosować? :-( 11.05.23, 13:50
                      Powodzenia w handlu! 😘
                      • oby.watel Re: na kogo tu głosować? :-( 11.05.23, 14:09
                        yoma napisała:

> Powodzenia w handlu! 😘

Wiesz, jak to się nazywa? Cycoriae panicatus vulgaris. Modelowe, studentom trzeba pokazywać 😁
    • zdravko_vypic mam niejasne przeczucie,... 09.05.23, 14:09
      ...że jeszcze dużo się może pozmieniać. Zawsze można do wyborów nie pójść, gdy nie ma się na kogo głosować, i uważam to za obywatelsko odpowiedzialne.

Tak czy owak ten, kto weźmie władzę w tej kadencji, będzie miał przesrane i zapłaci za każdą próbę poskładania państwa, zwłaszcza finansów, odesłaniem przez suwerena w polityczny niebyt. Na pewno nie będzie pełnej kadencji, przyspieszone wybory najdalej w ciągu 2 lat.
      • oby.watel Re: mam niejasne przeczucie,... 09.05.23, 14:20
        zdravko_vypic napisał:

> ...że jeszcze dużo się może pozmieniać. Zawsze można do wyborów nie pójść, gdy
        > nie ma się na kogo głosować, i uważam to za obywatelsko odpowiedzialne.

Tak, jak się nie wie, co robić, to należy powierzyć robotę tym, co wiedzą. Potem można się będzie chełpić "ja na nich nie głosowałem".

> Tak czy owak ten, kto weźmie władzę w tej kadencji, będzie miał przesrane i zap
        > łaci za każdą próbę poskładania państwa, zwłaszcza finansów, odesłaniem przez s
        > uwerena w polityczny niebyt. Na pewno nie będzie pełnej kadencji, przyspieszone
        > wybory najdalej w ciągu 2 lat.

Tylko PiS weźmie ją bez narzekania i z radością. Dlatego trzeba zrobić wszystko, by wygrało. Wyrazy uznania dla Hołowni i Kosiniaka-Kamysza i Zandberga, który niby jest w opozycji, a gryzie Tuska równie gorliwie jak PiS.
        • don.kichote Re: mam niejasne przeczucie,... 09.05.23, 14:58
          oby.watel napisał:

> Tylko PiS weźmie ją bez narzekania i z radością.

Dokładnie. I utrzyma kierunek, w którym idzie od blisko ośmiu lat i dla nikogo, nie będzie to zaskoczeniem.

Opozycja, żeby się utrzymać u władzy po wgranych wyborach, będzie musiała utrzymać ten kierunek, bo inaczej przepowiednia "zdravko_vypic" - stanie się ciałem. I tu, zaczynają się schody.
          Uważający się za świadomy elektorat PO (opozycji), będzie domagał się od nowych rządzących zmiany "kierunku marszu" co z kolei, nie spodoba się "przegranemu" i sfrustrowanemu elektoratowi PiS. Jeśli rządzący zechcą utrzymać kierunek poprzedników, do grozi im wywiezienia na taczkach przez "swoich". Jeśli zejdą z tej drogi - wywiozą ich PiS-i.

Tak czy siak, rumakowanie skończy się po dwóch latach a skoro tak, to po co wybierać opozycję i kreować dodatkowy, nikomu nie potrzebny bałagan skoro i tak, ostatecznie rządził będzie PiS...

> Wyrazy uznania dla Hołowni i Kosiniaka-Kamysza i Zandberga, który
          > niby jest w opozycji, a gryzie Tuska równie gorliwie jak PiS.

Akcja = reakcja - tak to działa...
          • yoma Re: mam niejasne przeczucie,... 09.05.23, 15:50
            Wnoszę, że proponujesz, żeby wyborów nie robić w ogóle?
            • pies.na.czarnych Re: mam niejasne przeczucie,... 09.05.23, 16:23
              Wyglada na to, że jeden niezdecydowany już się zdecydował :)
      • adam.eu Re: mam niejasne przeczucie,... 09.05.23, 14:39
        zdravko_vypic napisał:

> ...że jeszcze dużo się może pozmieniać. Zawsze można do wyborów nie pójść, gdy
        > nie ma się na kogo głosować, i uważam to za obywatelsko odpowiedzialne.

Uważam, że zamiast siedzieć w domu lepiej iść i oddać głos nieważny (pokreślona karta, a nigdy nie PUSTA)
        • zdravko_vypic no nie,... 09.05.23, 15:59
          ...po pierwsze oddanie nieważnego głosu ułatwia fałszowanie wyników na poziomie komisji wyborczej (
          na pustej karcie wpisuje się krzyżyk, źle wypełnioną się podmienia). Po drugie zawyża frekwencję, co legitymizuje tzw. klasę polityczną. Niepójście na wybory jest silnym sygnałem niezgody, głos nieważny to konkretny udział w procesach politycznych.
          • j-k Re: no nie,... 09.05.23, 16:07
            zdravko_vypic napisał:

> ...po pierwsze oddanie nieważnego głosu ułatwia fałszowanie wyników na poziomie
            > komisji wyborczej (
            > na pustej karcie wpisuje się krzyżyk, źle wypełnioną się podmienia). Po drugie
            > zawyża frekwencję, co legitymizuje tzw. klasę polityczną. Niepójście na wybory
            > jest silnym sygnałem niezgody, głos nieważny to konkretny udział w procesach po
            > litycznych.
            • j-k no tak i nie,... 09.05.23, 16:11

> zdravko_vypic napisał:
              >
              > > ...po pierwsze oddanie nieważnego głosu ułatwia fałszowanie wyników na po
              > ziomie komisji wyborczej

istotnie.

> >niepojscie na wybory jest silnym sygnałem niezgody, głos nieważny to konkretny udział w proces
              > ach politycznych.

i jedno i drugie niczego nie zalatwia.

- jak sie nie ma na kogo glosowac to oddaje sie glos protestu - mogacy najlepiej zablokowac tych "nielubianych".
              • pies.na.czarnych Re: no tak i nie,... 09.05.23, 16:25
                > - jak sie nie ma na kogo glosowac to oddaje sie glos protestu - mogacy najlepiej zablokowac tych "nielubianych".

Nie spodziewałem się po tobie tak mądrej wypowiedzi.
          • adam.eu Re: no nie,... 11.05.23, 08:44
            zdravko_vypic napisał:

> ...po pierwsze oddanie nieważnego głosu ułatwia fałszowanie wyników na poziomie
            > komisji wyborczej (
            > na pustej karcie wpisuje się krzyżyk, źle wypełnioną się podmienia). Po drugie
            > zawyża frekwencję, co legitymizuje tzw. klasę polityczną. Niepójście na wybory
            > jest silnym sygnałem niezgody, głos nieważny to konkretny udział w procesach po
            > litycznych.

Ale aby podmienić kartę, trzeba ją mieć. Poza tym idąc dalej Twoim tropem, to "ekonomiczniej" byłoby podmienić kartę, na której głos był na przeciwnika członka komicji wyborczej. W ten sposób zyskuje głos "moja" opcja, ale i traci "mój" przeciwnik.

Co do zawyżenie frekwencji, to ma racja, jeżeli nie podaje się liczbę głosów nieważnych.
            I tu mam pretensje do Komorowskiego, który uważa, że liczba głosów nieważnych nie powinna być podawana, kiedyś taką jego wypowiedź czytałem.
            • oby.watel Re: no nie,... 11.05.23, 09:07
              adam.eu napisał:

> Ale aby podmienić kartę, trzeba ją mieć. Poza tym idąc dalej Twoim tropem, to "
              > ekonomiczniej" byłoby podmienić kartę, na której głos był na przeciwnika członk
              > a komicji wyborczej. W ten sposób zyskuje głos "moja" opcja, ale i traci "mój"
              > przeciwnik.

A jaki problem wydrukować? Ale po co szachrować w komisji? Przecież odpowiednia izba w Sądzie Najwyższym jest zwarta i gotowa, by uwzględnić i nieuwzględnić tyle protestów wyborczych ile trzeba, żeby wygrał ten, co trzeba. Dlatego tak ważna jest jedność. Wystarczy bowiem Hołownię z Kosiniakiem-Kamyszem wepchnąć pod próg unieważniając odpowiednią liczbę głosów, żeby powtórzyła się sytuacja z 2015 roku.

> I tu mam pretensje do Komorowskiego, który uważa, że liczba głosów nieważnych n
              > ie powinna być podawana, kiedyś taką jego wypowiedź czytałem.

Tylko o to masz pretensje?
    • j-k zgodnie z wlasnymi przekonaniami politycznymi 09.05.23, 15:13
      - jesli sie. takowe posiada.

ja glosuje od zawsze na Lewice - bo tylko Lewica jest oficjalnie za rozdzialem Kosciola od Panstwa.

a jesli sie jasnych przekonan politycznych nie posiada -

- to glowac na te partie , ktora swoim dobrym wynikiem moze zablokowac ,

lub utrudnic utworzenie Rzadu przez tych "nielubianych"

- czyli oddac glos blokujaco-protestacyjny.
      • oby.watel Re: zgodnie z wlasnymi przekonaniami politycznymi 09.05.23, 16:46
        j-k napisał:

> ja glosuje od zawsze na Lewice - bo tylko Lewica jest oficjalnie za rozdzialem
        > Kosciola od Panstwa.

Głosować nalezy na tych, którzy nie mają szans wygrać, bo to zwiększa szanse PiS-u, a o to przecież chodzi.

> a jesli sie jasnych przekonan politycznych nie posiada -
        > - to glowac na te partie , ktora swoim dobrym wynikiem moze zablokowac ,
        > lub utrudnic utworzenie Rzadu przez tych "nielubianych"
        > - czyli oddac glos blokujaco-protestacyjny.

Tego nie wolno PiS-owi zrobić.
    • weteran-czasu Re: na kogo tu głosować? :-( 09.05.23, 17:26
      Głosuj na kogo chcesz oby nie ma PiS.
      • oby.watel Re: na kogo tu głosować? :-( 09.05.23, 17:48
        weteran-czasu napisał:

> Głosuj na kogo chcesz oby nie ma PiS.

Na kogo chcesz, poza KO i PiS. Resztę roboty wykona d'Hondt.
    • rotenschwanz Re: na kogo tu głosować? :-( 09.05.23, 18:54
      Glupie pytanie: na swoich :)
      • szczypawka.jadowita Re: na kogo tu głosować? :-( 09.05.23, 22:11
        Putin ma tu oficjalną ekspozyturę?
    • m.c.hrabia Re: na kogo tu głosować? :-( 09.05.23, 19:04
      Na misia Uszatka.
      • yoma Re: na kogo tu głosować? :-( 09.05.23, 19:32
        na misia Kolabora :D
    • szczypawka.jadowita Re: na kogo tu głosować? :-( 09.05.23, 22:10
      Na Ziobrę i Putinem i przejście z UE do ZBiR.
      Wniosek oczywisty,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka